X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Wiem że ten temat już był ale nie umiem tego odnaleźć. Która z Was pije herbatę z liści malin/bierze wiesiołka? I w jakich dawkach. Rozważam rozpoczęcie "kuracji" :)

Herbatę nie wiem jak się pije, bo nie piję. Wiesiołka bierze się 3 razy dziennie po 2 tabletki. Znam też dziewczyny co aplikowały je sobie równocześnie bezpośrednio w krocze. Osobiście wiem, że wiesiołek może podnosić ciśnienie. Też nie stosuje.
    Jedyne co na krocze robię, to okłady z kawy...

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emertea GRATULUJĘ :D:D Niech Malutka zdrowo rośnie :*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea GRATULACJE!!! Kolejne dzieciątko "po drugiej stronie" ;) Zdrówka dla maleństwa i dla mamusi
    Justi mała śliczna, oj będziesz chłopaków odganiać jak podrośnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:24

Juusti69 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenka mam taką małą sugestię dotycząca "listy ".
    Otóż przy niku Emartea mamy nr 9 ale jest to już 10 dzidziuś na forum (ponieważ Limcia ma bliźniaki) także jeśli chcesz liczyć mamy to jest ok ale jeśli dzieci to należy zmienić numerki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:33

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec kasss mi napisała ze ma małą juz cały czas przy sobie ze jest śliczna ze ma niebieskie oczy i bujną czuprynke :)

loszcz, ines31, Sarah88, SunSun, Tygrysek, Ewelaa, anet525, Rybeńka, czekaja, madziutek 23, Tess, kaczamila, bella82, MamaAdasia, Emca, gosiaczek31, Juusti69 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i najprawdopodobnie wieczorem prześle mi kasss mmsa z zdj małej to odrazu wstawię wam na forum tylko mam nadzieje ze nie zapomni :) bo teraz nalewno taka przejęta jest

Tess, bella82, noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie n co dzialaly dokladnie te liscie malin?

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Ja wizyty i ktg mam teraz co tydzień.
    We wtorek moja gin będzie na urlopie....ale na ktg jadę normalnie do przychodni bo bedzie połóżna....a na wizyte mam jechać do innej przychodni do ginekolog która w tym czasie przejmuje zastepstwo za moja.

Dziwie sie ze tak pozno masz kolejna wizyte :/
    No właśnie tez ie dziwię ze tak do tego podszedł. Ale na 2 marca mam wizytę kwalifikacyjna do szpitala prywatnego zaklepać sobie miejsce do porodu i tam będę miala robione i usg i ktg wiec chociaz tyle

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże nie wiem jak chcecie z tymi numerkami. Mi się wydawało, że to będzie jako kolejność porodów. No ale można to zmienić. Przecież to jest tylko sugestia listy. A zawsze można zmienić

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po badaniu ktg wszystko oki chyba mała sobie spala tylko 2 razy jak się poruszała to myślałam że głowice z brzucha mi pospadają ale wtedy jej tetno z 145 skończyło momentalnie do 165. lekarz mnie wziął do siebie i sprawdził przepływy sprawdził ktg i tyle.

Madzik82, SunSun, Scarlett2014, Rybeńka, Emca, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem dobrze jest ta lista, liczy się ilość porodów nie dzieci, chyba ze drugie dziecko urodziłoby się później to co innego

Ewelaa, Rybeńka, czekaja, bella82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia mój lekarz twierdzi że liście malin nic nie dają :) ale też powiedział że na tym etapie mi nie zaszkodzą i mogę pić. Sporo położnych je zaleca - jak czytam na ten temat to z jednej strony piszą że przysiesza poród a z drugiej że go ułatwia (wzmacnia mięśnie macicy). Kij wie czy to coś daje :) ja jestem sceptyczna do takich rzeczy ale skoro mi nie zaszkodzą to może się zdecyduje :)

czekaja lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    O Boże nie wiem jak chcecie z tymi numerkami. Mi się wydawało, że to będzie jako kolejność porodów. No ale można to zmienić. Przecież to jest tylko sugestia listy. A zawsze można zmienić
    Spoko to tylko taka propozycja :-)
    Bez stresu.
    wydawało mi się bardziej logicznie po zdaniu "na swiecie witamy" podać ilość dzieci a nie porodów ale widać inni myślą odwrotnie.Jeśli wam odpowiada tak jak jest to dobrze.Przecież to tylko taka pierdola.
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 14:16

Rybeńka lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu..cudowne uczucie..Anet nic a nic nie czułam rozwarcia...

Emartea gratulacje!:)

Ja mam na papierze po siusiu brązowy śluz..i czuje się taka naruszona przez te badania..mam napisane w usg konflikt pepowinowy..i tylko to mnie właśnie martwi..dobrze że w pon lekarz

loszcz, Rybeńka, czekaja, anet525 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest konflikt pępowinowy? To dotyczy tego co Ci powiedzieli, że po wodach pępowina może wyjść?

Natalka 03.2015 <3
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ematrea gratuluje córki :) Trzymajcie się cieplutko :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi za chwile wizyta u lekarza wiec spokojnie napewno cie uspokoi:)

Emarta gratulacje. Malutka jest malutkim okruszkiem:)

Ja tez nic nie pije nie lykam jakos nie wierze w te specyfiki:) ale napewno nie zaszkodza:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam kolejne przemyslenie;) odnosnie wagi i wymiarow dziecka. z perspektywy czasu i opinie jakie slysze to waga podawana na usg bardzo czesto mija sie z prawda czyli waga urodzeniowa. sa to odchylenia w jedna lub w druga strone. Przestaję wieć sie sugerowac tym co mowi lekarka. wezme jeden zestaw wiekszy i jeden mniejszy. po porodzie jak bede wiedziala ile malutka mam to maz dowiezie mi odpowiedni rozmiar:)

najwazniejsze zeby lekarz sparwdzal to co naprawde istotne odnosnie maluszka a czy bedzie dlugi czy krotki tlusciutki czy nie to i tak pewnie bedzie dla nas najpeikniejszy na swiecie:)

SunSun, madziutek 23, Ewelaa, Scarlett2014, MamaAdasia, gosiaczek31, ines31 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Tess Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti - jaka minka! :D Taki mikro sceptycyzm ;)

Kasss - jak nas czytasz to wielkie gratki raz jeszcze, eh zazdrocha...

Emartea - gratki po raz pierwszy! Czekamy na kolejne info.

Rubi - ja na Twoim miejscu, jeśli znów zajdzie taka potrzeba to jechała już do docelowego szpitala gdzie chcesz rodzić... teraz niestety jest tak, że oni dostają kasę za każdą rodzącą i najchętniej by trzymali do porodu. A też nie wiadomo komu się kiedy zachce Ciebie w odpowiedni sposób ,,zbadać", albo zaaplikować jakiś przyspieszacz. Różne są przypadki, lepiej dmuchać na zimne.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już 2 tyg chodzę z rozwarciem na palec... ;)

EMARTEA gratulacje;*

KASS czekamy na fotke!! ;*

ja herbatkę z malin piję od skończonego 37 tyg i daję 2 małe łyżeczki i zalewam filiżanką gorącej wody i parze aż będzie letnia... i można tylko raz dziennie... ona niby nie przyspiesza poprodu tylko pomaga już podczas skurczów bo działa jakoś na macicę czy cuś ;D

a i dziewczyny ... nie wiem co wam tak się spieszy i czemu chcecie "wywoływać" poród przez spacery i dużą aktywność fizyczną... z jakiegoś powodu ta ciąża powinna trwać 40 tyg a nie np. 37... skoro tak ma być to po co pospieszać maluchy jeśli im tam dobrze? tylko dlatego że nie możecie się doczekać? skoro wytrzymałyście te 37 tyg to te 3 też dacie radę;*

a tak naprawdę każdy dzidziuś jest inny i ma swój czas na przyjście na tą stronę... jeden wcześniej, drugi później, nawet jeśli po terminie to trzeba im dać czas ;*

tylko nie odbierzcie tego źle... jako atak czy cuś... ;) to po prostu moje zdanie... ale rozumiem jeśli ktoś ma inny pogląd w tej kwestii bo każda z nas jest inna ;*

bella82, SunSun, Justyska89, Emrica, MamaAdasia, gosiaczek31, ines31, ewka1990, Rybeńka, gabi30 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ