X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea co to za dziwny szpital usg po 22 i sterydy juz w donoszonej ciąży praktycznie. przecież płuca są juz rozwinięte. może tylko tak pytała

• Emartea Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży szpital w dużym mieście. Ma 3 st. referencyjności, więc specjaliści chyba wiedzą co robią. Przynajmniej mam taką nadzieję. A te godziny wynikają z tego chyba, że lekarze na nocnych dyżurach mają trochę mniej pracy. W dzień ich prawie nie widać, a porody rzeczywiście tu taśmowo lecą. Non stop coś się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 00:13

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale się tu dzieje! Trzymam kciuki za wszystkich rodzących, karmiących i czekających!

Czuć już tu takie napięcie jak w powietrzu przed burzą...

Na mnie tęsknie patrzy góra ciuszków do wyprasowania, ale zostawię sobie tę przyjemność na jutro... i powiem Wam, że wydaje mi się teraz, że mam za dużo tych ubranek - kupiłam zaledwie parę, a dostałam od siostry i znajomej. Z czego mam mnóstwo body z długim rękawem (to akurat się przyda) i np. kaftaników i spodenek, a tylko dwa pajace i cztery śpiochy :/ Jakieś dziwne proporcje wyszły... a żeby było śmieszniej to kombinezony mam aż trzy ;)

loszcz, gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Aj ci lekarze na oko to chłop w szpitalu umarł. Szczeze wkurzają mnie wasi lekarze sunsun miała już na oko lekarza rodzic kasss to samo nie wierzył ze zobaczą się jeszcze ma wizycie a tu wizyta jutro Anet tez juz rodziła madzik to już wogóle na porodowce powinna dawno leżeć a żadna jeszcze nie urodziła wkurzają mnie ci wasi lekarze bo was straszą tak. sorki ale musiałam powiedzieć co mysle
    Justynka masz absolutna racje. Mój szpital to tez nie wiem czy mi pomógł. Ja znów od 2 dni coś czuje ale przez te dawki rozkurczowe co mi dali w szpitalu nie wiem czy to nie spowodowało że się bardziej męczę. Co dwie godz budzi mnie silny bol krzyża brzuch się stawia tak mocno jak b y miał mnie rozerwać nie czuje tak silnych skurczy jak przed szpitalem ale ucisk na macice i bole jak do miesiączki przy czym mala jest wtedy bardzo ruchliwa i jak jej ruch sprawia mi ogromny bol bo brzuch jest za bardzo spięty. Wolałam juz te skurcze wydawaly sie bardziej naturalne a to moja druga ciąża i nigdy wczesniej nie czulam takiego bolu jak teraz.

Emartea u ciebie widzę ze tez kabaret. W moim szpitalu podają sterydy do skończonego 35-36 tyg w zależności jak duże jest dziecko. I czemu na usg nie zmierzyli dziecka przeciez to ważne.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to noe jest tak. Jezeli od 33 tc ma sie np rozwarcie i skracajaca sie, miekka szyjke a dziecko napiera to jest duze ryzyko porodu przedwczesnego. Kto wie co by bylo gdyby nie lezenie i leki. Lekarz musi dmuchac na zimne.
    Jedne rodza nagle po 30tym tc a inne chodza z 2cm rozwarciem przez kilka tygodni. Nie jestesmy maszynami i nie ma jednego przepisu na porod. Lekarze tez wozami nie sa.
    Ale tu chodzi o zycie dziecka wiec wole zapobiegawczo polezec a potem przenosic niz zeby lekarz zlekcewazyl moj stan i potem sie martwic o wczesniaka. A to forum daje przyklad na to, ze naprawde moze byc roznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:19

SunSun, MamaAdasia, Blanka85, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jesli chodzi o sterydy na plucka, to zalezy od lekarzy i szpitala, bo np w Pzn na Polnej nawet w 39 jeszcze podaja- moja kuzynka mowila, bo lekarz z Polnej prowadzil jej ciaze.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja pierdziu to juz 38tc! jeszcze teoretycznie 13 dni

Emartea, anet525, MamaAdasia, gosiaczek31, kaczamila, loszcz lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik ale każdy liczy się z tym ze może wcześniej urodzić. każda zachodzaca w ciążę no wszystko się może zdarzyć. i ja nie mówię tu o lekceważenie przez lekarzy tylko o stawianiu takiej diagnozy w 34 tyg " ze według mnie to pani urodzi za tydz. lekarz powinien powiedzieć ale też drobiu wszystko żeby nie urodził się wcześniak.

właśnie dzwoniła mija teściowa ze mojego K kuzynka urodziła 10 dni po terminie

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry marcòweczki ;)
    Jestem lutòwką 2015 jeszcze z brzuszkiem :p

Chciałam się odnieść do Blanki i Justyski :) Justyska masz racje kochana,ja miałam dotrwać gòra do 38 tygodnia ,szyjka otwarta,krôtka, brzuch opadł 5 tygodni temu i co? Jak widać śmigam w tym 40tym tygodniu i czekam na chociaż mały skurczyk :p
    Dużo takich przypadkòw jest,u nas dziewczyna też te sterydy dostała na płucka a czołga się dalej ze mną ;) tak więc przymykajcie oko na tych lekarzy bo to jak wròżenie-albo trafią albo nie :)

Pozdrawiam mamusie i te ktòre czekają na terminu,niedługo Wy przejmujecie pałeczkę ;)
    Miłego dnia!

MamaAdasia, Rybeńka, gosiaczek31, belladonna, loszcz, madziutek 23, czekaja, Niunia86 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w biedronce znowu sa te pampersy w domku tylko nie wiem jakie powinnam kupic,4-9kg? czy 3-6?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak na zapas to chyba 3 (4-9)
    mam dwie paczki małe 1 dada
    dada 2 - 1 paczka, pampers 2 - 2 paczki
    i na razie na zapas tych małych nie kupuję

pewnie jakieś pieluchy też dostaniemy od odwiedzających

no i najważniejsze-niestety nie wiadomo jak dziecko będzie reagować na dadę - dlatego zrezygnowałam z zakupu, bo też widziałam w poniedziałek że są w promocji

MamaAdasia lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey laseczki ;)

noc u mnie porazka :/ prawie nic nie spałam bo tak mnie swedziala cala skora szczegolnie dlonie i stopy az do teraz zreszta :/ wiem ze niektore z was mialy to samo prosze pomozcie mi co mam zrobic bo nast taiej nocki nie wytrzymam :/

Sarah ja dostalam te 3-6 a moj stas zapowiada sie na duze dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:35

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że najlepiej po kapieli porządnie się wysmaruj jakimś nieperfumowanym balsamem

jak nie pomoże - dzwoń do gina -ew. do lekarza rodzinnego
    lepiej dmuchać na zimne

mam nadzieję że to tylko chwilowe!

na pocieszenie - u mnie dziś też pół nocy bezsenne - ale przynajmniej jest ciepło bo w nocy dołożyłam drewno do kominka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:33

slodka100 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Hey laseczki ;)

noc u mnie porazka :/ prawie nic nie spałam bo tak mnie swedziala cala skora szczegolnie dlonie i stopy az do teraz zreszta :/ wiem ze niektore z was mialy to samo prosze pomozcie mi co mam zrobic bo nast taiej nocki nie wytrzymam :/

Proponuję pójsc jak najszybciej do labolatorium i zrobić jeszcze dziś badania na enzymy watrobowe: ASPAT, ALAT. BILIRUBINA, FOSFATAZA ALKALICZNA. Nie chce Cie straszyć, ale to poważna choroba, która się miedzy innymi swędzeniem stóp i rąk ujawnia. Tylko dzięki tym badaniom możesz wykluczyć cholestazę.

Ja się na to leczę i kontroluję teraz te enzymy dwa razy w tygodniu/

Mam nadzieje, że jednak to Cie nie dotyczy i to nie cholestaza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:43

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie wszystko swedzi od grudnia i raz robilam te proby watrobowe i wyniki ok,potem drugi raz po miesiacu i tylko fosfataza podniesiona,lykam wit c i zelazo lekarka zapewniala ze pomoze ale nic nie pomaga :/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    a mnie wszystko swedzi od grudnia i raz robilam te proby watrobowe i wyniki ok,potem drugi raz po miesiacu i tylko fosfataza podniesiona,lykam wit c i zelazo lekarka zapewniala ze pomoze ale nic nie pomaga :/

To może powinnaś mieć zrobione jeszcze USG jamy brzusznej...?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn? co mialo by na celu?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja po wizycie u endo. TSH 1,7 takze ok, ale mam b.wysoki cholesterol, być może dziecko na coś uciska. Do powtórzenia po ciaży.

Sarah, widziałam te domki Dady, jeśli masz już 2ki to ja bym brała 3ki 4-9 kg na Twoim miejscu, bo 2 ki szybko schodzą. A moze jeszcze od kogoś dostaniecie 2ki. Ja dostałam nawet 1ki to juz za małe były. Ja mam paczkę newborn do szpitala 2-5, 2 paczki 3-6 dada i pampers i 2 paczki dada 4-9 w tym kartonie świątecznym, wiecej nie kupuję póki co :)

Emca, gratuluję wizyty, kawał chłopa ;)

Emartea, ciekawe jak sytuacja się rozwinie :)

Ciekawe co u Endi :) ja bym zapłaciła za znieczulenie każdą kasę, byle nie bolało mnie tak jak z małym po oksy.

Scarlett i Bella, co u Was??????

Emily, a Ty jak?

No ja mam wysoko brzuch, wszyscy mi to mówią. Także jeszcze się zejdzie :)Piję tę herbatę z liści, ale i bez niej mnie czyści.

Emca, loszcz lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O oleju rycynowym słyszałam, ale skoro i tak mnie przeczyszcza wstrzymam się nim do kilku dni przed terminem :)Ale właśnie boję się że przy porodzie może być KUPA :D haha, masakra...

Madzik82, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie,za rodzące w dniu dzisiejszym i za cały nasz wątek.

Do mnie wczoraj dzwonili z kliniki,wyślą wynik z paciorkowców i receptę na jakieś leki,ale nie mam pojęcia na jakie,bo lekarz ponoć taki zakręcony był,że zapomniał ostatnio o wystawieniu jej. Poczekamy,zobaczymy.
    Ostatnią wizyta 24-go, mam nadzieję,że dotrwam :D

Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:50

MamaAdasia, kasss, Zosia_Tosia lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ