Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzytam, czytam i jestem ciekawa czy będą z tego jakieś dzieci w ten weekend
My już dziś po obiedzie ale Czekaja podziel się prosze przepisem na tarte z indykiem. Ja nie znajdę wątróbki to musze mieć alternatywę
Co do cellulitu to ja zgadzam się że ruch i sposób odżywiania dużo daje. No i chyba trochę geny. Ja ważąc nawet w pewnym okresie mojego życia koło 70 kg miałam nogi bz cellulitu a moje przyjaciółka ważąc 15 kg mniej miała z tym naprawdę spory problem.
Dziś spojrzałam w lustro i też średnio się poczułambrzuch mam już ogromny a tyłek też mi się powiększył. Mam też wrażenie że zaczęła puchnąć. No a rzeczy w których chodzę w ciąży na pewno spale albo wyrzuce! Nie mogę już na nie patrzeć.
Nadal od czasu do czasu coś mnie kłuje, momentami twardnieje mi brzuch ale możliwe że to efekt zmniejsza dawki magnezu. Nadal więc proszę trzymać mi miejsce na marzec ale nie na sam początekWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 15:39
czekaja, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykiedyś wrzucalam filmik jak zabawić dziecko i jednocześnie ćwiczyć
wiem wiem ze to nie to samo. ufam tej kosmetyczce i widzę że ona mnóstwo certyfikatów MZ jeździ na szkolenia co chwila od 2 lat chodzę do niej na rzęsy metoda 1 : 1 i nigdy się nie zawiodłam i mam nadzieje ze to tez pomoże a masaż + ruch to już wogóle powinno być super
czekaja lubi tę wiadomość
-
Scarlett chetnie ale nie mam konkretnego przepisu;) troche tak szukalam w inetrnecie i z kazdego przepisu cos wzielam;) spod od tarty mam z moich wypiekow z tatry z grzybami lesnymi a farsz to to co mialam w lodowce tj suszone pomidory fasolka szparagowa pieczarki i indyk cebula i czosnek. wszystko podsmazylam na patelni i zalalam smietana kremowka z roztrzepanymi 3 jajkami:) i teraz sie piecze:)
a teraz ja ide sie umyc i przygotowac do wizyty w szpitalu. moj maz wygadal sie siostrze ze wczoraj cos mi tam polecialo i sieje panike ze mam jechac do szpitala. nie daruje mi wiec chyba nie mam wyjscia i dla jego siwetego spokoju musze jechac bo mi wmawia jakies zakazenie.Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeh Scarlet ja to samo śmieje się ze legginsy odrazu pale a tuniki tez wyrzucam. smiałam się wczoraj do męża bo ubezpieczona jestem w PZU i po urodzeniu mam dostać 1500 zł to smiałam się ze matka po porodzie bierze kasę i znika w szale zakupów tak bym chciała juz ładne rzeczy buty i jeansy
-
Dziewczyny, a te Wasze skurcze bolą? Bo ja też mam czasami, ale w ogóle bezbolesne, tylko takie spinanie macicy przez może pół min. i cisza. Trzeba jechać jak są co 10 min te bolące tylko czy te niebolące to też? Nie wiem czy ja to rozpoznam...najlepiej jak wody polecą wtedy nie ma wątpliwośi.
Madzik, Sarah, Rybeńka trzymam kciuki jakby co
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekaja widzę że mieszasz przepisy jak ja. Tylko u mnie często kończy się to katastrofą
daj kończę znać jak wrócisz!
Justyska ja kiedyś kochałam przedłużane rzęsychoć dość krótko. Ale jak w lecie będę miała doła związanego z tym jak wyglądam to może do tego wrócę.
czekaja, Justyska89 lubią tę wiadomość
-
A co do skurczy to ja spinanie brzucha mam regularne co 5 minut trzyma kilka sekund i puszcza ale takie bolesne miesiaczkowe mam krotko i nieregularnie. twardnienia regularne mam od dawna i jeszcze nie urodzilam wiec mysle ze tych nie trzeba sie obawiac:)
ja w ogole mam wrazenie ze to jest trudny temat i nie bede wiedziala kiedy pojechac jak juz sie naprawde zacznie;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez zastanawiam się czy będę wiedziała kiedy jechać bo coś mi się zdaje że nie będę wiedziała niby mam czasem twardnienia brzucha ale to chyba nie to. w nocy raz miałam taki ból ze szok bo bolał mnie brzuch był bardzo twardy i momentalnie bol przeszedł na kręgosłup i parlo mnie na kupę co to było to był ten skorcz z bólem krzyżowym ???
-
Hej,
Rubi- żyję, nie rodzęKorzystam z ładnej pogody i ostatnich chwil we trójkę
Byłam z małym na spacerku, później u tesciow na obiedzie, właśnie wróciliśmy. Ja czekam na marzec
Sarah, trzymam kciuki ! Jak coś to jedź już do właściwego szpitala.
Madzik, ja wczoraj miałam kawałek takiego gluta, był rozciagliwy,ale mało tego było.Kolor kremowy. W 1szej ciąży czop odszedł mi chyba z 2 tyg przed terminem.
Za to wczoraj mnie znów nieźle czyściło, masakra. Jakieś rewolucje mam
Co do skurczów ja z Adasiem zadnego nie miałam, ale pojechałam na IP na KTG, miałam wyznaczone,a przed tym mi odeszły wody bez żadnego bólu.
Teraz też nie mam skurczów, czasem mnie coś zakłuje, zaboli i przechodzi.
Jutro idę do gin razem z MadzikWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:34
Scarlett2014, loszcz, Rubi, Madzik82, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość
-
Justyska89 wrote:Heh Scarlet ja to samo śmieje się ze legginsy odrazu pale a tuniki tez wyrzucam. smiałam się wczoraj do męża bo ubezpieczona jestem w PZU i po urodzeniu mam dostać 1500 zł to smiałam się ze matka po porodzie bierze kasę i znika w szale zakupów tak bym chciała juz ładne rzeczy buty i jeansy
-
nick nieaktualnyJa to na pewno zalicze z dwa fałszywe alarmy a jak zacznie się naprawdę to pewnie będę zwlekać z pojechaniem na IP
Czekaja spoko. . ja po prostu do gotowania mam średnią rękę
Ja jutro mam tylko KTG ale zawsze to jakaś atrakcja. Za to w środę idę do ponoć rewelacyjnej lekarki. Pracuje w szpitalu w którym chce rodzić więc specjalnie się do niej umówiłam żeby dopytamć o znieczulenie etc. W ogóle myślę że po takiej wizycie poczuje się pewniej ze szpitalem który wybrałam.
Justyska ja zrezygnowałam z rzęs właśnie dlatego że żeby osiągnąć efekt na którym mi zależało musiałam chodzić co 3 tygodnie. Wydawała kupę kasu i wiecznie brakowało mi na to czasu. Poza tym w tamtym okresie zaczynałam nosić soczewki i rzęsy bardzo cierpiały przy moich próbach zakładania i ściągania soczewek
Bolesnych skurczy ja jeszcze nie doświadczyłam.MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Ja jutro mam na 8:30. Gina..chyba już wcześniej się nie dało..
a po lekarzu pakuje małego do szpitala..
Ja chciałam Zrobić rzesy właśnie przed porodem ale chyba narazie straciłam głowę do takich rzeczy..dzis cały dzień siedzę/leze na kanapie nawet mój mąż zrobil pierwszy raz w. Swoim życiu obiad..ale zmęczyłam się chyba bardziej od niego tłumacząc mu co gdzie jakale i tak jestem z niego mega dumna..
Powodzenia jutro na wizytach..SunSun, MamaAdasia, gosiaczek31, Emca, Madzik82, czekaja lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:a czy w PZU jest okres karencji? bo ja jestem ubezpieczona w PZU od konca maja, wiec w ciazy jeszcze nie bylam, ale nie wiem jak oni to licza i na co patrzą...a slyszalam ze 9miesiecy karencji jest zeby dostac pieniadze z tytulu urodzenia dziecka
Tak okres karencji jest chyba 9 mies jeśli chodzi o ciaze bo o inne to jest tam 6 mies -
Hej u nas wszystko ok. Mała jakieś 15 min po słodkiej bombie na śniadanie się rozruszała. A później wybraliśmy się z B. na super długi spacer po mieście. Dzisiaj pierwszy raz przy chodzeniu czułam tak mocno ciężar napierający na szyjkę, ale to pewnie dlatego, że brzuch mi się sporo obniżył.
Skurczy generalnie nie czuję, twardnienie brzucha tak, ale nic bolesnego. Tak jak większość z Was bardzo chciałabym, żeby zaczęło się od odejścia wód.
Na spacerze spotkaliśmy znajomych z 3 miesięcznym dzieckiem i jak się okazało możliwe jest zrzucenie ciążowych 20 kg w tym czasieWrócił mi dobry humor
Scarlett2014, noa8, gosiaczek31, Ewelaa, MamaAdasia lubią tę wiadomość