X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa, juz niedługo przytulisz swojego słodziaka <3
    A synkowie to są z reguły mamusi :)

noa8, Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Noa, juz niedługo przytulisz swojego słodziaka <3
    A synkowie to są z reguły mamusi :)

No jak czytam jakie macie kochane te starszaki to mam ochote wyjąć mojego już z brzucha albo chociaż przespać 4 tyg i obudzić się na porodówce ;-)

No widzisz Mamusiu Adasia pocieszyłaś mnie , bo wczoraj fryzjerka , próbowała mi wmówić , że z synem nie bede miala takiego kontaktu jak z córka.. ;/

czekaja, Ewelaa lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    No jak czytam jakie macie kochane te starszaki to mam ochote wyjąć mojego już z brzucha albo chociaż przespać 4 tyg i obudzić się na porodówce ;-)

No widzisz Mamusiu Adasia pocieszyłaś mnie , bo wczoraj fryzjerka , próbowała mi wmówić , że z synem nie bede miala takiego kontaktu jak z córka.. ;/
    Na to jaki ma sie kontakt z dzieckiem nie ma reguly...fakt ze czesto synusie sa mamusi a coreczki tatusia ale nigdzie nie jest napisane ze tak musi byc

MamaAdasia, noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:

No coś Ty, mój od początku jest za mamusią, synuś mamusi. Pewnie się to zmieni jak będzie starszy, będzie miał swoich kumpli i może wtedy będzie bardziej za tatą,ale póki co to codziennie mi powtarza: ,, mamusiu, ja tak Cię kocham'' :)

Moja sąsiada ma 2 synow 15 i 11 lat i nadal idą do niej jak coś chcą.

noa8, ines31, madziutek 23, Madzik82, bella82 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie zdrówka to najbardziej sie boje że beda mnie trzymac w szpitalu zanim mi nie przejdzie kaszel i dopiero wtedy zrobą cc i z tygodnia zrobi się 2 a Iga już jak pyta czy bede w szpitalu to ma swieczki w oczach i tłumaczy że bedzie tęsknić i mało nie płacze

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a na kiedy masz termin cc?

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    No coś Ty, mój od początku jest za mamusią, synuś mamusi. Pewnie się to zmieni jak będzie starszy, będzie miał swoich kumpli i może wtedy będzie bardziej za tatą,ale póki co to codziennie mi powtarza: ,, mamusiu, ja tak Cię kocham'' :)

Moja sąsiada ma 2 synow 15 i 11 lat i nadal idą do niej jak coś chcą.
    Aż mi łezka się w oku zakręciła. uwielbiam jak takie brzdące wyznają miłość rodzicom. Nie umiem się doczekać aż usłyszę takie słowa od mojego dudusia :) Ach, jakach sentymentalna i wrażliwa się w ciąży zrobiłam ;) Już nie umiem się doczekać, ta końcówka ciąży mi się naprawdę ciągnie ;) Ja zaraz uciekam do fryzjera, żeby dziecko jak się urodzi mamusi się nie wystraszyło ;)

MamaAdasia, noa8, gosiaczek31, Madzik82, Ewelaa lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli moge sie wtrącić w temat, to powiem na własnym przykładzie, że to zależy od charakteru rodzica, jaki jest dla dziecka, wybiera tego kto jest dla niego "lepszy"(milszy, czulszy itp)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Na to jaki ma sie kontakt z dzieckiem nie ma reguly...fakt ze czesto synusie sa mamusi a coreczki tatusia ale nigdzie nie jest napisane ze tak musi byc

Dokładnie co tu uogólniać , to wszystko zależy od różnych rzeczy. Jak matka mało poświęca czas dziecku to i z córką będzie miała gorszy kontakt.Wszystko się okaże.

MamaAdasia, Sarah88, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się dużo zajmowac Tymkiem, organizuje mu zajęcia, ogląda bajki, no i angażuje do pomocy.. Wieczór jest trudny, bo Tymek chce widzieć kąpiel małego, wiec wymyśliłam ze najpierw Tymek, ubrany w pizamy, patrzy na kąpiel, później jak ubieram małego to mąż kładzie tymka spać.. Zobaczymy czy ten schemat się przyjmie.. Tymek będzie w domu cały marzec, nie chce aby coś przyniósł z przedszkola

Dziękujemy za komplementy

MamaAdasia, noa8, Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heyo.. ;)

KONWALIANKA jaki słodziak z Patryczka śliczny ;*

KASS biedna jesteś, na końcówce się najeździsz do tego szpitala... ;*

MAMAADASIA kochany ten Twój synek ;* mój chrześniak w grudniu miał 2 latka i też jest taki kochany że szok ;*

konwalianka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Aż mi łezka się w oku zakręciła. uwielbiam jak takie brzdące wyznają miłość rodzicom ;)

Mnie tak samo się zakręciła łezka , tylko wstydziłam się napisać ;-)

gosiaczek31, ines31 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypomniało mi się coś fajnego co pasuje idealnie do nas
    "będę Cię strasznie kochać i tulić, tulić i Cię tuczyć i Cię ubierać i Cię kąpać i Cię tarmosić i otaczać swoją miłością i tak już na wieki, wieki, wieki, wieki i na wieki wieków.."
    hihihi :)

madziutek 23, noa8, ines31, gosiaczek31, Ewelaa, bella82 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam - u nas tez synus jest mamusi. tata jest najlepszy na wyglupy, gilgotki, rzucanie na lozko... ale do przytulania, wyplakania sie, do buziakow i drapania po pleckach jest mamusia :)
    Anet Ty juz masz taka duza corke ze na pewno bardzo Ci pomoze!! Moj sam jest jeszcze "dzidziusiem" i pieluchy jeszcze nosi wiec bedzie jazda hehe
    Najgorzej chyba z ubieraniem dwojki na dwor. Zanim sie ubierzemy to sie ugotujemy w tych kurtkach!! A Mati czasem 10 minut sie ubiera bo sie wyglupia, ucieka. Dzisiaj chyba 5 minut chcial zebym wachala mu stópki i mowila ze strasznie smierdza haha i tak sie z tego smial ze sie posikal. Zwariowane dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 13:04

noa8, madziutek 23, ines31, gosiaczek31, SunSun, Ewelaa, anet525, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka ja tez odpuszczam teraz wszystkie place zabaw, kulki, centra handlowe itp. Jest tyle dzieci chorych ze w przychodni odwolali wszystkie szczepienia i bilanse dzieci zdrowych. Lekarzy brakuje tyle dzieci z infekcjami. A szkoda takiej kruszynki zarazic

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pięknie 5 DNI do terminu ;D

Już się nie mogę doczekać aż zobaczę i przytulę naszego synka.. i nie mogę się doczekać miny mojego męża jak pierwszy raz go zobaczy i weźmie na ręcę... ;*

i jak wrócimy z nim do domu i....co dalej?? ;D HIHI
    to wszystko stanie się za parę dni lub godzin a jednak jest takie odległe...

Sarah88, gosiaczek31, czekaja, Ewelaa, bella82, MamaAdasia, loszcz, kaczamila, Emca, ines31 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Gosiaczku , teściową się wyręcz! Łaski nie zrobi jak Ci zrobi zakupy
    Moja tesciowa to wredna czarownica. Juz przy pierwszym dziecku mi powiedziala wprost licz sama na siebie bo ja ci nie pomoge:-) wiec nawet na zakupy nie licze:-) zreszta mieszkamy na wsi i co najwyzej chleb i mleko moze mi kupi bo taki obwozny podjezdza sklepik pod dom. A tam tylko art. Pierwszej potrzeby. A do "centrum wsi" i normalnego sklepu 3 km, juz widze jak tesciowka na rowerze smiga do wsi po zakupy dla mnie:-) hihih jeszcze tak nie bylo kochane.... Bedzie musial maz mi raz w tyg chociaz podjechac i zrobic wieksze zapasy:-)

• Tess Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest takie powiedzonko:

Jeśli mężczyzna nie widzi świata poza kobietą - to znaczy, że się zakochał.
    Jeśli kobieta nie widzi świata poza mężczyzną - to znaczy, że go urodziła... :)

Madzik82, gosiaczek31, SunSun, Sarah88, noa8, Ewelaa, anet525, bella82, MisiaMonisia, MamaAdasia, loszcz, ines31, gabi30 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Nie zazdroszcze moj w tygodniu o 17 jest w domu takze ja dam rade ale ty bedziesz kochana maiala ciezko.a kiedy wracasz do pracy?
    Anastacia o pracy na ten moment nawet nie mysle. Lubie swoja prace i tak jak za pierwszym razm tesknie za nia, ale wiem ze na pewno szybko nie dam rady. Ola pojdzie do przedszkola, ale z mlodsza bede musiala siedziec pewnie do 3 roku. Bo tutaj nie ma zlobka nigdzie:-) chyba ze trafi mi sie oferta pracy w okolicy to pomysle nad niania. Do warszawy z dwojka dzieci juz pewnie nie wroce. Wiec z praca tam bede musiala sie pozegnac po tylu latach. Szczerze przykro mi bedzie bo zrzylam sie z wszystkimi.

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie Tess - w dniu porodu poznalam mezczyzne mojego zycia i milosc tak ogromna, ze nie da sie jej sobie nawet wyobrazic :)
    Za chwile tez to uczucie poznacie szczesciary!! :)

Tess, noa8, gosiaczek31, Ewelaa, anet525, bella82, MamaAdasia, ines31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ