X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka trzymam kciuki najmocniej jak sie tylko da <3
    Mala Czarna ja tez mam wizyte dzis o 16:40 wiec wiem co czujesz ;-) ale jestem dobrej mysli.
    Milego dnia, u mnie na szczescie nie jest tak goraco i mam nadzieje, ze pare dni popada :-)

mala czarna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam ze 3 tyg różnicy między usg a om jest dość częstym zjawiskiem i lekarz powinien nam to powiedzieć :/ no nic jeśli wszystko skończy się dobrze zmieniam lekarza bo już mu nie będę umiała zaufać.
    Wierzę że kropek od piątku urósł :) i chce z nami zostać :)

Krokodylica, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie umówiłam się na usg genetyczne i teraz się zastanawiam..bo lekarz mówił, że im później tym lepiej, więc umówiłam na 2 wrzesień, będzie to 12+ 5 lub 12+6, ew. mogę na 26 sierpień, ale to będzie 11+5/6 i nie wiem czy nie zmienić na wcześniejszy termin, co myślicie?jak wy ustalacie termin?na który dokładnie dzień ciąży?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 musisz wierzyć, że będzie dobrze. Lekarze się mylą bardzo często. Wiesz mi np. powiedzieli jakieś 2 miesiące temu, że tracę czas, stoję w miejscu i powinnam niezwłocznie udać się do kliniki leczenia niepłodności. Trochę sobie popłakałam, poprzeżywałam a w ciąże zaszłam nim zdążyłam ogóle umówić się na wizytę.

konwalianka ja się właśnie zastanawiam na kiedy się umówić na usg genetyczne - oczywiście chciałabym jak najszybciej, ale ponieważ data ciąży wg. usg waha się u mnie w zależności od badania to chyba lepiej trochę zaczekać, żeby nie dokładać sobie stresu. Kalendarz belly pokazuje mi, że usg genetyczne mogę zrobić gdzieś tak od 22 sierpnia, ale chciałabym zaczekać jeszcze jakiś tydzień. Swoją drogą jesteśmy na prawie identycznym etapie ciąży więc pewnie będziemy się umawiać na badanie w podobnym czasie. W poniedziałek dopytam o to lekarza, bo na poprzednich wizytach nie miałam okazji pozadawać mu wielu pytań

bella oczywiście też trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 10:59

anka418, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja witam sie z rana ;)
    u mnie odpukać mdlosci jako tako przeszly wiec nie jest zle procz niektorych przeszkadzajacych zapachow, ogolnego bolu zoladka i wstretu do wiekszosci mies i wyb ;/ bleee ale przynajmniej wiem ze moja kruszynka caly czas ze mna jest ;) i bedzie do swoich narodzin ;)

wczoraj mielismy z mezem 1 rocznice slubu <3 :) bylo bosko
    no i w koncu cala bliska rodzina juz wie o mojej ciazy wiec nie musze juz ich oklamywac i sie ukrywac ;) nawet babcia juz mi powiedziala ze w styczniu dostane od niej kase na lozeczko i wszystko potrzebne do niego ;) hehe juz bym chciala je wybierac i kupowac :P

Fajnie laseczki ze macie dzis wizyty ja dopiero za 3,5tyg, trzymam kciuki za was i zdajcie oczywiscie potem relacje ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg genetyczne robi sie miedzy 11tc a 13tc + 6 dni. Tak mam napisane na skierowaniu. W przyszly poniedzialek mam wizyte i akurat bede miala skonczobe 11 tygodni. Ciekawe czy mi zrobi teraz czy pozniej...

Anka trzymam kciuki za jutro. Najlepsze co moglas zrobic. Czekamy na znaki

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tygrysek sie odzywala? Bo cos zniknela...

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na usg genetyczne idę w 12tc + 2 dni. Termin ustalała położna przy rejestracji wg ostatniego usg.

Anka wszystkie jutro trzymamy kciuki! Musi być dobrze :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    A Tygrysek sie odzywala? Bo cos zniknela...

No właśnie? wiecie co z Tygryskiem?

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Ja nie mam umowy bo zespół należy do mojego narzeczonego :) Dlatego jestem spokojna,bo wiem,że moge na niego liczyc a On robi wszystko,żeby mi te noce spokojniej mijały. Nawet sam mnie wysyła na 20minutowe drzemki :)
    mi chodzi o umowy z parami młodymi. Ze trzeba się z nich wywiązać :-) ja też nie mam problemu z kolega, jak się źle czuje to zawsze mogę iść sobie odpocząć gdzieś :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez się martwię o Tygryska, pisałam o niej już kilka stron temu! Ale nikt mnie nie zauważył. Tak samo Bueno się nie odezwała po becie. Mam nadzieje, ze u nich wszytko jest dobrze...
    Trzymam kciuki mocno za dzisiejsze wizyty :-) niech Maleństwa rosną! :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja,

Konwalianka- tak da mi znów zwolnienie 11.08 mam wizytę.
    Co do Tygryska- nie wiem, mam nadzieję że jest ok.
    Anka trzymam kciuki !!
    Mała Czarna też trzymam kciuki za wizytę ;)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek caly czas ma suwaczek. Ostatni wpis do pamietnika miala po usg w 7tc. Teraz ma juz 10ty

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w południe :) 2 dni mnie nie było i tyle czytania! :)
    Ja też trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty, chwalcie się po powrocie :) Ja jak bym mogła to bym codziennie chciała chodzić i podglądać czy wszystko jest ok i Maciupiątko nadal tam ładnie rośnie :) A mam wizytę dopiero 26.08...

Anka, koniecznie daj znać po jutrzejszej wizycie, mam nadzieję, że będzie szczęśliwa!

U mnie nadal brak mdłości, wymiotów, ale apetyt jakiś słaby, na nic nie mam ochoty i jem przez rozsądek.

W weekend nareszcie odważyłam się wyjść z domu, pojechaliśmy ze znajomymi nad Zegrze. Było super, ale...jak jechaliśmy był straszny korek i kolega postanowił skrócić drogę przez las, zaczęło trząść, a ja wpadłam w panikę, że coś się stanie Maciupiątku, albo krwiak się powiększy czy coś i zaczęłam ryczeć... nie mogłam się powstrzymać...:) i tak znajomi dowiedzieli się, że jestem w ciąży :)
    Ale, puk,puk, wszystko jest ok, cisza, spokój, żadnego krwawienia :)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82- ja wiem kiedy się robi.. ale ginekolog który dam mi skierowanie powiedział, ze im później tym lepiej, bo dziecko większe, wszystko bardziej rozwinięte, wykształcone i..większe - łatwiej dostrzec pewne niejasności/nieprawidłowości, pomiar bardziej wiarygodny.. więc on mi polecił to usg nawet w połowie września, wiec na granicy wykonalności..

Madziq spokojnie, dziecko ma taką amortyzacje w Twoim brzuchu, że żadne wertepy mu nie zaszkodzą.. rozumiem, ze z W-wy jesteS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:47

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka - tak, z Wawy :)
    Niby wiem, ale mój krwiak się jeszcze nie wchłonął i cały czas boję się, że jak nie będę leżała bez ruchu, to coś się stanie...Eh...oby ten 12 tydz.szybko nadszedł :)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

mi kazał przyjść na usg genetyczne jeżeli będzie 12 tydz ciąży wg usg czyli w moim przypadku 14 wg miesiączki więc wybieram się dopiero we wrześniu

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak dzwoniłam żeby się umówić na genetyczne, to Pani zapytała kiedy była ostatnia @ i sobie to policzyła sama. No i mi wypada w 13t+3d

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze Ania o za ciebie w szczególności bedzie dobrze. Ja byłam dzisiaj zapisać się do Endo i ku mojemu zdziwieniu pani zapisała mnie na jutro a terminy były na styczeń ;-) ja na ust genetycze zapisze się po wizycie u gina bo dzidziuś musu mieć chyba od 40 do 80 mm pewnie też koniec sierpnia 24 mam 25 urodziny ale bym dostała piękny prezent ja bym mogła w tym dniu zobaczyć mpja kriszynke ale chyba będzie za wcześnie. Rybenko moze napiszesz na priv do tygryska moze się odezwie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie USG genetyczne będzie 12t+4d licząc z OM

gann3e3k88vy5y5g.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ