X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w szary dzień...

Madziutek chyba kończy 38 tydzień :P a zaczyna 39, co nie zmienia faktu, że i tak już jesteś porządnie w terminie ;)

mnie dziś ręce z rana oszczędziły i mam tylko spuchnięte....ale to pewnie zasługa tego, że w nocy śpię bardzo czujnie i staram się nie dopuścić żeby skręcić nadgarstki czy włożyć rękę pod poduszkę..

Scarlett i kass trzymam kciuki za ktg,

konwalianka przeżyła straszne chwile, współczuje, tego stresu...dobrze, że już po wszystkim..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:19

madziutek 23 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moj teraz codziennie pyta....dzisiaj nie zamierzasz rodzic? He he śmiać mi sie chce

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i śniło mi się dzisiaj że urodziłam bliźniaki...i byli to dwaj chłopcy...tacy ładni...super sen :)

gosiaczek31, Emartea, MamaAdasia, kaczamila, kasss lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach i ktg.
    U mni dzis sloncznie ale wieje mocno. Ale spacerek malo prawdopodobny bo mala cps zasmarkana i chyba wole ja przetrzymac w domu. Mnie tez znow zlapal katar. Wiec wszyscy w domu przeziebieni.
    A ja pustki w lodowce i musze jechac po wieksze zakupy i zapisac Ole do pediatry.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    U mnie też noc koszmarna :( . Ból bioder doprowadzał mnie do szału, żeby było mało w lewej nodze ból przeszedł dodatkowo na kolano- ledwo chodzę :/ MASAKRA
    Powodzenia na wizytach u fryzjerów i kosmetyczek no i na wizytach i ktg :)
    Ja dziś jadę po odbiór wyników na paciorkowce, ciekawa jestem czy mam to paskuctwo :/
    Miłego dnia, bezbolesnego przede wszystkim, bo z tego co czytam to prawie każdej z nas coś dolega, takie "uroki" naszego stanu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:31

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej my też dziś do szpitala na kontrole badań i ktg ale myśle że bedzie wszystko ok i wrócimy do domu ja wyjatkowo sie wysypiam wstaje o 3 i 6 na siku ale jak spie to w jednej pozycji a przy wstawaniu mąż mnie podnosi samej mi bardzo ciężko
    trzymam kciuki za wizyty jak są i ktg
    Madziutek ty chyba pzenosisz tą ciąże?
    gosiaczek to chore ja bym sie nie zgodzila rodzic sn wiedzac ze dziecko jest owiniete pepowina caly czas bym miala w glowie ze cos moze sie stac
    Kasss niestety ale w takiej sytuacji nie ma sie nic do gadania. Lekarz podejmuje decyzje o tym. Pepowina owinieta nie jest wskazaniem medycznym do cc. Ja bylam szykowana do cc w razie "co" ale tylko jesli przy sn bedzie sie cos dzialo. Mialam ciagle w glowie ze moze byc zle ale tak szybko sie wszystko dzialo ze w pewnym momencie zapomnialam. Dopiero jak sie urodzila i czekalam na pierwszy krzyk to mialam stres. Bo wbrew pozorom kilka sekund ciagnie sie wtedy jak wiecznosc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi fajny sen:-)

• MartaM Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poranne leżenie w wannie trochę pomogło i brzuch mniej boli. O dziwo dość sprawnie poradziłam sobie z depilacją, własnie pomalowałam paznokcie i na 12.45 jadę na wizytę.

Jak wrócę idę spać! Jestem wykończona.

Ja jeszcze ktg nie miałam, gin o tym nic nie wspominał, więc pewnie dopiero w szpitalu jak pojadę rodzić :)

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, dlaczego lekarze tak bronią się przed cc. Rozumiem że poród naturalny jeż lepszy (podobno) ale w dzisiejszych czasach moim zdaniem powinni inaczej lekarze do tego podchodzić. Moja koleżanka wczoraj urodziła córeczkę :) i po 12 godzinach skurczy :/ zrobiono jej cc bo się okazało że rozwarcie zatrzymało się na 8 cm.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Zastanawiam się, dlaczego lekarze tak bronią się przed cc. Rozumiem że poród naturalny jeż lepszy (podobno) ale w dzisiejszych czasach moim zdaniem powinni inaczej lekarze do tego podchodzić. Moja koleżanka wczoraj urodziła córeczkę :) i po 12 godzinach skurczy :/ zrobiono jej cc bo się okazało że rozwarcie zatrzymało się na 8 cm.
    na pewno również ze względu na koszty niestety :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko ja mam za soba nieprzespana noc.
    Masakra, czlowiek pozniej caly dzien chodzi jak zombie.
    W ogole wszystko mnie boli i mam juz dosc.
    Dzisiaj wieczorem mam wizyte, trzymajcie kciuki.

ines31, MamaAdasia, Emrica, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, łącze się z Wami w bólu nieprzespanej nocy, mały wisiał na cycu..

Będzie dobrze dziewczyny, nie ma co się zamartwiac. Na żadnym usg nie było mowy o pepowinie, ostatnie miałam mieć dziś, może teraz coś by było widać.. Moja pepowina była też b. Duża i gruba..

MamaAdasia, gosiaczek31, Tess, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• ines31 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Widze ze nie tylko ja mam za soba nieprzespana noc.
    Masakra, czlowiek pozniej caly dzien chodzi jak zombie.
    W ogole wszystko mnie boli i mam juz dosc.
    Dzisiaj wieczorem mam wizyte, trzymajcie kciuki.
    lubię to nie za nieprzespaną noc tylko za trzymanie kciuków za wizytę :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:

Taki poród jest chyba najgorszy , meczysz sie , starasz zeby urodzic silami a po tylu godzinach męki cesarka. No ale niestety nie da się przewidzieć wszystkiego.

ja na pierwsze ktg ide 1 marca czyli 3 tyg przed terminem.

Współczuje Wam tych wszystkich boleści , opuchlizn . Mnie na szczescie nic nie dolega.

Rubi ja wychodze z załozenia ze jak jestem w 35+ 2 to skończyłam 35 i leci mi już 36 tydzień a nie 35 . Ale to taki szczegół , różnie liczą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 11:01

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOA mam nadzieje że w tym tygodniu skończą... została im w sumie tylko kuchnia... ;)

KASS RUBI no mi już 14 stycznia mówili że w każdej chwili mogę urodzić a coś temu naszemu synkowi się nie spieszy :))

w sumie czuje już takie parcie jakby był już bardzo nisko ale nic pozatym :)też mi się wydaje że jest taka opcja, że przenoszę... ;D chciałabym nie urodzić do soboty żeby jechać jeszcze nadzorować jak będą ogarniać i sprzątać dom... ;))

A TO MY JUŻ NA TEJ KOŃCÓWCE:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30e245fec6e8.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc9adfccbffe.jpg

I UWAGA 8 DNI do terminu ;)) hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 11:24

ines31, MamaAdasia, Rubi, Krokodylica, gosiaczek31, noa8, anet525, kaczamila, MisiaMonisia, Tygrysek, loszcz, Rybeńka, Emca, gabi30, kasss, Niunia86 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ej dziewczyny, nie narzekajcie już! :D

Ja z tych, którym raczej nic nie dolega, nie narzekam :)

U mnie też dziś słonecznie,ale strasznie wieje. Synek na sali zabaw, zakupy zrobione, pranie też, chwila odpoczynku :)

Ja też do kosmetyczki się wybieram 27.02 na pedicure i hennę brwi :)

U mnie było mniej drastycznie przy 1szym porodzie niż u Konwalianki,ale mały dostał 8/10 pkt bo tez lekko się poddusił, miał spora główkę i nie mógł się wydostać.

Powodzenia na wizytach!

Endi, daj znać co z Wami :)

noa8 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    u mnie też dziś bez słońca,
    Dorka, Konwalianka gratuluje, duzo zdrówka dla Was i dzieciaczków :)
    Konwalianka oj ciężki poród, ale mam nadzieje że czujesz się dobrze, i z małym też wszystko dobrze, i że z czasem zamarzą się trudy porodu.

Ja w walentynki też zaliczyłam 50 twarzy Greya, długi film, i trochę przynudzał, ale jak na walentynki może być, no i to chyba nasze ostatnie wyjście do kina w najbliższym czasie, więc było ok, w domu troche mnie pośladek rwał,ale już dobrze.

Mnie na szczęście problemy ze snem omijają, czasami jak pojawi mi się zgaga to jest ciężko, ale śpię długo.

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach i na ktg. :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie w wersji ,,demo" i te już ,,pełną gębą" :)

Konwalianka - jak młody przy cycu to chyba dobry znak? :)

Ines - a próbowałaś na ból bioder spanie z długą poduchą między nogami? Albo jedną nogą na poduszkach lub półsiedząco? Ja odkąd kombinuje z pozycjami spania to udało mi się trochę ograniczyć ból spojenia i w pachwinach, nawet kręgosłup się rzadko odzywa.
    Te pozycje co babeczka pokazuje na filmiku, u mnie się sprawdzają:
    https://www.youtube.com/watch?v=hQhHI5oH0WM

a tu z poduchą/wałkiem na który się kładzie jedną nogę (żeby ciężar ciała i brzucha) nie wykręcał biodra ze stawu:
    http://www.mumanu.com/wp-content/uploads/2013/13/mumanu-pillow-range.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 11:39

MamaAdasia, noa8, ines31 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie ile z Was zauważyła już obniżenie brzucha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 11:40

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się z Wami.
    Dorka gratuluję Natalki :) jak tylko dasz radę to daj znać co i jak :)
    Konwalianka również gratuluję i tym bardziej się cieszę, bo Oskarem ma pierwszego kolegę z forum :) nie jest już sam wśród dziewczyn. Współczuje przeżyć w trakcie porodu- naprawde wiem coś o tym, ale na szczęście z dzieckiem jest ok. Daj znać jak dasz radę jak tam Twoja Kruszynka się ma i oczywiście jak Ty się masz? Pozdrawiam i całuję :*

Scarlett cieszę się, że u Ciebie i dzieciatka wszystko dobrze.
    Pokahontas jeżeli dzieciątka mają się dobrze to niech siedzą sobie jeszcze w brzuszku :)

My przez weekend urzędowaliśmy u moich rodziców. Śmiałam się bo przyszła ciotka i pytała jak poród i czy dalej chce rodzić dzieci, mówię że tak, poród bolesny, byłam nacinana ale da się przeżyć gorsze chwile przeszłam po porodzie z małym a ona na to… nie mów o porodzie bo mnie siuśka boli :P

Zazdroszczę Wam dziewczyny tych wszystkich sesji brzuszkowych. Ja niestety nie mam praktycznie żadnego zdjęcia z brzuszkiem, jedyne co to zdjęcia brzucha które wrzucałam na forum i tyle :( myślałam że zdążę a tu klops, ale za to nadrabiam ze zdjęciami Oskara, powiem Wam że jestem w szoku jak szybko takie malutkie dzieci się zmieniają…

MisiaMonisia, Krokodylica, Tess, madziutek 23, noa8, konwalianka, MamaAdasia, gosiaczek31, ewka1990, gabi30 lubią tę wiadomość

‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ