Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania trzymam kciuki,żeby lada moment pojawiło się pięknie pikające serduszko
A mnie dzisiaj wybrzuszyło na potege. Jem mało,bo na nic nie mam ochoty a brzuch wzdęty jakbaym się gruszek najadła i wodą popiła hehe;)
To chyba ta śmietana z kalafiorowej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmily83 wrote:Powiedzcie mi jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi? Bo babka mówiła mi o różnych opcjach i dała możliwość oczywiście możliwość wyboru albo USG genetyczne (200zł) test genetyczny wg FMF (550 zł)test genetyczny Nifty (3tys zł). I już sama nie wiem jakie robić. Robicie w ogóle badania prenatalne?
-
Mialam napisać wczoraj, ale tak mi zeszło. No wiec tak, w Krakowie mam 3 punkty od pani doktor:
1. Volumed S.C. Kraków ul. Gen. Augusta Fieldorfa-Nila 10/U2. Rejestr pon-piat 10-18. 695490400 780562646
2. Ambulatorium ujastek krakow. Ujastek 3 126803400
3. SCM krakow. Ul grzegórzecka 67c/u6. 123536601. 780614102Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czekaja gratuluje Dużego już malucha. Kurcze jak te nasze kruszyny rosną. Ja w 8 tc widziałam plamkę mało podobną do człowieka a teraz jak pojade będzie juz 11 tc i nie mogę sie normalnie doczekać,żeby zobaczyć rączki,nóżki,głowke.. Ale to będzie widok:)
-
hejka
a ja drugi dzień umieram na ból głowy i nie mam jak póść po apap ;(
anka u mnie teraz powiedział że jest 2 tyg różnicy między wyliczeniami z miesiączki a usg najlepiej poczekać
znajoma też tak miała że jeden lekarz powiedział jej że puste poszła do lekarki a ona że jeżeli nic sie nie dzieje żadnych plamień itp to kazała jej przyjść dopiero po 10-11 tyg ciąży i wszysto było ok mała urodziła się zdrowa piękana dziewczynka więc nie śpiesz sie z kolejnym usg jeżeli nie masz plamień
dziewczyny a to nie wybieracie szpitala tego w którym wasz lekarz prowadzący pracuje? żeby później był przy porodzie?
u nas nie ma tego problemu bo szpital mamy jeden -
nick nieaktualnysylwia85 wrote:
anka u mnie teraz powiedział że jest 2 tyg różnicy między wyliczeniami z miesiączki a usg najlepiej poczekać
znajoma też tak miała że jeden lekarz powiedział jej że puste poszła do lekarki a ona że jeżeli nic sie nie dzieje żadnych plamień itp to kazała jej przyjść dopiero po 10-11 tyg ciąży i wszysto było ok mała urodziła się zdrowa piękana dziewczynka więc nie śpiesz sie z kolejnym usg jeżeli nie masz plamień
U mnie jest zarodek ale ma 3mm i bez tętna. Cała noc nie spałam co spojrzę na usg albo dziecko to ryk. Czuje się okropnie oby wszystko się dobrze skończyło
-
diamonds wrote:Kochana nie wiem skąd jesteś ale w nfz bynajmniej mazowieckim wszeelakie badania mam za free. Morfologia mocz toxo glukoza tarczyca - na ten czas miałam zlecone i nikt za nic nie kazał płacić.
Usg po 12 tyg tzw genetyczne i połówkowe ok 20 tyg. także gen jest rownież za darmo. Na tych usg lekarze z większą wagą przykładają się do mierzenia dzidzi:-) łapią wiele pomiarów kości, sprawdzaja rozwój narządów itp. aby wykluczyć wady genetyczne które na tym etapie ciąży da się już wyłapać.
Bo zauważ że pozostałe usg to raczej podglądanie malucha na szybko, bicie serduszka itp. Ale to też cztery lata temu miałam bezpłatnie, geraz jestem zap.isana na to po 12 tyg na nfz i bez opłat.
Chyba naciągają u Was coś za te badania.
U mnie niestety takie cyrki są we Wrocławiu. Nie mam siły teraz szukać innego lekarza na NFZ, a poszłam specjalnie do niej aby mieć bezpłatne badania, a teraz to już nie wiem czy jeszcze do niej chodzić, chciałam chodzić i prywatnie i na NFZ.... i już nie wiem czy sobie takiego lekarza z NFZ nie darować... -
Hej mamuski ha właśnie zrobiłam 24 słoiki ogórków kiszonych teraz więcej czasu to mam zamiar się wziasc za przetwory miłego weekendu;-) a z tym NFZ to porażka jakas nie rozumie jak jedni płacą inni maja za darmo niech się zdecydują w końcu czy nam się coś nalezy czy nie a tu w każdym mieście inaczej ja za toxo rozyczke oto też musiałam placic[/url]