Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
noa8 wrote:Rubi ja wychodze z załozenia ze jak jestem w 35+ 2 to skończyłam 35 i leci mi już 36 tydzień a nie 35 . Ale to taki szczegół , różnie liczą.
Noa dobrze napisałaś. Moja gin też tak liczy
JA jutro kończę 36 tc...i zaczynam 37
Dlatego od 24 lutego mogę już rodzic .bo będę wtedy w skonczonym 37 tc
Konwalianka wspolczuje przeżyc,ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło imasz już swoje "szczęście" przy sobienoa8 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
noa8 wrote:Powiedzcie ile z Was zauważyła już obniżenie brzucha?
Ale wczoraj jak patrzyłam w lustro to jest jeszcze niżej.noa8 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Tess wrote:Witam mamusie w wersji ,,demo" i te już ,,pełną gębą"
Konwalianka - jak młody przy cycu to chyba dobry znak?
Ines - a próbowałaś na ból bioder spanie z długą poduchą między nogami? Albo jedną nogą na poduszkach lub półsiedząco? Ja odkąd kombinuje z pozycjami spania to udało mi się trochę ograniczyć ból spojenia i w pachwinach, nawet kręgosłup się rzadko odzywa.
Te pozycje co babeczka pokazuje na filmiku, u mnie się sprawdzają:
https://www.youtube.com/watch?v=hQhHI5oH0WM
a tu z poduchą/wałkiem na który się kładzie jedną nogę (żeby ciężar ciała i brzucha) nie wykręcał biodra ze stawu:
http://www.mumanu.com/wp-content/uploads/2013/13/mumanu-pillow-range.jpg -
No to wrzucaj Kaczamila jakieś nowe zdjęcie maluszka. Chętnie pooglądamy
A ja teraz czekam na USG. Na obchodzie lekarka nic nie mówiła konkretnego. Może po badaniu coś więcej się dowiem.
Mi się chyba też obniżył, ale minimalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 11:50
-
Spakowalam mame i Fabianka do szpitalamadziutek 23, Krokodylica, Rybeńka, jasmin, noa8, ines31, Emrica, MamaAdasia, Rubi, Emartea, Justyska89, czekaja, Emca, loszcz, MisiaMonisia, Ewelaa, gabi30, gosiaczek31, anet525, MartaM, kasss, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
MisiuMonisiu Ja mam donoszoną 4 dni po Tobie
Ja nie wiem czy ten mój brzuch jest obniżony czy nie , nie umiem ocenić... a nie lubie sobie wmawiać
Kaczamila nie martw się zdjęciami , ja Tobie zazdroszcze , że masz już synka przy sobie! Czekamy na jego zdjęcia!
Anastacia jestem spakowana na wielkość identycznie jak TyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 12:17
Anastacia33, MisiaMonisia lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
ines31 wrote:Ja śpię z rogalem-poduchą. Pomogło mi na ból kręgosłupa, ale za to teraz biodra dokuczają
Ines - też mam rogala i węża, ale na ten moment dla moich ud jak u słonia są już za miękkiewięc używam na razie pod głowę, albo do pozycji półsiedzącej. Do spania mam takie twarde prostokątne poduchy od sofy, albo wielki zwinięty koc. Generalnie mam taką ilość poduszek wokół, że M się śmieje, że jak w fortecy i się nie da przytulić
Ale za to śpi mi się całkiem dobrze nie wliczając dwóch wycieczek do wc, po których staram się zmienić pozycję spania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 12:24
-
ines31 wrote:Zastanawiam się, dlaczego lekarze tak bronią się przed cc. Rozumiem że poród naturalny jeż lepszy (podobno) ale w dzisiejszych czasach moim zdaniem powinni inaczej lekarze do tego podchodzić. Moja koleżanka wczoraj urodziła córeczkę
i po 12 godzinach skurczy
zrobiono jej cc bo się okazało że rozwarcie zatrzymało się na 8 cm.
-
U mnie jest wysoko:
noa8, madziutek 23, Rubi, ines31, Emrica, Tess, Rybeńka, czekaja, Emca, Emartea, Madzik82, loszcz, MisiaMonisia, gabi30, gosiaczek31, anet525, Zosia_Tosia, ewka1990, Krokodylica, kaczamila, kasss, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
mi się brzuch obniża coraz bardziej, bóle coraz czestsze, wczoraj już myślelismy ze pojedziemy do szpitala bo mialam co parenascie minut dziwne prądy? nie wiem jak to nazwac, nawet poruszyc sie nie moglam bo znowu to odczuwalam, dziwne i bolesne uczucie...nie wiem jak odroznia sie poki co skurcze, ale dzis czuje takze na bokach bol jakby miesiaczkowy, cos sie zaczyna dziać
-
Tess wrote:Ines - też mam rogala i węża, ale na ten moment dla moich ud jak u słonia są już za miękkie
więc używam na razie pod głowę, albo do pozycji półsiedzącej. Do spania mam takie twarde prostokątne poduchy od sofy, albo wielki zwinięty koc. Generalnie mam taką ilość poduszek wokół, że M się śmieje, że jak w fortecy i się nie da przytulić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 12:28
-
A tak pozowałam mężowi w walentynkiSarah88, Anastacia33, Rubi, madziutek 23, Rybeńka, ines31, czekaja, Emrica, jasmin, Emca, Emartea, Madzik82, loszcz, Tygrysek, MisiaMonisia, MamaAdasia, anet525, gosiaczek31, Krokodylica, kaczamila, kasss, gabi30, Niunia86 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Rubi wrote:moim zdaniem Madziutek zaczyna 39 tydzień, a nie kończy, ale tak jak powiedziałaś noa każdy inaczej liczy:)
ja liczę tak że TY np. masz skończony 35 tydzień i 5 dni czyli jesteś w 36 tygodniu.
ja mam 38 tygodni i 6 dni czyli jestem w 39 który jutro kończę.... i od jutra będę mowić że mam skończony 39 tydzień...
chybajuż sama nie wiem jak to liczyć
jak byłam w szpitalu w szpitalu w skończonym 37 tyg i robili mi usg to mówili... "waga odpowiada na skończony 37 tydzień (37tyg i 2 dni)"
to chyba licZę tak jak NOA... ;)EDIT: która mnie właśnie zaskoczyła swoim zdjęciem bo inaczej sobie Ciebie wyobrażałam
HIHI super wyglądaszWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 12:46
noa8, Rubi, czekaja, MisiaMonisia lubią tę wiadomość
-
MamaAdasia - super wyglądasz i jaka ładna sukieneczka
Noa - nie wiem, dziewczyny jak Wy to robicie, ale ja przy Was wyglądam jak wielka bezkształtna beczułka
Ines - ja na szczęście większość ,,akcesoriów" mam od ściany, zwłaszcza, że mi M zaczął w pewnym momencie podkradać ,,węża"MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
madziutek chodziło mi , że jak sobie mnie wyobrażałaś.. ale ok..
ja w środe do fryzjera bo , dobijają mnie te odrosty
to rób sesje bo czasu nie masz za bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 12:57
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia