Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja mam nowy tydzien:-) tak malo juz zostalo ale ciagle chodzi mi po glowie ze przenosze czego nie chce:-)
Dzisiaj glowa mnie boli... Wczoraj tez jakos slabo sie czulam. Chyba moj organizm daje znaki o zmeczeniu.MamaAdasia, noa8 lubią tę wiadomość
-
gosiaczek nie martw się..ja też raczej przenoszę......Jeszcze zostanę kwietniówką
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Hej gratuluje nowych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty , a dzisiaj troche ich jest
Ja ma w środe tyle , że bez usg..
w weekend obył się bez nowych dzieciaczków więc chyba bez obaw coś na marzec zostanie
Gosiaczku jak nie chcesz przenosic to przeczytaj swój suwaczek i pozaczepiaj męża troche , heheeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:53
gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Witam.
Trzymam kciuki za dzisiejsze badania i wizyty!
Mam pytanko dla mam, które już urodziły. Czy okazało się w praktyce, że musiałyście coś dokupić, że jest coś potrzebne dla maluszka lub dla nas mam o czym nie pisałyśmy na forum? Tak się zastanawiam czy wszystko mam a po drugie chyba mi zakupów "wyprawkowych" brakuje
Miłego, spokojnego, bezbolesnego dnia wszystkim
Tygrysek lubi tę wiadomość
-
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-zmarla-kobieta-ktora-w-zabrzu-urodzila-martwe-dziecko,nId,1676429#utm_source=facebook&utm_medium=feed&utm_campaign=FacebookHN
nie pamiętam która, pytała jak się zakończyła ta sprawa. Niestety takWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:08
-
No też już to dziś czytałam
straszne to co się stało. Mieli być szczęśliwą rodziną a tu taka tragedia
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyMisiaMonisia wrote:gosiaczek nie martw się..ja też raczej przenoszę......Jeszcze zostanę kwietniówką
-
nick nieaktualnyNoa:-) az sie usmiechnelam jak czytalam bo prawda taka ze nawet gdybym bardzo chciala to on jest na anty od poczatku. Chyba psychike mu blokuje swiadomosc dziecka w srodku. Juz to przerabialam poprzednio i w tej ciazy tez sie nie odblokowal:-) nie pomoze w tej sprawie:-) zostaje mi sprzatanie, spacery i nie wiem co jeszcze:-)
noa8 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja już po wizycie,
Więc dostałam skierowanie do szpitala z adnotacją ,, duży płód'' , w środę mam jechać na Inflacką do Wawy, bo przyjmuje tam lekarz, który kwalifikuje do cc.Umawia na dany termin i godzinę..
Myślalam,że będę rodziła sn, a tu niespodzianka... No ale jak tak ma być to trudno..
Dostałam L4 do terminu porodu, to była już ostatnia wizyta.
Jutro idę do mojej gin prywatnie na usg o 19.00 sprawdzić ile mały waży.
Mały ma tętno 142 ud/ min.
Ja przytyłam 1.3 kg przez 2 tygodnie, od początku mam + 11.3 kg.
Trzymam kciuki za wizytujące i dobre wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:21
gosiaczek31, Rybeńka, jasmin, noa8, Emca, loszcz, Zosia_Tosia, Ewelaa, SunSun, czekaja, gabi30, Tygrysek, kaczamila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyines31 wrote:http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-zmarla-kobieta-ktora-w-zabrzu-urodzila-martwe-dziecko,nId,1676429#utm_source=facebook&utm_medium=feed&utm_campaign=FacebookHN
nie pamiętam która, pytała jak się zakończyła ta sprawa. Niestety tak
Tylko sie dziewczyny nie nakrecajmy. Chyba lepiej nie czytac takich historii na koniec ciazy. Koszmary w nocy i stres przed porodem nas wykonczy. A to niepotrzebne. Lepiej myslec o samych milych przypadkach.
noa8, Ewelaa, ines31 lubią tę wiadomość
-
jestem...no to u mnie tak:
lekarz zmienił mi klinikę (Anett ja na pewno będę rodzić w medeorze bo w gamecie ordynator trafił na oiom i jest tam jeden lekarz dyżurny i mój gin nie chce mnie zostawiać z takim marnym składem)
załamał się, że w szpitalu powiedziano mi o tym konflikcie pępowinowym...widocznie tego się nie mówi..
powiedział, że główka jest już nisko i poród może się za chwile zacząć a za 2 tyg najpóźniej...powiedział żeby jeszcze nie rodzićmam leżeć...też bym chciała zaczekać do poniedziałku bo mój biedny mąż nie wyrobi...;/ pt sob niedz. są targi i on musi na nich być bo wydaliśmy7 kupe kasy na to;/
no i w środę mam jechać do tej kliniki bo gin mnie przedstawi ordynatorowi i opowie o procedurach cesarki- bo niestety taki poród mnie czeka...no trudno...no ale jestem chociaż spokojna bo gdybym nie dotrwała do środy to i tak mogę jechać do tej kliniki rodzić mimo że nie zdążyłabym mieć tej kwalifikacji...więc najważniejsze, że nie ten paskudny szpital....
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyMamaAdasia a to niespodzianka z tym cc. Pewnie lekarka chce ci oszczedzic cierpienia jak przy poprzednim porodzie. Obstawiasz ze maly wazy ponad 4 kg?
No nic wazne aby zdrowy byl i szesliwie sie urodzil a czy sn czy cc to jakos dasz rade:-)MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek, nie wiem, właśnie moze nie wazy, jurto sie dowiem, ale ona mówi żeby jechać na Inflancką, bo tam są dobrzy specjaliści.
A lekarz sam zdecyduje czy mam rodzić sn czy ustali termin ciecia.
-
nick nieaktualnyRubi wiec trzymam kciuki zebys jeszcze wytrzymala te 2 tyg:-) lez skoro tak trzeba. A cc sie nie martw, widac u nas marcowek na cc jest jakies przeznaczenie
Sporo z nas przeciez w ten sposob urodzilo i urodzi jeszcze. Dobrze ze masz lekarza ktory tak sie przejmuje pacjentkami, milo ze ma cie osobiscie przedstawic w klinice, zawsze to inaczej:-)
Rubi lubi tę wiadomość
-
Anastacia, własnie moj na ostatnim usg 33t0 d miał 2534g, gin twierdzi że duży , wg usg termin był na 16.02, dlatego każe mi jechać do tego lekarza, który umawia na cięcie.
Rubi, u Ciebie tez cc ze wzgledu na wagę synka ?
Z jednej strony to i lepiej , mniej komplikacji, u mnie przy pierwszym właśnie były, mały miał 3800 ale obwod głowki miał aż 38cm, aż podkreślili lekarze..
( norma to około 32-34cm).Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:43
-
MamaAdasia, ze względu na ten konflikt pępowinowy...lekarz powiedział, że jasne, że może być tak, że urodzę sn, ale jest duża szansa, że przy porodzie wystąpią komplikacje i trzeba będzie ciąć a on chce mi oszczędzić tego...ja mu powiedziałam, że to dla mnie by był najgorszy scenariusz...wolałabym albo cc albo sn a nie w nerwach potem zmiana decyzji...więc oddaje mu się całkowicie i niech robi tak by młody był zdrowy i by było dobrze...no i główkę ma 39 cm aż więc jakaś duża...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️