SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny tez macie gesty żółty śluz?
    Ja mam ostatnio taki. Nawet bardzo gesty. Do tego mam uczucie suchosci tam i boli mnie krocze:-) nie pochwa, nie szyjka wlasnie zewnetrznie krocze. I rano jak sie budze, podniose z wyrka to mam bardzo ciezki, bolacy brzuchol. Pochodze troche i jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines gratuluj nowego tygodnia:-) zdjecie super. Brzuszek uroczy:-)

ines31 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb dodałam zdjęcie z moim G :)

loszcz lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja właśnie sobie leżę. wczoraj stwierdziłam ze w zastraszającym tempie mi brzuch rośnie masakra długo miałam malutki a teraz masakra nawet moja 6 letnia kuzynka przyszła i mówi do mnie ze strasznie brzuch mam duży. jak będzie w takim tempie rósł to ja niewiem.

wczoraj mój mężu prostownice do włosów mi kupił i bukiet tulipanów :)

gratuluję donoszonych ciaz

ines ładne zdj :)

pocahontas z to niespodzianka ;) jeszcze do nosisz do tydz przed terminem. moja koleżanka tez była w ciąży z blizniakami i miała cc tydz przed terminem i dzieciaki miały po 3300 prawie

a ja wczoraj rano pranie robiłam pieluchy tetrowe i flanelowe wyprałam i jasne ubranka i na dwie tury dałam prania mamie ona u siebie wypierze ale prasowania to już się boje masakra aż nie mogę patrzeć na ta górę juz całe 2 tyg będę prasowala chyba

ines31 lubi tę wiadomość

• tylda87 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was kupila moze albo zastanawia sie nad zakupem wozka riko nano 3w1 jakies opinie o nim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesć dziewczynki

konwalianka gratuluję szcześliwego porodu

dziewczynki gratuluje nowych tygodni

a mi brzuszek już nie rośnie tak mi sie wydaje przybieram też już miej na wadze ale z tym przybieraniem na wadze to dobrze że przystopowalam bo mam już plus 14 kg

ines super brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 15:25

ines31 lubi tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    a to niespodzianka :) Zamierzają Was trzymać aż do rozwiązania czy wychodzisz w najbliższych dniach?

nie mam pojęcia, ale chyba już nie wyjdę sama:)

wg wczorajszego usg jeden ma 2400 a drugi 2700, ale nie wydaje mi się, żeby takie bysiorki się zrobiły:P lekarz mi chyba troszkę zawyżył, te wagi.
    jednak coraz bardziej jestem przekonana, że po te 2 kg mają na pewno, a to mnie bardzo cieszy :)

pozdrawiam was dziewczynki, nie wiem kiedy się odezwę następnym razem, gratuluję nowych dzidziusiów:) trzymam kciuki żebyście wszystkie miały donoszone ciąże:) u mnie już donoszona, mogłaby się akcja zaczynać, a tu przepływy dobre, ilość wod dobra, dzieci jak na bliźniaki duże, żadnych skurczy i żadnych objawów zbliżającego się porodu...

Emca, gosiaczek31, bella82, Zosia_Tosia, loszcz, Tess, kaczamila lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    w ogole zauważ ze Ona sama sobie zapisuje pacjentów w kalendarzu, i żadna wizyta nie jest potwierdzana w rejestracji. No i ile osob zapisuje na jeden dzien. To jest chore po prostu. Do tego w czasie wizyty odbiera po 5-6 telefonów, jak nie stacjonarny to komorke....Tak nie powinno być.
    Jest bardzo nieprzyjemna. Ostatnio poprosilam ja żeby przepisała mi insuline bo mi sie skończyła...a Ona do mnie że te 2 fiolki które przepisaał mi w grudniu powinny miwsytarczyc do końca ciąży ......HE? Jak o miało być możliwe skoro przez telefon zwiększała mi dawki i srednio jedna fiolka starcza mi na 9 dni!!!
    W czwartek byłam u lekarza rodzinnego i przepisała miod razu 5 fiolek.....Nie mam zamiaru juz jechać do Szymańskiej...tylko po to żeby siedzieć w kolejce 5 godzin i po to żeby zerknęła mi tylko w dzienniczek sprawdzic jakie są cukry.
    Mam ją w nosie.
    We wtorek mam mieć u Niej wizyte ale zadzwonie i powiem że jestem chora....no bo jestem.

MisiaMonisia ja naszczeście teraz w środe mam ostatnia wizyte u niej tak powiedziała to prawda jest strasznie nie miła raz nawet mie ochrzaniła przy innych pacjentkach o wyniki badań które nie wiedziałam ze mam mieć zrobione a to że odbiera telefony w trakcie wizyt to jeszcze bardziej przedłuża kolejke nazapisuje sobie pacjetów a potem nie zdąży ich wszystkich przyjąć i połowy kart nie ma u siebie i trzeba czekać az zrecepcji przyniosa

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny tez macie gesty żółty śluz?

Ja mam mało śluzu ale jest on też gesty i taki żółtawy

• Emca Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietniówka dziś urodziła. Wszystko dobrze na szczęście :)

noa8, loszcz lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas myśle , że jesteś w dobrej sytuacji , ciąża już praktycznie donoszona a ty dalej w trójpaku , teraz aby kwestia nabrania masy przez dzieciaków. W każdym bądź razie powodzenia!

Emca właśnie , też zobaczyłam, że urodziła kwietniówka , pękł jej pęcherz płodowy.

Ines fajne zdjęcie! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 16:33

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietniowka urodziła? O matulu, co to sie dzieje.

• kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines super zdjęcie a jakie pazuuuuuuuuuurki;)
    ja juz nic nie robie bo u nas na porodówce nie wolno miec nawet wymalowanych bo w razie w sprawdzaja płytke paznokcia a w stresie nie bede szukac zmywacza
    dobrze ze z malutka wszystko ok kwietniówki za raz za nami to też pewnie za jakis czas się zacznie
    pocahontas ja lezalam na sali z blizniacza mama i od miesiaca lezy z kroplowka bo dzieci sie pchaja a oni odkladaja termin cc

ines31 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Justyśka wstawiam zdjęcie kosmetyczki nie wiem czy juz zamówiłaś
    pocahontas dzięki za linK na prawde jest super i bardzo duża
    mt2e8j.jpg

Justyska89, Zosia_Tosia, gosiaczek31, madziutek 23, Pocahontas lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss dzięki ale zamówiłam juz zaufał am na slowo twoje i pocahontas i tez mam ten kolor :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fajnie myśle że tez będziesz zadowolona;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę :) bo już spakowalam tam kosmetyki do szpitala. narazie tylko to mam spakowane w przyszłym tygodniu spakuje resztę bo wczoraj dokupiłam pampersy i chusteczki do pupy wzielam i jedno i drugie z pampersa później najwyżej zacznę wprowadzać dade. w tyg tez będę prasować i musze torbę od mamy przywieść w którą się spakuje

tylda87 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    ines super zdjęcie a jakie pazuuuuuuuuuurki;)
    ja juz nic nie robie bo u nas na porodówce nie wolno miec nawet wymalowanych bo w razie w sprawdzaja płytke paznokcia a w stresie nie bede szukac zmywacza
    dobrze ze z malutka wszystko ok kwietniówki za raz za nami to też pewnie za jakis czas się zacznie
    pocahontas ja lezalam na sali z blizniacza mama i od miesiaca lezy z kroplowka bo dzieci sie pchaja a oni odkladaja termin cc
    Co do paznokci to mi urosły jak nigdy, pomalowałam i szkoda mi obciąć :/ , ale zrobię to na dniach bo wiem że nie można mieć pomalowanych.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to przyszła juz myslalam ze zamowilas dopiero no pakuj torbe lepiej niech czeka a ja jeszcze nie mam husteczek dla malej musze kupić
    ines ja myslalam ze to tipsy a to twoje tak urosly nie dziwie sie ze szkoda ci obciąć ;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny tu kwietniówka. Kasss lub Justyska89 czy możecie podać link do kosmetyczki :-) właśnie do Was zajrzałam co słychać u marcówek i zobaczyłam ją :-) świetna jest. Pozdrawiam

kasss, Justyska89, Krokodylica, Nancy87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ