X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet i fajnie zawsze to inaczej jak nie trzeba udawać i rodzice tez sie ciesza moja tescowa to meza zaczela calowac jak tylko poszlam do wc tak sie cieszyła
    Juusti69 gratulacje winko na pewno nie zaszkodzi zwłaszcza taka mała ilość to na szczeście będzie:)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ja różnych gratuluje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:16

Dorka1979, konwalianka, anka418, kasss, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Czekaj super! :) Mmarina dziękuje - m.in. w Volumed przyjmuje lekarz który najpewniej będzie moim prowadzącym. Dorka jakim cudem funkcjonujesz o godzinach o których piszesz? :)
    Tylko dlatego, że śpię do 12-15 i pod wieczór też mnie zmoży

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    khaleesi wrote:
    To ja również się przyłączam. Termin na 15 marca. :)
    Witaj wśród marcówek

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..

prowadzę notatki, więc mogę odpisać :) a co! cwana jestem :P

khaleesi - witaj

Rybeńko, ciągnie mnie w pachwinach, ból brzucha mam jakby mniejszy i coraz rzadziej, a i mdłości także mi przeszły, pojawiają się tylko po 3h od zjedzenia, mijają po kolejnej porcji posiłku

Madziq znalazłam test NFTY za 2500zł ale to i tak b. dużo

MamaAdasia, a on da ci przedłużenie zwolnienia? ja też mam na 2 tygodnie, ale widzę po nim, że nie chce dawać, bo na wizytę kazał przyjść we wrześniu

Anka, trzymam kciuki, aby pojawiło się tętno; na pewno to za wcześnie.. dla spokoju skonsultuj się z innym lekarzem

czekaja - gratuluje, śliczności

sylwia - ja prowadzę ciążę u dwóch lekarz, właśnie ze względu na to, że u jednego będę rodziła, w jego szpitalu; drugi nie pracuje w szpitalu..

Justi - głowa do góry, kieliszek szampana nie zaszkodzi; gratulacje z powodu ślubu!

Ja dziś kiepska nocka, wstaję kilka razy by uszy synkowi zakropić, a gdy usnęłam śniło mi się niebo, winda która z niego jechałam - popsuta, dodam i przeczucie, że ktoś chce nas, użytkowników windy zabić - więc uciekaliśmy..raczej kiepskie sny w ciąży?

mam nadzieję, że dziś słońce nieco zelżeje, bo obecna pogoda, to ponad moje siły.. miłego dnia mamuśki!

Rybeńka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :) robiłyscie betę po kilka razy czy możecie mi powiedzieć na jakiej zasadzie to działa? Czy jeśli jutro ją zrobię to będę wiedziała w którym tygodniu ciąży dokładnie jestem? Czy beta tez pokaże 9tc jak z okresu? Po prostu szukam jakiegoś wyjścia żeby zobaczy czy owulacja mi się nie przesunęła. Tylko nie bardzo wiem jak mogę to sprawdzić.
    Miłego dnia :*

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, beta przedstawia konkretny wynik, który odnosisz do podanych widełek dla danego tygodnia ciąży. Ja miałam na początku 28,5 co wskazywało na 4-5 tydzień ciąży; aby sprawdzić przyrost należy wykonać kolejną po 2 dniach i rzyrost powinien się podwoić..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dziękuję ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry.
    anka może faktycznie zrób betę.

anka418 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dlaczego lekarz w piątek mówił ze nie mam robić? To nas zastanawia... chyba zrobię w środę i czwartek bo we wtorek mam konsultacje a to 2 dni pod rząd się robi nie? Kurde moje pierwsze pobranie krwi w życiu :p chyba zaczynam się stresować :p

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, nie codziennie, np. w poniedziałek jedna a w środę kolejna

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:17

Anulka26 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki Ania jak idziesz we wtorek do lekarza to moze nie ma sensu robić a do pobierania krwi będziesz musiała się przyzwyczaić dużo badań nas czeka;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. no to i tak niczego się nie dowiem. Opiszę wam o co mi chodzi rozpiska będzie od myślnikow powiedzcie szczerze jak byście to interpretowaly
    31 maj ostatnia @
    Między 10 a 20 czerwca płodne obliczone kalkulatorem Google wtedy współżylam
    27 czerwca brak miesiączki
    29 czerwca bardzo słaba kreska prawie nie widoczna
    4 lipiec usg. Wg okresu 4 tydzień 6 dzień, widoczny malutki pęcherzyk na usg z opcją mikroskop ciąża określona jako bardzo wczesna może nawet tygodniowa, tego dnia znowu współżylam po raz ostatni narazie
    1 sierpień usg widoczny zarodek 3mm bez tętna. Wg @ 8 tc 6d, wg rozmiarów zarodka 6tc

tak to właśnie wygląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 10:35

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim

witam nową mamuśke

my też mamy za tydz wesele i też mi sie szykuje kierowanie tylko prawko musze odkurzyć i zacząć jeździć wreszcie a boje sie jak cholera bo tyle nie jeździłam ale obiecałam sobie że jak zajde w ciąże to zaczne jeździć dziś wybieramy sie z małą na festyn i maż mi już dziś chyba nie przepuści żebym nie jechała

lece teraz do teściowej będziemy pierogi lepić wczoraj były kapuściane dziś robimy ruskie i z jabłkami będzie zapas na jakiś czas

miłego dnia życze wszystkim :)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja była w czwarte na usg i mi powiedział że 7 tydz a tak mam niby 9 więc da tyg różnicy może warto pójść do kogoś kto ma lepszy sprzęt

Krokodylica lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu beta fajtycznie nie ma sensu. Wiem, ze sie denerwujesz bo pewnie tez nie poreafilavym myslwc o niczym innym. Jedyne co mozesz zrobic to niestety cierokiwie czekac do wizyty. Idziesz we wtorek, tak? Ja bym poszla prywatnie do jakiegos innego lekarza.
    Trzymamy kciuki za Twoja fasolke i czekamy na znaki

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu zgadzam sie z dziewczynymi, poczekaj do wtorku i idz do innego lekarza z lepszym sprzetem. postaraj sie nie denerwowac, trzymam mocno kciuki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak idę do innego lekarza we wtorek :)

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ