Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka trzymam kciuki najmocniej jak sie tylko da
Mala Czarna ja tez mam wizyte dzis o 16:40 wiec wiem co czujesz ale jestem dobrej mysli.
Milego dnia, u mnie na szczescie nie jest tak goraco i mam nadzieje, ze pare dni popadamala czarna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoczytałam ze 3 tyg różnicy między usg a om jest dość częstym zjawiskiem i lekarz powinien nam to powiedzieć no nic jeśli wszystko skończy się dobrze zmieniam lekarza bo już mu nie będę umiała zaufać.
Wierzę że kropek od piątku urósł i chce z nami zostaćKrokodylica, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
właśnie umówiłam się na usg genetyczne i teraz się zastanawiam..bo lekarz mówił, że im później tym lepiej, więc umówiłam na 2 wrzesień, będzie to 12+ 5 lub 12+6, ew. mogę na 26 sierpień, ale to będzie 11+5/6 i nie wiem czy nie zmienić na wcześniejszy termin, co myślicie?jak wy ustalacie termin?na który dokładnie dzień ciąży?
-
nick nieaktualnyanka418 musisz wierzyć, że będzie dobrze. Lekarze się mylą bardzo często. Wiesz mi np. powiedzieli jakieś 2 miesiące temu, że tracę czas, stoję w miejscu i powinnam niezwłocznie udać się do kliniki leczenia niepłodności. Trochę sobie popłakałam, poprzeżywałam a w ciąże zaszłam nim zdążyłam ogóle umówić się na wizytę.
konwalianka ja się właśnie zastanawiam na kiedy się umówić na usg genetyczne - oczywiście chciałabym jak najszybciej, ale ponieważ data ciąży wg. usg waha się u mnie w zależności od badania to chyba lepiej trochę zaczekać, żeby nie dokładać sobie stresu. Kalendarz belly pokazuje mi, że usg genetyczne mogę zrobić gdzieś tak od 22 sierpnia, ale chciałabym zaczekać jeszcze jakiś tydzień. Swoją drogą jesteśmy na prawie identycznym etapie ciąży więc pewnie będziemy się umawiać na badanie w podobnym czasie. W poniedziałek dopytam o to lekarza, bo na poprzednich wizytach nie miałam okazji pozadawać mu wielu pytań
bella oczywiście też trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 10:59
anka418, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość
-
i ja witam sie z rana
u mnie odpukać mdlosci jako tako przeszly wiec nie jest zle procz niektorych przeszkadzajacych zapachow, ogolnego bolu zoladka i wstretu do wiekszosci mies i wyb ;/ bleee ale przynajmniej wiem ze moja kruszynka caly czas ze mna jest i bedzie do swoich narodzin
wczoraj mielismy z mezem 1 rocznice slubu bylo bosko
no i w koncu cala bliska rodzina juz wie o mojej ciazy wiec nie musze juz ich oklamywac i sie ukrywac nawet babcia juz mi powiedziala ze w styczniu dostane od niej kase na lozeczko i wszystko potrzebne do niego hehe juz bym chciala je wybierac i kupowac
Fajnie laseczki ze macie dzis wizyty ja dopiero za 3,5tyg, trzymam kciuki za was i zdajcie oczywiscie potem relacje -
Usg genetyczne robi sie miedzy 11tc a 13tc + 6 dni. Tak mam napisane na skierowaniu. W przyszly poniedzialek mam wizyte i akurat bede miala skonczobe 11 tygodni. Ciekawe czy mi zrobi teraz czy pozniej...
Anka trzymam kciuki za jutro. Najlepsze co moglas zrobic. Czekamy na znakiNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualny
-
Niunia86 wrote:Ja nie mam umowy bo zespół należy do mojego narzeczonego Dlatego jestem spokojna,bo wiem,że moge na niego liczyc a On robi wszystko,żeby mi te noce spokojniej mijały. Nawet sam mnie wysyła na 20minutowe drzemki
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Dziewczyny tez się martwię o Tygryska, pisałam o niej już kilka stron temu! Ale nikt mnie nie zauważył. Tak samo Bueno się nie odezwała po becie. Mam nadzieje, ze u nich wszytko jest dobrze...
Trzymam kciuki mocno za dzisiejsze wizyty niech Maleństwa rosną!Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Witam w południe 2 dni mnie nie było i tyle czytania!
Ja też trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty, chwalcie się po powrocie Ja jak bym mogła to bym codziennie chciała chodzić i podglądać czy wszystko jest ok i Maciupiątko nadal tam ładnie rośnie A mam wizytę dopiero 26.08...
Anka, koniecznie daj znać po jutrzejszej wizycie, mam nadzieję, że będzie szczęśliwa!
U mnie nadal brak mdłości, wymiotów, ale apetyt jakiś słaby, na nic nie mam ochoty i jem przez rozsądek.
W weekend nareszcie odważyłam się wyjść z domu, pojechaliśmy ze znajomymi nad Zegrze. Było super, ale...jak jechaliśmy był straszny korek i kolega postanowił skrócić drogę przez las, zaczęło trząść, a ja wpadłam w panikę, że coś się stanie Maciupiątku, albo krwiak się powiększy czy coś i zaczęłam ryczeć... nie mogłam się powstrzymać... i tak znajomi dowiedzieli się, że jestem w ciąży
Ale, puk,puk, wszystko jest ok, cisza, spokój, żadnego krwawienia -
Madzik82- ja wiem kiedy się robi.. ale ginekolog który dam mi skierowanie powiedział, ze im później tym lepiej, bo dziecko większe, wszystko bardziej rozwinięte, wykształcone i..większe - łatwiej dostrzec pewne niejasności/nieprawidłowości, pomiar bardziej wiarygodny.. więc on mi polecił to usg nawet w połowie września, wiec na granicy wykonalności..
Madziq spokojnie, dziecko ma taką amortyzacje w Twoim brzuchu, że żadne wertepy mu nie zaszkodzą.. rozumiem, ze z W-wy jesteS?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:47
-
Ja jak dzwoniłam żeby się umówić na genetyczne, to Pani zapytała kiedy była ostatnia @ i sobie to policzyła sama. No i mi wypada w 13t+3dOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Hej mamusie trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze Ania o za ciebie w szczególności bedzie dobrze. Ja byłam dzisiaj zapisać się do Endo i ku mojemu zdziwieniu pani zapisała mnie na jutro a terminy były na styczeń ja na ust genetycze zapisze się po wizycie u gina bo dzidziuś musu mieć chyba od 40 do 80 mm pewnie też koniec sierpnia 24 mam 25 urodziny ale bym dostała piękny prezent ja bym mogła w tym dniu zobaczyć mpja kriszynke ale chyba będzie za wcześnie. Rybenko moze napiszesz na priv do tygryska moze się odezwie[/url]