X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Cześć Dziewczyny tu kwietniówka. Kasss lub Justyska89 czy możecie podać link do kosmetyczki :-) właśnie do Was zajrzałam co słychać u marcówek i zobaczyłam ją :-) świetna jest. Pozdrawiam
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4990220774

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/kosmetyczka-kufer-reed-7980-chocolate-gratis-i5085805472.html KasiaKwiatek prosze

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam ze wsi :) zjadłam dwa pączki i właśnie teraz dwa w domu pychaaa..

ja jakoś dziwnie miałam przeczujcie, że pocahontas nie urodziła 13 i że będzie w poniedziałek...a tu się zanosi na jeszcze dalej :)

kurde dziewczyny nie wyrabiam z tymi rękoma..nawet ta opuchlizna już mi tak nie przeszkadza, ale bolą mnie jakby ścięgna, czuję jakby mi ktoś żyłę wyrywał..no nie potrafię tego dokładnie opisać i mi drętwieją ręce i sztywnieją no i dziś się prawie popłakałam z bólu bo pierwsze 10 minut było nie do opanowania...;/

Ines super zdjęcie :)

ines31 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam granatowe paznokcie :)
    U mnie w szpitalu można mieć pomalowane :)

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja tak miałam z dłońmi w 1 ciąży. Tez prawie plakalam z tego powodu. Przeszło po porodzie jeśli w jakiś sposób cie to pocieszy. Żaden lekarz nie tlumaczyl mi skąd ten bol i odrętwienie, bo dla nich wszystko co nie wierze się z brzuchem czy pochwa nie ma znaczenia:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie maluje od wakacji. I do porodu nie będę. Mam krociutko obcięte bo tak mi wygodnie i bezpiecznie przy dziecku.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede miala tak pomalowane :D

http://2.bp.blogspot.com/-opRADzho_I8/USj38o6Xd2I/AAAAAAAAIvc/duSHyi41stY/s320/flip+flop+%2811%29.jpg

ines31, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Rubi ja tak miałam z dłońmi w 1 ciąży. Tez prawie plakalam z tego powodu. Przeszło po porodzie jeśli w jakiś sposób cie to pocieszy. Żaden lekarz nie tlumaczyl mi skąd ten bol i odrętwienie, bo dla nich wszystko co nie wierze się z brzuchem czy pochwa nie ma znaczenia:-)
    no właśnie wyczytałam już że to jakiś zespół ciśnień nadgarstka czy hust wie czego....i że przechodzi po porodzie, ale że np. może osłabić ręce...w trzymaniu rzeczy w sprawności ogólnie...;/ ale jeśli ja już codziennie do porodu tak będę miała to ocipieję...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • oli Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, to niestety dosyć częsta przypadłość w ciąży - zespół cieśni nadgarstka. Jak dużo pracujesz przy komputerze w pracy możesz być dodatkowo narażona zawodowo i w ciąży o to łatwiej. Też niestety mam tę przyjemność - zaczęło się jak przestałam pracować w 34 tygodniu. I całe szczęście- ta przypadłość oznacza koniec pracy w moim przypadku.

https://parenting.pl/portal/dretwienie-palcow-w-ciazy
    http://www.forumginekologiczne.pl/porada/dretwienie-rak-w-ciazy/3171.html

zasadniczo pomaga mi rano prysznic taki ciepławy, a na ręce chłodny
    ćwiczenia - wkręcanie żarówek itp
    no i biorę Cyclo3fort 2 razy dziennie po 2 tabletki i jest trochę lepiej, ale wiem, że Ty nie lubisz
    aaaa i staram się pić więcej wody - tak 2-2,5 l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 20:18

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam dobrze ale mi nie trzymało do samego końca ciąży z tym bólem albo juz pod koniec nie zwracalam uwagi bo co innego bolalo:-)
    To zespół cieśni nadgarstka. Staraj się nie obciążać reki i nie zaciskac, raczej rozluzniac. Ciepła woda, moczenie w szarym mydle:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorzej jest po przebudzeniu...wkręcam żarówki trę rękę zaciskam cuda wianki zimna woda...nic...pierwsze 10 minut to mega ból...ale ciepła woda na te opuchnięte ręce to mi nie pogorszy??

Oli z tą wodą się staram, żeby pić więcej...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • oli Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może nie ciepła, ale taka letnio-ciepława , ja to próbuję różnie
    raz lepiej raz gorzej
    czasem nie mam siły kubka podnieść

co tam jeszcze - aha - staram się też spacerować po domu i machać łapkami - żeby się trochę krążenie poprawiło - dla ciekawości - po godzinie od wstania i spacerkach plus kąpieli waga potrafi pokazać pół kg mniej ! czyli organizm pozbywa się zalegającej wody z moczem ! i to ile tego jest !

pozycja na kanapie obowiązkowo z nogami co najmniej na poziomie pupy, a najlepiej wyżej

więcej sposobów nie pamiętam

co najważniejsze- mija samo po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 20:49

km5svcqgfaw599l1.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :-) nie było mnie od środy i ciężko Was nadrobić hehe :-) udało mi się przeczytać, ale ciężko było mi zapamiętać.

Gratuluję nowym Mamusiom!!!!! niech Maluszki zdrowo rosną!

Po weselu ekstra, tańczyłam ile mi siły pozwoliły a wszyscy się tylko patrzyli czy nie rodze hehe
    Wczorajsze urodziny też udane :-) wieczorem kolacja z Mężusiem. A dziś rano kino 50 twarzy Greya :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny wizytujace w tym tygodniu :-)

A mnie od wczoraj choróbsko wzięło :-/ kaszel, ból gardła i katar. Wypiłam już mleko z miodem i czosnkiem, teraz ciepła herbatę z cytryną ale z godziny na godzinę czuje się coraz gorzej :-( mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Miłego wieczorku Kochane :-*

czekaja, madziutek 23 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Hej Kobietki :-) nie było mnie od środy i ciężko Was nadrobić hehe :-) udało mi się przeczytać, ale ciężko było mi zapamiętać.

Gratuluję nowym Mamusiom!!!!! niech Maluszki zdrowo rosną!

Po weselu ekstra, tańczyłam ile mi siły pozwoliły a wszyscy się tylko patrzyli czy nie rodze hehe
    Wczorajsze urodziny też udane :-) wieczorem kolacja z Mężusiem. A dziś rano kino 50 twarzy Greya :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny wizytujace w tym tygodniu :-)

A mnie od wczoraj choróbsko wzięło :-/ kaszel, ból gardła i katar. Wypiłam już mleko z miodem i czosnkiem, teraz ciepła herbatę z cytryną ale z godziny na godzinę czuje się coraz gorzej :-( mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Miłego wieczorku Kochane :-*
    Kuruj sie koleżanko bo do porodu coraz bliżej

Rybeńka lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach to Lili nasza urodziła z kwietniówek. Ale się śpieszą maluchy na świat.

Na prośbę Konwalii wklejam jej opis porodu, bo ona nie da rady:

"Mały urodził się przyduszony, dostał 6 pkt. Przez ta pepowine, musieli ja przeciąć jeszcze wewnątrz.. Wogóle była ogromna - dobre 5 cm obwodu a on był nią dwa razy okrecony. Jak się urodził nie płakał, był Siny.. Najgorsze chwile w moim życiu, zabrali go od razu, przynieśli po 20 min pokazać i znowu zabrali.. Przynieśli mi po 3h, zabiorą jeszcze dwa razy na obserwacje..

Porod dziwny.. Odkąd pojechałam do szpitala o 13.30 przyjęli mnie, na ktg słabe skurcze, rozwarcie dwa palce, krwawienie z szyjki.. Przez 2h nic się nie działo zbytnio, słabe ale odczuwalne skurcze co 7 min. . Badanie i mogę wstać, wstałam a skurcze nagle co 4 min przez jakies 20 min, później nagle co 2 min i dosłownie 5 takich skurczy, a później już myślałam że to jakieś nieporozumienie non stop czułam.. Położna mówi ze coś dziwnie, ze mnie zbada i na łóżko a tu mówi ze poród, przy pierwszym skurczu na łóżku poszły wody, na następnym parlam, jeden pół główki, drugi cala główka a później już ten dramat.. Skurcze parte a ja nie mogłam, bo mały utknął, włożyli nożyczki i cieli.. Dopiero jak się udało, to trzeci pary i mały się urodził.. Położyli mi go na brzuchu ale szybko zabrali.. U mnie.. Łożysko nie chciało się urodzić, meczylam się z 40min, później okazało się ze cewka moczowa uszkodzona, a mimo próby ochrony krocza peklam.. Wiec mam szwy, na cewce - bolało szycie, bo nie da się znieczulic i na kroczu.. Ot cały poród..

20 min po wszystkich zabiegach przy mnie masz stwierdził że wyglądam kwitnąco i nie widać ze mam ciężki poród za sobą.."

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezuuu...straszne chwile konwalijka przezyla :/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to konwalianka miala przejscia. Wspolczuje. Ale dla maluszka naszego zycze zdrowka a dla mamusi dzielnej szybkiego powortu do sil. Sciskam mocno oboje.

• Emartea Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Konwalianka. To wszystko musiało być straszne. I jeszcze to pęknięcie, oby nie było z tego poważniejszych powikłań. Trzymaj się Kochana. A synek na pewno będzie zdrowiutki, silny chłopczyk.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka starsza byla 2 razy owinieta pepowina wokol szyi. Tez mialam stracha podczas porodu ze cos sie wydarzy bo wiadomo bylo od dawna o tym po dokladnym usg. Lekarze zgodnie twierdzili ze to zaden problem i ze panikuje. Jak widac nie mozna i takiej komplikacji bagatelizowac bo roznie bywa podczas porodu. A dziecko i mama ma pozniej traume. Szkoda mi konwali ze musiala to przechodzic

‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ