Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMmarina wrote:Mnie pani doktor w Krakowie polecala na prenatalne ujastek, mówi ze tam maja najlepszy sprzęt i świetnych lekarzy którzy się tym zajmuja
A jakiegoś lekarza szczególnie? i pewnie nie szpital a klinikę prywatną o tej samej nazwie, tak?
Swoją drogą to mam mieszane uczucia w sprawie Ujazdka. Byłam tam raz, bo źle się czułam i oczywiście przyjęli mnie i zbadali ale potraktowali mało poważnie "bo u nich ratuje się wcześniaki". Moja wczesna ciążą chyba była dla lekarza czymś poniżej jego kompetencji. Dziwnie się tam poczułam niby mnie przyjęli, niby nikt nie przegiął jakoś mocno a niesmak pozostał - jakbym im przeszkadzała. A poszłam tam tylko dlatego, że jak chciałam umówić się do lekarza w gabinecie prywatnym to nie było miejsc i wysłali mnie właśnie do szpitala. -
nick nieaktualnyKass mnie nawet nie olali, bo zrobili wszystko co powinni zrobić. Tylko zasugerowali mi, że powinnam iść do swojego lekarza a nie do szpitala. I dlatego czułam się jak kula u nogi. A swoja drogą to jest ironia: lekarz każe mi jechać do szpitala, w szpitalu mówią, że powinnam pójść do lekarza. I jak tu być mądrym?
Mmarina napisz proszę jak będziesz miała te namiary. -
nick nieaktualnyMmarina wrote:To gdzie polecacie w Krk? Szwagierka rodzila na kopernika i ma bardzo przykre doswiadczenia
Ja od znajomych najlepsze opinie słyszałam o Ujastku i o Siemiradzkim. Siostra mojego męża rodziła dwa razy na Kopernika i też była zadowolona. -
nick nieaktualnyJestem po wizycie i raczej mam złe wieści.
Byłam Na USG W 4tc OK 2 tyg od zapłodnienia wtedy był pęcherzyk. Dzisiaj był zarodek niestety bez tętna wymiarów odpowiadał ok 6tc. Mamy wrócić za tydzień a usg jeśli wtedy nie będzie tętna tzn ze ciąża się nie rozwija a jeśli tętno będzie tzn ze ciąża jest młodsza niż liczyliśmy od @. Ja do tego czasu osiwieje.
To tyle po wizycie -
Anka nie martw sie, u mnie w 6 tyg tez serduszko nie bilo, pani doktor mi nawet nie wspomniala ze moze byc cos nie tak tylko dala skierowanie na badania i kazala przyjsc z wynikami. Także w 8 tyg widzialam piękne serduszko i 1,5 cm mojego szczęścia. Także głowa do góry
anka418, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja znajoma zaszła ostatnio w ciążę. Ona mieszka w Niemczech. Poszła tam do lekarza i lekarz stwierdził, że ciąża jest martwa i trzeba usunąć.
Ona przerażona przyjechała do Polski i poszła do lekarza tutaj. I ten lekarz jej powiedział, że ciąża jest jak najbardziej ok, a serduszka nie było słychać bo to było po prostu na to za wcześnie. Macie pojęcie? -
nick nieaktualnyAnka ja również mocno trzymam kciuki. Spróbuj zachować spokój - jest wcześniej więc nic nie jest przesądzone!
A co do lekarzy to ja nabawiłam się jakiejś ciężkiej nieufności do chyba wszystkich i pewnie dlatego nie mam jeszcze lekarza prowadzącego. Jak coś się dzieje to moim zdaniem trzeba konsultować więcej niż z 1 osobą.anka418, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Aniu i ja mocno trzymam kciuki, żeby za tydzień było piękne serduszko:-*
anka418 lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs