Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nie chciałam żadnej z was urazić tylko dałam przykłady akurat wasze bo mi pierwsze co przyszło do głowy. musiałam wyrazić swoje zdanie bo lekarze według mnie za wcześnie wyrok wystawiają Sory za określenie ale nie umiem inaczej tego nazwać. jak kogoś urazić am swoim postem to nie chciałam porostu zbuleersowalam się ze następny lekarz który zakłada urodzenie się wcześniaka
-
justyska kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie, nie musisz przepraszac, mnie tez lekarze wkurzają, w ciązy trafiłam na olewczych co nie przejmują się tym ze cos sie dzieje, na cos jest za pozno itp mialam dac mojej gin prezent w ramach podziekowania ale gowno dostanie, za to jak mnie od kilku miesiecy traktuje
loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie wszystko ok. Dzięki że pytasz MamaAdasia
Dopadł mnie tylko jakiś spadek nastroju i podły humor więc nie się nie odzywam żeby nie smęcić za bardzo.
Czytam cały czas i mocno trzymam kciuki. Dziś przede wszystkim za Endi i Zosie.
Tess ja z ubrankami też mam problem. Mam ich sporo ale pojęcia nie wiem czy odpowiednie. Mam całą masę 62 a 56 minimalną ilość. Ma pewno mam za dużo półśpiochów i spodenek a pewnie pajacyków przydałoby się więcej. Ale nic nie wyrzucam ani nie dokupuje. W razie potrzeb zrobię to na bieżąco.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:39
MamaAdasia, Tess lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarah ja ci powiem ze trafiłam na naprawdę cudownego lekarza co prawda nie pracuje w szpitalu ale nie zamieniła bym go na żadnego innego. może niektóre rzeczy olewa ale skoro je olewa to pewnie są mało istotne ale nigdy mnie nie nastraszyl niczym on bardziej uspokaja i tłumaczy. tak jak mi z szyjka. i dlatego mnie denerwuje jak nie dość że wizyta dla nad jest jakimś stresem to lekarz dodaje jeszcze takim tekstem "no na moje oko to pani za drzwiami zaraz urodzi" nic dokładniej nie powie tylko wystraszy człowieka
-
Kaczamila super, że Oskarek pięknie rośnie i wyniki są dobre, a on sam jest cudowny
Kasss trzymam kciuki za wizytę
Miłego dnia Kobietkikaczamila lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Tess ja ubranek też nie mam dużo, może po 5 szt pajacyków do rozmiaru 56 i 62, po 5 szt bodziaków, cieplejszy kombinezon, dwie czapeczki, jakieś rajstopki i w sumie to tyle, niewiem co będzie mi potrzeby więc jak już będę wiedziec to dokupię, i będzie ok.
Tess lubi tę wiadomość
-
Kaczamila to Oskarek ładnie przybiera, no i dobrze że laktacja ci się rozkręciła i,możesz go karmić piersią.
Również trzymam kciuki za dziewczyny które dziś mogą powitać swoje dzieciaczki na świecie
A ja mam od wczoraj jakąś schizę na temat tych rozstępów, pojawiło mi się parę na jednym udzie, i teraz ciągle myślę i smaruje się wszystkimi możliwymi rzeczami byle by mieć ciągle nawilżoną skórę. No i ostatnio coś mam apetyt na słodycze i też muszę je dawkować.kaczamila lubi tę wiadomość
-
Od początku ciąży bardzo dbam o skórę na brzuchu, 2 tygodnie temu pojawiły się rozstępy i niestety z każdym dniem jest ich coraz więcej. Na początku byłam wściekła, chodziłam struta i wściekła na cały świat. Dotarło do mnie, że nic na to nie poradzę, mam ogromny brzuch, ale nie ze względu na tłuszcz. Tuż pod skórą czuję dziecko, jestem niska i gdzieś moja kluska musi się pomieścić. Rozstępy mam tylko na brzuchu, uda i pośladki czyste
Smaruję ile mogę i czym mogę. Po porodzie spróbuję z jakaś mocniejszą maścią na blizny np. contractubex, a jak nie to laser.
Ale Ninka mogłaby matkę oszczędzić i wyjść, już wystarczy tych pamiątek po ciąży -
witam się w 36 tygodniu
trzymam kciuki za dzisiejszy dzień
jeśli chodzi o "gówniany" temat to u mnie z tym kiepsko...jem suszone morele od wczoraj może coś ruszy...
a te liście malin kupię w zwykłej aptece?
dziś planuje leżeć i nic nie robić...
miłego dzionka wszystkim..MamaAdasia, loszcz, madziutek 23, kaczamila, SunSun, Emartea, ines31, MisiaMonisia, Tygrysek, Niunia86 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Cześć mamcie
Całą noc nie spałam bo tak mnie siuska swędziala
Znów mi się jakaś infekcja przyplatala.O 4.00nad ranem wlazlam pod prysznic i stałam tam prawie godzinę bo tylko czysta woda lagodzila to okropne swędzenie.Mam jutro wizytę w szpitalu(nie do końca wiem po co,chyba omówić wyniki i wielowodzie) i jakos muszę się przemeczyc bo dziś mnie nikt nie przyjmie ...
Współczuję dziewczynom które mają swędzenie całego ciała.
Wciąż trzymam kciuki za nasze dzisiejsze porody.Niech moc będzie z wami&&&&
Kaczamila Oskarek jest przeslodkim bobaskiem.Widac że ładnie rośniekaczamila lubi tę wiadomość
-
kaczamila wrote:A tutaj dodaje zdjęcie Oskarka po wczorajszej kąpieli z pozdrowieniami dla cioć z forum :*
[/QUTE]
ojej... jaki słodki bobas ;* cudnie rośnie ten Wasz Oskarek ;*
Rubi w zielarskim sklepie ja kupowałam... a czy jest też w aptece to nie wiem... ;/
-
nick nieaktualnyJeżeli chodzi o ubranka dziewczyny to jeżeli mogę coś powiedzieć to najwygodniejsze są te rozpinane w kroku. Mam pełno śpiochów i pajacyków ale używam tak naprawdę 4,5 na zmianę bo reszta jest albo rozpinana na górze albo z boku. a w nocy jak wstaje to nie chce mi się walczyć z rozbieraniem dziecka i rozbierać go całego tylko dlatego ze musze muz mienić pieluchę.
Mój Oskarek zaczyna dorastać do rozmiaru 56. Więc u mnie ubranka w tym rozmiarze będą dłużej "na tapecie"
śmiałam sie jakiś czas temu bo mąż pojechał do znajomej która ma ciucholand i ma nówki ubranka dzieciece i przywiózł całą siatę do przymierzenia ubranek na wcześniaki. Wybrałam kilka któe wydawały się być dobre i wyprałam (bo nie chciałam mu przymierzać takich prosto z ciucholandu) i na długość tk ogólnie ma dobre ale w większości ma przykrótkawe rękawki, takie 3/4:) bo mój synuś ma długie rączkiRubi, madziutek 23, SunSun, MamaAdasia, Rybeńka, Tess lubią tę wiadomość
-
Nie mogę się napatrzeć na te śliczne bobaski. Już chyba też bym chciała swojego. Jutro skończę 38 tydz i niech ci lekarze zdecydują o moim losie.
Kaczamila, a jakie rozmiary ubrań pasują na Oskarka? 56 czy jeszcze mniejsze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:46
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Kaczamila może będzie siatkarzem i będzie miał dobry blok..
albo szczypiornistą...tak czy siak maluch jest uroczy:)
a czy jest jeszcze ktoś niekompletnie spakowany d o szpitala i całkowicie nie spakował swojego dziecka czy tylko ja?madziutek 23 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Tess wrote:Kaczamila - na początku to gratuluję dobrych wyników synka, dawna coś go już nie oglądałyśmy
Dobry rocznik
Co do olejku z migdałów - nie wiem czy wybieliNa pewno jeśli rozstępy są już białe, to znaczy, że trzeba do nich jakieś specjalistyczne środki już stosować. A olejek jest rewelacyjny jeśli chodzi o nawilżenie i uelastycznienie skóry. Na swojej skórze po regularnym stosowaniu rano i wieczorem widzę ładną poprawę, bo rozstępy się nie rozrastają i są jakby mniej czerwone. Jak mam lenia i kilka dni smaruję tylko kremem z Ziai to się pogarsza... przy czym jak smaruję ciało, to przy okazji mocniej lub słabiej szczypię i podszczypuję skórę (tam gdzie się da, no i oprócz piersi) - zwłaszcza uda i pośladki.
Jak na razie udaje mi się rostępy utrzymać na stałym poziomie, a nowe pojawiają się jak coś zaniedbam. Najgorzej jest na piersiach (nie smarowałam od początku), kilka pod brzuchem i pajęczynki na pupie.
Myślę, że na pewno nie zaszkodzi, bo to naturalna rzecz, a lepiej się wchłania jak oliwki i jest chyba mniej tłusty od nich.
Od kilku tygodni zaczeły mi się pojawiać rozstępy na brzuchu....do smarowania używałam Linodermu ale nie działa......jest ich coraz więcej, są mocno czerwone i strasznie swędzą....Może olejek zadziała
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Rubi wrote:Kaczamila może będzie siatkarzem i będzie miał dobry blok..
albo szczypiornistą...tak czy siak maluch jest uroczy:)
a czy jest jeszcze ktoś niekompletnie spakowany d o szpitala i całkowicie nie spakował swojego dziecka czy tylko ja?Rubi lubi tę wiadomość