X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    wiem hahah :D jak to nie masz piekarnika? :D to na patelni też można ponoć :D
    widzialam i takie przepisy :D
    mam zmywarkę i już nie mogę zrezygnować z kolejnej szafki bo bym nie miała gdzie garów trzymać...już kombinowaliśmy z moim D gdzie ją tu upchnąć...;/ ale ni w ząb;/ bardzo nad tym ubolewam..:( ale mam naprawdę maciupką kuchnie i nawet mikrofale mam w pokoju..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Daisy kochana :)

Wpadaj tu do nas. :)

mizzelka ja to pizzę robię ze wszystkim, z czym popadnie. :)

Co do niezdrowych rzeczy w ogóle mnie nie ciągnie. Wręcz przeciwnie, warzywa i owoce mogła bym jeść cały czas. (Za to przed ciążą jadłam ich bardzo mało.) Największa faza u mnie na ogórki kiszone, ogórki kiszone i jeszcze raz ogórki kiszone. :D No i zielona sałata ostatnio.

• Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko hehe odnalazlam tamten wątek, naprawdę chyba ściągnelyscie mnie myslami! <3

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    mam zmywarkę i już nie mogę zrezygnować z kolejnej szafki bo bym nie miała gdzie garów trzymać...już kombinowaliśmy z moim D gdzie ją tu upchnąć...;/ ale ni w ząb;/ bardzo nad tym ubolewam..:( ale mam naprawdę maciupką kuchnie i nawet mikrofale mam w pokoju..
    ja właśnie kombinowałam i zrobiłam słupek na górze szafkę po środku piekarnik i na dole szafki dwie.. i jest o niebo wygodniej... kurde szkoda bo piekarnik a to do ciasta a to do zapiekanek, zawsze sie przyda :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    uhhh zazdroszczę, pewnie była pyszna...

Była idealna :) a najlepsze jest to, że to zupełnie niepozorna knajpka (wygląda bardziej jak miejsce na kawę niż na kolację) i gdyby nie fakt, że wiedziałam o niej od kolegi to w życiu nie pomyślałabym, że mają tam taką pyszną pizze - wszystkie składki sprowadzają z Włoch!

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Cześć Daisy kochana :)

Wpadaj tu do nas. :)

mizzelka ja to pizzę robię ze wszystkim, z czym popadnie. :)

Co do niezdrowych rzeczy w ogóle mnie nie ciągnie. Wręcz przeciwnie, warzywa i owoce mogła bym jeść cały czas. (Za to przed ciążą jadłam ich bardzo mało.) Największa faza u mnie na ogórki kiszone, ogórki kiszone i jeszcze raz ogórki kiszone. :D No i zielona sałata ostatnio.
    ja wlasnie ogóraski jadlam wczesniej... a teraz sie jakoś boje :D
    chyba serio organizm co potrzebuje to wcinamy :D niby zachcianki ale co poradzić :D

ochh ja hawajską kocham, chociaz nie wyobrazam sobie łączenia owoców itp ale ananas jak najbardziej toleruje.. nie wyobrazam sobie znow brzoskwiń :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to taką mi narobiłyście chęć tymi pizzami,że mój M. wracając ze spotkania ma mi przywieźć moją ulubioną,a że jest 26km ode mnie to troche poczekam...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Była idealna :) a najlepsze jest to, że to zupełnie niepozorna knajpka (wygląda bardziej jak miejsce na kawę niż na kolację) i gdyby nie fakt, że wiedziałam o niej od kolegi to w życiu nie pomyślałabym, że mają tam taką pyszną pizze - wszystkie składki sprowadzają z Włoch!
    właśnie i nie reklama cię sprowadziła a słowa znajomego:)
    kurde jednak warto przejść się do takich knajpek.. ja to zaraz poznam że coś nie tak :D i zaraz wychodze... ostatnio babka robila kebaba i cieła mięso nożyczkami nawet nie ścinała z tego mięsa co wisi ;O masakra

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam ochotę i to wielką ale co zrobie :D wszędzie daleko :D

• Rubi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra idę zlitować się nad zalewajką...;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Mizzelko hehe odnalazlam tamten wątek, naprawdę chyba ściągnelyscie mnie myslami! <3
    wpadaj do nas ile chcesz :) my cię stąd nie wygonimy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na obiad zrobiłam lasagne :) omniomniom

Niunia86 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zlitujcie sie nade mna :-( ja nie moge nic jesc :-( wszystko mi smierdzi :-/ teraz chcialam zjesc bulke z maslem i dzemem jablkowym i maslo mi smierdzi i zjadlam tylko pare kesow :-( jestem glodna a nic nie moge jesc :-(

• bella82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Kochana trzymam kciuki bys jak najszybciej do nas dolaczyla :-) <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    dziewczyny zlitujcie sie nade mna :-( ja nie moge nic jesc :-( wszystko mi smierdzi :-/ teraz chcialam zjesc bulke z maslem i dzemem jablkowym i maslo mi smierdzi i zjadlam tylko pare kesow :-( jestem glodna a nic nie moge jesc :-(
    ja jem bez masła bo masło mi też śmierdzi, witam w klubie :D

• bella82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jesz inne rzeczy, a ja prawie nic :-(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj szału nie ma, tyłka nie urywa, ale zmieni się.. dopiero teraz jestem troche odważniejsza :) a na twoim etapie to aby suche bułki z dżemem i sucharki i płatki.. za duzo nie jadlam i jogurty jeszcze... od czasu do czasu zupy jak dalo radę a już o mięsie mogłam pomarzyć, myślę że to przejsciowe jest i z czasem sie poprawi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. ufff ja po pracy i wracam dopiero za 3 tygodnie. dzisiaj się pakuję i z mężem w nocy wyjeżdżamy nad morze. normalnie nie mogę iść doczekać. strasznie potrzebuje tego wypoczynku...

co do jedzenia to mnie odrzuciło od mięsa a dokładnie od jego przygotowania. takiego gotowego kurczaka dziubne parę razy ale jak sobie pomyśle o przygotowaniu go to... ble. Drugi dzień za to zajadam się chałką z nutellą, normalnie nie mogę się tym najeść i na siłę muszę to chować bo inaczej zjadłabym całą dużą chałkę na raz...
    pozdrawiam

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zna się może któraś na wynikach badań a głównie na cytomegalii??
    Wyszło mi tak:

Cytomegalowirus IgG > 250,0 AU/ml
    wynik negatywny: < 6,0
    wynik wątpliwy: 6,0 - 15,0
    wynik pozytywny: > 15,0

Cytomegalowirus IgM 0,87 index
    wynik negatywny < 0,85
    wynik wątpliwy 0,85 - 1,00
    wynik pozytywny > 1,00

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to,że mam cytomegalie?? Bo jesli tak to wszystko własnie legło w gruzach bo wyczytałam,ze cytomegalia upośledza płód... Niech mnie któraś pocieszy! BŁAGAM!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 17:09

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ