SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Cześć Dziewczyny tu kwietniówka. Kasss lub Justyska89 czy możecie podać link do kosmetyczki :-) właśnie do Was zajrzałam co słychać u marcówek i zobaczyłam ją :-) świetna jest. Pozdrawiam
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4990220774

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/kosmetyczka-kufer-reed-7980-chocolate-gratis-i5085805472.html KasiaKwiatek prosze

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam ze wsi :) zjadłam dwa pączki i właśnie teraz dwa w domu pychaaa..

ja jakoś dziwnie miałam przeczujcie, że pocahontas nie urodziła 13 i że będzie w poniedziałek...a tu się zanosi na jeszcze dalej :)

kurde dziewczyny nie wyrabiam z tymi rękoma..nawet ta opuchlizna już mi tak nie przeszkadza, ale bolą mnie jakby ścięgna, czuję jakby mi ktoś żyłę wyrywał..no nie potrafię tego dokładnie opisać i mi drętwieją ręce i sztywnieją no i dziś się prawie popłakałam z bólu bo pierwsze 10 minut było nie do opanowania...;/

Ines super zdjęcie :)

ines31 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam granatowe paznokcie :)
    U mnie w szpitalu można mieć pomalowane :)

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja tak miałam z dłońmi w 1 ciąży. Tez prawie plakalam z tego powodu. Przeszło po porodzie jeśli w jakiś sposób cie to pocieszy. Żaden lekarz nie tlumaczyl mi skąd ten bol i odrętwienie, bo dla nich wszystko co nie wierze się z brzuchem czy pochwa nie ma znaczenia:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie maluje od wakacji. I do porodu nie będę. Mam krociutko obcięte bo tak mi wygodnie i bezpiecznie przy dziecku.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede miala tak pomalowane :D

http://2.bp.blogspot.com/-opRADzho_I8/USj38o6Xd2I/AAAAAAAAIvc/duSHyi41stY/s320/flip+flop+%2811%29.jpg

ines31, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Rubi ja tak miałam z dłońmi w 1 ciąży. Tez prawie plakalam z tego powodu. Przeszło po porodzie jeśli w jakiś sposób cie to pocieszy. Żaden lekarz nie tlumaczyl mi skąd ten bol i odrętwienie, bo dla nich wszystko co nie wierze się z brzuchem czy pochwa nie ma znaczenia:-)
    no właśnie wyczytałam już że to jakiś zespół ciśnień nadgarstka czy hust wie czego....i że przechodzi po porodzie, ale że np. może osłabić ręce...w trzymaniu rzeczy w sprawności ogólnie...;/ ale jeśli ja już codziennie do porodu tak będę miała to ocipieję...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • oli Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, to niestety dosyć częsta przypadłość w ciąży - zespół cieśni nadgarstka. Jak dużo pracujesz przy komputerze w pracy możesz być dodatkowo narażona zawodowo i w ciąży o to łatwiej. Też niestety mam tę przyjemność - zaczęło się jak przestałam pracować w 34 tygodniu. I całe szczęście- ta przypadłość oznacza koniec pracy w moim przypadku.

https://parenting.pl/portal/dretwienie-palcow-w-ciazy
    http://www.forumginekologiczne.pl/porada/dretwienie-rak-w-ciazy/3171.html

zasadniczo pomaga mi rano prysznic taki ciepławy, a na ręce chłodny
    ćwiczenia - wkręcanie żarówek itp
    no i biorę Cyclo3fort 2 razy dziennie po 2 tabletki i jest trochę lepiej, ale wiem, że Ty nie lubisz
    aaaa i staram się pić więcej wody - tak 2-2,5 l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 20:18

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam dobrze ale mi nie trzymało do samego końca ciąży z tym bólem albo juz pod koniec nie zwracalam uwagi bo co innego bolalo:-)
    To zespół cieśni nadgarstka. Staraj się nie obciążać reki i nie zaciskac, raczej rozluzniac. Ciepła woda, moczenie w szarym mydle:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorzej jest po przebudzeniu...wkręcam żarówki trę rękę zaciskam cuda wianki zimna woda...nic...pierwsze 10 minut to mega ból...ale ciepła woda na te opuchnięte ręce to mi nie pogorszy??

Oli z tą wodą się staram, żeby pić więcej...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • oli Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może nie ciepła, ale taka letnio-ciepława , ja to próbuję różnie
    raz lepiej raz gorzej
    czasem nie mam siły kubka podnieść

co tam jeszcze - aha - staram się też spacerować po domu i machać łapkami - żeby się trochę krążenie poprawiło - dla ciekawości - po godzinie od wstania i spacerkach plus kąpieli waga potrafi pokazać pół kg mniej ! czyli organizm pozbywa się zalegającej wody z moczem ! i to ile tego jest !

pozycja na kanapie obowiązkowo z nogami co najmniej na poziomie pupy, a najlepiej wyżej

więcej sposobów nie pamiętam

co najważniejsze- mija samo po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 20:49

km5svcqgfaw599l1.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :-) nie było mnie od środy i ciężko Was nadrobić hehe :-) udało mi się przeczytać, ale ciężko było mi zapamiętać.

Gratuluję nowym Mamusiom!!!!! niech Maluszki zdrowo rosną!

Po weselu ekstra, tańczyłam ile mi siły pozwoliły a wszyscy się tylko patrzyli czy nie rodze hehe
    Wczorajsze urodziny też udane :-) wieczorem kolacja z Mężusiem. A dziś rano kino 50 twarzy Greya :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny wizytujace w tym tygodniu :-)

A mnie od wczoraj choróbsko wzięło :-/ kaszel, ból gardła i katar. Wypiłam już mleko z miodem i czosnkiem, teraz ciepła herbatę z cytryną ale z godziny na godzinę czuje się coraz gorzej :-( mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Miłego wieczorku Kochane :-*

czekaja, madziutek 23 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Hej Kobietki :-) nie było mnie od środy i ciężko Was nadrobić hehe :-) udało mi się przeczytać, ale ciężko było mi zapamiętać.

Gratuluję nowym Mamusiom!!!!! niech Maluszki zdrowo rosną!

Po weselu ekstra, tańczyłam ile mi siły pozwoliły a wszyscy się tylko patrzyli czy nie rodze hehe
    Wczorajsze urodziny też udane :-) wieczorem kolacja z Mężusiem. A dziś rano kino 50 twarzy Greya :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny wizytujace w tym tygodniu :-)

A mnie od wczoraj choróbsko wzięło :-/ kaszel, ból gardła i katar. Wypiłam już mleko z miodem i czosnkiem, teraz ciepła herbatę z cytryną ale z godziny na godzinę czuje się coraz gorzej :-( mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Miłego wieczorku Kochane :-*
    Kuruj sie koleżanko bo do porodu coraz bliżej

Rybeńka lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach to Lili nasza urodziła z kwietniówek. Ale się śpieszą maluchy na świat.

Na prośbę Konwalii wklejam jej opis porodu, bo ona nie da rady:

"Mały urodził się przyduszony, dostał 6 pkt. Przez ta pepowine, musieli ja przeciąć jeszcze wewnątrz.. Wogóle była ogromna - dobre 5 cm obwodu a on był nią dwa razy okrecony. Jak się urodził nie płakał, był Siny.. Najgorsze chwile w moim życiu, zabrali go od razu, przynieśli po 20 min pokazać i znowu zabrali.. Przynieśli mi po 3h, zabiorą jeszcze dwa razy na obserwacje..

Porod dziwny.. Odkąd pojechałam do szpitala o 13.30 przyjęli mnie, na ktg słabe skurcze, rozwarcie dwa palce, krwawienie z szyjki.. Przez 2h nic się nie działo zbytnio, słabe ale odczuwalne skurcze co 7 min. . Badanie i mogę wstać, wstałam a skurcze nagle co 4 min przez jakies 20 min, później nagle co 2 min i dosłownie 5 takich skurczy, a później już myślałam że to jakieś nieporozumienie non stop czułam.. Położna mówi ze coś dziwnie, ze mnie zbada i na łóżko a tu mówi ze poród, przy pierwszym skurczu na łóżku poszły wody, na następnym parlam, jeden pół główki, drugi cala główka a później już ten dramat.. Skurcze parte a ja nie mogłam, bo mały utknął, włożyli nożyczki i cieli.. Dopiero jak się udało, to trzeci pary i mały się urodził.. Położyli mi go na brzuchu ale szybko zabrali.. U mnie.. Łożysko nie chciało się urodzić, meczylam się z 40min, później okazało się ze cewka moczowa uszkodzona, a mimo próby ochrony krocza peklam.. Wiec mam szwy, na cewce - bolało szycie, bo nie da się znieczulic i na kroczu.. Ot cały poród..

20 min po wszystkich zabiegach przy mnie masz stwierdził że wyglądam kwitnąco i nie widać ze mam ciężki poród za sobą.."

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezuuu...straszne chwile konwalijka przezyla :/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to konwalianka miala przejscia. Wspolczuje. Ale dla maluszka naszego zycze zdrowka a dla mamusi dzielnej szybkiego powortu do sil. Sciskam mocno oboje.

• Emartea Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Konwalianka. To wszystko musiało być straszne. I jeszcze to pęknięcie, oby nie było z tego poważniejszych powikłań. Trzymaj się Kochana. A synek na pewno będzie zdrowiutki, silny chłopczyk.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka starsza byla 2 razy owinieta pepowina wokol szyi. Tez mialam stracha podczas porodu ze cos sie wydarzy bo wiadomo bylo od dawna o tym po dokladnym usg. Lekarze zgodnie twierdzili ze to zaden problem i ze panikuje. Jak widac nie mozna i takiej komplikacji bagatelizowac bo roznie bywa podczas porodu. A dziecko i mama ma pozniej traume. Szkoda mi konwali ze musiala to przechodzic

‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ