Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywiadomość jaka dostałam od Kasss
My dalej jesteśmy w szpitalu mala spadla z wagi i nie nabiera cala noc byla na obserwacji polozne ja dokarmialy ale nic to nie dało jest strasznym spiochem i przez sen trzeba ja karmić tak mi jej żal było tam zostawiać sorki ze tak marudzę ale mam dość juz pobytu w szpitalu z dobrych wieści do wczoraj zaczęły pojawiać się pierwsze krople mleka mam nadzieję ze laktacja się rozkręci -
nick nieaktualnya ja dzisiaj strasznie zmęczona
byłam z mężem odebrać wózek i łóżeczko masakra niby nic nie robiłam tylko mówi pomogłam troskę wózek złożyć a się zasapałam jakbym maraton jakiś biegła
bella polubiłam bo gaviscon ja biorę i jest super i niewiem czy przypadkiem ja go nie polecam też -
Anastacia, tak, mój Adaś się przez to poddusił, miał 8/10 pkt przy porodzie, bo głowka nie mogła sie wydostać.
Rubi, no to lepiej cc, mój miał 38cm obwod głowki i mówili, że dużo.. Tzn, dziecko wygląda normalnie, ale chodzi o to,że jest większa niz przecietnie i moga być komplikacje przez to...
U mnie w 33tc Szymuś miał 32cm, więc pewnie znów będzie podobna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 13:23
-
nick nieaktualnyRubi troche racji w tym ze w szpitalu cie nastraszyli tym konfliktem. Niepotrzebnie. Bo przeplywy mowilas ze sa dobre. Moja mala urodzila sie 2 razy owinieta pepowina wokol szyi. Rodzilam sn tyle ze w szpitalu wysoko specjalistycznym z 3 stopniem. Wiem ze lekarze byli gotowi gdyby byly komplikacje i naprawde solidnie monitorowali dziecko czy tetno nie spada przez ta pepowine. I tego zycze tez tobie zeby ten konflikt nie wystapil. Mysle ze ta duza glowka predzej jest wskazaniem do cc bo to moze utrudnic porod sn plus do tego owinieta pepowina i lekarze chyba wola dmuchac na zimne niz narazic kobiete na meczenie sie rodzeniem duzego dziecka z duza glowka co i tak czesto konczy sie cc. Bo nie przechodzi przez kanal. A to pierwsza ciaza wiec moze lepiej ze nastawil cie na cc. Tak czy siak uwazam ze pospieszyli sie z tym straszeniem komplikacjami.
-
Trzeba być dobrej myśli...na nic już nie mam wpływu jeśli chodzi o małego...muszę w głowie przestawić trybiki na cc i jakoś dam radę....tak jak gosiaczek napisała, nie ja pierwsza i nie ostatnia..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 13:35
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
hey ... i minął weekend a ja nadal w dwupaku
a jutro termin
Do jutra mam L4 i nie wiem czy się umawiać do gina czy dzwownić do szpitala czy mnie przyjmą czy jak to u nich 0wygląda... bo już 2 tyg temu miałam rozwarcie na palec, czop mi już odszedł w sobotę i skurcze już mam często ale nieregularne i chyba za słabe jeszcze... wczoraj w nocy miałam co 6 min trwające po 30/45sek ale po kąpieli się rozregulowały...
hmmm zobaczymy jutro czy się sytuacja rozwinie...
MamaAdasia, Rubi, Ewelaa, gosiaczek31, Sarah88, bella82, Emca, kaczamila lubią tę wiadomość
-
gosiaczek31 wrote:Z cc przynajmniej nie bedziesz narazona na meczanie porodowe:-) wszystko ma swoje plusy i minusy
Ewelaa lubi tę wiadomość
-
Rubi wrote:jestem...no to u mnie tak:
lekarz zmienił mi klinikę (Anett ja na pewno będę rodzić w medeorze bo w gamecie ordynator trafił na oiom i jest tam jeden lekarz dyżurny i mój gin nie chce mnie zostawiać z takim marnym składem)
załamał się, że w szpitalu powiedziano mi o tym konflikcie pępowinowym...widocznie tego się nie mówi..
powiedział, że główka jest już nisko i poród może się za chwile zacząć a za 2 tyg najpóźniej...powiedział żeby jeszcze nie rodzićmam leżeć...też bym chciała zaczekać do poniedziałku bo mój biedny mąż nie wyrobi...;/ pt sob niedz. są targi i on musi na nich być bo wydaliśmy7 kupe kasy na to;/
To ciekawe co z moja wizyta kwalifikacyjna . Na szczęści poumawialam sie i w gamecie i w medeorze. Robi trzymam kciuki za twój poród. Bedzie wszystko dobrze
no i w środę mam jechać do tej kliniki bo gin mnie przedstawi ordynatorowi i opowie o procedurach cesarki- bo niestety taki poród mnie czeka...no trudno...no ale jestem chociaż spokojna bo gdybym nie dotrwała do środy to i tak mogę jechać do tej kliniki rodzić mimo że nie zdążyłabym mieć tej kwalifikacji...więc najważniejsze, że nie ten paskudny szpital.... -
Cos pomieszalam z tym cytowaniem. Robi nie martw się jak musisz miec cc to lekarz wie co momwi bedzie wszystko dobrze. Czy gameta czy medeor oba szpitale są dobre.
Madziutek jak masz na jutro termin to lepiej sie zglos do szpitala. -
Anet na pewno się odbędzie nie martw się...porody w gamecie dalej są, tylko jest za mało lekarzy i mój gin stwierdził, że lepiej mieć większą gamę do dyspozycji w medeorze...a nie że jeden lekarz będzie biegał od rodzącej do rodzącej...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️