X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski bierzecie witaminy dla kobiet w ciazy? jesli tak to jakie :-) ?

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja mam omegamed optima forte

bella82 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Kochane a ja po wizycie i jestem zakochana po uszy :-) Widzialam moja Kruszynke :-) Moje 1,77 cm Szczescia i bijace serduszko 168 uderzen na minute! Czuje sie jakbym byla pijana ze szczescia <3 <3 <3
    No to świetnie kochana mały człowieczek a tyle radości daje;-) co do witamin ja biorę prenatal complex

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny. Ja dzis dostalam recepte na Kalipoz (potas) i Magne B6, i mam zaczac brac witaminy ale gin powiedzial, ze zsama mam sobie wybrac. Te leki co mi przepisal mam brac poniewaz elektrolity mi spadly dosc mocno i jak sie nie poprawia do konca tyg to polozy mnie do szpitala na 3 dni, by uzupelnic je kroplowka.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    No to świetnie kochana mały człowieczek a tyle radości daje;-) co do witamin ja biorę prenatal complex

Jestem pijana ze szczescia :-)

Kochana z tego co pamietam to Ty tez mialas/masz mlosci plus wymioty-sprawdzalas elektrolity?

• Rubi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę tylko kwas foliowy 0,4mg i póki co nic innego...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bralam tylko kwas foliowy ale 2tabl dziennie, no i dupka. a teraz mam brac cala serie tabletek :-/

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biorę tylko kwas foliowy,ale jedną tabletkę dziennie a dlaczego masz podwójną dawkę?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    MamaAdasia nie minęły ale jest troszkę lepiej dziś bo wczoraj masakra była dziś wymiotowalam tylko rano ale to już znaczna poprawa i mam okropny niesmak w ustach nie wiem czy to zgaga bo nigdy nie miałam. To wychodzi ma to ze tylko ja nie zapisałam się jeszcze na usg genetyczne.
    Nie tylko Ty ja też jeszcze nie rozmawiałam z moją lekarkąa wizytę mam dopiero 12 sierpnia wiec stwierdziłam, że rano zadzwonię i umówię się do niej na tą środę na NFZ ,bo mam bliżej i porozmawiam z nią, popytam co i jak i poproszę przy okazji o skierowanie na te wszystkie badania bo jeszcze nie robiłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Mała czarna, ale Ci zazdroszę..ale tak pozytywnie.. ja mam zakaz sportu, póki co.. a ćwiczyłam 4 razy w tygodniu, głównie ćwiczenia siłowe, cross fit, krav magę.. teraz nic, nawet na rowery nie mogę..ale jeszcze tylko 3 tygodnie i wracam.. źle się okropnie czuję, że nie jest tak jak myślałam, jak planowałam, że ciąża nic nie zmieni w mojej aktywności, ale cóż.. są rzeczy ważne i ważniejsze..
    Też chcę od września wrócić na siłownię, tylko trochę się obawiam spojrzeń tych ludzi, bo przed ciążą jak to niektórzy na tej siłowni stwierdzili, że ja hardkor uprawiam słowo a tu z bębenkiem wyskoczę

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

ja biorę pregna plus...co 2gi dzień zamiast tego po prostu kwas foliowy+minerały+magnez

Dorka, wiadomo, że ćwiczenia będą nieco inne i z inną mocą, ale spojrzeniami się wcale nie przejmuję.. staram sie czytać co mogę a co nie, więc muszę odstawić wszelkie ćwiczenia brzucha, a z tym problem bo na crossie dużo tego, zostanę po prostu przy ciężarach ale nie większych niż 15 kg przy 100 powtórzeniach (zacznę oczywiscie od mniejszych może tak 8-10kg) i na pewno idę na rowery.. jeju już nie mogę się doczekać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 06:50

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore femibion 1, potem się przerzucę na 2

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że wczorajsze wizyty poszły tak dobrze! :)

Anka - trzymam dziś mocno kciuki :)

Co do witamin - ja biorę Pregne Plus (1x1) + Asmagforte (3x1) no i nadal mój Bromergon :/

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ja elektrolitów nie sprawdzałam nic mi gin nie mowil oprócz witamin biore magne b6 i kwas foliowy

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:40

• mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ja właśnie czekam na moją przełożoną aby poinformować ją o ciąży. I dopytać w wielu sprawach. Natomiast ciotka umówiła mnie do gin. prowadzącej na ten czwartek także pewnie dowiem się więcej szczegółów niż wczoraj :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:43

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Przytyłyście już coś w ciąży? Czy waga stoi w miejscu? U mnie się waha rano zawsze 50 a potem ma wieczór do 51 czasem z kawałkiem dochodzi i znów po nocy wraca do wyjściowej. To samo dziej się z brzuchem :-) rano go nie widać a wieczorem oceniam na 5 mc :-)
    no ja z 50 kg przybrałam do 52 kg :( rano brzuch plaski a wieczorem ogromny. ale mam nadzieję, że choć waga będzie rosła to dzięki ćwiczeniom nie odczuje tak przyrostu wagi :)

diamonds lubi tę wiadomość

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:43

• MartaM Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga stoi w miejscu, tylko niestety tuż przed ciążą przytyłam około 5 kilogramów i czuję się z tym koszmarnie... no ale trudno, teraz nie czas na odchudzanie.

Zgonie z zaleceniami lekarza biorę prenatal complex do 13 tyg, co drugi dzień na zmianę z kwasem foliowym. Ale chyba muszę zdecydować się na jakieś inne witaminy, bo nie zawsze mój żołądek na nie dobrze reaguje.

Od rana u mnie załamanie pogody, pochmurno i leje deszcz. Nareszcie chwila odpoczynku od upału i od razu lepiej się czuję :)

Miłego dnia Mamusie! Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ