Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarah myślę że to czop
obserwuj te skurcze. Może za chwile się rozkręci
Anet współczuję Ci strasznie tych dolegliwościjeszcze troszkę musicie wytrzymać. Dasz radę! :-*
a u nas póki co cisza, tzn. cały czas są skurcze ale nie regularne.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja czuje, ze do mojego porodu jeszcze dluuuga droga.
W 25tc lezalam w szpitalu, pozniej lezenie, skracajaca sie szyjka, skurcze, napor dziecka na szyjke, gluty z nitkami krwi...
A teraz NIC
Licze na to, ze do marca dociagne. Jutro ide po skierowanie na cc wiec poznam ostateczna dateloszcz, ines31, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Justyska89 wrote:bo tak jest chyba położna mówiła ze od odejścia czopu do porodu może minąć od kilku godzin do nawet 2 tyg i mówiła nam ze najlepiej przyjechać po odejściu wód ciekawe jak to u mnie będzie wyglądało
loszcz lubi tę wiadomość
-
Justyska89 wrote:bo tak jest chyba położna mówiła ze od odejścia czopu do porodu może minąć od kilku godzin do nawet 2 tyg i mówiła nam ze najlepiej przyjechać po odejściu wód ciekawe jak to u mnie będzie wyglądało
Jeśli chodzi o wody to zawsze po odejściu trzeba jechać do szpitala tylko ze nie wszystkim wody odchodzą.Czasem położna je przebija (byłam świadkiem 2 razy) kiedy jest rozwarcie i skurcze a wody jeszcze jakimś cudem się "trzymają" -
Mój Klopsik coś się dziś nie chce ruszać
W nocy cały brzuch miałam napięty, twardy jak kamień, bóle w podbrzuszu, a teraz w kąpieli cisza, potrząsanie brzucha nie pomaga... zjadłam kanapkę z dżemem i kończę kakao. Chyba zaraz zwymiotuję, ale może Mała się pobudzi.
-
MartaM wrote:Mój ginekolog twierdzi, że nie ma co czekać na odejście wód, bo rzadko się od tego poród rozpoczyna i można się nie doczekać. Kazał jechać do szpitala, gdy skurcze będą co 10 min.
loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik wytrwalas do 39 tyg juz:-) ciezko uwierzyc co? Myslalam ze w tym tyg juz na bank ci da termin cc a moze faktycznie okazac sie ze czeajac az samo sie zacznie to przenosisz:-)
Z tymi wodami to racja nie zawsze odchodza zanim sie zacznie rozkrecac, czasem dopiero peka pecherz pod koniec porodu. Nie ma reguly. Ja osobiscie wolalabym zeby mi odeszly jako pierwsze:-) wiedziabym ze natychmiast mam pakowac sie w auto i jechac bo i tak mam malo czasu ze wzgl na ten gbs i poprzedni szybki bardzo porod. A z samymi skurczami to kiepsko bo moze sie okazac ze falszywy alarm albo za dlugo bede zwlekac bo beda znosne u mnie to calkiem mozliwe i wyjdzie ze za pozno na podanie antybiotykow. Albo na dojazd 40 km:-) stresuje sie tym.Madzik82 lubi tę wiadomość