Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka
ja wczoraj po usg wszystko ok seducho bije i nawet maluszek sie poruszał tyle ze z usg wychodzi ze 7 tydz i ma 1,5 cm dzidziuś później postaram sie fotke wrzucić
czuje sie strasznie mdli mnie cały czas pan doktor powiedział że to zdrowy objaw ciąży a ja dziś w nocy 2,30 rzyganko masakrakonwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Powiedzcie mi jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi? Bo babka mówiła mi o różnych opcjach i dała możliwość oczywiście możliwość wyboru albo USG genetyczne (200zł) test genetyczny wg FMF (550 zł)test genetyczny Nifty (3tys zł). I już sama nie wiem jakie robić. Robicie w ogóle badania prenatalne?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej Mamuski
ja ide dpopiero w poniedzialek do lekarza na planowana wizyte (2 ostatnie byly "niespodziewane") wiec dopiero teraz bede mogla na spokojnie porozmawiac z lekarzem. ciekawa jestem jakie mi da opcje.
Zycze Wam samych pozytywnych wizyt u lekarzy -
Ja z tego co ie orientuje to między 11-13 tc robią test przezierności na zespół Downa. O innych opcjach nie wiem. Pewnie lekarz mi powie na następnej wizycie.Na razie o tym nie myśle bo do następnej wizyty jeszcze 13 dni Póki co muszę powtórzyć cytomegalię dl świętego spokoju o lekarz stwierdził,że lepiej mieć czarno na białym
-
Ja już zapisałam się w kolejkę na prenatalne usg na wrzesień mam syna z zespolem wad genetycznych. Dostałam skierowanie na nfz
-
Czesc dziewczyny. Ja jestem od poczatku na zwolnieniu lekarskim. Za dlugo z mezem sie staralismy zeby teraz liczyc ze wszystko bedzie ok. Troche siedze w ogrodzie a troche leze w domu staram sie wypoczywac zeby miec pewnosc ze zrobilam wszystko zeby donosic ta ciaze.
Krokodylica lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
anka418 wrote:Ja dzisiaj będę się pytać o prenatalne ale chcę zrobić na nfz bo po co płacić jak można dostać skierowanie
nie ma prenatalnych na NFZ wczoraj byłam u gina na NFZ i wyobraźcie sobie że na NFZ są zaledwie 4 badania bezpłatne morfologia, mocz, glukoza, WR - najtańsze badania a całą listę badań mimo że byłam na NFZ kazała mi robic juz płatnie... -
Scarlett2014 wrote:Sylwia gratulacje!
Emily ja chcę zrobić usg prenatalne - o innych opcjach nikt mnie na razie nie poinformował Czy lekarka coś Ci rekomendowała?
nie naciskała i tez nie skłaniała się do żadnej opcji powiedziała tylko dość szczegółowo na czym każde polega i jaką dają pewność a decyzje zostawiła mi i mężowi... -
Sa prenatalne na nfz, jestem zarejestrowana na 25 sierpnia, dostalam skierowanie na wszystkie potrzebne badania krwi i moczu bezplatnie, na kazdej wizycie (co 3-4 tygodnie) jest usg i lekarz poswieca mi tylke czasu ile potrzebuje i odpowiada na wszystkie moje pytania, rozwiewa watpliwosci. Az sie wlos na glowie jezy kak czytam o waszych doswiadczeniach z lekarzami z nfz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:02
anka418, Sarah88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 22:14
-
nick nieaktualnyEmily83 wrote:nie ma prenatalnych na NFZ wczoraj byłam u gina na NFZ i wyobraźcie sobie że na NFZ są zaledwie 4 badania bezpłatne morfologia, mocz, glukoza, WR - najtańsze badania a całą listę badań mimo że byłam na NFZ kazała mi robic juz płatnie...
U mnie są mój lekarz je robi w szpitalu właśnie na nfz a ja chodzę do jego kliniki prywatne bo na nfz nigdzie nie przyjmuje jedynie te badania robi także jak tylko stwierdzi ze dla spokoju zrobimy to zrobię -
Nie wiem, jak Wam, ale mnie lekarz nie kazał robić badań przed 8 tygodniem ciąży, bo to moment kiedy jest wiadomo czy ciąża się rozwija.. jeśli nie, to po co je robić?
Młoda Dama nie wiem czy lekarz cokolwiek ci poradzi.. próbuj cos zrobić z mdłościami.. jedz migdały, pij siemie lniane..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:40