X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :) moj tez przykryje ale dzisiaj odebralam zlozylam i narazie stoi na pokaz a jutro pewnie przykryje. co do smrodu kol to masakra caly dom przesiakl ta guma a dopoiero 3 godziny stoi a juz wytrzymac nie mozna. nie wyobrazam sobie jak moj kuzyn wozek odbieral w dzien porodu swojej zony to co trzymali ten smierdzacy wozek w jednym pomieszczeniu z mala jak ze szpitala wrucili nie rozumiem tego

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie zdawalam sprawy ze te opony bd tak walic. I dlatego ciesze sie ze mam go duzo wczesniej i pozbede sie nieprzyjemnych zapachow dla Nadulki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 15:46

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie tez nie wiedzialam ale uparlam sie na ten wozek juz i juz hehe wszyscy na mnie jak na wariata patrzyli moja mama jakis to przegryzla ale tesciowa i babacia przezywaja ze te rzeczy powinno sie zalatwiac jak ide rodzic

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tez myślę ze mała ma juz niewiele miejsca i dlatego słabiej się czuje ruchy mi na ktg ostatnio gin mówił ze jeśli jest 10 na dobę to na tym etapie jest ok. Ale lepiej sprawdzic jednak. Bedziesz spokojniejsza.

Justyska fajny wozeczek:-)

Marta przed porodem czesto sie puchnie na twarzy:-) wiec to tylko znak ze juz blisko. Mnie tez boli szyjka jak chodze i czuje ze mała zaczyna napierac głową.
    w sumie mimo braku innych objawów nie wiadomo co się stanie za parę godzin:-) także kazda z nas chyba musi być gotowa:-)

Kasss trzymaj się dzielnie, kryzys minie i mała zacznie przybierać. Może jak sprobuje twojego mleczka...trzymam kciuki za was obie.

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    ja w sumie tez nie wiedzialam ale uparlam sie na ten wozek juz i juz hehe wszyscy na mnie jak na wariata patrzyli moja mama jakis to przegryzla ale tesciowa i babacia przezywaja ze te rzeczy powinno sie zalatwiac jak ide rodzic
    Ha ha ha jakbym swoja tesciowa slyszala,ze jak wgl mozna przed porodem takie rzeczy kupowac. Dobrze ze jej nie posluchalam !!
    Ale hitem jej gadki jest to ze "jestesmy nienormalni ze mamy juz lozeczko,bo dziecko do pol roku to spi we wozku"Nooo kur*a jak to slysze to sie juz zaczynam gotowac w srodku!!!!

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Ha ha ha jakbym swoja tesciowa slyszala,ze jak wgl mozna przed porodem takie rzeczy kupowac. Dobrze ze jej nie posluchalam !!
    Ale hitem jej gadki jest to ze "jestesmy nienormalni ze mamy juz lozeczko,bo dziecko do pol roku to spi we wozku"Nooo kur*a jak to slysze to sie juz zaczynam gotowac w srodku!!!!

moja to w szoku jest ze my juz wszystkie ubranka mamy wedlug niej to ja poeinnam w 9 miesiacu ciazy najlepiej tydzien przed porodem kupowac wszystko bo przeciez wszystko sie moze zdazyc do tego czasu. wogole wedlug niej to do 5 mies nikomu o ciazy nie powinnam mowic bo przeciez poronic moge

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lozysko nawet nie wiem w jakim stanie mam. Dowiem się we czwartek bo mam wizytę po miesiacu:-) ostanio była chyba 2 ale 3 na tym etapie to juz norma. Jest chyba jeszcze 4 ale to juz by było źle:-) bo oznaczaloby niewydolnosc

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jakbym swoja slyszala!ha ha. I chyba teraz sie "msci" na mnie ze juz wszystko mam i nawet grosza do niczego nie dolozyla, nawet nie zapytala czy czegos potrzebujemy-to chyba taka kara ha ha ha.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi napisali w szpitalu stopień dojrz. łożyska II/III

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Marta ach te komplementy.... nie ma się co przejmować. Co do łożyska to mi ostatnio lekarz tylko powiedział, że jest dojrzałe ale nie mówił o stopniu dojrzałości.

Ja się nie przejmuję, moja mama jest najkochańsza na świecie, tylko ona wszędzie szuka objawów zbliżającego się porodu, w piątek twierdziła, że wyglądam świetnie i mam tyle energii, więc zbliża się poród, dziś, że spuchłam i źle wyglądam - zbliża się poród. W zeszłym tygodniu, gdy bolało tak, że nie mogłam dojść z krzesła na kanapę - oj jestem na ostatnich nogach - na dniach poród!

Po prostu nie może już się doczekać - zero złośliwości ;) W końcu z którmś objawem trafi, bo w ciągu dwóch tygodni na 100% urodzę :P

MamaAdasia, Rubi, Ewelaa, Rybeńka, gosiaczek31, SunSun, Justyska89, ines31, Tygrysek, Emca lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja to by chciala zebysmy jej jeszcze dali bo przeciez nas stac wiec ona nie ma po co sie dokladac wogole to juz swietnie by bylo jakby moj jeszze jej co miesiac jakas kaske rzucił heh. i od swojej nie licze na nic.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Ja się nie przejmuję, moja mama jest najkochańsza na świecie, tylko ona wszędzie szuka objawów zbliżającego się porodu, w piątek twierdziła, że wyglądam świetnie i mam tyle energii, więc zbliża się poród, dziś, że spuchłam i źle wyglądam - zbliża się poród. W zeszłym tygodniu, gdy bolało tak, że nie mogłam dojść z krzesła na kanapę - oj jestem na ostatnich nogach - na dniach poród!

Po prostu nie może już się doczekać - zero złośliwości ;) W końcu z którmś objawem trafi, bo w ciągu dwóch tygodni na 100% urodzę :P

i powie a nie mówiłam? :D

gosiaczek31, SunSun, MartaM lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    moja to by chciala zebysmy jej jeszcze dali bo przeciez nas stac wiec ona nie ma po co sie dokladac wogole to juz swietnie by bylo jakby moj jeszze jej co miesiac jakas kaske rzucił heh. i od swojej nie licze na nic.
    Moja tez by kasa nie pogardzila od synka, ktory od 16 roku zycia Sam sie utrzymuje i zw teraz do czegos doszedl to tylko i wylacznie jego zasluga i nic jej do naszej kasy

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak babcia nie może się doczekac. Moja co jakiś czas dzwoni i pyta czy ma kupić cos malenstwu np kocyk a ja ze nie bo mam po Oli prawie jak nowe i więcej mi nie potrzeba bo będą tylko leżeć później. Dziś pyta czy ma body kupic w lumpku bo są nowki a ja do niej chyba juz 10 razy mowilam ze mam za dużo juz ciuszkow i mi nie potrzeba. Ja rozumiem ze to dla niej byłaby przyjemność kupować ale nie ma to większego sensu skoro ja mam tego tyle ze nie ma gdzie ttrzymac, nawet po starszej mam ciuszki których nawet nie zalozylam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Moja tez by kasa nie pogardzila od synka, ktory od 16 roku zycia Sam sie utrzymuje i zw teraz do czegos doszedl to tylko i wylacznie jego zasluga i nic jej do naszej kasy

hehe zapoznamy je ze sobą by się zaprzyjaźnily hehe :) ale się nagadal jak się dowie ze mój mąż jutro łóżeczko złoży chciałam żeby składał w połowie marca ale niech się wysmierdzi a ona szału dostanie :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo mialyby co o nas gadac razem :p Mi jest przykro jak moja przy calej rodzibnie nieraz mowi ze my niepowazni ze tak robimy i wgl.
    Moja mama nie zyje od 6 lat, ale tata moj mowi ze przed mojego brata i moim porodem miala wszystko i on tez mi ciagle powtarzal zebym sobie juz od polowy ciazy powoli kupowala, poki jeszcze jestem na chodzie . Takze chociaz z jego strony nie ma pogardy na to ze mam juz wszystko ;p

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi rodzice też mówią ze skoro my tak chcemy to powinniśmy robić jak uważamy tylko zloszcze się na to ze nie maja szans nic wnuczce kupić bo ja ich wyprzedziłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teściową to tak jak u was komentowala w 1 ciąży ze po co kupuje przed urodzeniem. I za głowę się lapala. Ale sama z siebie nic nie zapropoowala ze kupi. Jak wrocilysmy ze szpitala to RZUCILA na kanapę spiochy marnej bardzo jakości które podarly się przy napkach po 2 uzyciach. Choć stac ja na cos więcej:-) mam czasem wrażenie ze naprawdę źle nam życzy i ze jej przeszkadza wszystko co nas dotyczy. Mnie cala ciążę nawet nie zapytała jak się czuje. A nawet jak wiedziala ze źle to nie zaproponowała pomocy. I tak do tej pory. Szczerze trochę glupio ze muszę ciągną swoich rodziców taki kawał drogi do opieki nad córka na czas porodu i przed żebym mogła jakoś się przygotowac i odpocząć troszkę mając na miejscu w domu teściowa. No ale to taki typ. Nigdy nic dobrego od niej jeszcze nie usslyszalam. Nawet slubu ani ciąży nam nie gratulowala ani radości żadnej nie okazała:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widzę gosiaczek ze ten sam typ co nasz heh. moja się pytam jak się czuje mojego męża ale jak on odpowiada to ona wylancza się jak z nią gadam to wydaje mi się ze mnie nie słucha. wczoraj byłam u niej to cały czas gryzłam się w język żeby czegoś głupiego nie powiedzieć

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek moja tesciowama jeszcze 3 wnuczat u corek i zbytnio sie swoimi wnukami tez nie intersuje, nigdy nie widzialam zeby zabrala na spacer, do parku czy nawet na loda. Takze ja nie licze na jakakolwiek pomoc z jej strony.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ