X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Mnie pani doktor w Krakowie polecala na prenatalne ujastek, mówi ze tam maja najlepszy sprzęt i świetnych lekarzy którzy się tym zajmuja

A jakiegoś lekarza szczególnie? i pewnie nie szpital a klinikę prywatną o tej samej nazwie, tak?

Swoją drogą to mam mieszane uczucia w sprawie Ujazdka. Byłam tam raz, bo źle się czułam i oczywiście przyjęli mnie i zbadali ale potraktowali mało poważnie "bo u nich ratuje się wcześniaki". Moja wczesna ciążą chyba była dla lekarza czymś poniżej jego kompetencji. Dziwnie się tam poczułam :/ niby mnie przyjęli, niby nikt nie przegiął jakoś mocno a niesmak pozostał - jakbym im przeszkadzała. A poszłam tam tylko dlatego, że jak chciałam umówić się do lekarza w gabinecie prywatnym to nie było miejsc i wysłali mnie właśnie do szpitala.

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem, bo nie mam teraz tych dokumentów przy sobie. Dala mi nr telefonu i kazala zadzwonić i się dopytac wszystkiego. Z kolei moja kolezanka tam rodzila i strasznie sobie chwali ten pobyt tam

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprzęt może i dobry mają usg jeszcze można zrobić ale rodzić to napewno bym tam nie poszła Scarlet ja pojechałam narutowicza z bólami brzucha i też mnie olali dla nich wczesna ciąża to nie ciąża przykre ale tak traktują ludzi

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gdzie polecacie w Krk? Szwagierka rodzila na kopernika i ma bardzo przykre doswiadczenia

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass mnie nawet nie olali, bo zrobili wszystko co powinni zrobić. Tylko zasugerowali mi, że powinnam iść do swojego lekarza a nie do szpitala. I dlatego czułam się jak kula u nogi. A swoja drogą to jest ironia: lekarz każe mi jechać do szpitala, w szpitalu mówią, że powinnam pójść do lekarza. I jak tu być mądrym?

Mmarina napisz proszę jak będziesz miała te namiary.

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Napisze wieczorem

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    To gdzie polecacie w Krk? Szwagierka rodzila na kopernika i ma bardzo przykre doswiadczenia

Ja od znajomych najlepsze opinie słyszałam o Ujastku i o Siemiradzkim. Siostra mojego męża rodziła dwa razy na Kopernika i też była zadowolona.

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście na wybor szpitala do porodu mamy jeszcze chwile

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszysko super:)

dzieki za kciuki napisze pozniej i opowiem:)

buziaki

Anastazjaaa, Madziq, Rena1, kasss, Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i raczej mam złe wieści.
    Byłam Na USG W 4tc OK 2 tyg od zapłodnienia wtedy był pęcherzyk. Dzisiaj był zarodek niestety bez tętna wymiarów odpowiadał ok 6tc. Mamy wrócić za tydzień a usg jeśli wtedy nie będzie tętna tzn ze ciąża się nie rozwija a jeśli tętno będzie tzn ze ciąża jest młodsza niż liczyliśmy od @. Ja do tego czasu osiwieje.
    To tyle po wizycie

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka nie martw sie, u mnie w 6 tyg tez serduszko nie bilo, pani doktor mi nawet nie wspomniala ze moze byc cos nie tak tylko dala skierowanie na badania i kazala przyjsc z wynikami. Także w 8 tyg widzialam piękne serduszko i 1,5 cm mojego szczęścia. Także głowa do góry

anka418, MamaAdasia lubią tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, wiem, że się martwisz, ale bądź dobrej myśli. Trzymamy kciuki, żebyś usłyszała serduszko!

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka zaciskam kciuki

anka418 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka trzymam kciuki żeby było dobrze.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana na pewno wszystko bedzie dobrze, nie stresuj sie i mysl pozytywnie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam :) nadzieja umiera ostatnia ;) najważniejsze jest to ze jak liczę od zapłodnienia to wychodzi mi idealnie 6tc także tego się trzymam ;)

Krokodylica, Anulka26, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma zaszła ostatnio w ciążę. Ona mieszka w Niemczech. Poszła tam do lekarza i lekarz stwierdził, że ciąża jest martwa i trzeba usunąć.
    Ona przerażona przyjechała do Polski i poszła do lekarza tutaj. I ten lekarz jej powiedział, że ciąża jest jak najbardziej ok, a serduszka nie było słychać bo to było po prostu na to za wcześnie. Macie pojęcie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja również mocno trzymam kciuki. Spróbuj zachować spokój - jest wcześniej więc nic nie jest przesądzone!

A co do lekarzy to ja nabawiłam się jakiejś ciężkiej nieufności do chyba wszystkich i pewnie dlatego nie mam jeszcze lekarza prowadzącego. Jak coś się dzieje to moim zdaniem trzeba konsultować więcej niż z 1 osobą.

• kasss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania musi być dobrze musisz wytrzymać ten tydzień choć na pewno będzie ci ciężko moze zrobisz betę żeby zobaczyć czy przyrasta jak by coś było nie tak to by spadała ale trzymam kciuki za was kochana;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu i ja mocno trzymam kciuki, żeby za tydzień było piękne serduszko:-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ