X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    U mnie jest zarodek ale ma 3mm i bez tętna. Cała noc nie spałam co spojrzę na usg albo dziecko to ryk. Czuje się okropnie oby wszystko się dobrze skończyło
    skończy się dobrze zobaczysz u mnie serduszko pojawiło się jak zarodek mial 5 mm to za malutki jest i pewnie dla tego jak by mial 10 mm i brak serduszka to w tedy można by się martwic będzie dobrze wytrzymaj do wtorku

MamaAdasia, anka418, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski zadam moze glupie pytanie ale czy mozna jesc pistacje w ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie z wczoraj (9tc zarodek wielkości 6tc. Między 5 a 4 od zapłodnienia)
    33c3rio.jpg

Dla porownania zdjęcie robione dokładnie 4 tygodnie temu, 4tc maksymalnie 2 tygodnie od zapłodnienia wtedy był tylko pęcherzyk kilka mm
    14cbdbm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 14:11

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam jak mial 5 mm i serduszka nie bylo a pani doktor powiedziala ze zaprasza na nastepna wizyte i powiedziala ze smialo mogę jechac na wakacje. Potem w 8 tyg bylo piękne pikajace serducho

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Ja bylam jak mial 5 mm i serduszka nie bylo a pani doktor powiedziala ze zaprasza na nastepna wizyte i powiedziala ze smialo mogę jechac na wakacje. Potem w 8 tyg bylo piękne pikajace serducho

Rozumiem. Tylko ze ja juz dzisiaj zaczęłam 9tc licząc od @ a tętna brak plus zarodek 3mm tylko

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a wiesz dokładnie kiedy miałaś owulacje?

Bella lelarza nie pytałam ale pistacje są dość zdrowe więc pewnie można je jeść. Ja od kiedy jestem w ciąży jem ogromne ilości migdałów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jestem w domu i kusi mnie żeby powiedzieć rodzicom; :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka może po prostu miałaś późną owulację? Wiem, że łatwo się mówi, ale proszę nie martw się, a takie diagnozy zawsze konsultuj jeszcze z innym lekarzem!

Ja mam pierwszą wizytę w środę, jejku już się nie mogę doczekać, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Niestety od kilku dni męczę się ze swędzeniem kaśki, dziś jeszcze pojawiły się pomarańczowe upławy. :/ Dzwoniłam do gina, kazał mi lecieć do apteki po Lactovaginal i sobie aplikować, a jeśli to nie pomoże do środy to wtedy zapisze mi coś innego, ale wolał by nie, bo to bardzo wczesna ciąża i on nie chce przepisywać jakiś silnych leków.

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Kurcze jestem w domu i kusi mnie żeby powiedzieć rodzicom; :/
    czemu nie powiezsz u mnie rodzice i tesciowie wiedza juz jakiś czas zresztą przy moich objawach i tak by sie domyslili ja bym nie wytrzymała tak dlugo;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie powiedzieć kiedy miałam owulacje wiem tylko ze 4 lipca byłam na usg wtedy był sam pęcherzyk minimalny to było tydzień po terminie miesiączki. Lekarz wtedy stwierdził bardzo wczesna ciążę może nawet tygodniowa. Ale współżylam z mężem między 10 a 20 czerwca plus 4 lipca.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://podaj.to/post/106,1,ja-cie-urodzilam-a-ty-sprawiles-ze-jestem-mama.html

ja wedlug miesiączki mam różnicę ponad 2 tyg ;) a dziecko żyje i ma się dobrze...

Krokodylica lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka z tego co piszesz spokojnie możesz być w 6 a nie w tygodniu. Może to wina kiepskiego sprzętu? Jeśli ciąża jest młoda a USG słabe to mogło nie być nic widać. Moim zdaniem powinaś sprawdzić to u innego lekarza. Trzymam kciuki! :)

Krokodylica fajnie że piszesz o lactovaginalu - jak nie wiedziałam że jestem w ciąży to brałam go przez 3 dni i zastanawiałam się czy jest ok dla kruszyny.

Kass chyba ze strachu nic nie mówie, mieszkamy w innych miastach więc się nie domyślą a jakb coś się stało mogiby to przeżyć bardziej niż ja. No i poza tym boje się że z tej radości wszystkim wygadają:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zresztą - mówie.

bella82, Krokodylica, MartaM, Rybeńka, Anastazjaaa, MamaAdasia, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    A zresztą - mówie.

Pewnie że powiedz. :)
    Daj znać jaką mieli reakcję. :)
    Ja swoim powiem zaraz po usg jak wszystko będzie w porządku.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reakcja: radość + moja mama "wiedziałam. Tydzień temu mówiłam tacie że tak jest" :) a myslalam ze to ja jestm mgr psychologii :) i powiem Wam jakoś mi lżej na sercu jak im powiedziałam

MartaM, Rybeńka, MamaAdasia, kasss, konwalianka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett super. :)

Ta Twoja mama to jest. :P

A mój kuzyn przed chwilą powiedział mojemu mężowi że jego dziewczyna jest w ciąży. Dumny ponoć był jak paw. :P
    A mój mąż do mnie "ja się nie chwaliłeeeem". Hehehhe. :)
    A ja mu mówię że dobrze bo pasuje w pierwszej kolejności komu innemu powiedzieć. :)

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki! My już po ślubie, na szczęście obyło się bez mdłości i senności, nawet nie byłam zestresowana :D Jutro wracamy z podróży poślubnej z Zakopanego, i powiem że objawy ciążowe mam już pełną parą( ale łudziłam się że mnie ominie) Dziś cały dzień mdłości, na saam widok jedzenia bleee, leże ciągle i jem ogórki kiszone. Martwi mnie jednak i to bardzo jedna rzecz, dzień przed ślubem kilkakrotnie zaznaczaliśmy aby w kieliszkach powitalnych przy chlebie i soli był jakiś sok czy oranżada. Przyjeżdzamy pod lokal, wszyscy nas witaja, kamera kameruje, rodzice witaja chlebem i solą, a tu zonk w kieliszkach wino musujące ;/ ;/ aż mi oczy wyszły, zmoczyłam tylko usta, mąż chciał wypić za mnie, ale rodzice ciągle że muszę wypić że to na szczęście itp, ( rodzina jeszcze nie wie o ciąży) nie wiedziałam już co robić, i wypiłam, bo taka presja to myśle,przeciez nie bede robic awantury teraz.. był to mały szampanowy kieliszek , ale i tak jestem na siebie mega wkurzona, i na Panie kelnerki z lokalu również. Niby to nie wódka, ale coś tam w sobie ma :( :(

anka418, MamaAdasia, kasss, mizzelka, konwalianka, bella82, slodka100, Madziq, noa8 lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi gratuluję ślubu a kieliszkiem szampana się nie martw, wszystko będzie dobrze. :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie tym winem. Nic sie nie stanie. Zarodek jest dobrze chroniony. Szampan to nie wodka.
    Absolutnie sie tym jedym kieliszkiem nie martw :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi- dokładnie, nie martw się jednym kieliszkiem :D
    My za tydzień na wesele, oczywiście ja kieruję i nie piję, bardziej martwi mnie że jak będzie tak gorąco to masakra...

Anka- ja poszłabym do innnego lekarza( specjalisty w usg)za kilka dni i sprawdziła co i jak, ale skoro zarodek ma 3 mm to faktycznie może nie być serduszko widoczne, to zależy od sprzętu.
    W 1szej ciąży w 6t6d zarodek mial ponad 5mm,ale serducha nie było widać, bo sprzęt kiepski...a teraz byłam dokładnie w tym samym dniu zarodek miał 4.2mm i było <3

Mój mąż wypaplał nie dość że rodzicom, teściom itd to jeszcze znajomym i sąsiadom... chwali się, mówi że nie ma się czego wstydzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 18:48

konwalianka lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ