Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Scarlett2014 wrote:Wiem że ten temat już był ale nie umiem tego odnaleźć. Która z Was pije herbatę z liści malin/bierze wiesiołka? I w jakich dawkach. Rozważam rozpoczęcie "kuracji"
Herbatę nie wiem jak się pije, bo nie piję. Wiesiołka bierze się 3 razy dziennie po 2 tabletki. Znam też dziewczyny co aplikowały je sobie równocześnie bezpośrednio w krocze. Osobiście wiem, że wiesiołek może podnosić ciśnienie. Też nie stosuje.
Jedyne co na krocze robię, to okłady z kawy...Scarlett2014 lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Emertea GRATULUJĘ
:D Niech Malutka zdrowo rośnie :*
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Rybenka mam taką małą sugestię dotycząca "listy ".
Otóż przy niku Emartea mamy nr 9 ale jest to już 10 dzidziuś na forum (ponieważ Limcia ma bliźniaki) także jeśli chcesz liczyć mamy to jest ok ale jeśli dzieci to należy zmienić numerki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:33
-
nick nieaktualnya wiec kasss mi napisała ze ma małą juz cały czas przy sobie ze jest śliczna ze ma niebieskie oczy i bujną czuprynke
loszcz, ines31, Sarah88, SunSun, Tygrysek, Ewelaa, anet525, Rybeńka, czekaja, madziutek 23, Tess, kaczamila, bella82, MamaAdasia, Emca, gosiaczek31, Juusti69 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MisiaMonisia wrote:Ja wizyty i ktg mam teraz co tydzień.
We wtorek moja gin będzie na urlopie....ale na ktg jadę normalnie do przychodni bo bedzie połóżna....a na wizyte mam jechać do innej przychodni do ginekolog która w tym czasie przejmuje zastepstwo za moja.
Dziwie sie ze tak pozno masz kolejna wizyte -
O Boże nie wiem jak chcecie z tymi numerkami. Mi się wydawało, że to będzie jako kolejność porodów. No ale można to zmienić. Przecież to jest tylko sugestia listy. A zawsze można zmienićOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnypo badaniu ktg wszystko oki chyba mała sobie spala tylko 2 razy jak się poruszała to myślałam że głowice z brzucha mi pospadają ale wtedy jej tetno z 145 skończyło momentalnie do 165. lekarz mnie wziął do siebie i sprawdził przepływy sprawdził ktg i tyle.
Madzik82, SunSun, Scarlett2014, Rybeńka, Emca, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastacia mój lekarz twierdzi że liście malin nic nie dają
ale też powiedział że na tym etapie mi nie zaszkodzą i mogę pić. Sporo położnych je zaleca - jak czytam na ten temat to z jednej strony piszą że przysiesza poród a z drugiej że go ułatwia (wzmacnia mięśnie macicy). Kij wie czy to coś daje
ja jestem sceptyczna do takich rzeczy ale skoro mi nie zaszkodzą to może się zdecyduje
czekaja lubi tę wiadomość
-
Rybeńka wrote:O Boże nie wiem jak chcecie z tymi numerkami. Mi się wydawało, że to będzie jako kolejność porodów. No ale można to zmienić. Przecież to jest tylko sugestia listy. A zawsze można zmienić
Bez stresu.
wydawało mi się bardziej logicznie po zdaniu "na swiecie witamy" podać ilość dzieci a nie porodów ale widać inni myślą odwrotnie.Jeśli wam odpowiada tak jak jest to dobrze.Przecież to tylko taka pierdola.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 14:16
Rybeńka lubi tę wiadomość
-
Ja już w domu..cudowne uczucie..Anet nic a nic nie czułam rozwarcia...
Emartea gratulacje!
Ja mam na papierze po siusiu brązowy śluz..i czuje się taka naruszona przez te badania..mam napisane w usg konflikt pepowinowy..i tylko to mnie właśnie martwi..dobrze że w pon lekarzloszcz, Rybeńka, czekaja, anet525 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
I mam kolejne przemyslenie;) odnosnie wagi i wymiarow dziecka. z perspektywy czasu i opinie jakie slysze to waga podawana na usg bardzo czesto mija sie z prawda czyli waga urodzeniowa. sa to odchylenia w jedna lub w druga strone. Przestaję wieć sie sugerowac tym co mowi lekarka. wezme jeden zestaw wiekszy i jeden mniejszy. po porodzie jak bede wiedziala ile malutka mam to maz dowiezie mi odpowiedni rozmiar:)
najwazniejsze zeby lekarz sparwdzal to co naprawde istotne odnosnie maluszka a czy bedzie dlugi czy krotki tlusciutki czy nie to i tak pewnie bedzie dla nas najpeikniejszy na swiecie:)SunSun, madziutek 23, Ewelaa, Scarlett2014, MamaAdasia, gosiaczek31, ines31 lubią tę wiadomość
-
Juusti - jaka minka!
Taki mikro sceptycyzm
Kasss - jak nas czytasz to wielkie gratki raz jeszcze, eh zazdrocha...
Emartea - gratki po raz pierwszy! Czekamy na kolejne info.
Rubi - ja na Twoim miejscu, jeśli znów zajdzie taka potrzeba to jechała już do docelowego szpitala gdzie chcesz rodzić... teraz niestety jest tak, że oni dostają kasę za każdą rodzącą i najchętniej by trzymali do porodu. A też nie wiadomo komu się kiedy zachce Ciebie w odpowiedni sposób ,,zbadać", albo zaaplikować jakiś przyspieszacz. Różne są przypadki, lepiej dmuchać na zimne. -
ja też już 2 tyg chodzę z rozwarciem na palec...
EMARTEA gratulacje;*
KASS czekamy na fotke!! ;*
ja herbatkę z malin piję od skończonego 37 tyg i daję 2 małe łyżeczki i zalewam filiżanką gorącej wody i parze aż będzie letnia... i można tylko raz dziennie... ona niby nie przyspiesza poprodu tylko pomaga już podczas skurczów bo działa jakoś na macicę czy cuś
a i dziewczyny ... nie wiem co wam tak się spieszy i czemu chcecie "wywoływać" poród przez spacery i dużą aktywność fizyczną... z jakiegoś powodu ta ciąża powinna trwać 40 tyg a nie np. 37... skoro tak ma być to po co pospieszać maluchy jeśli im tam dobrze? tylko dlatego że nie możecie się doczekać? skoro wytrzymałyście te 37 tyg to te 3 też dacie radę;*
a tak naprawdę każdy dzidziuś jest inny i ma swój czas na przyjście na tą stronę... jeden wcześniej, drugi później, nawet jeśli po terminie to trzeba im dać czas ;*
tylko nie odbierzcie tego źle... jako atak czy cuś...to po prostu moje zdanie... ale rozumiem jeśli ktoś ma inny pogląd w tej kwestii bo każda z nas jest inna ;*
bella82, SunSun, Justyska89, Emrica, MamaAdasia, gosiaczek31, ines31, ewka1990, Rybeńka, gabi30 lubią tę wiadomość