X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze prawdziwe piwo tez wypije jednym haustem ! i po takim czasie przerwy nawale sie tym jednym piwe. :P wczesniej mialam fajnie po jednym a po 3 juz ciezko hehehe

noa8, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwa nie lubię więc nie tęsknie... ale dobrego drinka chętnie bym się napiła. Albo białego wina. Na początku ciąży w ogóle o tym nie myślałam a ostatnio coraz częściej mi to przychodzi do głowy. Ale jeszcze wytrzymam :) w ramach zachcianek dziś wypiłam doskonałą kawę a wczoraj właśnie tą nową wiśniową Cole. No i marzę żeby ubrać szpilki :) ostatnio jak było tyle słońca to zazdrościłam kobietom w sukienkach i szpilkach :) to płytkie ale co zrobić. Wiosną i jesienią najbardziej lubię mój stary styl :) wtedy najłatwiej poczuć się super kobieco :)

czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wino tez bym chciala...podobno jak sie karmi to tez mozna pic tylko np po karmieniu zeby dluzsza przerwa byla.bede odciagac tez to w razie imprezy z butelki podam co za problem

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dobrze , że nie tylko ja mam takie pragnienia , bo już się o siebie martwiłam ;-) w święta może zapróbuje..

Piwa tylko miodowe preferuje typu łomża najlepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 19:54

czekaja lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ćhłodne biale wino mmmmmmmmmmmmmm:) o boze chyba odciagne pokarm na tydzien i tydzien bede pila;)

a swoja droga jaki porod musialby byc fajny po butelce wina:) takie cialo rozluznione :) a po porodzie odrazu wizytacja z mopsu;)

Zdrowy rozsadek zwyciezyl zamiast mc flury zadowole sie bananem z jogurtem naturalnym i malinami:) taki substytut czegos slodkiego:)

jutro robie kapuśniak ciekawe przez kogo;)

gosiaczek31, Rubi, Tygrysek, madziutek 23 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam ochote na obcisle jeansy i bluzke,albo sukienke no i szminke bo od kilku miesiecy zadne blistexy ani carmexy nie pomagaja i ciagle mam spierzchniete usta :/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo tak,jakby byla mozliwosc tez chcialabym rodzic pod wplywem jakiegos trunku

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh wy baby wstrętne! Robicie mi dziś ochotę na wszystko. Ja to chętnie ukochanego mohito bym się napiła, albo chociaż Redds'a żurawinowego.

Sarah88 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Oh wy baby wstrętne! Robicie mi dziś ochotę na wszystko. Ja to chętnie ukochanego mohito bym się napiła, albo chociaż Redds'a żurawinowego.

Polecam karmi żurawinowe , równie pyszne jak taki Redd's , jak oranżade wypiłam.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:

Polecam karmi żurawinowe , równie pyszne jak taki Redd's , jak oranżade wypiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu gdzie chcę rodzić jest gaz rozweselający...myślę że efekt będzie jak po butelce wina :)
    Sarah też mam mocno spierzchnięte usta ale zaczęło mi się to niedawno. Zużywam tony różnych balsamów do ust ale ze szminek i błyszczyków też nie rezygnuje. Polecam balsam nuxe do ust. Carmex czy Regenerum dają mi niewiele.

• Emartea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa, a jak ja je przemycę do szpitala???

4e3f84b95f.png
  • Sarah88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    omnomnom

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja mam to samo z ustami:( strasznie sa przesuszone i mimo smarowania nie ma poprawy:(

juz niedlugo i spelnimy nasze zachcianki:) matko to 9 miesiacy prawie rok a zlecialo nie wiem kiedy:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• ines31 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tutaj się dzieje? Na chwilkę mi się usnęło a tutaj impreza alkoholowa? I to w dodatku beze mnie? ;) Powiem wam, że jak do alkoholu mnie całą ciążę nie ciągło to ostatnio mam smaka na coś % , ale na szczęście zdrowy rozsądek górą ;) . Co prawda słyszałam że lampa wina nie zaszkodzi, albo jedno piwo ale jakoś mnie to nie przekonuje. Zastanawia mnie też teoria picia piwo karmi na laktacje.

noa8, madziutek 23 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tssss to dzwiek otwierania piwka :D

ps moj maluch ostatnio byl mniej aktywny niz kiedys bo wiadomo malo miejsca ale dzis od rana szaleje nie wiem co to zwiastuje ale stresuje mnie to

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    A co tutaj się dzieje? Na chwilkę mi się usnęło a tutaj impreza alkoholowa? I to w dodatku beze mnie? ;) Powiem wam, że jak do alkoholu mnie całą ciążę nie ciągło to ostatnio mam smaka na coś % , ale na szczęście zdrowy rozsądek górą ;) . Co prawda słyszałam że lampa wina nie zaszkodzi, albo jedno piwo ale jakoś mnie to nie przekonuje. Zastanawia mnie też teoria picia piwo karmi na laktacje.
    karmi jest spoko,babcia nawet polecala hehehe,a co do picia alko w ciazy to jestem stanowczo na NIE bo nie rozumiem jak mozna wlewac w siebie swiadomie wiedzac ze do dziecka tez to do zoladka idzzie...

noa8, gosiaczek31, ines31, Rubi lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wszystko się da ;-)

Ja też za piciem w ciąży nie jestem , nawet niewielkich ilości , wyrzuty sumienia by mnie zjadły. Mam znajomą która ma termin na 1 kwietnia i wypiła ostatnio 2 piwa. 35 lat dziewczyna ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:19

Emartea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam alkoholik jakis:-) ja ostatnio tez mam chetke:-) drink dobry albo zimne piwko smakowe na te moje napady goraca:-) ratuje sie karmi ale to nie to samo. Winko biale i sushi ojjj tez mi sie marzy.
    Po urodzeniu corki pol roku abstynencja, a pozniej trafilo nam sie wesele i oczywiscie byla jednodniowa przerwa w karmieniu:-) a ja moglam wkoncu na luzie popijac drinki:-)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Piwa nie lubię więc nie tęsknie... ale dobrego drinka chętnie bym się napiła. Albo białego wina. Na początku ciąży w ogóle o tym nie myślałam a ostatnio coraz częściej mi to przychodzi do głowy. Ale jeszcze wytrzymam :) w ramach zachcianek dziś wypiłam doskonałą kawę a wczoraj właśnie tą nową wiśniową Cole. No i marzę żeby ubrać szpilki :) ostatnio jak było tyle słońca to zazdrościłam kobietom w sukienkach i szpilkach :) to płytkie ale co zrobić. Wiosną i jesienią najbardziej lubię mój stary styl :) wtedy najłatwiej poczuć się super kobieco :)
    Biale wytrawne ....eh marzenie

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ