Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Duży szpital w dużym mieście. Ma 3 st. referencyjności, więc specjaliści chyba wiedzą co robią. Przynajmniej mam taką nadzieję. A te godziny wynikają z tego chyba, że lekarze na nocnych dyżurach mają trochę mniej pracy. W dzień ich prawie nie widać, a porody rzeczywiście tu taśmowo lecą. Non stop coś się dzieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 00:13
-
Ojej, ale się tu dzieje! Trzymam kciuki za wszystkich rodzących, karmiących i czekających!
Czuć już tu takie napięcie jak w powietrzu przed burzą...
Na mnie tęsknie patrzy góra ciuszków do wyprasowania, ale zostawię sobie tę przyjemność na jutro... i powiem Wam, że wydaje mi się teraz, że mam za dużo tych ubranek - kupiłam zaledwie parę, a dostałam od siostry i znajomej. Z czego mam mnóstwo body z długim rękawem (to akurat się przyda) i np. kaftaników i spodenek, a tylko dwa pajace i cztery śpiochyJakieś dziwne proporcje wyszły... a żeby było śmieszniej to kombinezony mam aż trzy
loszcz, gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
Justyska89 wrote:Aj ci lekarze na oko to chłop w szpitalu umarł. Szczeze wkurzają mnie wasi lekarze sunsun miała już na oko lekarza rodzic kasss to samo nie wierzył ze zobaczą się jeszcze ma wizycie a tu wizyta jutro Anet tez juz rodziła madzik to już wogóle na porodowce powinna dawno leżeć a żadna jeszcze nie urodziła wkurzają mnie ci wasi lekarze bo was straszą tak. sorki ale musiałam powiedzieć co mysle
Emartea u ciebie widzę ze tez kabaret. W moim szpitalu podają sterydy do skończonego 35-36 tyg w zależności jak duże jest dziecko. I czemu na usg nie zmierzyli dziecka przeciez to ważne. -
Justyna to noe jest tak. Jezeli od 33 tc ma sie np rozwarcie i skracajaca sie, miekka szyjke a dziecko napiera to jest duze ryzyko porodu przedwczesnego. Kto wie co by bylo gdyby nie lezenie i leki. Lekarz musi dmuchac na zimne.
Jedne rodza nagle po 30tym tc a inne chodza z 2cm rozwarciem przez kilka tygodni. Nie jestesmy maszynami i nie ma jednego przepisu na porod. Lekarze tez wozami nie sa.
Ale tu chodzi o zycie dziecka wiec wole zapobiegawczo polezec a potem przenosic niz zeby lekarz zlekcewazyl moj stan i potem sie martwic o wczesniaka. A to forum daje przyklad na to, ze naprawde moze byc roznieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:19
SunSun, MamaAdasia, Blanka85, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnymadzik ale każdy liczy się z tym ze może wcześniej urodzić. każda zachodzaca w ciążę no wszystko się może zdarzyć. i ja nie mówię tu o lekceważenie przez lekarzy tylko o stawianiu takiej diagnozy w 34 tyg " ze według mnie to pani urodzi za tydz. lekarz powinien powiedzieć ale też drobiu wszystko żeby nie urodził się wcześniak.
właśnie dzwoniła mija teściowa ze mojego K kuzynka urodziła 10 dni po terminie -
Dzień dobry marcòweczki
Jestem lutòwką 2015 jeszcze z brzuszkiem :p
Chciałam się odnieść do Blanki i JustyskiJustyska masz racje kochana,ja miałam dotrwać gòra do 38 tygodnia ,szyjka otwarta,krôtka, brzuch opadł 5 tygodni temu i co? Jak widać śmigam w tym 40tym tygodniu i czekam na chociaż mały skurczyk :p
Dużo takich przypadkòw jest,u nas dziewczyna też te sterydy dostała na płucka a czołga się dalej ze mnątak więc przymykajcie oko na tych lekarzy bo to jak wròżenie-albo trafią albo nie
Pozdrawiam mamusie i te ktòre czekają na terminu,niedługo Wy przejmujecie pałeczkę
Miłego dnia!MamaAdasia, Rybeńka, gosiaczek31, belladonna, loszcz, madziutek 23, czekaja, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
jak na zapas to chyba 3 (4-9)
mam dwie paczki małe 1 dada
dada 2 - 1 paczka, pampers 2 - 2 paczki
i na razie na zapas tych małych nie kupuję
pewnie jakieś pieluchy też dostaniemy od odwiedzających
no i najważniejsze-niestety nie wiadomo jak dziecko będzie reagować na dadę - dlatego zrezygnowałam z zakupu, bo też widziałam w poniedziałek że są w promocji
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Hey laseczki
noc u mnie porazkaprawie nic nie spałam bo tak mnie swedziala cala skora szczegolnie dlonie i stopy az do teraz zreszta
wiem ze niektore z was mialy to samo prosze pomozcie mi co mam zrobic bo nast taiej nocki nie wytrzymam
Sarah ja dostalam te 3-6 a moj stas zapowiada sie na duze dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:35
-
myślę że najlepiej po kapieli porządnie się wysmaruj jakimś nieperfumowanym balsamem
jak nie pomoże - dzwoń do gina -ew. do lekarza rodzinnego
lepiej dmuchać na zimne
mam nadzieję że to tylko chwilowe!
na pocieszenie - u mnie dziś też pół nocy bezsenne - ale przynajmniej jest ciepło bo w nocy dołożyłam drewno do kominkaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:33
slodka100 lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:Hey laseczki
noc u mnie porazkaprawie nic nie spałam bo tak mnie swedziala cala skora szczegolnie dlonie i stopy az do teraz zreszta
wiem ze niektore z was mialy to samo prosze pomozcie mi co mam zrobic bo nast taiej nocki nie wytrzymam
Proponuję pójsc jak najszybciej do labolatorium i zrobić jeszcze dziś badania na enzymy watrobowe: ASPAT, ALAT. BILIRUBINA, FOSFATAZA ALKALICZNA. Nie chce Cie straszyć, ale to poważna choroba, która się miedzy innymi swędzeniem stóp i rąk ujawnia. Tylko dzięki tym badaniom możesz wykluczyć cholestazę.
Ja się na to leczę i kontroluję teraz te enzymy dwa razy w tygodniu/
Mam nadzieje, że jednak to Cie nie dotyczy i to nie cholestazaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:43
-
Sarah88 wrote:a mnie wszystko swedzi od grudnia i raz robilam te proby watrobowe i wyniki ok,potem drugi raz po miesiacu i tylko fosfataza podniesiona,lykam wit c i zelazo lekarka zapewniala ze pomoze ale nic nie pomaga
To może powinnaś mieć zrobione jeszcze USG jamy brzusznej...? -
Witam,
Ja po wizycie u endo. TSH 1,7 takze ok, ale mam b.wysoki cholesterol, być może dziecko na coś uciska. Do powtórzenia po ciaży.
Sarah, widziałam te domki Dady, jeśli masz już 2ki to ja bym brała 3ki 4-9 kg na Twoim miejscu, bo 2 ki szybko schodzą. A moze jeszcze od kogoś dostaniecie 2ki. Ja dostałam nawet 1ki to juz za małe były. Ja mam paczkę newborn do szpitala 2-5, 2 paczki 3-6 dada i pampers i 2 paczki dada 4-9 w tym kartonie świątecznym, wiecej nie kupuję póki co
Emca, gratuluję wizyty, kawał chłopa
Emartea, ciekawe jak sytuacja się rozwinie
Ciekawe co u Endija bym zapłaciła za znieczulenie każdą kasę, byle nie bolało mnie tak jak z małym po oksy.
Scarlett i Bella, co u Was??????
Emily, a Ty jak?
No ja mam wysoko brzuch, wszyscy mi to mówią. Także jeszcze się zejdzie :)Piję tę herbatę z liści, ale i bez niej mnie czyści.
Emca, loszcz lubią tę wiadomość
-
O oleju rycynowym słyszałam, ale skoro i tak mnie przeczyszcza wstrzymam się nim do kilku dni przed terminem :)Ale właśnie boję się że przy porodzie może być KUPA
haha, masakra...
Madzik82, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
-
Witajcie.
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie,za rodzące w dniu dzisiejszym i za cały nasz wątek.
Do mnie wczoraj dzwonili z kliniki,wyślą wynik z paciorkowców i receptę na jakieś leki,ale nie mam pojęcia na jakie,bo lekarz ponoć taki zakręcony był,że zapomniał ostatnio o wystawieniu jej. Poczekamy,zobaczymy.
Ostatnią wizyta 24-go, mam nadzieję,że dotrwam
Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:50
MamaAdasia, kasss, Zosia_Tosia lubią tę wiadomość