X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, na tej diecie szpitalnej od środy to ja jeden chyba zgubiłam! Nie przeszkadzało by mi go nadrobić takimi pysznościami.

Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja też biorę kocyk i rożek do tego 5 szt pieluch tetrowych.

Ja już po kolacji którą popiłam wiśniową Colą... Zgaga murowana dzisiajj. ;-)

Dziewczyny ja uwielbiam pamiątki w postaci zdjęć już sie zaopatrzyłam w album do którego powklejam zdjęcia siebie w ciąży jak i małego od pierwszego dnia życia...

A na komodzie mam mase ramek ze zdjęciami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:26

Emartea, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Właśnie skończyłam pakowanie toreb do szpitala :) , normalnie jestem z siebie dumna ;) . Mam 2 pytania : ile bierzecie pieluch tetrowych do szpitala.
    Jeżeli bierzecie becik do szpitala to kocyk też? Jeżeli dubluje pytania to przepraszam, ale nie pamiętam odpowiedzi ;)
    ines .pieluch tetrowych wziełam 3...jak będzie mało to mąż dowiezie...
    Spakowałam becik i kocyk tak na wszelki wypadek.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny albo mnie poprzyjcie albo sprowadzcie na ziemie.

dzwonie do meza o ktorej bedzie a on na to ze pozniej bo jeszcze znajoma z pracy go poprosila zeby przwizoł jej wanne ze skjlepu do mieszkania. wkurzylo mnie to strasznie bo cholera ma swojego meza to niech go poprosi o przewozenie wanny...

nie wiem czy to hormony czy co ale wkurzylam sie strasznie i siedze i placze

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett super ze wszystko ok ale pewnie tak jak ja chcialabys us;yszec ze wszystko wskazuje ze porod nastapi za x dni. chyba kazda z nas chcialaby to wiedziec:)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Dziewczyny albo mnie poprzyjcie albo sprowadzcie na ziemie.

dzwonie do meza o ktorej bedzie a on na to ze pozniej bo jeszcze znajoma z pracy go poprosila zeby przwizoł jej wanne ze skjlepu do mieszkania. wkurzylo mnie to strasznie bo cholera ma swojego meza to niech go poprosi o przewozenie wanny...

nie wiem czy to hormony czy co ale wkurzylam sie strasznie i siedze i placze
    nie będę Cię podkręcać, ale ine dziwie Ci się...swoją drogą co za laska wie, że facet ma w domu kobietę w ciąży to go ciochra jeszcz po pracy...ja jestem mega zazdrosna i cieszę się, że mojego męża raczej nie otaczają kobiety...taka branża

Sarah88 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym jadła kolację o 16.30 w okolicach 20/21szej pewnie gotowa byłabym zjeść nawet mojego kota. :) ważyć się przestałam - jadłam zdrowo i tyłam masakrycznie więc się poddałam. Jem na co mam ochotę bo za chwilę i tak będę na diecie bo albo będę karmić (mam nadzieję) albo po prostu zrzucać kilogramy.

Rubi, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ostatnio mam podobne podejscie :)

Rubi moj tez w pracy nidy nie mial kobiet(taka branza;)) dlatego teraz kiedy zalozyl wlasna dzialalnosc i wspolpracuje z kobieta cholera mnie bierze. tym bardziej ze nie wygladam obecnie tak jak ona(swoja droga to dobra motywacja po porodzie do walki o przedciazowa syllwetke;))

ja tez jestem mega zazdrosna:)

Czyli tak do konca nienormalna nie jestem:)

Rubi lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy czekaja a czy są jakieś obiektywne przesłanki dlaczego znajoma poprosiła Twojego męża o przywiezionie wanny? Nie wiem np..macie duży samochód a oni nie. Ja w takich tematach jestem w miarę wyrozumiała ale wolałabym żeby to mąż do mnie zadzwonił i mi o tym powiedział a nie żeby to wyszło przy okazji mojego telefonu do niego. Zwłaszcza teraz jak w sumie w każdej chwili może coś zacząć się dziać i nasi Panowie powinni czasami sprawdzać czy nie rodzimy.

A termin porodu pewnie że wolałabym znać jakoś bliżej określony. Ale po dzisiejszym ktg utwierdzam się w przekonaniu że moje dziecko wyjdzie jak samo będzie miało ochotę :)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Gdybym jadła kolację o 16.30 w okolicach 20/21szej pewnie gotowa byłabym zjeść nawet mojego kota. :)

Dlatego ja jej jeszcze nie ruszyłam. Czeka sobie na później. Nie liczę na to jedzenie zbytnio, bo połowy nawet się przełknąć nie da, więc M przywozi mi ulubione wędliny czy sery. Lodówka tu na szczęście jest. Niestety nie ma mikrofalówki i obiady muszę jeść tutejsze, ewentualnie zejść do baru.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett samochód tez maja duży taki jak my bo tego wymaga ich dzialalnosc.

tez próbowałam znaleźć wytłumaczenie ale nie potrafię. jestem zła i tyle i nie będę dziś wyrozumiała żonę niestety:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja pamiętaj że w ciąży możesz sobie pozwolić na więcej niż normalnie :) swego czasu mój sprytny szef wymyślił że będę firmowym złym policjantem bo wszystko mogę zrzucić na hormony :)

czekaja lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam kiedyś pisałam że ostatni posiłek jem o 17.. Nic się w tym temacie nie zmieniło , jakoś tak mam ;D

Czekaja ja też bym się wkurzyła na Twoim miejscu ;-)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa!!! Zrobilas mi smaka na cole!!

A taki album tez mam. Nam tam foty z usg, moje foty z ciazy, test ciazowy, opaske ktora Mati mial na raczce w szpitalu, zdjecie zaraz po wyjsciu z brzucha a potem pierwsza kapiel, spacer, odcisk slodkich stopek farba na papierze, chrzciny, roczek... non stop go ogladam haha

noa8, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEKAJA "matko i córko" u CIebie już 38tydz???????????????????/
    jełłłłłłłłłłłłłłł kiedy to zleciało....................
    boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzz jeszcze niedawno sama rodziłam w 39t4d..............
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa skarbie zdrówka i powodzenia..........

ps. ja Cię sprowadzam na ziemię, to hormony.........może mąż znajomej nie mógł......żaba nie ma czym się denerwować...........

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ciążą donoszoną bierzecie jeszcze magnez? Ja od jakiegoś miesiąca, półtorej biorę końską dawkę a na ostatniej wizycie lekarz kazał mi go odłożyć zupełnie od skończonego 37 tygodnia.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik przepraszam :( edytuje tą wiadomość :D i zmaże to co napisałam ;-)

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie.

Jutro rano jadę do szpitala na oddział. Mała już mi główką naciska na szyjkę i chce wyłazić. Tyle dobrze że szyjka się stawia. Mam dostać kroplówki, aby powstrzymać jeszcze akcję, bo jest zdecydowanie za wcześnie. Chciałam leżeć w domu ale gin był nieugięty bo powiedział, że jak w domu by się cokolwiek zaczęło dziać to było by za późno i oni by już nie dali rady nic zrobić wtedy. Pytałam czy mam już się pakować jak do porodu, powiedział, że ma nadzieję że nie, że dostanę kroplówki i wypuszczą mnie jeszcze do domu.

• Tess Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja - ja mam o tyle komfortową sytuację, że pracuję z płcią przeciwną i to M jest bardziej zazdrosny ;) Generalnie mam zaufanie i rzadko bywam zazdrosna, ale jeśli już są powody to robię się mega dowcipno-złośliwa... np. w Twoim przypadku pewnie bym się spytała, czy przypadkiem znajoma nie poczęstowała go kolacją, bo by zaoszczędziła Ci już fatygi :) W drastycznej wersji - nie zrobiłabym nic do jedzenia, a jemu oświadczyła niewinnie ,,myślałam, że zjesz u Marioli"... :P
    Ale mój M jest do rany przyłóż i w nim by to wzbudziło poczucie winy, a nie każdy tak ma :)

noa8, czekaja, gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny no ja nie mogę zawsze jak chce was nadrobić to zapominam co miałam komu napisać.

noa a sobie też ciebie inaczej wyobrażałam ładna dziewczyna z ciebie

anastacia ładna ta twoja córeczka. ja dzisiaj torbę od mamy przywiozlam jedna jak się nie zmieszcze a napewno się nie zmieszcze to dokupie w Biedronce w czw.

jutro zaczynam akcje prasowanie. dzisiaj miałam zacząć ale coś nie bardzo mi się chciało

mamaAdasia ładny brzuszek:)

Krokodylica to lepiej jedz do tego szpitala niech mała jeszcze siedzi w brzuszku

noa8, Anastacia33, Krokodylica, MamaAdasia lubią tę wiadomość

‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ