X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ANASACIA mnie też pępek nie boli teraz ale gdzieś w okresie 30-35 tyg bolało mnie tuż obok pępka i mówiłam to mojemu gin i powiedział że to normalne bo tam są takie same wiązadła jak w pachwinie...
    mnie wtedy bolało szczególnie jak coś porobiłam i czułam jakbym tam miała dużego siniaka....
    Mnie boli jak dotykam...dziwne

madziutek 23 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mnie boli jak dotykam...dziwne

chciałam dać cytuj a nie lubie... no mnie też właśnie jak nacisnęłam palcem... ale po większym wysiłku bolało nawet samo z siebie przy chodzeniu...

może to jest to samo ale lekarzem nie jestem więc może to również być coś innego ...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    HMMM a może wyłamie schemat weekendowych porodów... ?:)

dziś mój synek strasznie siE wierci, w nocy było mi niedobrze, rano kłocie w pochwie (lub szyjce) a dziś jak się podtarłam to parę razy zauważyłam takie drobniutkie ledwo widoczne, malutkie plameczki jasnej krwi... może to szyjka się otwiera czy coś? bo już 2 tyg temu miałam rozwarcie na palec?? :) jak myślicie ? jest szansa żeby się coś rozkręciło?? :) czy dam radę dotrwać do końca tygodnia??:)

bo ja i te moje przeczucia ostatnio mnie często zawodzą ;D
    Szyjka na tym etapie spokojnie moze sie juz rozwierac...ja w pierwszej ciazy mialam w 39 tyg takie delikatne slady krwi na wkladce pojechalam na porodowke okazalo sie rozwarcie na 3 cm .na poczatku jsk szujka sie rozwiera to mozemy tego wcale nie czuc pozniej najbardziej boli 6-7 cm

madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w okolicach pępka bardzo bolało przez jakiś czas, czasami kuło, czasami piekło, ale już tego nie czuję.

też nie mam żadnej sesji brzuszkowej, nawet nie mam zwykłych zdjęć. Nie czuję się dobrze ze sobą, nie wyglądam atrakcyjnie, więc nie chcę takiej pamiątki.

Na wizycie okazało się, że nie ma mojego gina i przynajmniej do końca miesiąca nie będzie :( Ale ten co go zastępuje był bardzo miły i dokładny. GBS ujemny, tylko pierwszy raz w ciąży wyniki moczu mam kiepskie i dostałam jakieś tabletki z żurawiną. Mała ma 3200 g, ale wg tego gina nie zapowiada się na szybki poród. Szyjka skrócona, ale zamknięta, a 3 tygodnie temu niby była "zmiękczona i przepuszczała palec". No nie wiem. Zobaczymy. Następna wizyta za tydzień we wtorek.

I on też liczy, że zaczynam 38 tydzień, a skończonych mam 37.

madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek może to jest to:) i synek się pcha by już być z mamusią i tatusiem :)
    u mnie np wieczór przed porodem Oskar był strasznie ruchliwy, aż mąż patrzył na brzuch i pytał co się dzieje bo brzuch gonił na wszystkie strony. Poszłam spać a 3.45 pobudka i odchodzący czop (albo jego resztka) z wodami...

• ines31 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po odebraniu wyników gbs- wynik ujemny :)
    Co co boleści "pępkowych" mnie boli, ale ja myślałam że to powodem jest dziurka po kolczyku.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek czyli będziesz kolejną lutową mamusią :)
    Mnie pępek nie boli jak dotykam. Ale kłucia pochwie odczuwam dzisiaj na serio mam masakrę bo z łóżka prawie nie wstaje mala się strasznie wierci i brzuch mnie nie przestaje bolec ehh

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak próbuję Was nadrobić po kilku godzinach nieobecności mam to samo... zapominam co komu chciałam odpisać :)

Przede wszystkim pięknie wyglądacie dziewczyny! A Ty Noa jesteś przy tym jeszcze taka młodziutka - podziwiam, że tak szybko zdecydowałaś się na dziecko. Ja gdybym osiem lat temu była w ciąży to na pewno byłaby przerażona.... :) już nie mówiąc o tym, że z tego co pamiętam spotykałam się wtedy z kimś dziwnym :)

Anastacia mi się czasami zdarza poczuć ból w okolicach pępka ale to jak się dotknę. No i zauważyłam zwiększenie śluzu, jeśli wymieniam często wkładki to jest kremowy. Jeśli robię to rzadziej to jest żółty więc to chyba kwestia czasu a nie infekcji. Zwłaszcza, że ostatnio miałam biocenoze pochwy i mocz i wyniki wyszły mi super.

Rubi jak zobaczyłam zdjęcie to myślałam, że to moje ukochane pierogi ruskie ze skwareczkami. Potem doczytałam ale ochota na pierogi i tak mi została :)

Ja dziś miałam pełen atrakcji dzień - na KTG wszystko wyszło super, zero oznak jakichkolwiek skurczy więc czekaja mam podobnie jak Ty - też mam uczucie, że do porodu mam jeszcze bardzo daleko :)

Po sobotnim gorszym dniu dziś czuje się super a że KTG wyszło dobrze postanowiłam, że skoro już lekarz postanowił mnie uziemić na L4 to przynajmniej z tego skorzystam :) więc pochodziłam trochę po galerii (widziałam na żywo "forumowe" kosmetyczki - są gigantyczne, nawet jak dla mnie a ja lubię duże rzeczy:) ) ale przede wszystkim połaziłam trochę po krakowksim Kazimierzu na którym w ciągu dnia nie byłam od lat :) o dziwo ludzi którzy mają sporo wolnego w ciągu dnia nie brakuje bo wszędzie były tłumy. Ale za to kupiłam wędliny w moim ulubionym sklepie i pieczywo w ukochanej kawiarni. Wypiłam kawę w ulubionej knajpce i zjadłam pyszną kanapkę na ciepło. Trzeba korzystać póki jest czas na taki leniwy tryb życia. I naprawdę miałam miły i luźny dzień - spieszyłam się tylko raz, jak mój mąż uświadomił sobie, że mam jego dokumenty :)

Chciałam odwiedzić przyjaciółkę, ale jej synek cały czas jest mocno chory więc musiałam zrezygnować. W zamian poszłam do pracy ale o pracy nie było mowy - co chwilę ktoś przychodził, pytał jak się czuje i ogółem było bardzo miło. Ponieważ mieszkam bardzo blisko miejsca gdzie pracuje odwiedzam ich średnio raz w tygodniu i super mi to robi na psychikę :) wiedziałam, że jest sporo osób z którymi mam super kontakt i które mocno interesują się mną i Juniorem ale teraz okazuje się, że sporo osób z którymi miałam słabszy kontakt też mocno nam kibicuje. Mój szef początkowo dziwił się jak wpadałam do nich bez zapowiedzi - teraz już nawet go to nie dziwi :)

A i na KTG mam pojawiać się regularnie, co tydzień więc przy okazji mam teraz poczucie że jestem pod stałą kontrolą. Niestety mój prowadzący jest na urlopie więc pod koniec tygodnia idę na wizytę kontrolną do kogoś innego... jednorazowo może jakoś to przeżyję, choć wolałabym żeby mój lekarz akurat teraz nie brał wolnego.

Trzymam kciuki za "szpitalne" dziewczyny i wszystkie wizyty. Godzina "zero" zbliża się choć u niektórych szybciej niż u innych :)

loszcz, madziutek 23, Rubi, gosiaczek31, ines31, noa8, czekaja, kaczamila, MamaAdasia, gabi30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Madziutek mi na IP lekarz mówił w sobotę, że zwiększona aktywność malucha to też sygnał, że poród się zbliża. Więc z tego co piszesz faktycznie możesz być następna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba nie zdradzę Wam tajemnicy jak napiszę, że SunSun wraca dziś do domu! :) co więcej jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem i w terminie to naprawdę może się okazać, że będziemy z SunSun rodzić w tym samym szpitalu, w podobnym czasie :) jak od początku jej to mówiłam to nie chciała mi wierzyć :) No chyba, że moje leniwe dziecko postanowi wystawić moją cierpliwość na próbę i nie będzie chciało wyjść.... dziś na KTG spotkałam dziewczynę w 41t6d.... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:37

loszcz, gosiaczek31, Tess, MisiaMonisia, kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam w internecie ze takie kłucie jest normalne na końcu i może być objawem skracania się szyjki.Teraz mam do was super głupie pytanie:czy rozwarcie widać?W Szkocji nie badają ginekologicznie chyba że na porodowce.Jeśli wezmę lusterko i sobie "tam" zajrzę to czy jest szansa że zobaczę szyjke czy jest zbyt gleboko?Nie chciałabym tam grzebać aby się infekcji nie nabawic tylko spojrzałam w lustro i nie wiem co widzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:57

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz raczej tego nie zobaczysz w lusterku. Wg mnie zbyt głęboko. Zreszta za każdym razem jak mnie gin bada to mam wrażenie ze głęboko palcami grzebie. Albo sprawdza wziernikiem a to ma pewnie z 8 cm:-)

Anastacia mnie bolal pępek bardzo parę tyg temu teraz tez się to zdarza. Ja kolczyka w pepku nie miałam wiec to nie przez to ale za to zauważyła ze zrobiły się delikatne rozstepy właśnie przy pepku. I pewnie stad ten bol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet dobrze ze ktg prawidłowo:-) no i Milo ze mialas udany dzień.

Madziutek, może się cos rozkreci. U ciebie to juz nic dziwnego:-) masz najbliżej do terminu.

Scarlett2014, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak głęboko to nie zobaczę.Może i dobrze bo bym codziennie siedziała z lustrem między nogami ;-)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam pakowanie toreb do szpitala :) , normalnie jestem z siebie dumna ;) . Mam 2 pytania : ile bierzecie pieluch tetrowych do szpitala.
    Jeżeli bierzecie becik do szpitala to kocyk też? Jeżeli dubluje pytania to przepraszam, ale nie pamiętam odpowiedzi ;)

loszcz, noa8 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi jesteś okrutna z tymi prażokami! Ja właśnie na kolację (tak , w szpitalu o 16.30 podają kolację!!!) dostałam 4 kromki chleba, kostkę masła i łyżkę jakiegoś twarożku!!

Tutaj lekarze i położne pytają o miesiące i dni i zdaje się, że te dni też są dla nich istotne. Ja więc nie mam problemu czy skończone czy nie. Na KTG żadne skurcze się nie zapisują, więc dziecku raczej się jeszcze nie śpieszy, a wierci się niemiłosiernie. Na USG się dziś nie doczekałam! Chyba o mnie lekarka zapomniała.
    MamaAdasia, też się zastanawiam, kiedy się zdecydują na rozwiązanie. Nie żeby mi się spieszyło, ale chciałabym coś wiedzieć. A tu cisza.

4e3f84b95f.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    to są ugtowane ubite ziemniaki z mąką i nakładane łyżką pomoczoną w tłuszczu :P myślałam, że to popularne :D
    yyyyy u mnie nie :P pierwsze słyszałam..ale jak już zrobisz to poproszę kilka ;)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja mam na liście do szpitala i rożek i kocyk więc spakowałam to i to.

Zdjęć w ciąży też nie mam. Mam nadzieję że nie będę tego żałować ale ja w ogóle nie przepadam za zdjęcia a sesji wręcz nie znoszę więc nawet o tym nie pomyślałam. Fotografie nie są dla mnie ważną pamiątką ale może jak Junior się urodzi to częściej zaczniemy używać aparatu :)

W pracy usłyszałam dziś od koleżanki że brzuch mi się obniżył. Znajoma na którą wpadłam przez przypadek i ktora nie wiedziała że jestem w ciąży myślała że jestem koło 7 miesiąca więc już nie wiem czy wyglądam jakby poród się zbliżał czy nie :)

A i dziś na ktg po raz pierwszy spotkałam się z tym żeby ktoś liczył mi rozpoczęte tygodnie. Powiedziałam 36t3d i położna zapisała 37 tydzień.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    yyyyy u mnie nie :P pierwsze słyszałam..ale jak już zrobisz to poproszę kilka ;)
    zrobiłam, zjadłam i umieram na kanapie...człowiek to jest jednaj głupi...:P

mama mi rzez tel mówi la jak zrobić więc:

ugotowałam 8 ziemniaków i odcedziłam ale trochę wody na dnie zostało...dodałam 3/4szkl mąki i na malutkim gazie od przykrycie parowałam co 4 minuty wzruszając całym garnkiem..i po 15 min ubiłam pałką i nakładałam łyżką umoczoną w tłuszczu...posypałam skwareczkami z boczku wędzonego:)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Rubi jesteś okrutna z tymi prażokami! Ja właśnie na kolację (tak , w szpitalu o 16.30 podają kolację!!!) dostałam 4 kromki chleba, kostkę masła i łyżkę jakiegoś twarożku!!

Tutaj lekarze i położne pytają o miesiące i dni i zdaje się, że te dni też są dla nich istotne. Ja więc nie mam problemu czy skończone czy nie. Na KTG żadne skurcze się nie zapisują, więc dziecku raczej się jeszcze nie śpieszy, a wierci się niemiłosiernie. Na USG się dziś nie doczekałam! Chyba o mnie lekarka zapomniała.
    MamaAdasia, też się zastanawiam, kiedy się zdecydują na rozwiązanie. Nie żeby mi się spieszyło, ale chciałabym coś wiedzieć. A tu cisza.
    kochana znajdź tego plusy:P ja dowaliłam kolejny kilogram...:P

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ