X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny tez macie gesty żółty śluz?
    Ja mam ostatnio taki. Nawet bardzo gesty. Do tego mam uczucie suchosci tam i boli mnie krocze:-) nie pochwa, nie szyjka wlasnie zewnetrznie krocze. I rano jak sie budze, podniose z wyrka to mam bardzo ciezki, bolacy brzuchol. Pochodze troche i jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines gratuluj nowego tygodnia:-) zdjecie super. Brzuszek uroczy:-)

ines31 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb dodałam zdjęcie z moim G :)

loszcz lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja właśnie sobie leżę. wczoraj stwierdziłam ze w zastraszającym tempie mi brzuch rośnie masakra długo miałam malutki a teraz masakra nawet moja 6 letnia kuzynka przyszła i mówi do mnie ze strasznie brzuch mam duży. jak będzie w takim tempie rósł to ja niewiem.

wczoraj mój mężu prostownice do włosów mi kupił i bukiet tulipanów :)

gratuluję donoszonych ciaz

ines ładne zdj :)

pocahontas z to niespodzianka ;) jeszcze do nosisz do tydz przed terminem. moja koleżanka tez była w ciąży z blizniakami i miała cc tydz przed terminem i dzieciaki miały po 3300 prawie

a ja wczoraj rano pranie robiłam pieluchy tetrowe i flanelowe wyprałam i jasne ubranka i na dwie tury dałam prania mamie ona u siebie wypierze ale prasowania to już się boje masakra aż nie mogę patrzeć na ta górę juz całe 2 tyg będę prasowala chyba

ines31 lubi tę wiadomość

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was kupila moze albo zastanawia sie nad zakupem wozka riko nano 3w1 jakies opinie o nim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesć dziewczynki

konwalianka gratuluję szcześliwego porodu

dziewczynki gratuluje nowych tygodni

a mi brzuszek już nie rośnie tak mi sie wydaje przybieram też już miej na wadze ale z tym przybieraniem na wadze to dobrze że przystopowalam bo mam już plus 14 kg

ines super brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 15:25

ines31 lubi tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    a to niespodzianka :) Zamierzają Was trzymać aż do rozwiązania czy wychodzisz w najbliższych dniach?

nie mam pojęcia, ale chyba już nie wyjdę sama:)

wg wczorajszego usg jeden ma 2400 a drugi 2700, ale nie wydaje mi się, żeby takie bysiorki się zrobiły:P lekarz mi chyba troszkę zawyżył, te wagi.
    jednak coraz bardziej jestem przekonana, że po te 2 kg mają na pewno, a to mnie bardzo cieszy :)

pozdrawiam was dziewczynki, nie wiem kiedy się odezwę następnym razem, gratuluję nowych dzidziusiów:) trzymam kciuki żebyście wszystkie miały donoszone ciąże:) u mnie już donoszona, mogłaby się akcja zaczynać, a tu przepływy dobre, ilość wod dobra, dzieci jak na bliźniaki duże, żadnych skurczy i żadnych objawów zbliżającego się porodu...

Emca, gosiaczek31, bella82, Zosia_Tosia, loszcz, Tess, kaczamila lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    w ogole zauważ ze Ona sama sobie zapisuje pacjentów w kalendarzu, i żadna wizyta nie jest potwierdzana w rejestracji. No i ile osob zapisuje na jeden dzien. To jest chore po prostu. Do tego w czasie wizyty odbiera po 5-6 telefonów, jak nie stacjonarny to komorke....Tak nie powinno być.
    Jest bardzo nieprzyjemna. Ostatnio poprosilam ja żeby przepisała mi insuline bo mi sie skończyła...a Ona do mnie że te 2 fiolki które przepisaał mi w grudniu powinny miwsytarczyc do końca ciąży ......HE? Jak o miało być możliwe skoro przez telefon zwiększała mi dawki i srednio jedna fiolka starcza mi na 9 dni!!!
    W czwartek byłam u lekarza rodzinnego i przepisała miod razu 5 fiolek.....Nie mam zamiaru juz jechać do Szymańskiej...tylko po to żeby siedzieć w kolejce 5 godzin i po to żeby zerknęła mi tylko w dzienniczek sprawdzic jakie są cukry.
    Mam ją w nosie.
    We wtorek mam mieć u Niej wizyte ale zadzwonie i powiem że jestem chora....no bo jestem.

MisiaMonisia ja naszczeście teraz w środe mam ostatnia wizyte u niej tak powiedziała to prawda jest strasznie nie miła raz nawet mie ochrzaniła przy innych pacjentkach o wyniki badań które nie wiedziałam ze mam mieć zrobione a to że odbiera telefony w trakcie wizyt to jeszcze bardziej przedłuża kolejke nazapisuje sobie pacjetów a potem nie zdąży ich wszystkich przyjąć i połowy kart nie ma u siebie i trzeba czekać az zrecepcji przyniosa

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny tez macie gesty żółty śluz?

Ja mam mało śluzu ale jest on też gesty i taki żółtawy

• Emca Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietniówka dziś urodziła. Wszystko dobrze na szczęście :)

noa8, loszcz lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas myśle , że jesteś w dobrej sytuacji , ciąża już praktycznie donoszona a ty dalej w trójpaku , teraz aby kwestia nabrania masy przez dzieciaków. W każdym bądź razie powodzenia!

Emca właśnie , też zobaczyłam, że urodziła kwietniówka , pękł jej pęcherz płodowy.

Ines fajne zdjęcie! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 16:33

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietniowka urodziła? O matulu, co to sie dzieje.

• kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines super zdjęcie a jakie pazuuuuuuuuuurki;)
    ja juz nic nie robie bo u nas na porodówce nie wolno miec nawet wymalowanych bo w razie w sprawdzaja płytke paznokcia a w stresie nie bede szukac zmywacza
    dobrze ze z malutka wszystko ok kwietniówki za raz za nami to też pewnie za jakis czas się zacznie
    pocahontas ja lezalam na sali z blizniacza mama i od miesiaca lezy z kroplowka bo dzieci sie pchaja a oni odkladaja termin cc

ines31 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Justyśka wstawiam zdjęcie kosmetyczki nie wiem czy juz zamówiłaś
    pocahontas dzięki za linK na prawde jest super i bardzo duża
    mt2e8j.jpg

Justyska89, Zosia_Tosia, gosiaczek31, madziutek 23, Pocahontas lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss dzięki ale zamówiłam juz zaufał am na slowo twoje i pocahontas i tez mam ten kolor :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fajnie myśle że tez będziesz zadowolona;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę :) bo już spakowalam tam kosmetyki do szpitala. narazie tylko to mam spakowane w przyszłym tygodniu spakuje resztę bo wczoraj dokupiłam pampersy i chusteczki do pupy wzielam i jedno i drugie z pampersa później najwyżej zacznę wprowadzać dade. w tyg tez będę prasować i musze torbę od mamy przywieść w którą się spakuje

tylda87 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    ines super zdjęcie a jakie pazuuuuuuuuuurki;)
    ja juz nic nie robie bo u nas na porodówce nie wolno miec nawet wymalowanych bo w razie w sprawdzaja płytke paznokcia a w stresie nie bede szukac zmywacza
    dobrze ze z malutka wszystko ok kwietniówki za raz za nami to też pewnie za jakis czas się zacznie
    pocahontas ja lezalam na sali z blizniacza mama i od miesiaca lezy z kroplowka bo dzieci sie pchaja a oni odkladaja termin cc
    Co do paznokci to mi urosły jak nigdy, pomalowałam i szkoda mi obciąć :/ , ale zrobię to na dniach bo wiem że nie można mieć pomalowanych.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to przyszła juz myslalam ze zamowilas dopiero no pakuj torbe lepiej niech czeka a ja jeszcze nie mam husteczek dla malej musze kupić
    ines ja myslalam ze to tipsy a to twoje tak urosly nie dziwie sie ze szkoda ci obciąć ;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny tu kwietniówka. Kasss lub Justyska89 czy możecie podać link do kosmetyczki :-) właśnie do Was zajrzałam co słychać u marcówek i zobaczyłam ją :-) świetna jest. Pozdrawiam

kasss, Justyska89, Krokodylica, Nancy87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ