X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w poniedziałek idę na pierwszą wizytę :) nie mogę się doczekać

MamaAdasia lubi tę wiadomość

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

ja wczoraj po usg wszystko ok seducho bije i nawet maluszek sie poruszał tyle ze z usg wychodzi ze 7 tydz i ma 1,5 cm dzidziuś później postaram sie fotke wrzucić

czuje sie strasznie mdli mnie cały czas pan doktor powiedział że to zdrowy objaw ciąży a ja dziś w nocy 2,30 rzyganko masakra

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi? Bo babka mówiła mi o różnych opcjach i dała możliwość oczywiście możliwość wyboru albo USG genetyczne (200zł) test genetyczny wg FMF (550 zł)test genetyczny Nifty (3tys zł). I już sama nie wiem jakie robić. Robicie w ogóle badania prenatalne?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje! :)

Emily ja chcę zrobić usg prenatalne - o innych opcjach nikt mnie na razie nie poinformował :/ Czy lekarka coś Ci rekomendowała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj będę się pytać o prenatalne ale chcę zrobić na nfz bo po co płacić jak można dostać skierowanie ;)

• kasss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje robić genetyczne w 12 i ok 20 tyg ciąży u nas ok 250 za usg ale niektórzy robią tylko jedno . O jeny 3 tyś zł kogo stać na to badanie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierowanie dają po 35 roku życia albo jak w rodzinie są jakieś choroby genetyczne tak to nie chcą dawać

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zrobię usg prenatalne.. na dodatkowe badania pójdę, gdy poleci mi lekarz.. jestem już dobrze po 30 więc kto wie..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• bella82 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski :-)
    ja ide dpopiero w poniedzialek do lekarza na planowana wizyte (2 ostatnie byly "niespodziewane") wiec dopiero teraz bede mogla na spokojnie porozmawiac z lekarzem. ciekawa jestem jakie mi da opcje.
    Zycze Wam samych pozytywnych wizyt u lekarzy <3

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tego co ie orientuje to między 11-13 tc robią test przezierności na zespół Downa. O innych opcjach nie wiem. Pewnie lekarz mi powie na następnej wizycie.Na razie o tym nie myśle bo do następnej wizyty jeszcze 13 dni ;) Póki co muszę powtórzyć cytomegalię dl świętego spokoju o lekarz stwierdził,że lepiej mieć czarno na białym :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zapisałam się w kolejkę na prenatalne usg na wrzesień mam syna z zespolem wad genetycznych. Dostałam skierowanie na nfz

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja jestem od poczatku na zwolnieniu lekarskim. Za dlugo z mezem sie staralismy zeby teraz liczyc ze wszystko bedzie ok. Troche siedze w ogrodzie a troche leze w domu staram sie wypoczywac zeby miec pewnosc ze zrobilam wszystko zeby donosic ta ciaze.

Krokodylica lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Ja dzisiaj będę się pytać o prenatalne ale chcę zrobić na nfz bo po co płacić jak można dostać skierowanie ;)

nie ma prenatalnych na NFZ wczoraj byłam u gina na NFZ i wyobraźcie sobie że na NFZ są zaledwie 4 badania bezpłatne morfologia, mocz, glukoza, WR - najtańsze badania a całą listę badań mimo że byłam na NFZ kazała mi robic juz płatnie...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Sylwia gratulacje! :)

Emily ja chcę zrobić usg prenatalne - o innych opcjach nikt mnie na razie nie poinformował :/ Czy lekarka coś Ci rekomendowała?

nie naciskała i tez nie skłaniała się do żadnej opcji powiedziała tylko dość szczegółowo na czym każde polega i jaką dają pewność a decyzje zostawiła mi i mężowi...

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa prenatalne na nfz, jestem zarejestrowana na 25 sierpnia, dostalam skierowanie na wszystkie potrzebne badania krwi i moczu bezplatnie, na kazdej wizycie (co 3-4 tygodnie) jest usg i lekarz poswieca mi tylke czasu ile potrzebuje i odpowiada na wszystkie moje pytania, rozwiewa watpliwosci. Az sie wlos na glowie jezy kak czytam o waszych doswiadczeniach z lekarzami z nfz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:02

anka418, Sarah88 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja planuje robić genetyczne w 12 i ok 20 tyg ciąży u nas ok 250 za usg ale niektórzy robią tylko jedno . O jeny 3 tyś zł kogo stać na to badanie

Kass a Ty robisz to genetyczne w Krakowie?

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 22:14

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    nie ma prenatalnych na NFZ wczoraj byłam u gina na NFZ i wyobraźcie sobie że na NFZ są zaledwie 4 badania bezpłatne morfologia, mocz, glukoza, WR - najtańsze badania a całą listę badań mimo że byłam na NFZ kazała mi robic juz płatnie...

U mnie są :) mój lekarz je robi w szpitalu właśnie na nfz ;) a ja chodzę do jego kliniki prywatne bo na nfz nigdzie nie przyjmuje jedynie te badania robi ;) także jak tylko stwierdzi ze dla spokoju zrobimy to zrobię ;)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, jak Wam, ale mnie lekarz nie kazał robić badań przed 8 tygodniem ciąży, bo to moment kiedy jest wiadomo czy ciąża się rozwija.. jeśli nie, to po co je robić?

Młoda Dama nie wiem czy lekarz cokolwiek ci poradzi.. próbuj cos zrobić z mdłościami.. jedz migdały, pij siemie lniane..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:40

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie badanie prenatalne na NFZ bo jesteście w grupie podwyższonego ryzyka? Czy jak? Bo mi babka tak dać nie chciała mało tego powiedziała, że na NFZ w ogóle się nie robi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:34

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ