X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tym ktg w takiej sytuacji bylam w piatek i juz nie chce bo znowu mi beda kazali zostac ;/ a to nie do tego szpitala bede jechala, poki co jest ok ,skurcze są, maly sie rusza(glownie jak nie ma skurczy),zobaczymy co bedzie, do spzitala wybranego mam ok 15min bo wczoraj z mezem jechalismy specjalnie tam i liczylismy czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:25

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah lekarz kazal mi jechac do szpitala jak skurcze beda regularne i zejda do 10 minut Albo jak odejda wody. Powiedzial ze jak nie jestem pewna co to za skurcze to mam wziac ciepla kapiel. Jak to przepowiadajace to przejda. A jak porodowe to sie utrzymaja i one tez nie ustepuja mimo zmiany pozycji.

Gosiaczek no moj lekarz tez w szoku ze sie tak trzymam. Ale blizna po cc sie nie rozchodzi wiec moge poczekac do terminu ze spokojem. Wilalabym zeby akcja sama sie zaczela, srednio chce cc na termin :/

Rubi, Anet i reszta cierpiacych jeszcze troszke! Teraz polecam lezenie i opychanie sie pysznosciami ktore zaraz beda zakazane! :) uskuteczniam to co wieczor :)

gosiaczek31, anet525, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    na tym ktg w takiej sytuacji bylam w piatek i juz nie chce bo znowu mi beda kazali zostac ;/ a to nie do tego szpitala bede jechala, poki co jest ok ,skurcze są, maly sie rusza(glownie jak nie ma skurczy),zobaczymy co bedzie, do spzitala wybranego mam ok 15min bo wczoraj z mezem jechalismy specjalnie tam i liczylismy czas :)
    W razie czego jedz juz odrazu do szpitsla w ktorym chcesz rodzic.

Sarah88 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey no niestety nie rodzę ;) hihi

wczoraj odszedł mi czop było go bardzo dużo ale był czysty (nie podbarwiony krwią) ;)

miałam nadzieję że coś się zacznie ale tylko w nocy kilka delikatnych skurczyków ;D

TAKŻE CHYBA ODSTĄPIE DZISIEJSZY TERMIN DLA POTRZEBUJĄCEJ ;)

gosiaczek31, loszcz, ines31, bella82, Rybeńka, SunSun, Emca, MamaAdasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie znam z tymi wodami mówię co mi mówi położna wiec zbytnio mądra w tym nie jestem :)

wiedziałam że madziutek jeszcze nie rodzi hehe ktoś musi zostać na marzec :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym czopem to slyszalam ze jak podbarwiony krwia to akcja zacznie sie szybko a jak czysty to moze sie przeciagnac.
    Ja juz chyba od dawna nie mam czopa i chyba odchodzil na raty. Chyba...
    Ale nie spieszmy sie tak! Wiosna dopuero idzie, bedzieny dluzej na macierzybskim. Myske ze polowa marca to najlepszy termin w ciagu calego roku :)
    Ja wstrzymuje ile sie da :)

gosiaczek31, SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun - ja słyszałam, że w Żeromskim nie ma dni otwartych tylko trzeba podejść ;) Ja będę dzwonić i się umawiać.

Na stronie Rydygiera jest takie info: http://www.szpitalrydygier.pl/oddzia%C5%82y/oddzia%C5%82-ginekologiczno-po%C5%82o%C5%BCniczny/

Więc wychodzi na to, że w przyszłą sobotę można się załapać, ale 9 rano... o matko, dla mnie jeszcze głęboka noc :)

SunSun lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, udało mi się doczytać.. Gratuluję dzieciaczków.
    Dziewczynki to już finisz, zaraz każda z nas będzie miała malucha, a dolegliwości ostatnich tygodni odejdą w zapomnienie.. Buziaki dla wszystkich

gosiaczek31, ines31, Tess, ewka1990, Emrica, SunSun, Ewelaa, Emca, MamaAdasia, gabi30, kaczamila lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• ines31 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie dotarło że jestem gruba :( (nie chodzi tylko o brzuch) Po zrobieniu prania wczoraj dziś musiałam zajrzeć do szafy M żeby się mieć w co ubrać :/ . No ale nie będę 2 tygodnie przed końcem ciuchów kupować bo mam zamiar szybko zrzucić nadmiar kg , a jeżeli nie będę miała w czym chodzić to będę miała większą motywacje ;) ( tak sobie wymyśliłam) . U mnie chyba jakieś załamanie nastroju dziś :( . W nocy ból bioder, kolana, zgaga a dziś od rana potworny ból głowy. Sorry że smucę wam ale może wygadanie się mi pomoże?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja tylko na chwile nie dam was rady nadrobić od wczoraj mam mega doła okazało sie że ta moja kumpela co plamiła jutro jedzie na wawe do kliniki na badania genetyczne bo na usg coś wyszło nie tak dokładnie nie pamiętam co rozmawiałam wczoraj z jej meżem bo byli na usg takim dokładniejszym u lekarza z łodzi i on ich skierował do wawki że wystepują u niej 4 czynniki jakieś że trzeba zrobić dokładniejsze badania mówił coś o przykurczu mięśniowym o NT chyba ale ona już jest w 19 tyg to na Nt chyba za późno wspomniał nawet coś o przerwaniu ciąży jak wyniki będą złe i jakoś nie moge sobie poradzić z tym mam nadzieje że dzidziuś okaże sie jednak zdrowy bo na to zsługują w 100%

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze że niektóre zaczyna coś brać więc jak coś życze powodzenia

ja jutro 7 rano szpital ale pewnie mnie wezmną do izolatki bo u nas szpital w domu nawet maż sie rozłożył a on raczej z tych twardych

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zglupialam!! Cos mi mokro bylo, ide do lazienki, zdejmuje spodnie a tam glut gigantyczny ze mnie zwisa az do kolan!!! Co to? To ten czop jeszcze?
    Sorry za obrzydliwy opis sprawy ale chyba jeszcze obiadu nie jecie

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Do mnie właśnie dotarło że jestem gruba :( (nie chodzi tylko o brzuch) Po zrobieniu prania wczoraj dziś musiałam zajrzeć do szafy M żeby się mieć w co ubrać :/ . No ale nie będę 2 tygodnie przed końcem ciuchów kupować bo mam zamiar szybko zrzucić nadmiar kg , a jeżeli nie będę miała w czym chodzić to będę miała większą motywacje ;) ( tak sobie wymyśliłam) . U mnie chyba jakieś załamanie nastroju dziś :( . W nocy ból bioder, kolana, zgaga a dziś od rana potworny ból głowy. Sorry że smucę wam ale może wygadanie się mi pomoże?
    No ja od kakiegos tygodnia czuje sie gruba jsk słoń. ..w nocy z boku na bok jsk sie przewracam to nie dosc ze ciezko to robie to powoli bo strasznie rwie mnie spojenie.

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik - ano wygląda na czop... możesz sobie wyguglać w grafice jak takie cudo wygląda ;)

Madzik82 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to Ty się nas pytasz?:P my nic nie wiemy :P ale mowilas że ogladalas w necie obrazki czopu..tp było podobne?
    MamaAdasia co u Ciebie bo się wcale nie odzywasz?

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik czop moze byc dlugi wiec to to,a jaki kolorm mialo?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Madzik myślę, że to czop :-)

Madziutek a może teraz się coś rozkręci?

Sylwia to straszne co piszesz! Nawet sobie nie wyobrażam co Ci rodzice muszą teraz przechodzić :-( oby Maluszek okazał się zdrowy! Trzymam kciuki!

A ja miałam przez półtorej godziny skurcze co 6-8 minut hehe i juz się zastanawiałam czy jechać ale już przeszło.

Madzik82, MamaAdasia, sylwia85 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik czyli ty kolejna będziesz albo razem z rybenką. Rybenka to jeszcze może wrocic a jak długie skurcze miałaś? Ja mam skurcze w caly swiat. Wczoraj krótkotrwale co 5-10 min kilka serii potem przerwa byla długa Np za dwie godz co 5 min klikusekundowe. Wiec twierdze ze to są przepowiadajace.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie raczej są krótkie, takie 15sekund ale też zdarzają się i takie po ok 30-45 sekund.
    Też mi się wydaje, że to jeszcze te przepowiadające. Czekam aż będą bardziej regularne i dłuższe. Nie chce jechać za szybko.

Madzik82, anet525 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

U mie piekna pogoda a moja Wiktoria dziś strasznie leniwa jest mało sie rusza

MamaAdasia lubi tę wiadomość

‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ