Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No wiem ale ja nigdy nie miałam problemów z tarczyca nawet przed ciąża robiłam badania i TSH było w normie a teraz wszystko zle mi wychodzi ledwo jeden antybiotyk skończę to dostaje drugi i ciężko się nie stresować ale w miarę jestem spokojniejsza jak wiem ze z malenstem wszystko dobrze[/url]
-
mizzelka wrote:ja z jednej str żałuję że nie zrobiłam tego TSH ale z drugiej... nie wszyscy muszą "chorować" na to... aby sobie napakuje niepotrzebnego stresu
a ja sie za bardzo pochwaliłam, coś mi stoi na żołądku i ledwo nie zwrócę ;/ jenyy...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Cześć Kochane
Ależ jestem szczęśliwa wizyta wyszła pomyślnie. Moje maleństwo ma już 2cm i serduszko bije 170 uderzeń na minutę cudownie było je usłyszeć. Aż się wzruszyłam. Nawet się maleństwo poruszało tak delikatnie. Gin mówi że maleństwo jest nieco starsze niż obliczenia od 1 dnia ostatniej miesiączki (nie wiem jak to jest możliwe?). Wychodzi, że to 8 tydzień i 3 dzień. Jestem dzisiaj bardzo podekscytowana tylko coś za wysokie ciśnienie miałam 140/70. Muszę chyba sobie ciśnieniomierz kupić aby kontrolować ciśnienie, mam nadzieję, że to tylko tak z wrażeniakonwalianka, kasss, Krokodylica, Madziq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRubi wrote:opowiem Wam krótką historię z mojego dzisiejszego dnia...leże sobie leże....i nagle zaleciał mi przez okno zapach zalewajki...wszystko w żołądku mi się poruszyło i aż mi ślina poszła...lecę do sklepu szybkie zakupy....zalewajka zrobiona w 30 minut..i co? już nie mam na nią ochoty zaraz chyba coś rozpieprzę w tym domu...;/ aha...dodam, że w sklepie uśmiechał się do mnie pączek i jak tylko wyszłam to od razu chaps do buzi...dwa kęsy i odłożyłam...jem oczami..niestety tylko oczami bo na nic nie mam ochoty w rzeczywistości
Już doczytałamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 01:22
-
nick nieaktualnyRubi wrote:mam zmywarkę i już nie mogę zrezygnować z kolejnej szafki bo bym nie miała gdzie garów trzymać...już kombinowaliśmy z moim D gdzie ją tu upchnąć...;/ ale ni w ząb;/ bardzo nad tym ubolewam.. ale mam naprawdę maciupką kuchnie i nawet mikrofale mam w pokoju..
-
witam mamuśki.
Ja wczoraj miałam mega ciężki wieczór. w drodze z pracy do domu zjadłam loda potem po godzinie zjadłam kanapkę z serem potem z dżemem a na koniec mąż przywiózł zapas lodów na tydzień i wciągnęłam jeszcze dwa lody. efekt taki, że brzuch mnie bolał i boli. Także dziś chyba nie wiele zjem. Jedzenia i słodkości mam dość na najbliższy rok.
A na wadze 2 kg więcej:( co prawda 54% to woda, ale mimo wszystko jak widzę te 2 kg więcej to mi źle. -
mala czarna wrote:witam mamuśki.
Ja wczoraj miałam mega ciężki wieczór. w drodze z pracy do domu zjadłam loda potem po godzinie zjadłam kanapkę z serem potem z dżemem a na koniec mąż przywiózł zapas lodów na tydzień i wciągnęłam jeszcze dwa lody. efekt taki, że brzuch mnie bolał i boli. Także dziś chyba nie wiele zjem. Jedzenia i słodkości mam dość na najbliższy rok.
A na wadze 2 kg więcej:( co prawda 54% to woda, ale mimo wszystko jak widzę te 2 kg więcej to mi źle.
Ja jakoś dużo więcej nie jem, ale i tak czuję się jakaś taka nadmuchana jakbym kolo ratunkowe nosiła na brzuchu
Ja pochłaniam wielkie ilości kiszonych ogórków
Ważyć się nie ważę i Ty też za często na wagę nie wchodźKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Emily gratulacje! czekaja - trzymam kciuki, zachowaj spokój - do 12stej niedługo
Ja na wagę nie wchodzę, nie zamierzam się co prawda roztyć jak słonica ale nic nie poradzę na to, że większości rzeczy nie jestem w stanie przełknąć więc po prostu jem to co mogę. No bo muszę jeść w sumie sama się dziwię, że mam do tego aż tak luźny stosunek bo dojście do szczupłej sylwetki kiedyś kosztowało mnie trochę wysiłku. Ale cóż skoro raz schudłam 15 kilo to jak będzie potrzeba raz jeszcze dam radę. Za dużo czasu zajmuje mi martwienie się o dziecko, żeby jeszcze martwić się o wagę.
Dziewczyny mam patynie: jak często chodzicie na wizyty? bo ja teraz mam mieć miesięczna przerwę i wydaje mi się to strasznie długo.
TSH wyszło mi 0,814 µIU/ml (norma 0,27 - 4,2). Jest ok? powiedźcie proszę Wy bardziej zaprawione w bojach z tarczycą.
Mizzelinka mi z kolei nikt nigdy progesteronu nie badałczekaja, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa była w 4tc 6 dniu i idę dzisiaj czyli równo wizyta co 4 tygodnie
Dzisiejsza wizyta dopiero na 16 20 pierwszy raz zobaczymy malenstwo i serduszko mam nadzieje ze wszystko jest okej. No i pewnie dostaniemy skierowanie na badania bo nic jeszcze nie robiliśmy oprócz testu ciazowego i usg
u nas objawów nadal brak I chyba już tak zostanie miłego dnia :* -
Dzień dobry!
Dziewczyny - kciuki za wizyty!
U mnie tak się składa że ostatnie 2 tygodnie to maraton po lekarzach, najpierw -wsza wizyta u mojego gin, później plamienie, więc wizyta nr.2 u innego ginekologa, bo mój na urlopie, później planowe usg i dzisiaj znowu gin, bo mam wyniki badań i musi skomentować.. do tego muszę na zwolnienie..
Scarlet, jesli mieści się w normie, to raczej dobrze.. mnie wyszło 1µIU/ml - uważam, że dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 09:36
-
Witam się...w Łodzi powódź normalnie...od 4 rano leje nieustannie więc Łódź pływa.. jeszcze przemiły Pan ochlapał mnie od stóp prawie do głów więc ekstra...od dziś jestem na l4...
co do wizyt, to ja też czuję lekki lęk, że tak daleko do kolejnej wizyty...byłam 26.07 a teraz 30.08 więc ponad miesiąc...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
czekaja wrote:Mam dzis wizyte na 12 dziewczyny.
boje sie okropnie. nie zniose tego jesli cos bedzie nie tak:(
Trzymam kciuki za resztę wizyt svarlet TSH masz dobre u kobiet w ciąży powinno być do max 2.5 a ja dzisiaj zaczęłam wymiotować krwią ale czytałam ze przy częstych wymiotach tak się zdąża schudłam 2.5 kg juz nie chce wiecej:([/url]
-
Witam Dziewczyny bardzo ładne TSH, nie ma sie czym martwić
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - na pewno wszystko będzie dobrze
Ja pierwsze dwie wizyty miałam w odstępie dwóch tyg ze względu na bardzo wysokie TSH i brak zarodka przy pierwszej ciąży. Teraz następną wizyte mam 14.08 i to będzie 3tyg a nie miesiąc bo kolejna kontrola TSH i pewnie będę zapisywana na badania prenatalne. I po badaniach pewnie wizyty będą co miesiąc bo tak powinny być robione do 32 tc,jeżeli oczywiście ciąża przebiega prawidłowo