X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi :) hehe ja jeszcze w proszku
    mam torbę dla siebie - ale też jeszcze jakieś drobiazgi trzeba dopakować

dla dziecka biorę tylko rzeczy na wyjście plus chusteczki/pampersy

i oczywiście w nocy jak nie mogłam spać przypomniało mi się jeszcze tysiąc rzeczy, m.in.
    - poduszka do karmienia ( będę mieć cc więc dłuższy pobyt i pewnie się przyda)
    - laktator (niby jest na oddziale ale nie chce mi się jeździć po indywidualne końcówki - jak nie dam rady z ręcznym to najwyżej mąż pojedzie)

czyli wyjdzie na to że mam wielką torbę dla siebie ( 2/3 zajmuje szlafrok i podkłady higieniczne - niby nie trzeba brać ale kupiłam takie niby wygodniejsze hartmana), małą dla Polki do spakowania i jeszcze luzem ten rogal do karmienia - jakaś masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:12

Rubi lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja jeszcze mam niespakowana torbę.Jak teraz szlam do szpitala to trochę z niej powciągałam a rzeczy dla dziecka nawet nie zdarzyłam spakowac.Teraz mi sie nie chce..choć torby stoją centralnie na widoku-szkoda ze puste ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:14

Rubi lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś może skopiował listę co zabrać do szpitala - tam były takie nietypowe rzeczy typu maszynka itd.

jak tak może by dało radę dołączyć na pierwszej stronie bo nie ma tego jak znaleźć ?

na blogu patrzyłam ale tam jest taka ogólna lista

km5svcqgfaw599l1.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Kaczamila może będzie siatkarzem i będzie miał dobry blok..:P albo szczypiornistą...tak czy siak maluch jest uroczy:)

a czy jest jeszcze ktoś niekompletnie spakowany d o szpitala i całkowicie nie spakował swojego dziecka czy tylko ja?:P
    ja dopiero wczoraj zaczęłam pranie :)

Rubi, madziutek 23, SunSun lubią tę wiadomość

f2w39n735mpdiyvo.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Ja olejek kupiłam w mydlarni.I też jestem nim zachwycona! Smaruje sie nim dwa razy dziennie-czekam aż sie wchlonie i na to smaruje kremem nawilzajacym.
    a czemu jeszcze kremem ? olejek tak się wchłania?

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    ja dopiero wczoraj zaczęłam pranie :)
    Ja rowniez od wczoraj piore. Jeszcze z 3 pralki mi zostaly i bd miala wszystko poprane. Dzis zaczelam juz czesc prasowac ale prad wyl i dupa :/ a torbe do szpitala i ciuchy dla Nadulki zaczne pakowac po wizycie u gin ktoramam 23 lutego :-P Mialam to wszystko zaczac dopiero robic na poczatku marca ale moj mnie troche pognal :-P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz leżałam do 11 w łóżku, nie miałąm ochoty i sily wstawać...brzuch całą noc bolał(kolejny dzien, noc) teraz tez mnie boli, oczywiscie tak samo jakby mial przyjsc okres, podobno to juz te lekkie skurczyki, ale ja myslalam ze skurcze to spinanie miesni ktore sie odczuwa, ale chyba to dopiero gdy juz naprawde sie bol nasili i wystepuja te konkretne skurcze, poki co nie czuje nic takiego... ale czuje ze "ten dzien" zbliza sie wielkimi krokami, inaczej sie czuje i mam przeczucie...3 razy do dnia nawet potrafie kupe zrobic, ciagle jestem glodna a wczesniej nic takiego nie bylo, wiem ze kilka z was tez ma podobne objawy

ps. wlasnie zaczelam odczuwac ten bol brzucha coraz bardziej, az mi ciary przechodzą...zaczyna sie on od gory, moge go opisac jak drugą faze bolu miesiaczkowego czyli taką kiedy okres juz leci w pierwszy dzien, te dziewczyny ktore maja bardzo bolesne miesiaczki wiedza o czym mowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:50

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    pierwszy raz leżałam do 11 w łóżku, nie miałąm ochoty i sily wstawać...brzuch całą noc bolał(kolejny dzien, noc) teraz tez mnie boli, oczywiscie tak samo jakby mial przyjsc okres, podobno to juz te lekkie skurczyki, ale ja myslalam ze skurcze to spinanie miesni ktore sie odczuwa, ale chyba to dopiero gdy juz naprawde sie bol nasili i wystepuja te konkretne skurcze, poki co nie czuje nic takiego... ale czuje ze "ten dzien" zbliza sie wielkimi krokami, inaczej sie czuje i mam przeczucie...3 razy do dnia nawet potrafie kupe zrobic, ciagle jestem glodna a wczesniej nic takiego nie bylo, wiem ze kilka z was tez ma podobne objawy

ps. wlasnie zaczelam odczuwac ten bol brzucha coraz bardziej, az mi ciary przechodzą...zaczyna sie on od gory, moge go opisac jak drugą faze bolu miesiaczkowego czyli taką kiedy okres juz leci w pierwszy dzien, te dziewczyny ktore maja bardzo bolesne miesiaczki wiedza o czym mowie
    Dobrze wiem o czym piszesz tez mialam bolesne miesiaczki

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    a czemu jeszcze kremem ? olejek tak się wchłania?
    właściwie dlatego że chyba mam obsesję ( na punkcie 1)żeby skóra nie swedziala 2) narazie nie mam żadnego rozstepu i chce żeby tak zostało) ;-) Doprawiam to kremem żeby nie było tlustej powłoki i ładnie pachnialo ;-)

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja torbę pakowałam dopiero w weekend, czyli na koniec 37 tygodnia ;)

W poniedziałek gin mnie dopytywał "jak" mnie boli brzuch. No i nie potrafiłam odpowiedzieć boli i tyle. Nigdy nie miałam bolesnych miesiączek, więc nie wiem czy to taki ból.
    Dwa razy zdarzył mi się też silny ból połączony z parciem na "2".

A w kwestii dwójek, oczywiście kilka razy dziennie mnie czyści, może to faktycznie za sprawą herbaty z liści malin, bo tak już od około tygodnia mam.

Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Rubi ja torbę pakowałam dopiero w weekend, czyli na koniec 37 tygodnia ;)

W poniedziałek gin mnie dopytywał "jak" mnie boli brzuch. No i nie potrafiłam odpowiedzieć boli i tyle. Nigdy nie miałam bolesnych miesiączek, więc nie wiem czy to taki ból.
    Dwa razy zdarzył mi się też silny ból połączony z parciem na "2".

A w kwestii dwójek, oczywiście kilka razy dziennie mnie czyści, może to faktycznie za sprawą herbaty z liści malin, bo tak już od około tygodnia mam.
    a gdzie kupiłaś liście malin?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi- ja liscie malin kupiłam w sklepie zielarskim, w ktorym są też leki.

Sarah, mnie też czyści, ale czuję że Szymuś jeszcze do terminu sobie posiedzi ;) Nie czuje jeszcze zbytniego ucisku główki nawet. W 1szej ciaży kilka dni przed porodem czułam takie napieranie głowki.

Kaczamila, Oskarek rośnie ładnie i chyba się ciągle zmienia, takie dzieci z dnia na dzień się zmieniają.No i super że masz tak dużo pokarmu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 15:30

kaczamila lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie ze boli coraz bardziej ;/ ale mocniej nadbrzusze, nie wiem co to moze oznaczac...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    wydaje mi sie ze boli coraz bardziej ;/ ale mocniej nadbrzusze, nie wiem co to moze oznaczac...
    może to czas...?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkooo ja znam jeden zielarski ale jest daleko:P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Kaczamila może będzie siatkarzem i będzie miał dobry blok..:P albo szczypiornistą...tak czy siak maluch jest uroczy:)

a czy jest jeszcze ktoś niekompletnie spakowany d o szpitala i całkowicie nie spakował swojego dziecka czy tylko ja?:P

Jestem za siatkarzem bo ja od małego grałam w siatkówke a przez parę lat nawet w klubie. :)

Rubi, Emartea, ines31 lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra już znalazłam...agia internetu :P

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm Sarah ja też miewam takie bardzo silne bóle miesiączkowe i czasem utrzymują się nawet 3 godz ale póki co nic się z tego nie rozwinęło... ;)

mi już odchodzi czop porządnie bo widzę coraz większe "kawałki"... ;)

a pozatym od kilku dni (2/3dni) czuje mocne napieranie "od dołu" jakby synek już był baaardzo nisko... (mimo iż brzuch mam jeszcze w miare wysoko) rano po nocy tak boli że nie mogę kroku zrobić... zanim rozchodzę trochę to chodzę gorzej niż kaczka ;) jak taki połamaniec ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • oli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liście malin kupiłam w aptece gemini - może spróbuj w takiej większej sieciowej - powinni mieć

km5svcqgfaw599l1.png
  • Madzik82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie przed porodem nic nie bolalo, nie czyscilo, nie gniotlo, nie uciskalo i nawet brzuch mi nie opadl. U kazdej pewnie inaczej bedzie

MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ