X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ile ja się od Was dowiaduje :) teraz news o położnej. Będę musiała się coś więcej dowiedzieć na ten temat.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    ja też biorę tylko kwas foliowy,ale jedną tabletkę dziennie a dlaczego masz podwójną dawkę?

ze wzgledu na moje wczoesniejsze poronienie, lekarka powiedziala mi by brac 2tabl.

Widze, ze prawie kazda bierze co innego :-) nic, wybiore sie do apteki i podpytam :-)

Milego dnia :-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    U mnie waga stoi w miejscu, tylko niestety tuż przed ciążą przytyłam około 5 kilogramów i czuję się z tym koszmarnie... no ale trudno, teraz nie czas na odchudzanie.

Zgonie z zaleceniami lekarza biorę prenatal complex do 13 tyg, co drugi dzień na zmianę z kwasem foliowym. Ale chyba muszę zdecydować się na jakieś inne witaminy, bo nie zawsze mój żołądek na nie dobrze reaguje.

Od rana u mnie załamanie pogody, pochmurno i leje deszcz. Nareszcie chwila odpoczynku od upału i od razu lepiej się czuję :)

Miłego dnia Mamusie! Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    Marta ja też biorę prenatal complex o też zapach mnie odrzuca na sama myśl mi niedobrze a czemu bierzesz co drigi dzień ja biorę codziennie? Ja schudłam 3 kg ale dużo więcej ważę niż 50 kg

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2kg na minusie :-/

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obecnie 2kg na minusie. Było 3 ale o soboty apetyt sie trochę poprawił i zaczęłam jeść mięsko :)

Co do witamin to biorę Elevit ze względu na tarczyce. To jedyne witaminy chyba,które nie zwierają jodu a jod biorę oddzielnie. Za 9 ni wizyta to pewnie mi powie czy dalej mam je brać czy kupić inne :)

U mnie też dzisiaj chłodniej więc mam czy oddychać i nawet spałam do 10 :D

Miłego dnia :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przytyłam kg ;/ bo mnie apetyt akurat dopisuje..

ja swojej położnej też nie widziałam.. właściwie widziałam raz- gdy sama zadzwoniłam, aby przyjechała mi synka zobaczyć jak miał tydzień.. nie dość, ze wymyśliła, aby mąż po nią przyjechał.. to jak w końcu dotarła to stwierdziła, że jestem okropna matką, bo dziecko głodzę, bo za mało przytył, że powinnam go dokarmiać.. wysłała mojego męża do apteki po mleko i czekała aż przywiezie! wyobrażacie sobie, jak płakałam? tego samego dnia przyjechała moja teściowa- pielęgniarka środowiskowa i mnie uspokoiła.. oczywiście nie dałam małemu mm, tylko karmiłam go piersią przez 20m-cy! Głupia siksa.. tak się nastresowałam, pokłóciłam z mężem wtedy..nie było fajnie, więc za taką położną ja podziękuję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:49

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie ważę - ale będę musiała to zrobić na kolejnej wizycie :) pewnie przytyłam, ale naprawdę nie mam siły i ochoty się tym martwić. Mam tylko nadzieję, że nie przytyłam jakoś drastycznie - ale dziewczyny naprawdę nie mogę wielu rzeczy przełknąć i nić nie poradzę, że żywię się głównie kanapkami bo to toleruje. Jedyne co daje mi do myślenia to wymiana garderoby. Jeśli będę za szybko tyć, będę musiała kupić trochę nowych rzeczy bo przy mojej pracy opcja przeżycia ciąży w jednych spodniach nie przejdzie. A szkoda mi wydawać kasy na rzeczy, z których po ciąży nie zamierzam korzystać. Na szczęście jak drastycznie schudłam kilka lat temu to zostawiłam sobie trochę większych rzeczy właśnie z myślą o ciąży. Muszę je teraz odnaleźć u rodziców - może coś z tego nada się teraz.

A poza tym to w Krakowie dziś znacznie chłodniej po wczorajszej burzy i chyba dzięki temu mam dziś naprawdę dobry dzień. Czuje się bardzo przyzwoicie i oby tak dalej bo wczoraj urwałam się z pracy i dziś mam sporo do zrobienia.

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś 9 tydz ale ten czas szybko Leci juz nie długo wszystkie bedziemy po usg genetycznym ja dzisiaj na 16 jadę do Endo zobaczymy co powie na moje wyniki. Dziewczyny a o której Anka ma dziś wizytę? Trzymamy kciuki;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na 12.30

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za Anki wizyte <3

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie wróciłam od gina, i dowiedziałam się że mam "bardzo żywotne dziecko" :D piękny widok, jak wywija nóżkami i rączkami, wyglądało tak jakby tańczyło!! <3

bella82, Madzik82, MartaM, slodka100, Emily83, konwalianka, kasss, Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Przytyłyście już coś w ciąży? Czy waga stoi w miejscu? U mnie się waha rano zawsze 50 a potem ma wieczór do 51 czasem z kawałkiem dochodzi i znów po nocy wraca do wyjściowej. To samo dziej się z brzuchem :-) rano go nie widać a wieczorem oceniam na 5 mc :-)
    Ja nic nie przytyłam ale buniuś mi wyskoczył, co zresztą widać w awatarku

bella82, slodka100 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Marta ja też biorę prenatal complex o też zapach mnie odrzuca na sama myśl mi niedobrze a czemu bierzesz co drigi dzień ja biorę codziennie? Ja schudłam 3 kg ale dużo więcej ważę niż 50 kg

Wydaje mi się, czasami wzmaga u mnie mdłości i wymioty. Na ostatniej wizycie powiedziałam lekarzowi, że nie biorę codziennie, tylko na zmianę z samym kwasem foliowym to powiedział że bardzo dobrze i tak mam brać, bo nie ma potrzeby na tym etapie brać tak dużo witamin i tego się na razie trzymam.

Aktualizacja wcześniejszego wpisu. Wskoczyłam na wagę i w ciągu ostatnich dni spadło 1,5 kg.

Dorka faktycznie wyskoczył Ci brzuszek! Piękny brzuszek :) u mnie wybił poniżej pępka i staje się coraz bardziej widoczny. O ukochanych ołówkowych spódnicach mogę zapomnieć. Dodatkowo bardzo nabrzmiały mi piersi, więc swobodnie czuje się w dwóch sukienkach, które noszę na zmianę. Chyba czas na zakupy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 11:37

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    ja biore tylko kwas foliowy no i koncze powoli luteinke jeszcze z 3dni ;/

jak chodzi o wage to przytylam narazie jakies 0,5 kg staram sie wazyc co tydzien tu w belly pokazuje ze mam dobry pryrost wagi na tej dolnej granicy ;) fajnie by bylo jakby tak bylo przez cala ciaze ale czuje ze potem zaczne szybciej tyc jak bede sie lepiej czuc to bede wiecej i innych rzeczy mogla zjesc

dzisiaj zamowilam sobie wygodny stolik pod laptopa o taki: http://allegro.pl/sl1a-bambusowy-stolik-do-lozka-pod-komputer-laptop-i4483570680.html

bym mogla wygodniej z wami pisac bo od poczatku ciazy laptopa trzymam z boku na poduszce zeby nie zagrozic dzidzi (a to bardzo niewygodne)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi brzuszek tez troche wyskoczyl :) ale bardzo mnie to cieszy :) chcialabym miec juz jeszcze wiekszy :)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka super ten stolik - może sobie taki zamówię. Na razie nie jest mi potrzebny bo albo piszę z telefonu, albo jak jestem w pracy i wygodnie siedzę przy biurku. Ale stolik może mi się przydać jak będę chciała (w dalszym etapie ciąży) pracować trochę z domu.

Dorka - super masz ten brzuszek :)

MartaM - ja póki co mam większy problem ze stanikami niż ze spodniami. Zawsze miałam duży biust, ale teraz jest jeszcze gorzej i część sukienek musiałam odrzucić bo co z tego, że w pasie leży ok jak w biuście fatalnie - albo się nie dopinam, albo mnie za bardzo ściska :/

slodka100, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja biorę femibion 2 plus ,kwas foliowy,acard,dopegyt to wszystko raz dziennie a jeszcze plus chela-mag b6 3x1 mam wiec 8 tabletek dziennie rozdzielone ale wczesniej miałam obumarcie ciąży i teraz gin dmucha na zimne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 12:16

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zauważyłam, że piersi stały się pełniejsze i cieższe moj mowi ze bardziej mobilne są bo falują :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:17

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy bralam luteine i duphaston do 14tc. Potem powoli odstawialam. Kiedy juz lozysko przejelo funkcje progesteronu i tsbletki nie byly juz potrzebne. Teraz biore 2x dziennie jedna tabletke luteiny. Poki co lekarz nie kazal odstawiac wiec biore dalej...

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ