X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy mi czop nie odszedl. W necie sa takie przezroczyste a moj to taki troche obrzydliwy byl. Nie byl przezroczysty jak kurze jajo. Kolor metny, bialy troche kawa z mlekiem bo chyba troszke krwi sie wymieszalo. Ale jak juz to malutko tej krwi prawie nic. Sarah Ty tu jestes specjalista od glutow ;)
    MamaAdasia pewnie sie relaksuje z rodzinka. Jutro ma wizyte wiec trzymajmy kciuki za nia :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik u mnie tak wyglądał czop, odszedł na kilka dni przed porodem

Madzik82 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm dzieki Konwalijka za potwierdzenie. Przynajmniej wiem na czym stoje. No coz, torba spakowana jakby co, 39tc skonczony wiec chyba nic dziwnego :/

noa8, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh my mamy tematy falami najpierw było o testach ciążowych i o butach później o usg genetycznych później o ruchach a teraz będzie wałkowany o glutach heh

gosiaczek31, Madzik82, Ewelaa, kaczamila lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe gluty sa dobre!! Tym bardziej ze akurat wcinam obiad :)

MisiaMonisia, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie smacznego madzik hehe

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna reka jem a druga wynalazlam w necie cos takiego:
    Produkowane przez łożysko hormony powodują, że macica przestaje byc twarda i zamknięta, powoli mieknie i rozciąga się. Jej szyjka skraca się, a gdy zaczyna się powoli otwierać, wydalany jest czop śluzowy, który do tej pory zamykał ujście macicy. Ten fizjologiczny "korek" może różnie wyglądać, może być wodnisty lub konsystencją zbliżony do galaretki lub budyniu: brązowy, różówy, czasami nawet krwistoczerwony. Czop może być wydalany stopniowo przez kilka dnia albo w ciągu kilku minut. Jeśli towarzyszy temu krwawienie - skonsultuj się z lekarzem. Wydalenie czopa to sygnał, że poród niebawem się zacznie

noa8, loszcz, MisiaMonisia, ines31, Justyska89, Sarah88, gosiaczek31, Ewelaa, Emca, MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze mnie znowu brazowy glut wylecial

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah jak brazowy to chyba dzis wieczorem zawitasz na IP. rozwarcie i tak juz masz wiec teraz tylko obserwuj i lepiej zalicz "akcja depilacja" ;) z takimi krwistymi glutami nie ma zartow ;)

A z drugiej strony to milo ze widok krwi na wkladce juz nas nie przeraza jak w pierwszych tygodniach ciazy. Az trudno uwuerzyc ze nawet sie mozna z tego posmiac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 14:01

Sarah88, loszcz lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik,juz depilacje godzine temu zaliczylam :D mialam przeczucie wiec wczoraj paznokcie pomalowalam i wlosy umylam,wyprostowalam,brwi przygotowane,mozna jechac ! :P

Madzik82, Rybeńka, Emrica, gosiaczek31, MamaAdasia, Tygrysek, gabi30, kaczamila lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah pełen serwis :-D

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak :D trzeba jakos wygladac i w takiej chwili ;)

Rybeńka lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś wczoraj chciala przepis na budyniowca także wrzucam
    BUDYNIOWIEC
    SKLADNIKI
    1 kg jabłek 1 kostka kasi 1 szkl mąki tortowej 1 sz ziemniaczanej 1 sz cukru 2 budynie waniliowe aromat waniliowy 2 lyzeczki proszku do pieczenia 5 jajek. Cukier z kasia wraz z zoltkami utrzeć do tego mąki , aromat, proszek i same białka na koniec. Połowę ciasta wylac na blachę na to pokrojone jabłka, ostudzony budyn i pozostala część na wierzch piec ok 1h w temperaturze 180 stopni.

noa8, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ,madzik, trzymam za was kciuki dziewczynki bo być może dziś przywitacie wasze maleństwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 14:51

Sarah88, Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah trzymam kciuki zeby sie rozwinelo!!:)

ja wczoraj na spacerze poczulam ze robia mi sie mokre spodnie. rzeczywiscie poszlam do toalety bielizna cala mokra i nie pachnialo to moczem. zaczal mi twardniec regularnie brzuch ale wrocilam do domu polozylam sie odpoczelam i przeszlo. mam takie pojedyncze bole miesiaczkowe nic poza tym. do tej pory nie wiem co to bylo ale chyba jeszcze kontroluje oddawanie moczu;)

Co do banki chinskiej masaz jest bolesny ale tylko wtedy gdy jest nieumiejetnie robiony. banki musza byc dobrze wyrobione(nowe bola masakrycznie) opilowane od wewnatrz i kilkukrotnie namaczane we wrzatku aby zmiekly. trzeba to robic umiejetnie omijakac wewnetrzna czesc ud gdzie przebiegaja wazne naczynia krwionosne. moze naprawde sobie zrobic krzywde.

jestem zdania ze najlepszy na celulit jest ruch cwiczenia i zdrowe odzywianie i wtedy nogi beda bez cienia celulitu bez katowania sie banka chiinska:)

u mnie dzis na obiad tarta z indykiem:)

Sarah88 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybeńka wysłałam ci zaproszenie na FB prosze o dopisanie mie w wolnej chwili do naszej grupy

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Sarah trzymam kciuki zeby sie rozwinelo!!:)

ja wczoraj na spacerze poczulam ze robia mi sie mokre spodnie. rzeczywiscie poszlam do toalety bielizna cala mokra i nie pachnialo to moczem. zaczal mi twardniec regularnie brzuch ale wrocilam do domu polozylam sie odpoczelam i przeszlo. mam takie pojedyncze bole miesiaczkowe nic poza tym. do tej pory nie wiem co to bylo ale chyba jeszcze kontroluje oddawanie moczu;)

Co do banki chinskiej masaz jest bolesny ale tylko wtedy gdy jest nieumiejetnie robiony. banki musza byc dobrze wyrobione(nowe bola masakrycznie) opilowane od wewnatrz i kilkukrotnie namaczane we wrzatku aby zmiekly. trzeba to robic umiejetnie omijakac wewnetrzna czesc ud gdzie przebiegaja wazne naczynia krwionosne. moze naprawde sobie zrobic krzywde.

jestem zdania ze najlepszy na celulit jest ruch cwiczenia i zdrowe odzywianie i wtedy nogi beda bez cienia celulitu bez katowania sie banka chiinska:)

u mnie dzis na obiad tarta z indykiem:)

ruch to my będziemy miały po porodzie przy dzieciach a na ten masaż to ja chce iść do mojej kosmetyczki ona zna się na tym sama bym sobie tego nie zrobiła

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwicząc nie miałam ani grama cellulitu, jak tylko będę mogła wracam na silke.

czekaja, Madzik82, Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczeze tez nie miałam przed ciążą nawet mój maz się smiał ze jak na plaży byliśmy to szukał drugiej bez cellulitu i nie mógł znalesc a teraz ja jedyna bez cellulitu ma cellulit i szukam pomocy zobaczymy od maja się zacznie :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ewka ale u mnie cisza, poza czopem zero objawow wiec to nie moj dzien :)

Ale usmialam sie z budyniowca haha od kiedy przeczytalam ze czop moze byc jak budyn smietankowy haha smacznego dziewczyny :)

loszcz, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

‹‹ 1341 1342 1343 1344 1345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ