X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam koszmarna noc. Najpierw budzilam sie co pol godziny przez zgagae, a pozniej brzuch mnie bolal i twardnial jak kamien do rana, ale to pewnie przez wczorajsze porzadki. Jestem zadowolona, bo pokoj Malej jest juz gotowy. Umylam wszystkie meble, lampy, obrazki, poukladalam wyprasowane rzeczy. Jeszcze tylko we wtorek jedziemy z B. wybrac material na rolete i czekamy na Ninke.
    Ja posciel mam kupona, ald narazie czeka w pokrowcu w szafie. Zobaczymy od kiedy zaczne uzywac. Oprocz tego mam jeden rozek, spiworek, kilka kocykow.
    A juz jutro wizyta! No ciekawe co mi gin powie...
    Herbate z lisci malin pije, mi smakuje, ale ja mam cala szafke roznych herbat i ziol do zaparzania. Lubie takie rzeczy. Wiesiolek biore doustnie. Zobacze co wyjdzie na wizycie, to moze sie zdecyduje sie tez dopochwowo, ale wolalabym tam nie ingerowac za bardzo.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i wg teorii kolezanki mojej mamy, poloznej, jezeli ciaza przebiega prawidlowo i nic sie nie dzieje. To najbardziej prawdopodobny jest termin porodu pierwsze ruchy+ 20 tygodni u pierwotodki lub +22 tygodnie przy kolejnym dziecku. Ja podchodze do tego sceptycznie, ale moja mama juz sie wkrecila, bo zgodnie z ta teoria termin wypada mi w srode (1 pazdziernika poczylam pierwsze porzadne kopniaki pod reka). No i jak gadamy przez telefon to caly czas powtarza, ze jreuz niedlugo :P Z reszta ostatnio wszyscy do mnie dzwonia, ze snilo im sie ze urodzilam i "takie duuuze dziecko". A ja sie tylko wkurzam wrrrr.

gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee tu u mnie to sie nie sprawdziło, bo ja w 16tyg poczułam pierwsze ruchy

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kass ja wczoraj miałam lekko podrażnioną skórę na brzuchu po KTG ale nie od żelu tylko tam gdzie były pasy. Może od tego że byłam nimi dość mocno ściśnięta. Dziś jest już ok. Ale wczoraj faktycznie miałam wrażenie swędzenia.

Pościel też mam ale też schowaną w pokrowcu. Nie planuje jej póki co używać. Dlatego nasze łóżeczko też nie zachwyca :) no i ze względu na kota nie ściągam jescze foli z materaca i nie zakładam pokrowca.

A i w ramach nocnych rozmyślań wyliczyłam sobie że jeśli kierować się datą zapłodnienia i jeśli dobrze obstawiam datę naszej "wielkiej nocy" :) to termin porodu wypada mi trochę później bo nie 13stego a 15stego. I w sumie te większe USG by to potwierdzały bo Junior zawsze wychodzi na USG na nieco mniejszego niż wypada z daty miesiączki.

• jasmin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka gratulacje :)

Udanej i spokojnej niedzieli życzę. :)

relg2n0abn31771x.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:

No właśnie madziutek Ty miałas pierwsza rodzic a tu proszę..:)
    Mój mąż tak głośno oddycha że zaraz go walne..

heyo ;) no ja mówie mojemu m że jak ten weekend przeminie to urodze w następny weekend czyli w jego urodziny ;) bo ja do szpitala zazwyczaj jeżdżę w soboty ;) heh

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy was nadrobię... na razie nawet nie próbuję, jestem w szpitalu, dzięki loszcz za smsa.

cc mam odwołane, dr stwierdził, że się pospieszył i że można poczekać do końca lutego jeśli nic się nie będzie działo.

pozdrawiam:*

Emartea, Tess, jasmin, flores, MartaM, kasss, MisiaMonisia, Madzik82, gosiaczek31, Emca, Ewelaa, noa8, ines31, loszcz, Rybeńka, Krokodylica, bella82, Rubi, Niunia86 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas a my tak mocno kciuki trzymałyśmy. Ale może to dobrze, niech sobie chłopaki posiedzą w brzuszkowym inkubatorku. Jeśli wszystko jest ok to tam jest im najlepiej.

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom - Dorka, Konwalianka wielkie buziaki dla Was i maleństw!

Pocahontas - może i słuszna decyzja lekarza... oglądałam ostatnio filmik o mnogich ciążach i ku mojemu zdziwieniu kobieta z bliźniakami rodziła naturalnie...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Nie wiem kiedy was nadrobię... na razie nawet nie próbuję, jestem w szpitalu, dzięki loszcz za smsa.

cc mam odwołane, dr stwierdził, że się pospieszył i że można poczekać do końca lutego jeśli nic się nie będzie działo.

a to niespodzianka :) Zamierzają Was trzymać aż do rozwiązania czy wychodzisz w najbliższych dniach?

f2w39n735mpdiyvo.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski
    Gosiaczek moze faktycznie od tej głowicy w polaczeniu z zelem bo jak bylo nas kilka w pokoju tak przykladali po kolei i nic nie dezynfekowali jedna dziewczyna tez miała tylko mi wyszlo dopiero w dniu wypisu a od poscieli tez dostałam uczulenia ale juz znikło. a wy wybraliscie juz imie dla córeczki?
    Pocahontas myśleliśmy że juz po ale jak jestes w szpitalu i z chłopakami wszystko dobrze to najwazniejsze jest;)
    gratuluje donoszonej ciaży moja bedzie już we wtorek w środe wizyta i zobaczymy co dalej
    miłego dnia ;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas mysle ze to dobrze! Chlopaki nabiora masy i beda donoszone.
    Lejarz mi opowiadal ze robil cc w 38 skonczonym tygodbiu i blizniaki mialy po 3 kilo. Pozazdroscic ze tak sie dovrze czuhesz i masz taka wspaniala ciaze!

Gosiaczek jakie imie? Pochwalisz sie!:)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calkiem prawdopodobne Kasss ze to tez pasy na ktorych mocuja:-) ja jak popatrzylam na te szpitalne to wolaly o pomste do nieba chyba nigdy nie byly przeprane. Wystarczy ze kobieta polezy godzine przypieta, scisneta tym i jak ma wrazliwa skore to moze zareagowac. Przeciez to i pot i bakterie i kurz. A pacjetek przypinaja klkanascie, dziesiat dziennie.

A imienia nadal nie mamy wybranego. Jak ostatnio probowlam zagadnac meza o to , to powiedzial jedynie ze imie nie jest najwazniejsze. Wkurza mnie bo nie wyobrazam sobie urodzic i nie miec jeszcze imienia. Ale i sama nie chce decydowac wkoncu to nasze dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:

Pocahontas to nas zaskoczylas. Bylam przekonana ze chlopaki juz na twoich rekach. Ale wlasciwie jesli wszystko dobrze to niech sobie siedza. Lekarz wie co robi. I tylko gratulowac ze tyle czasu trzymasz sie 3 paku i chlopcom nic nie brakuje:-)

• Emca Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Kasss film spoko mi się podobał ale mi się zawsze filmy w kinie podobają. moja siostra była w piątek i mówiła ze " dupy nie urywa" ale ona zawsze ma wielkie oczekiwania. najbardziej bałam się ze 2 h w kinie nie dam rady usiedzieć ale nie było tak źle.

pytanie mam do was ile razy wasze dzieci mają czkawke bo moja to chyba 5 albo 6 raz już dziś czy to nie jest źle ???

U mnie czkawka jest codziennie, czasami 3 razy czasami 5. Generalnie mały często czka. Podobno to normalne. Ćwiczy przepone, żeby głośno płakać :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez macie gesty żółty śluz?

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny tez macie gesty żółty śluz?

Ja taki miewam, bo teraz akurat często mam różny.

4e3f84b95f.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny słoneczny dzień.
    Dziś mam 37 tydzień ciąży!!!, a w awatarze zdjęcie z dzisiejszej sesji brzuszkowej, w roli fotografa siostra :)
    Co do śluzu ja też mam dużo, gęsto, żółto i to chyba nie infekcja bo bym czuła (chyba).
    Gratuluje nowych tygodni!!!

MisiaMonisia, gosiaczek31, Emartea, loszcz, kasss, noa8, MamaAdasia, gabi30, bella82, kaczamila lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines sliczne zdjecie :)

Dziewczyny gratuluję nowych tygodni!!!

ines31 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33574mc.jpg
    37 tydzień ciąży!

gosiaczek31, Emartea, loszcz, Emca, noa8, Justyska89, MamaAdasia, Niunia86, MisiaMonisia, Rybeńka, Ewelaa, bella82, Zosia_Tosia, Tygrysek, Rubi lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ