Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MisiaMonisia wrote:Rubi nawet Belly liczy tak jak ja i Noa (...i moja gin)
Zobacz:
Jesteś w 36 tygodniu ciąży
(35 tyg. i 6 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Jutro wskoczy: że jestem w 37 tc....czyli 36+0 (skończony 36 tc, rozpoczęty 37).
Ale ja nie liczę rozpoczętych tylko skończone:)
no właśnie dlatego ja myślę, że belly źle liczyi ja sobie liczę skończone czyli jeśli teraz mam 35t5d to w środę zaczynam 36t ale zostawmy to bo rożnie liczą...
ja robię dzisiaj kapuśniak i mi ślinka normalnie cieknie jak pomyślę, że zjem go z pysznymi prażokami:P tylko pytanie czy mi wyjdą bo nigdy nie robiłam...Madzik82, noa8 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ja licze tyg tak jak licza w moim szpitalu i tak jak liczy lekarz.
Dzis mam 38t i 1d wiec jestem w 38tc. A raczej nie ja tylko dziecko! Nie mozna powiedziec ze dziecko ma 39 tygodni jezeli jest w brzuchu 38 i 2 dni. Wtedy ma 38 tygodni i tak mi to liczenie ciazy tlumaczyl doktorek
Jutro ide na usg i wazenie mojego okrucha. Strasznie jestem ciekawa ile teraz wyjdzie i troszke mam stresa
Mnie nie boli nic poza tym ze mala przy ruchach uciska na nerwy i nagle przeszywa mnie okropny bol!! Najgorzej jak ucisnie na nerw kulszowy. Wtedy boli mnie posladek i noga. Bardzo bolesne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 14:20
MamaAdasia, Rubi, MisiaMonisia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Noa, jaka laska
Madzik, miałam do Ciebie pisać, czy rodzisz bo się nie odzywasz
Nie przejmuj się tą wagą, zawsze dzieci rodza się innej wagi niż pokazuje usg!
Wszystkie parametry sa ok więc to wina innego sprzętu ta róznica.
Ja też tak licze , dziś 37+3 czyli 37 tydzień.
Sarah, mnie w sobotę strasznie brzuch bolał i miałam kilka bolesnych skurczy, ale przeszło po nospie.
Emartea, Ty jesteś dzień przede mną. Ciekawe kiedy zdecydują się rozwiązać ciążę.
Rubi, Madzik82, noa8 lubią tę wiadomość
-
Madzik82 wrote:Ja licze tyg tak jak licza w moim szpitalu i tak jak liczy lekarz.
Dzis mam 38t i 1d wiec jestem w 38tc. A raczej nie ja tylko dziecko! Nie mozna powiedziec ze dziecko ma 39 tygodni jezeli jest w brzuchu 38 i 2 dni. Wtedy ma 38 tygodni i tak mi to liczenie ciazy tlumaczyl doktorekMadzik82, MisiaMonisia, Rubi lubią tę wiadomość
-
ok 37+3 dni to 37 tydzień... ale jak ktoś zapyta ile tygodni masz skończonych?? to masz skończone 37 tygodni i 38 idzie...
)
ale że mówi się skończone tygodnie to jesteś w 37 tyg...
ja jestem w 38+6dni czyli teraz jestem w skończonym 38 tyg a jutro będę w skończonym 39 tyg... ale jak ktoś mnie pyta to od jutra mówię, że jestem w 39 bo mówie ile mam pełnych skończonych tygodni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 14:30
MamaAdasia, Madzik82, MisiaMonisia, noa8 lubią tę wiadomość
-
Rubi wrote:no właśnie dlatego ja myślę, że belly źle liczy
i ja sobie liczę skończone czyli jeśli teraz mam 35t5d to w środę zaczynam 36t ale zostawmy to bo rożnie liczą...
ja robię dzisiaj kapuśniak i mi ślinka normalnie cieknie jak pomyślę, że zjem go z pysznymi prażokami:P tylko pytanie czy mi wyjdą bo nigdy nie robiłam...
Ja mam ochotę na kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem:)Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Nie odzywalam sie bo jakos mam dola. Wiem, ze to glupie ale strasznie boje sie rozstania z synkiem! Masz max bez siebie to 4 godziny. A tu tyle dni bez niego mnie czeka. Pewnie on to lepiej zniesie niz ja ale coz... martwie sie
A urodze pewnie w przyszlym tygodniu. W pobiedzialek dostane skierowanie na planowe cc bo nie moge przenosic z tak swieza blizna. Jestem 20 miesiecy po cc. Musza rozwiazac ciaze w 39tc. W przyszlym tyg powieksze grono mamusiek
Co do liczenia to najlepiej chyba liczyc tak jak Wasz lekarz zeby sie nie mylilo. Chociaz teraz mozemy liczyc juz w druga strone: pozostalo mi ... dni do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 14:31
nick nieaktualnycześć dziewczynki
witam sie w nowym 29 tygodniu
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
kasha ja też mam termin za 14 dniJa właśnie dziś robiłam ostatnią morfologie i mocz
a jutro bede mieć pobierany wymaz na paciorkowca i to bedą moje ostatnie badania laboratoryjneWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 14:38
MamaAdasia, noa8, ines31 lubią tę wiadomość
-
Madzik, ja też myslę nad tym jak to będzie, ciągle jest ze mna, no ale jakoś damy radę.Nie chcę, żeby mąż go do szpitala przywoził, bo jak zobaczy że leżę to zacznie płakać, tak jak byłam chora. Jest strasznie związany ze mną i wrażliwy.
Licze na to, że 2 doby i do domuMadzik82 lubi tę wiadomość
-
Madzik82 wrote:Ja licze tyg tak jak licza w moim szpitalu i tak jak liczy lekarz.
Dzis mam 38t i 1d wiec jestem w 38tc. A raczej nie ja tylko dziecko! Nie mozna powiedziec ze dziecko ma 39 tygodni jezeli jest w brzuchu 38 i 2 dni. Wtedy ma 38 tygodni i tak mi to liczenie ciazy tlumaczyl doktorek
Jutro ide na usg i wazenie mojego okrucha. Strasznie jestem ciekawa ile teraz wyjdzie i troszke mam stresa
Mnie nie boli nic poza tym ze mala przy ruchach uciska na nerwy i nagle przeszywa mnie okropny bol!! Najgorzej jak ucisnie na nerw kulszowy. Wtedy boli mnie posladek i noga. Bardzo bolesne
Madzik ja też liczę tak ja ty, i też mnie ostatnio łapie rwa kulszowa, i też właśnie pośladek i noa, najwięcej jak się dużo ruszam i chodzę jak leżę to spokój.Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny super zdjęcia brzusiow:)
Madzik nie martw się jesli bedzie wszystko w porządku to nie będzie cie tylko 2-3 doby a napewno bedzie mogl cię odwiedzać.
Kurcze u mnie za oknem slonce a córka sie rozchorowała ma gorączkę a ja z lozka wstac nie moge. Od wczoraj boli mnie w dole brzucha czuje spinanie macicy leze brzuch mi się opuścił juz dawno. Leze z wężem - poducha dla ciężarnych bo bez niego chyba bym nie dala rady. Nie wspomnę jak bardzo boli mnie kręgosłup. Kurcze zaczelam 35 tydz a juz jestem uziemiona w łóżku. Zazdroszczę wam takiej sprawnosci tym bardziej ze większość z was ma co najmniej o dwa tyg starszą ciażęMadzik82, noa8 lubią tę wiadomość
-
Madzik82 wrote:Nie odzywalam sie bo jakos mam dola. Wiem, ze to glupie ale strasznie boje sie rozstania z synkiem! Masz max bez siebie to 4 godziny. A tu tyle dni bez niego mnie czeka. Pewnie on to lepiej zniesie niz ja ale coz... martwie sie
A urodze pewnie w przyszlym tygodniu. W pobiedzialek dostane skierowanie na planowe cc bo nie moge przenosic z tak swieza blizna. Jestem 20 miesiecy po cc. Musza rozwiazac ciaze w 39tc. W przyszlym tyg powieksze grono mamusiek
Ja też mam mieć cc i mi lekarka mówiła że cc najlepiej tak tydzień przed terminem, a Ty zwłaszcza że miałaś już jedną cc to napewno da ci już skierowanie.
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mi brzszek jeszcze sie nie opuścił nic mie nie boli wszystkie przykre obiawy ciązowe mineły tylko puchną mi i dretwieją rece no i ta cukrzyca ale podsumowując końcówka ciąży jak i początek są dla mie łaskawe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 14:50
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
MisiaMonisia wrote:a co to są prażoki?
Ja mam ochotę na kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem:)myślałam, że to popularne
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
U mnie w szpitalu po cesarce lezy sie 5 dni!!!
a jak urodze po godzinie 12tej to pierwszej doby nie licza i jest to doba zerowa. Masakra! Mam w planach wypis na zadanie. Mam to w dupie!
Emrica mnie tez tak boli jak chodze i czasem jak leze na boku. Ale to musi byc mala bo boli tylko jak ona nie spi. W pierwszej ciazy tez tak mnie pod koniec uciskalo.
A skierowanie na bank odbieram w poniedzialek bojuz mi lekarz mowil. Jak waga bedzie niska to pewnie przeciagnie cc na koniec tygodnia a jak bedzie ok to pewnie w przyszly wtorek sie bede musiala stawic
MamaAdasia u mnie na oddzial malych dzieci nie wpuszczaja nawet. Moglabym wyjsc do niego ale to moze pogorszyc sprawe bo czekaloby nas kolejne rozstanie. Nie zrozumie dlaczego nie wracam z nim do domu. Jezu... juz rycze na sama myslWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 14:56
nick nieaktualnyJa w wypisie po porodzie mam zapis, ciaza zakonczona w 39 tyg. A to bylo dokladnie 39t6d:-) wiec ja licze tak ze teraz jestem w 37. Wlasciwie termin za 3 tyg wiec sie zgadza. Ale to najmniejszy problem, kazdy lekarz i polozna liczy po swojemu. Ja ide na wizyte to podaje np 35 i 3 dni i wpisuje mi 35.
Sarah kurcze to co opisujesz przypomina mi moje skurcze porodowe takie wlasnie z bokow. Moze cos juz niedlugo sie bedzie u ciebie dzialo
Super fotki dziewczyny:-)
-
Kurcze Madzik, myślę że tatuś i moze babcia pomogą? Mój np bardzo lubi z moją siostrą i dziadkami zostawać, moze Twoja mama albo ktoś z kim jest zżyty się nim zajmie? Faktycznie może uda Ci się wyjść szybciej.
-
MAdzik chyba musisz sobie wytłumaczyć to tak, że "trzeba się przemęczyć" ;/ kilka dni rozłąki i trochę smutków, ale pomyśl, że potem będziecie już wszyscy razem...a mały szybko zapomni że mieliście małe rozstanie....nie mniej nie potrafię się postawić w Twojej sytuacji, bo na razie czekam na pierwsze dzieciątko...życzę Ci żeby się to jakoś dobrze potoczyło...w końcu zostaje mu jeszcze tatuś
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Juz poprosilam cala rodzine zeby mnie nie odwiedzali tylko Mateuszka z dzieciakami zeby mial jakies atrakcje i zeby mu czas szybko zlecial. Babcia z dziadkiem tez go troche wezma.
A ja sie postaram urodzic przed 12ta i wypisac zaraz na trzecia dobeMamaAdasia, Rubi lubią tę wiadomość
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!