Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAdasia wrote:Witam,
Ja po wizycie u endo. TSH 1,7 takze ok, ale mam b.wysoki cholesterol, być może dziecko na coś uciska. Do powtórzenia po ciaży.
Sarah, widziałam te domki Dady, jeśli masz już 2ki to ja bym brała 3ki 4-9 kg na Twoim miejscu, bo 2 ki szybko schodzą. A moze jeszcze od kogoś dostaniecie 2ki. Ja dostałam nawet 1ki to juz za małe były. Ja mam paczkę newborn do szpitala 2-5, 2 paczki 3-6 dada i pampers i 2 paczki dada 4-9 w tym kartonie świątecznym, wiecej nie kupuję póki co
Emca, gratuluję wizyty, kawał chłopa
Emartea, ciekawe jak sytuacja się rozwinie
Ciekawe co u Endija bym zapłaciła za znieczulenie każdą kasę, byle nie bolało mnie tak jak z małym po oksy.
Scarlett i Bella, co u Was??????
Emily, a Ty jak?
No ja mam wysoko brzuch, wszyscy mi to mówią. Także jeszcze się zejdzie :)Piję tę herbatę z liści, ale i bez niej mnie czyści. -
Zobacze jak dalej bedzie sie to rozwijac jezeli nie przejdzie przez nast 2 dni to w piatek rano pojade na badania watrobowe
w tej chwili mnie az tak nie swedzi ale czytalam ze ta cholestaza to najbardziej w nocy wiec zobacze jaka bedzie dzisiejsza nocka -
witam.
widziałam że wspominacie coś o olejku rycynowym ja użyłam go przy drugiej ciąży jak byłam dwa dni po terminie. o ile pamiętam dodawało się go do soku pomarańczowego( proporcje znalazłam w necie),po wypiciu po kilku godzinach zaczęłam biegać do toalety( przeczyszcza niesamowicie) zaczeły się skurcze i po kilku godzinkach urodziła się moja córeczkaMamaAdasia, belladonna, slodka100, loszcz lubią tę wiadomość
-
slodka100 - a spróbuj się smarować 2 razy dziennie olejkiem ze slodkich migdałów (koszt ok. 10 zł)... mnie ostatnio zaczął też swędzieć brzuch i zwykły balsam nie pomaga, a ten olejek dobrze nawilża, no i ładnie się goją rozstępy... oczywiście jak przyczyna jest w skórze a nie gdzie indziej...
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z Wami. Trzymam kciuki za dziewczyny rodzące dzisiaj
kolejne dwa forumowe bobasy będą na świecie
będzie wszystko dobrze.
Cieszą mnie też wieści z Waszych wizyt- same dobre wieści
My wczoraj byliśmy lekarza rodzinnego do kontroli i z Oskarkiem wszystko ok, mamy bardzo fajną i dokładną panią doktor od dzieci. Wcześniej nie miałam z nią kontaktu bo niedawno przenieśliśmy się do innej przychodni ale jestem zaskoczona na plusjuż w szpitalu jak pani doktor od wcześniaków pytała o przychodnię i nazwisko lekarza to powiedziała że ta pani sobie ze wcześniakiem bardzo dobrze poradzi.
Nasz Oskarek ładnie rośnie wczoraj na wadze wyświetliło się 2900gobwód główki i klatki piersiowej również się zwiększył o 2 cm
niestety go nie mierzyli więc nie wiem ile urósł. Dostaliśmy wszystkie potrzebne skierowania.
Tess, Juusti69, Emartea, MamaAdasia, Anastacia33, gosiaczek31, Scarlett2014, Rybeńka, SunSun, ines31, anet525, loszcz, madziutek 23, Emca, Niunia86, gabi30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A nie ma za co
Taka tu cisza od rana, że aż się boję, że wszystkie pojechały rodzić
Dziewczyny, może zadam głupie pytanie, ale ile i jakich ciuszków macie? (tak nawet orientacyjnie)... bo ja mam ok 18 bodziaków z długim rękawem i 9 z krótkim (rozm. 56-62, kilka ciut większych), z 15 kaftaników, 6 półśpiochów, 4 śpiochy i 2 pajace oraz 2 rajstopy (62-68)... szczerze, to nie wszystkie ciuszki są w super stanie i mogłabym niektóre oddać, bo ta góra mnie przeraża i nie wiem czy wszystkiego, aż tyle potrzebuję... no i gdzie to to zmieścić...
Czegoś mam za mało, za dużo? -
nick nieaktualnyA tutaj dodaje zdjęcie Oskarka po wczorajszej kąpieli z pozdrowieniami dla cioć z forum :*
Emartea, MamaAdasia, Emily83, Tess, Madzik82, kasss, MartaM, MisiaMonisia, Anastacia33, slodka100, Sarah88, gosiaczek31, Scarlett2014, jasmin, Rybeńka, SunSun, ines31, anet525, loszcz, Ewelaa, madziutek 23, Juusti69, Emca, Zosia_Tosia, Blanka85, noa8, Tygrysek, Niunia86, ewka1990, gabi30 lubią tę wiadomość
-
slodka100 wrote:Zobacze jak dalej bedzie sie to rozwijac jezeli nie przejdzie przez nast 2 dni to w piatek rano pojade na badania watrobowe
w tej chwili mnie az tak nie swedzi ale czytalam ze ta cholestaza to najbardziej w nocy wiec zobacze jaka bedzie dzisiejsza nocka
mnie w ogóle w nocy nie swędziało tylko od czasu do czasu sporadycznie i to w dzień teraz mam jeszcze przekroczone wyniki ale mnie w ogóle nic nie swędzi, wiec to nie jest reguła z tym swędzeniem że zawsze musi i to w nocy... -
nick nieaktualnyA jeszcze Wam powiem że dzisiaj doznałam szoku. Karmiłam synka prawą piersią w pozycji leżącej. Leżę sobie i karmię i nagle czuje coś mokrego na koszuli nocnej. Ja patrze a z lewej piersi mi się leje strumieniami, wielka wkładka laktacyjna przemokła, biustonosz i piżama... tyle mleka się zmarnowało
gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
-
MamaAdasia dzięki że pytasz
U mnie jest już dużo lepiej jestem pod kontrolą prywatnego lekarza. Jeżdże do niego dwa razy w tygodniu na ktg.
Czy wam tez się tak szyjka skróciła? Mam 15mm, ale podobno na tym etapie to tak juz może byc. Synek jest już głową bardzo nisko wiec kto wie, może lada dzień być poródMamaAdasia, Scarlett2014, loszcz, noa8 lubią tę wiadomość
-
Kaczamila - na początku to gratuluję dobrych wyników synka, dawna coś go już nie oglądałyśmy
Dobry rocznik
Co do olejku z migdałów - nie wiem czy wybieliNa pewno jeśli rozstępy są już białe, to znaczy, że trzeba do nich jakieś specjalistyczne środki już stosować. A olejek jest rewelacyjny jeśli chodzi o nawilżenie i uelastycznienie skóry. Na swojej skórze po regularnym stosowaniu rano i wieczorem widzę ładną poprawę, bo rozstępy się nie rozrastają i są jakby mniej czerwone. Jak mam lenia i kilka dni smaruję tylko kremem z Ziai to się pogarsza... przy czym jak smaruję ciało, to przy okazji mocniej lub słabiej szczypię i podszczypuję skórę (tam gdzie się da, no i oprócz piersi) - zwłaszcza uda i pośladki.
Jak na razie udaje mi się rostępy utrzymać na stałym poziomie, a nowe pojawiają się jak coś zaniedbam. Najgorzej jest na piersiach (nie smarowałam od początku), kilka pod brzuchem i pajęczynki na pupie.
Myślę, że na pewno nie zaszkodzi, bo to naturalna rzecz, a lepiej się wchłania jak oliwki i jest chyba mniej tłusty od nich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:03
kaczamila lubi tę wiadomość
-
Kaczmila tak juz teraz bedzie. Jak bedziesz karnila z jednej to z drugiej zaraz poleci. Z czasem wkladki sa potrzebne tylko w momencie karmienia do tej drugiej piersi. nic sie nie martw, to norma! A Oskarek juz pol kilo na plusie!! Pieknie!
kaczamila lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Z tą swędzącą skórą faktycznie jest problem
Nie wiem czy Was swędzi tak samo czy inaczej, ale jeżeli próby wątrobowe są dobre, to mi pomagają częste pilingi. Żeby dodatkowo nie podrażniać można zastosować jakieś naturalne, najprostsze, np. kawa/cukier + oliwa z oliwek. Dodatkowo kąpiel z płatkami owsianymi? Ja nie kupowałam emolientów, ale pamiętam że niektóre z Was tak, może warto podkraść trochę bobasom i spróbować czy pomaga?
Ja generalnie mam bardzo suchą skórę w ciąży, szczególnie to widać na nogach, piętach, skórkach przy paznokciach... w sumie tylko brzuch mam nawilżony bo smaruję kilka/kilkanaście razy dziennie czym się da w walce z rozstępami -
hej mamuśki
Endi powodzenia trzymamy kciuki;)
Ja mam dziś wizyte u gin zobaczymy co mi powie Justyśka mój ostatnio mówił że dobrze by było gdybysmy spotkali sie za dwa tygodne na wizycie (czt dzisiaj) a nie w szpitalu jednak pobyt był konieczny mówił też ze dobrze by było gdybym wytrzymała choć tydz wytrzymałam dwa ale liczyłam sie z tym ze różnie może być i uważam że dobrze że mnie o tm uprzedził wystarczyło by ze cisnienie nie spadnie i cc musiała by byc w każdej chwili.
Słodka mnie też ostatnio wszystko swędzi dziś zapytam o to gin ale lerzałam na sali z dziewczyną co miałą choleztaze miała czerwone plamy na buzi i objawy po 30tc to była jej druga ciaza w pierwszej też miałą
Kaczamila śliczny oskarek dobrze że postępy robi ciesze sie że możesz karmić piersia
własnie dziewczyny wrzucajcie zdjęcia maluszków są takie słodkie;)slodka100, Madzik82 lubią tę wiadomość
[/url]