X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nowy tydzień :-)
    Nie wiem jak liczycie bo każdy ma inny system .Wiec według belly mam 37 a według suwaczka 36+0 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 10:51

ines31, SunSun, anet525, gosiaczek31, Justyska89, Emca lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz to jest tak ze skonczylas 36 tydzień, jak go skonczylas (tak by wpisali w karcie porodu gdyby nastąpił)to teraz leci nowy tydzień, Twój 37.

loszcz, noa8 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Zgadzam się ze po odejściu czopa to może być jeszcze długo ale tak jak mówisz od godzin do tygodni więc ciężko przewidzieć...
    Jeśli chodzi o wody to zawsze po odejściu trzeba jechać do szpitala tylko ze nie wszystkim wody odchodzą.Czasem położna je przebija (byłam świadkiem 2 razy) kiedy jest rozwarcie i skurcze a wody jeszcze jakimś cudem się "trzymają"
    No u mnie wody wlasnie sie trzymaly i pplozna przebila pęcherz. ..bolało

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Sarah skurcze powinny trwać ok 40-50 sek i być w miarę regularne co 7-6-5 min
    ja mam poki co dlugie po 20min srednio

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam sie z Wami. Troszkę Was nadrobiłam ale zapomniałam co komu mam napisać :P

Kass śliczna mała :)
    Justwol cieszę się że się odezwałaś,
    Sarah obserwuj się ale to moze być to :) w końcu mamy weekend a nasze dzieci tak przy weekendzie lubią przychodzić na swiat :) informuj nas co się dzieje :)
    Ciotki trzymają kciuki &&&&&&&

My z mężem zaczynamy rozmawiać o chrzcinach i zaplanowane mamy na święta. Będziemy je robić albo w domku albo w OSP bo brat męża jest w ochotniczej i może nam salę za darmo załatwić i robimy wszystko swoimi siłami. Muszę się pochwalić że mam wspaniałe ciotki i kuzynki naprawde pomocne i my tak sobie jeździmy i na wzajem pomagamy więc kucharki też nie będziemy brać. ale jak patrzę na listę z tak dobrymi rzeczami to nie wiem czy tam wysiedzę bez śliniaka. Chyba muszę od OSkara jakiś twarzowy pożyczyć :):)

Tess, ines31, SunSun, Sarah88, loszcz, gosiaczek31, noa8, Emrica, Ewelaa, Emca, gabi30 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Mój Klopsik coś się dziś nie chce ruszać :/ W nocy cały brzuch miałam napięty, twardy jak kamień, bóle w podbrzuszu, a teraz w kąpieli cisza, potrząsanie brzucha nie pomaga... zjadłam kanapkę z dżemem i kończę kakao. Chyba zaraz zwymiotuję, ale może Mała się pobudzi.
    Spróbuj sie położyć i przekrecac z lewego boku na prawy parę razy i docelowo położyć na lewym boku.Mi tak kazały robić położne w szpitalu i działało

loszcz, Anastacia33 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 38 tygodniu ciąży! Zostało 14 dni do porodu wow :)
    Sara może to już To! trzymam kciuki :*
    Miłej niedzieli no i jeżeli będą jakieś porody dzisiaj ;) to oczywiście powodzenia!

Sarah88, loszcz, anet525, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah chyba "co" 20 minut a nie "po" 20 minut bo to bardzo duza różnica.

201503231678.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami loszcz mój suwaczek pokazuje nowy tydz zawsze od każdego poniedzialku i ciągle musze go odświeżać.a zapomniałam go odświeżyć.
    Ja tez jestem w nowym tyg 36:).
    Skurcze i bole meczylyly mnie do 3 nad ranem ale są nieregularne i dopiero teraz sie obudziłam. Żaden czop ani zmiany śluzu nie mam wiec wiem ze jeszcze mam czas. Z co wód plodowych nie ma na to reguły z poprzednia ciaza trafiłam na porodówkę z kurczaki co 5 min rozwarciem na 3 cm ale wody mi nie odeszly musi mi przebić. Pociesza mnie fakt ze zostalo do terminu 25 dni wiec jesli to są skurcze przepowiadajace Np dwa tyg przed porodem to spoko urodzę w okresie juz donoszonej ciazy.
    Dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki kazdej niewiele zostalo wiec teraz będziemy się wymieniać naszymi odczuciami co do jak ktora sie czuje jakie skurcze itd. Mnie drażnią tylko to ze podczas skurczy towarzyszy mi silny bol z kręgosłupa a to napitala okrutnie

loszcz lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wiem co jest z tymi weekendami, ale ja się dziś obudziłam też z lekkim ,,muleniem" w podbrzuszu jak na okres... zawsze mnie to przyprawiało o zły humor :/

Ale mały się rusza standardowo, jutro czeka mnie wizyta u gin... no i do terminu jeszczez 4 tygodnie... przynajmniej 14 dni bym chciała jeszcze wytrzymać.. jeszcze mi kaftaniki zostały do wyprasowania i dziura w szlafroku do zaszycia ;)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess a gdzie zdecydowalas sie rodzić ?

ex2btv738sn49jef.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    no ja mam wlasnie takie co trwają dlugo, dlatego jeszcze nie panikuje ;)
    Dziwne...
    Skurcze zaczynają się od krótkich z długimi przerwami i stają się coraz dłuższe z krótkimi przerwami im bliżej porodu.Nie słyszałam nigdy o skurczu trwającym 20 min non stop.Ty może się zbieraj do tego szpitala...

201503231678.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Sarah chyba "co" 20 minut a nie "po" 20 minut bo to bardzo duza różnica.
    ja mam coś takiego np ze trwają po 20min a przerwa jest też ok 20 i potem nastepny idzie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    gosiaczek, przez Ciebie nie wiem co mam robic! :P
    Kochana licz skurcze jsk dlugo trwaja i w jakich odstepach sie pojawiają jesli beda co 10 minut i coraz dluzsze to smigaj na porodowke

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun - trudno powiedzieć, że zdecydowałam :) Albo Żeromski, albo Rydygier :) Oba szpitale mają polecenie moich znajomych i lekarzy, więc myślę, że z grubsza wszystko jedno. Myślałam, że zdążę może na jeszcze jakieś dni otwarte :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z łóżka..bóle ustały już wieczorem jedyne co to jak czasem mały się poruszy to zabili w pochwie jakby gmeral tam rączką..ale to pokus..
    Sarah trzymaj się..ja miałam wczoraj skurcze przez jakieś 30 min. Bez przerwy. Dopiero po nospie i jak zdjęłam spodnie to zaczęło puszczać . Faktycznie weekend lubi nas obdarowac w nowe maluszki dlatego trzymajcie się:)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rydygierze wiem ze nie ma dni otwarych ale można podejść i obejrzeć z położoną oddział.

ex2btv738sn49jef.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Ja się witam z łóżka..bóle ustały już wieczorem jedyne co to jak czasem mały się poruszy to zabili w pochwie jakby gmeral tam rączką..ale to pokus..
    Sarah trzymaj się..ja miałam wczoraj skurcze przez jakieś 30 min. Bez przerwy. Dopiero po nospie i jak zdjęłam spodnie to zaczęło puszczać . Faktycznie weekend lubi nas obdarowac w nowe maluszki dlatego trzymajcie się:)
    no ja też mam wlansie takie skurcze po 20,30min i nie wiem co to znaczy

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM napisz jak się sytuacja rozwinie.Czasem dzieci tak "straszą" rodziców.
    W poprzednim tygodniu musiałam jechać do szpitala bo mały się nie poruszał.Oczywiście wszystko okazało się ok .Mam nadzieję że u Ciebie będzie tak samo jak w moim przypadku i ten brak ruchu jest tylko objawem lenistwa dzidzi.

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    gosiaczek, przez Ciebie nie wiem co mam robic! :P
    sarah spokojnie, u mnie inna bajka bo ten gbs pieprzony mi wyszedl wiec ja musze szybko:-) no i drugi porod a one z reguly szybciej postepuja.

Ty na spokojnie tak jak radzi Anastacia licz skurcze albo czekaj na te wody. Wez ciepla kapiel, prysznic, poloz sie, wez jakas nospe, magnez. Jak nie pomaga, to obserwuj i badz czujna poprostu z tymi skurczami. A jesli nie daje ci to spokoju to jedz na Ip jesli masz blisko na ktg to powiedza jak sytuacja na obecna chwile. I czy to powazne skurcze.

‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ