Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
konwalianka wrote:właśnie umówiłam się na usg genetyczne i teraz się zastanawiam..bo lekarz mówił, że im później tym lepiej, więc umówiłam na 2 wrzesień, będzie to 12+ 5 lub 12+6, ew. mogę na 26 sierpień, ale to będzie 11+5/6 i nie wiem czy nie zmienić na wcześniejszy termin, co myślicie?jak wy ustalacie termin?na który dokładnie dzień ciąży?
ja mam na 19 sierpnia -
Właśnie byłam u ginekologa prywatnie, i od niego również mam skierowanie na badania. Nie wiem, to może pójść państwowo po to skierowanie? Ale znowuż ten ginekolog przepisał mi już masę leków. Nie wiem ;/ Nie chce płacić Bóg wie ile za badania ktore moge miec za free
-
nick nieaktualnyJa wstępnie umówiłam się na USG genetyczne 28 sierpnia - licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki będę wtedy w 11 tygodniu 6 dniu. Jeszcze porozmawiam o tym z lekarzem, ale na wszelki wypadek chciałam sobie wcześniej zarezerwować termin do konkretnego lekarza do którego chcę iść. Wcześniej 22 sierpnia mam z nim normalną wizytę więc liczę, że jeszcze coś więcej mi powie i ewentualnie zmieni termin. Koniec końców pójdę do lekarza chyba i 11stego i 22 sierpnia. Czuję się pewniej jak nie mam za długich przerw między wizytami a z lekarzem, który najpewniej będzie mnie prowadził mogę się spotkać najwcześniej właśnie 22 sierpnia a potem na genetycznym.
Dziewczyny zdecydowałyście czy robicie też testy z krwi? czy tylko usg genetyczne? albo co robiłyście w poprzednich ciążach? Ja póki co nie zdeklarowałam się na test PAPPA - po raz pierwszy od Was o tym usłyszałam więc chcę się jeszcze poradzić mojego lekarza w tej kwestii nim zdecyduje.
Justi a czemu dostałaś ogrom leków? Co do opłat za badania krwi i moczu to jest różnie: część dziewczyn miała prawie wszystko na NFZ, inne tylko podstawową morfologię + mocz ogólny. Ja mam kartę w LUX Medzie więc wszystko zrobiłam tam, z czego tylko jedno badanie miałam poza abonamentem (kosztowało 30 zł). Któraś z dziewczyn pisała, że za pakiet zapłaciła ponad 300 zł. U mnie wygląda, że wreszcie zwraca mi się to, co płacę za kartę do Luxmedu co miesiąc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 14:14
-
nick nieaktualnyp.s. Kocham moich szefów. Nie wiem skąd oni się wzięli ale po raz kolejny myślę, że ryzyko jako podjęłam 4 lata temu zaczynając moją obecną pracę opłaciło się (choć mniej w sensie finansowy ) Moi szefowi są cudowni - co chwilę pytają, czy jest ok, czy dobrze się czuje, czy czegoś nie potrzebuje Co chwilę też mówią, że się cieszą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 14:19
Madziq lubi tę wiadomość
-
Scarlett-ja pytałam mojego lekarza czy na ew. PAPPA mogę zdecydować się w trakcie/po USG (na wizycie) i powiedział, że tak, więc chyba zrobię tak, że jeśli cokolwiek go zaniepokoi podczas USG, lub będzie miał cień wątpliwości to zrobię jeszcze krew, a jeśli powie, że wszystko wg.niego ok, to sobie daruję. Muszę jeszcze pogadać z mężem, bo ja najchętniej to zrobiłabym wszystkie badania jakie można, nieważne za jaką kasę, ale myślę, że powinnam być rozsądna i jak nie potrzeba to się nie nakręcać na siłę
-
nick nieaktualnyNo właśnie Madziq ja na razie powiedziałam to samo - że o PAPPA zadecyduje po USG. Ale szukam jeszcze opinii bo dla mnie to zupełna nowość.
Oczywiście też zrobiłabym najchętniej wszystkie badania - ale każde z nich mocno mnie stresuje, więc może niewart maleństwu dostarczać takich atrakcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 14:24
-
ooo dobry pomysł dziewczyny też tak zrobię, że jak usg będzie ok to daruję sobie pappa.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Ja tez dalej nie dzialam jezeli usg bedzie ok. A i tak nie usune chorego dziecka wiec szczegolowa wiedza mi niepotrzebna. Dajcie znac jak wizyty juz prawie wszystkim bija seruszkaNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Napisałam do Tygryska wiadomość, zobaczymy, czy odpisze.
Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Podczas ostatniego oczekiwania na wizytę rozmawiałam z kobietą +35 i mówiła, że na USG było wszystko ok i lekarz odradzał robienie dodatkowych badań(mówiła o wbijaniu igły i pobieraniu wód płodowych), to jej 3 ciąża.
Scarlett- gratuluję miłej atmosfery w pracy, to podstawa Ja nie mogłam niestety na nią nigdy liczyć, wręcz przeciwnie, często spotykałam się z kłamstwem i obłudą.
-
a ja mam dzisiaj ochotę na gołąbki w sosie pomidorowym na obiadek... mniam.. mniam ale głodna się zrobiłam
A propo badań prenatalnych to zapisałam się na 29 sierpnia na test genetyczny FMF.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 15:18