X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    wiem hahah :D jak to nie masz piekarnika? :D to na patelni też można ponoć :D
    widzialam i takie przepisy :D
    mam zmywarkę i już nie mogę zrezygnować z kolejnej szafki bo bym nie miała gdzie garów trzymać...już kombinowaliśmy z moim D gdzie ją tu upchnąć...;/ ale ni w ząb;/ bardzo nad tym ubolewam..:( ale mam naprawdę maciupką kuchnie i nawet mikrofale mam w pokoju..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Daisy kochana :)

Wpadaj tu do nas. :)

mizzelka ja to pizzę robię ze wszystkim, z czym popadnie. :)

Co do niezdrowych rzeczy w ogóle mnie nie ciągnie. Wręcz przeciwnie, warzywa i owoce mogła bym jeść cały czas. (Za to przed ciążą jadłam ich bardzo mało.) Największa faza u mnie na ogórki kiszone, ogórki kiszone i jeszcze raz ogórki kiszone. :D No i zielona sałata ostatnio.

• Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko hehe odnalazlam tamten wątek, naprawdę chyba ściągnelyscie mnie myslami! <3

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    mam zmywarkę i już nie mogę zrezygnować z kolejnej szafki bo bym nie miała gdzie garów trzymać...już kombinowaliśmy z moim D gdzie ją tu upchnąć...;/ ale ni w ząb;/ bardzo nad tym ubolewam..:( ale mam naprawdę maciupką kuchnie i nawet mikrofale mam w pokoju..
    ja właśnie kombinowałam i zrobiłam słupek na górze szafkę po środku piekarnik i na dole szafki dwie.. i jest o niebo wygodniej... kurde szkoda bo piekarnik a to do ciasta a to do zapiekanek, zawsze sie przyda :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    uhhh zazdroszczę, pewnie była pyszna...

Była idealna :) a najlepsze jest to, że to zupełnie niepozorna knajpka (wygląda bardziej jak miejsce na kawę niż na kolację) i gdyby nie fakt, że wiedziałam o niej od kolegi to w życiu nie pomyślałabym, że mają tam taką pyszną pizze - wszystkie składki sprowadzają z Włoch!

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Cześć Daisy kochana :)

Wpadaj tu do nas. :)

mizzelka ja to pizzę robię ze wszystkim, z czym popadnie. :)

Co do niezdrowych rzeczy w ogóle mnie nie ciągnie. Wręcz przeciwnie, warzywa i owoce mogła bym jeść cały czas. (Za to przed ciążą jadłam ich bardzo mało.) Największa faza u mnie na ogórki kiszone, ogórki kiszone i jeszcze raz ogórki kiszone. :D No i zielona sałata ostatnio.
    ja wlasnie ogóraski jadlam wczesniej... a teraz sie jakoś boje :D
    chyba serio organizm co potrzebuje to wcinamy :D niby zachcianki ale co poradzić :D

ochh ja hawajską kocham, chociaz nie wyobrazam sobie łączenia owoców itp ale ananas jak najbardziej toleruje.. nie wyobrazam sobie znow brzoskwiń :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to taką mi narobiłyście chęć tymi pizzami,że mój M. wracając ze spotkania ma mi przywieźć moją ulubioną,a że jest 26km ode mnie to troche poczekam...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Była idealna :) a najlepsze jest to, że to zupełnie niepozorna knajpka (wygląda bardziej jak miejsce na kawę niż na kolację) i gdyby nie fakt, że wiedziałam o niej od kolegi to w życiu nie pomyślałabym, że mają tam taką pyszną pizze - wszystkie składki sprowadzają z Włoch!
    właśnie i nie reklama cię sprowadziła a słowa znajomego:)
    kurde jednak warto przejść się do takich knajpek.. ja to zaraz poznam że coś nie tak :D i zaraz wychodze... ostatnio babka robila kebaba i cieła mięso nożyczkami nawet nie ścinała z tego mięsa co wisi ;O masakra

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam ochotę i to wielką ale co zrobie :D wszędzie daleko :D

• Rubi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra idę zlitować się nad zalewajką...;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Mizzelko hehe odnalazlam tamten wątek, naprawdę chyba ściągnelyscie mnie myslami! <3
    wpadaj do nas ile chcesz :) my cię stąd nie wygonimy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na obiad zrobiłam lasagne :) omniomniom

Niunia86 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zlitujcie sie nade mna :-( ja nie moge nic jesc :-( wszystko mi smierdzi :-/ teraz chcialam zjesc bulke z maslem i dzemem jablkowym i maslo mi smierdzi i zjadlam tylko pare kesow :-( jestem glodna a nic nie moge jesc :-(

• bella82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Kochana trzymam kciuki bys jak najszybciej do nas dolaczyla :-) <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    dziewczyny zlitujcie sie nade mna :-( ja nie moge nic jesc :-( wszystko mi smierdzi :-/ teraz chcialam zjesc bulke z maslem i dzemem jablkowym i maslo mi smierdzi i zjadlam tylko pare kesow :-( jestem glodna a nic nie moge jesc :-(
    ja jem bez masła bo masło mi też śmierdzi, witam w klubie :D

• bella82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jesz inne rzeczy, a ja prawie nic :-(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj szału nie ma, tyłka nie urywa, ale zmieni się.. dopiero teraz jestem troche odważniejsza :) a na twoim etapie to aby suche bułki z dżemem i sucharki i płatki.. za duzo nie jadlam i jogurty jeszcze... od czasu do czasu zupy jak dalo radę a już o mięsie mogłam pomarzyć, myślę że to przejsciowe jest i z czasem sie poprawi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. ufff ja po pracy i wracam dopiero za 3 tygodnie. dzisiaj się pakuję i z mężem w nocy wyjeżdżamy nad morze. normalnie nie mogę iść doczekać. strasznie potrzebuje tego wypoczynku...

co do jedzenia to mnie odrzuciło od mięsa a dokładnie od jego przygotowania. takiego gotowego kurczaka dziubne parę razy ale jak sobie pomyśle o przygotowaniu go to... ble. Drugi dzień za to zajadam się chałką z nutellą, normalnie nie mogę się tym najeść i na siłę muszę to chować bo inaczej zjadłabym całą dużą chałkę na raz...
    pozdrawiam

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zna się może któraś na wynikach badań a głównie na cytomegalii??
    Wyszło mi tak:

Cytomegalowirus IgG > 250,0 AU/ml
    wynik negatywny: < 6,0
    wynik wątpliwy: 6,0 - 15,0
    wynik pozytywny: > 15,0

Cytomegalowirus IgM 0,87 index
    wynik negatywny < 0,85
    wynik wątpliwy 0,85 - 1,00
    wynik pozytywny > 1,00

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to,że mam cytomegalie?? Bo jesli tak to wszystko własnie legło w gruzach bo wyczytałam,ze cytomegalia upośledza płód... Niech mnie któraś pocieszy! BŁAGAM!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 17:09

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ