X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka jaki słodziak aż napatrzeć się nie mogę

konwalianka lubi tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra opisałam sie i mi posta wcieło

Loszcz dzieki za wiadomość i za pamięć

u nas wszystko ok poza tym że sie z małą rozchorowałyśmy kaszlemy i mamy katar więc siedzi w domu przez co mam mniej czasu na siedzenie na forum troche was podczytywałam ale weny na pisanie i czasu brak

konwalianka dorka gratuluje dzieciaczków
    a pocahontas nie urodziła czy przegapiłam?

mi juz kilka dni zostało do poniedziałku czuje sie ok poza kaszlem tyle że zaczełam jeszcze bardziej puchnąć całe nogi buzia masakra patrzeć na siebie nie moge ale ciśnienie mam ok
    wczoraj fryzjerke miałam żeby jako tako wyglądać na porodówce kolor + strzyżenie ale z moją opuchlizną nie wiele to polepszyło mi wygląd

konwalianka, loszcz lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

U nas dzisiaj buro, ale zaliczyłam krótki spacer z Biedronki, kupiłam ten termometr do ucha i czoła, mozna nim też mierzyć temperaturę wody, koszt 70 zł ;) Podobno dobry.
    Widziałam też te torby sportowe, ale sa małe , więc nie brałam.

Konwalianka, ale śliczny synuś, Słodziak <3

No ja właśnie boję się żeby Adaś np Szymka nie uderzył jakimś samochodem , albo nie próbował go sam wyjąć z łożeczka. Też myślę jak to będzie...

Tess, ja mam ubranka do szpitala tylko 56, myślę że napewno sie zmieści.

noa8, Tess, konwalianka lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, daj znać jak coś się dowiesz, obyś już wyszła rozpakowana ;)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ja tez sie tego boje. Mati juz tyle razy mnie uderzyl czyms w brzuch, ze bohe sie ze Nadia urodzi sie cala w siniakach!!
    Niestety moj synus chyba cos wyczuwa bo ma mega faze na mame. Wszedzie mnie szuka, nie chce zostac u babci, tata nie moze go przewinac ani nic. Tylko ja... akurat teraz taka faza!! :/

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ostatnio tak sie zastanawiam czy czasem Alex psikusa nam nie zrobi i wyjdzie dziewczynka...bo ostatnie i zarazem pierwsze usg potwierdzajace płec mialam w 20tc chyba te prenatalne,czy ktoras tez tak ma?

Mi tylko jeden raz lekarz podał płeć, w 24 tyg. Więcej się nie pokazało mimo, że usg miałam co miesiąc. I mam takie same obawy. Żeby się Emilka z fiutkiem nie urodziła! Moje dziecko złośliwe jest od początku. Najpierw długo kazało czekać na poznanie płci, poźniej się nie chciało głową w dół obrócić to podejrzewam, że na końcu jeszcze się chłopem na złość urodzi!!!

Konwalianka Patryk jest śliczniutki. A jakią ma boską czuprynkę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:18

MamaAdasia, Madzik82, gosiaczek31, noa8, konwalianka, loszcz lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, to normalne, moze wyczuwa, albo ma taki okres. Mój w nocy albo nad ranem do mnie przychodzi z poduszką, albo mówi do męża: ,, zanieś mnie do mamy" i od razu usypia.

Mnie Adaś nie bije raczej, wie że siedzi tam jego braciszek i niedługo się urodzi.Często pyta, jak tam dzidziuś, co robi i czy będzie z nim sie bawił samochodami. Mój ma też tak,ze usypia tylko ze mną, z mężem to szaleje, skacze po nim i nie chce usnąć.

Ale oby właśnie nie próbował mu duzych aut do łozeczka dawać,albo go wyciągać z łóżeczka. Myślę, że przywykną, to kwestia czasu. Choć na pewno łatwo nie będzie...

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie robi tego celowo. Ma 20 miesiecy wiec jest jeszcze troche dzikus. Chcial sie bawic koparka i mi przyniosl tylko ze akurat bum na brzuch. Czasem sie tak przytula ze mi kolano wbija w brzuch albo chce pocalowac i broda z calej sily akurat w glowe Nadii. Jak lezymy i sie wyglupia to non stop jakis kopniak...
    Miesiac temu byla faza na tate a ja moglam nie istniec. Tylko tata, az mi smutno bylo i dwa razy sie poplakalam. A akurat teraz jak mam isc do szpitala to totalny zwrot akcji

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, myślę że jak zobaczy małą siostrzyczkę to się zakocha i będzie dobrze :)
    A to i moj nie jest zbyt delikatny, często niechcący czymś walnie z całej siły.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy rade!! :) byle ten szpital przezyc :)

MamaAdasia, gosiaczek31, Ewelaa lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    MamaAdasia ja tez sie tego boje. Mati juz tyle razy mnie uderzyl czyms w brzuch, ze bohe sie ze Nadia urodzi sie cala w siniakach!!
    Niestety moj synus chyba cos wyczuwa bo ma mega faze na mame. Wszedzie mnie szuka, nie chce zostac u babci, tata nie moze go przewinac ani nic. Tylko ja... akurat teraz taka faza!! :/
    Mlody czuje ze mamusia niedlugo urodzi dzidziusia i chce wykorzystac kazda chwile z mamusia

Madzik82 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Madzik, to normalne, moze wyczuwa, albo ma taki okres. Mój w nocy albo nad ranem do mnie przychodzi z poduszką, albo mówi do męża: ,, zanieś mnie do mamy" i od razu usypia.

Mnie Adaś nie bije raczej, wie że siedzi tam jego braciszek i niedługo się urodzi.Często pyta, jak tam dzidziuś, co robi i czy będzie z nim sie bawił samochodami. Mój ma też tak,ze usypia tylko ze mną, z mężem to szaleje, skacze po nim i nie chce usnąć.

Ale oby właśnie nie próbował mu duzych aut do łozeczka dawać,albo go wyciągać z łóżeczka. Myślę, że przywykną, to kwestia czasu. Choć na pewno łatwo nie będzie...
    He he moja oliwkaz tez z tatas sobie duzo pozwala ze mna jest grzeczniejsza

MamaAdasia, gosiaczek31, noa8 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    U mnie mloda bedzie w przedszkolu... Takze pol dnia bede sama z synusiem...gorzej bedzie w soboty bo moj pracuje to wtedy bede z 2 dzieci w domu.tez jestem ciekawa jak to bedzie
    Moj G jest 2 dni w tygodniu tylko w domu wiec nie mam co liczyc na wielka pomoc. boje sie jak logistycznie ogarne. Zakupy, gotowanie, spacery, kapiele obu dziewczyn usypianie... Chyba do wariatkowa mnie wywioza po tygodniu:-)

MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Anet jak tam twoja gorączka?
    Gorączka spadla ale wciąż czuje sie fatalnie. Podczytuje was ale nie mam sily pisac. Dziękuję ze pytasz.
    Ogólnie to mam kolejną noc nie przespana mialam tylko 15 min drzemki przez to ze w nocy ciągle odczuwam bole krzyża niedowytrzymania plus bole w dole brzuchaw nocy mala się silnie spina nie leżeć ani na żadnym boku ani na plecach. Nie wiem ile tak jeszcze pociągnę.
    Loszcz ktos zrobil ci mily gest z tym prezentem.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zdrowia dla ciebie i malej.

Emartea ja chyba bym zawalu doznala jakbym na porodowce miala sie dowiedziec ze bedzie chlopiec:-) a w szafie prawie wszystko rozowiutkie czeka:-)

Madzik u mnie tak samo, nie celowo ale zdarza sie czesto ze mi Ola przywali w brzuch czyms, albo jak sie wyglupia to kopnie, albo reka nacisnie. Spi ze mna narazie i w nocy tez potrafi nogi wcisnac we mnie. Nie wiem jak bedzie jakie urodzi konkurencja. Z jedna mialam luz naprawde mialam czas na wszystko, super radzilam sobie bez pomocy a teraz mam strach w oczach...

sylwia85, Madzik82 lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka jaki on słodki normalnie do wycalowania:)
    Kasa daj znac co u ciebie . Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Co do starszego rodzeństwa dzieci w takim wieku tez potrzebują uwagi i starają sie o nia ale napewno ucieszą się z maleństwa. Moja corka ma 8 lat wiec z tym nie mamy problemu. Role starszej siostry traktuje bardzo poważnie i angażuje sie w jej przyjdcie na swiat co mnie bardzo cieszy:)

MamaAdasia, noa8, konwalianka, Madzik82 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, Myślę że damy radę, a starszaki będą nam pomagać, mój niedługo 3 latka skończy więc już też dużo rozumie ;) A od września mam nadzieję do przedszkola go wysłać.

Anet, trzymaj się.

Sylwia, zdrowia :)

gosiaczek31, sylwia85, anet525 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:

Boziu ale słodziuutki jest <3 normalnie mam ochote go uściskać za te pytania o braciszku :-) i za to , że w nocy do mamusi przychodzi. Ajj mój instynkt kipi!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 12:31

MamaAdasia lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Moj G jest 2 dni w tygodniu tylko w domu wiec nie mam co liczyc na wielka pomoc. boje sie jak logistycznie ogarne. Zakupy, gotowanie, spacery, kapiele obu dziewczyn usypianie... Chyba do wariatkowa mnie wywioza po tygodniu:-)

Gosiaczku , teściową się wyręcz! Łaski nie zrobi jak Ci zrobi zakupy

MamaAdasia lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Nie zazdroszcze moj w tygodniu o 17 jest w domu takze ja dam rade ale ty bedziesz kochana maiala ciezko.a kiedy wracasz do pracy?

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ