X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    U mnie jest zarodek ale ma 3mm i bez tętna. Cała noc nie spałam co spojrzę na usg albo dziecko to ryk. Czuje się okropnie oby wszystko się dobrze skończyło
    skończy się dobrze zobaczysz u mnie serduszko pojawiło się jak zarodek mial 5 mm to za malutki jest i pewnie dla tego jak by mial 10 mm i brak serduszka to w tedy można by się martwic będzie dobrze wytrzymaj do wtorku

MamaAdasia, anka418, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski zadam moze glupie pytanie ale czy mozna jesc pistacje w ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie z wczoraj (9tc zarodek wielkości 6tc. Między 5 a 4 od zapłodnienia)
    33c3rio.jpg

Dla porownania zdjęcie robione dokładnie 4 tygodnie temu, 4tc maksymalnie 2 tygodnie od zapłodnienia wtedy był tylko pęcherzyk kilka mm
    14cbdbm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 14:11

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam jak mial 5 mm i serduszka nie bylo a pani doktor powiedziala ze zaprasza na nastepna wizyte i powiedziala ze smialo mogę jechac na wakacje. Potem w 8 tyg bylo piękne pikajace serducho

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Ja bylam jak mial 5 mm i serduszka nie bylo a pani doktor powiedziala ze zaprasza na nastepna wizyte i powiedziala ze smialo mogę jechac na wakacje. Potem w 8 tyg bylo piękne pikajace serducho

Rozumiem. Tylko ze ja juz dzisiaj zaczęłam 9tc licząc od @ a tętna brak plus zarodek 3mm tylko

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a wiesz dokładnie kiedy miałaś owulacje?

Bella lelarza nie pytałam ale pistacje są dość zdrowe więc pewnie można je jeść. Ja od kiedy jestem w ciąży jem ogromne ilości migdałów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jestem w domu i kusi mnie żeby powiedzieć rodzicom; :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka może po prostu miałaś późną owulację? Wiem, że łatwo się mówi, ale proszę nie martw się, a takie diagnozy zawsze konsultuj jeszcze z innym lekarzem!

Ja mam pierwszą wizytę w środę, jejku już się nie mogę doczekać, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Niestety od kilku dni męczę się ze swędzeniem kaśki, dziś jeszcze pojawiły się pomarańczowe upławy. :/ Dzwoniłam do gina, kazał mi lecieć do apteki po Lactovaginal i sobie aplikować, a jeśli to nie pomoże do środy to wtedy zapisze mi coś innego, ale wolał by nie, bo to bardzo wczesna ciąża i on nie chce przepisywać jakiś silnych leków.

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Kurcze jestem w domu i kusi mnie żeby powiedzieć rodzicom; :/
    czemu nie powiezsz u mnie rodzice i tesciowie wiedza juz jakiś czas zresztą przy moich objawach i tak by sie domyslili ja bym nie wytrzymała tak dlugo;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie powiedzieć kiedy miałam owulacje wiem tylko ze 4 lipca byłam na usg wtedy był sam pęcherzyk minimalny to było tydzień po terminie miesiączki. Lekarz wtedy stwierdził bardzo wczesna ciążę może nawet tygodniowa. Ale współżylam z mężem między 10 a 20 czerwca plus 4 lipca.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://podaj.to/post/106,1,ja-cie-urodzilam-a-ty-sprawiles-ze-jestem-mama.html

ja wedlug miesiączki mam różnicę ponad 2 tyg ;) a dziecko żyje i ma się dobrze...

Krokodylica lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka z tego co piszesz spokojnie możesz być w 6 a nie w tygodniu. Może to wina kiepskiego sprzętu? Jeśli ciąża jest młoda a USG słabe to mogło nie być nic widać. Moim zdaniem powinaś sprawdzić to u innego lekarza. Trzymam kciuki! :)

Krokodylica fajnie że piszesz o lactovaginalu - jak nie wiedziałam że jestem w ciąży to brałam go przez 3 dni i zastanawiałam się czy jest ok dla kruszyny.

Kass chyba ze strachu nic nie mówie, mieszkamy w innych miastach więc się nie domyślą a jakb coś się stało mogiby to przeżyć bardziej niż ja. No i poza tym boje się że z tej radości wszystkim wygadają:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zresztą - mówie.

bella82, Krokodylica, MartaM, Rybeńka, Anastazjaaa, MamaAdasia, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    A zresztą - mówie.

Pewnie że powiedz. :)
    Daj znać jaką mieli reakcję. :)
    Ja swoim powiem zaraz po usg jak wszystko będzie w porządku.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reakcja: radość + moja mama "wiedziałam. Tydzień temu mówiłam tacie że tak jest" :) a myslalam ze to ja jestm mgr psychologii :) i powiem Wam jakoś mi lżej na sercu jak im powiedziałam

MartaM, Rybeńka, MamaAdasia, kasss, konwalianka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett super. :)

Ta Twoja mama to jest. :P

A mój kuzyn przed chwilą powiedział mojemu mężowi że jego dziewczyna jest w ciąży. Dumny ponoć był jak paw. :P
    A mój mąż do mnie "ja się nie chwaliłeeeem". Hehehhe. :)
    A ja mu mówię że dobrze bo pasuje w pierwszej kolejności komu innemu powiedzieć. :)

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki! My już po ślubie, na szczęście obyło się bez mdłości i senności, nawet nie byłam zestresowana :D Jutro wracamy z podróży poślubnej z Zakopanego, i powiem że objawy ciążowe mam już pełną parą( ale łudziłam się że mnie ominie) Dziś cały dzień mdłości, na saam widok jedzenia bleee, leże ciągle i jem ogórki kiszone. Martwi mnie jednak i to bardzo jedna rzecz, dzień przed ślubem kilkakrotnie zaznaczaliśmy aby w kieliszkach powitalnych przy chlebie i soli był jakiś sok czy oranżada. Przyjeżdzamy pod lokal, wszyscy nas witaja, kamera kameruje, rodzice witaja chlebem i solą, a tu zonk w kieliszkach wino musujące ;/ ;/ aż mi oczy wyszły, zmoczyłam tylko usta, mąż chciał wypić za mnie, ale rodzice ciągle że muszę wypić że to na szczęście itp, ( rodzina jeszcze nie wie o ciąży) nie wiedziałam już co robić, i wypiłam, bo taka presja to myśle,przeciez nie bede robic awantury teraz.. był to mały szampanowy kieliszek , ale i tak jestem na siebie mega wkurzona, i na Panie kelnerki z lokalu również. Niby to nie wódka, ale coś tam w sobie ma :( :(

anka418, MamaAdasia, kasss, mizzelka, konwalianka, bella82, slodka100, Madziq, noa8 lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi gratuluję ślubu a kieliszkiem szampana się nie martw, wszystko będzie dobrze. :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie tym winem. Nic sie nie stanie. Zarodek jest dobrze chroniony. Szampan to nie wodka.
    Absolutnie sie tym jedym kieliszkiem nie martw :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi- dokładnie, nie martw się jednym kieliszkiem :D
    My za tydzień na wesele, oczywiście ja kieruję i nie piję, bardziej martwi mnie że jak będzie tak gorąco to masakra...

Anka- ja poszłabym do innnego lekarza( specjalisty w usg)za kilka dni i sprawdziła co i jak, ale skoro zarodek ma 3 mm to faktycznie może nie być serduszko widoczne, to zależy od sprzętu.
    W 1szej ciąży w 6t6d zarodek mial ponad 5mm,ale serducha nie było widać, bo sprzęt kiepski...a teraz byłam dokładnie w tym samym dniu zarodek miał 4.2mm i było <3

Mój mąż wypaplał nie dość że rodzicom, teściom itd to jeszcze znajomym i sąsiadom... chwali się, mówi że nie ma się czego wstydzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 18:48

konwalianka lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ