X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, czytam i jestem ciekawa czy będą z tego jakieś dzieci w ten weekend :)

My już dziś po obiedzie ale Czekaja podziel się prosze przepisem na tarte z indykiem. Ja nie znajdę wątróbki to musze mieć alternatywę :)

Co do cellulitu to ja zgadzam się że ruch i sposób odżywiania dużo daje. No i chyba trochę geny. Ja ważąc nawet w pewnym okresie mojego życia koło 70 kg miałam nogi bz cellulitu a moje przyjaciółka ważąc 15 kg mniej miała z tym naprawdę spory problem.

Dziś spojrzałam w lustro i też średnio się poczułam :/ brzuch mam już ogromny a tyłek też mi się powiększył. Mam też wrażenie że zaczęła puchnąć. No a rzeczy w których chodzę w ciąży na pewno spale albo wyrzuce! Nie mogę już na nie patrzeć.

Nadal od czasu do czasu coś mnie kłuje, momentami twardnieje mi brzuch ale możliwe że to efekt zmniejsza dawki magnezu. Nadal więc proszę trzymać mi miejsce na marzec ale nie na sam początek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 15:39

czekaja, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska obys miala racje ze sie zna:) jesli tak to spoko ale lepiej dmuchac na zimne i lepiej zeby nie byla samoukiem:) a rcuh przy dziecku to nie to samo co cwiczenia na nogi ale spacery napewno tez pomoga:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś wrzucalam filmik jak zabawić dziecko i jednocześnie ćwiczyć :) wiem wiem ze to nie to samo. ufam tej kosmetyczce i widzę że ona mnóstwo certyfikatów MZ jeździ na szkolenia co chwila od 2 lat chodzę do niej na rzęsy metoda 1 : 1 i nigdy się nie zawiodłam i mam nadzieje ze to tez pomoże a masaż + ruch to już wogóle powinno być super :)

czekaja lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett chetnie ale nie mam konkretnego przepisu;) troche tak szukalam w inetrnecie i z kazdego przepisu cos wzielam;) spod od tarty mam z moich wypiekow z tatry z grzybami lesnymi a farsz to to co mialam w lodowce tj suszone pomidory fasolka szparagowa pieczarki i indyk cebula i czosnek. wszystko podsmazylam na patelni i zalalam smietana kremowka z roztrzepanymi 3 jajkami:) i teraz sie piecze:)

a teraz ja ide sie umyc i przygotowac do wizyty w szpitalu. moj maz wygadal sie siostrze ze wczoraj cos mi tam polecialo i sieje panike ze mam jechac do szpitala. nie daruje mi wiec chyba nie mam wyjscia i dla jego siwetego spokoju musze jechac bo mi wmawia jakies zakazenie.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Scarlet ja to samo śmieje się ze legginsy odrazu pale a tuniki tez wyrzucam. smiałam się wczoraj do męża bo ubezpieczona jestem w PZU i po urodzeniu mam dostać 1500 zł to smiałam się ze matka po porodzie bierze kasę i znika w szale zakupów tak bym chciała juz ładne rzeczy buty i jeansy

• Emca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a te Wasze skurcze bolą? Bo ja też mam czasami, ale w ogóle bezbolesne, tylko takie spinanie macicy przez może pół min. i cisza. Trzeba jechać jak są co 10 min te bolące tylko czy te niebolące to też? Nie wiem czy ja to rozpoznam...najlepiej jak wody polecą wtedy nie ma wątpliwośi.

Madzik, Sarah, Rybeńka trzymam kciuki jakby co :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja widzę że mieszasz przepisy jak ja. Tylko u mnie często kończy się to katastrofą :) daj kończę znać jak wrócisz!

Justyska ja kiedyś kochałam przedłużane rzęsy :) choć dość krótko. Ale jak w lecie będę miała doła związanego z tym jak wyglądam to może do tego wrócę.

czekaja, Justyska89 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett nie kracz mam nadzieje ze da sie zjesc chcoiaz mi juz glod przeszedl bo mnie nastraszyli wszyscy:(

przynajmniej ktg mi zrobia bo jeszcze nie mialam;)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skurczy to ja spinanie brzucha mam regularne co 5 minut trzyma kilka sekund i puszcza ale takie bolesne miesiaczkowe mam krotko i nieregularnie. twardnienia regularne mam od dawna i jeszcze nie urodzilam wiec mysle ze tych nie trzeba sie obawiac:)

ja w ogole mam wrazenie ze to jest trudny temat i nie bede wiedziala kiedy pojechac jak juz sie naprawde zacznie;)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej kocham i martwię się jak to będzie po porodzie bo co 3 góra 4 tyg robie i będę musiała jakoś się wyrwać na 2 godz bo nie chce zaprzestać robić ja juz nie pamiętam jak wyglądam bez rzęs :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zastanawiam się czy będę wiedziała kiedy jechać bo coś mi się zdaje że nie będę wiedziała niby mam czasem twardnienia brzucha ale to chyba nie to. w nocy raz miałam taki ból ze szok bo bolał mnie brzuch był bardzo twardy i momentalnie bol przeszedł na kręgosłup i parlo mnie na kupę co to było to był ten skorcz z bólem krzyżowym ???

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Rubi- żyję, nie rodzę :D Korzystam z ładnej pogody i ostatnich chwil we trójkę :) Byłam z małym na spacerku, później u tesciow na obiedzie, właśnie wróciliśmy. Ja czekam na marzec :)

Sarah, trzymam kciuki ! Jak coś to jedź już do właściwego szpitala.

Madzik, ja wczoraj miałam kawałek takiego gluta, był rozciagliwy,ale mało tego było.Kolor kremowy. W 1szej ciąży czop odszedł mi chyba z 2 tyg przed terminem.

Za to wczoraj mnie znów nieźle czyściło, masakra. Jakieś rewolucje mam :D

Co do skurczów ja z Adasiem zadnego nie miałam, ale pojechałam na IP na KTG, miałam wyznaczone,a przed tym mi odeszły wody bez żadnego bólu.
    Teraz też nie mam skurczów, czasem mnie coś zakłuje, zaboli i przechodzi.

Jutro idę do gin razem z Madzik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:34

Scarlett2014, loszcz, Rubi, Madzik82, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Heh Scarlet ja to samo śmieje się ze legginsy odrazu pale a tuniki tez wyrzucam. smiałam się wczoraj do męża bo ubezpieczona jestem w PZU i po urodzeniu mam dostać 1500 zł to smiałam się ze matka po porodzie bierze kasę i znika w szale zakupów tak bym chciała juz ładne rzeczy buty i jeansy
    a czy w PZU jest okres karencji? bo ja jestem ubezpieczona w PZU od konca maja, wiec w ciazy jeszcze nie bylam, ale nie wiem jak oni to licza i na co patrzą...a slyszalam ze 9miesiecy karencji jest zeby dostac pieniadze z tytulu urodzenia dziecka

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na pewno zalicze z dwa fałszywe alarmy a jak zacznie się naprawdę to pewnie będę zwlekać z pojechaniem na IP :)

Czekaja spoko. . ja po prostu do gotowania mam średnią rękę :)

Ja jutro mam tylko KTG ale zawsze to jakaś atrakcja. Za to w środę idę do ponoć rewelacyjnej lekarki. Pracuje w szpitalu w którym chce rodzić więc specjalnie się do niej umówiłam żeby dopytamć o znieczulenie etc. W ogóle myślę że po takiej wizycie poczuje się pewniej ze szpitalem który wybrałam.

Justyska ja zrezygnowałam z rzęs właśnie dlatego że żeby osiągnąć efekt na którym mi zależało musiałam chodzić co 3 tygodnie. Wydawała kupę kasu i wiecznie brakowało mi na to czasu. Poza tym w tamtym okresie zaczynałam nosić soczewki i rzęsy bardzo cierpiały przy moich próbach zakładania i ściągania soczewek :)

Bolesnych skurczy ja jeszcze nie doświadczyłam.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam na 8:30. Gina..chyba już wcześniej się nie dało..:P a po lekarzu pakuje małego do szpitala..
    Ja chciałam Zrobić rzesy właśnie przed porodem ale chyba narazie straciłam głowę do takich rzeczy..dzis cały dzień siedzę/leze na kanapie nawet mój mąż zrobil pierwszy raz w. Swoim życiu obiad..ale zmęczyłam się chyba bardziej od niego tłumacząc mu co gdzie jak :P ale i tak jestem z niego mega dumna..
    Powodzenia jutro na wizytach..:)

SunSun, MamaAdasia, gosiaczek31, Emca, Madzik82, czekaja lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnych skurczy. Mam nadzieję, że rozpoznać właściwe i sruuuuuu do szpitala. Nie mogę pozwolić sobie na falstart, bo mam 60 km i to ok 45 min jazdy.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    a czy w PZU jest okres karencji? bo ja jestem ubezpieczona w PZU od konca maja, wiec w ciazy jeszcze nie bylam, ale nie wiem jak oni to licza i na co patrzą...a slyszalam ze 9miesiecy karencji jest zeby dostac pieniadze z tytulu urodzenia dziecka

Tak okres karencji jest chyba 9 mies jeśli chodzi o ciaze bo o inne to jest tam 6 mies

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu ale tu cicho. ..

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wykapalam...Fabianek chyba lubi jak mama pluska sie w wodzie bo krecil sie intendywnie.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas wszystko ok. Mała jakieś 15 min po słodkiej bombie na śniadanie się rozruszała. A później wybraliśmy się z B. na super długi spacer po mieście. Dzisiaj pierwszy raz przy chodzeniu czułam tak mocno ciężar napierający na szyjkę, ale to pewnie dlatego, że brzuch mi się sporo obniżył.

Skurczy generalnie nie czuję, twardnienie brzucha tak, ale nic bolesnego. Tak jak większość z Was bardzo chciałabym, żeby zaczęło się od odejścia wód.

Na spacerze spotkaliśmy znajomych z 3 miesięcznym dzieckiem i jak się okazało możliwe jest zrzucenie ciążowych 20 kg w tym czasie :) Wrócił mi dobry humor :)

Scarlett2014, noa8, gosiaczek31, Ewelaa, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ