X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krokodylica a mi sie wydaje ze to ze juz mamy tyle maluchow to przez rozne problemy jakie nasze mamuski mialy(mowie o tych co duzo wczesniej urodzily)jakies infekcje,cisnienie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Emrica rowniez gratuluje !!!

Jeszcze sie marzec nie zaczal a my juz mamy 14 mamusiek :)
    Jakie te wyliczone terminy porodu sa teoretyczne. :)

co do chlopow to u mnie to samo, ja tematu dziecka nawet zbytnio nie poruszam, a tez siedze w domu bo mam nakaz lezenia i nie dzieje sie nic ciekawego o czym mogla bym opowiadac, ale jakos to ogarniamy. :)

Tess maz poprasowal?! No szok. :P
    Ja mojemu dziecku puszczam rocka i metal wiec to dopiero bedzie, jesli to zalezy od muzyki. :P

bella ja sie wlasnie obawiam tych odwiedzin bardzo, chcialabym po porodzie miec PRZYNAJMNIEJ tydzien spokoju, a cos czuje ze sie tak nie stanie... i w pewnym momencie moge stac sie niemila...

Blanka wspolczuje przezyc :/
    Tez bym chcialas spokoju po porodzie kilka dni bez odwiedzin,ale znam moja mame przyjdzie bo ona tak chce a wtedy ja bede bardzo niemila.

860isg18r6bpss11.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    krokodylica a mi sie wydaje ze to ze juz mamy tyle maluchow to przez rozne problemy jakie nasze mamuski mialy(mowie o tych co duzo wczesniej urodzily)jakies infekcje,cisnienie

No tak, to tez, powody sa rozne, ale to nie zmienia faktu ze termin jest czysto teoretyczny i nikt nam nie powie kiedy naprawde urodzimy. :)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomość od kasss właśnie wracają do domu z mala Julka :)

Ewelaa, Sarah88, Rybeńka, SunSun, gosiaczek31, Scarlett2014, czekaja, MartaM, Tygrysek, loszcz, noa8, kaczamila, Tess, Niunia86, gabi30, ines31, Emartea, bella82, kasss, Emca lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem dzięki że pytacie..mąż mi skubnal kompa na targi a sam ma stacjonarny to nie mam jak przy kanapie go zamontować:P a tel. Mnie wkurza..
    Mnie dziś czasemn cos zakluje i wtedy trochę się spinam żeby nic się nie zaczęło ale ogólnie Leze i jest dobrze..chyba Franek nas oszczędzi i zaczeka jeszcze chwilę :)

Blanka strasznie stresujace to wyczekiwanie i takie zwroty akcji..trzymam kciuki za Was..a co do ubranek to mi jedna mama mówiła że jakie duże by się nie urodziło to 56 powinno być dobre bo tak jak pisze Anet dzieci są przykurczone na początku :) aaaale żeby nie było mam jednego pajaca 62..

gosiaczek31, loszcz, Krokodylica, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to ja chyba jedyną zabieram do szpitala rozmiar 50;-) dostałam kilka takich ciuszkow i sobie pomyślalam ze jak nie wtedy,to kiedy je zaloze?wzięłam na wszelki 56.Jak będą zle to mąż mi dowiezie coś..
    Blanka bardzo mi przykro ze sie tak meczysz..trzymam kciuki za was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:34

Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie na wyjscie chce uszykowac te najmniejsze jakie mam, bo tak samo pomyslalam jak SunSun, ze kiedy to zaloze jak nie wlasnie na samym poczatku ;)

SunSun lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslalam ze czop juz w niedizele koloru brazowego mi odszedl a tu tetaz na wkladce pelno czerwonego sluzu z nitkami krwi

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    myslalam ze czop juz w niedizele koloru brazowego mi odszedl a tu tetaz na wkladce pelno czerwonego sluzu z nitkami krwi
    Sarah mi polozna zawsze powtarza jesli odejdzie czysty sluz to spoko, ale jak podbarwiony krwia to lepiej do szpitala sie zglosic. Tak samo jak wody zielone odejda to natuchmiast szpital

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    wiadomość od kasss właśnie wracają do domu z mala Julka :)

Nareszcie:-) biedna Kasss tyle czasu tam byla. Psychicznie to wymecza. Teraz w zaciszu domowym beda sie siebie uczyc. Pewnie mala szybcej sie zaadaptuje u siebie w domku niz w szpitalu:-) trzymam kciuki za ich pierwsze dni tylko we 3:-)

loszcz, kasss lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dziwnego czuje w górze brzucha jakby skurcze żołądka boli do tego chwilami az gesiej skórki dostaje

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no sarah... Cos sie dzieje. Chyba tez bym pojechala. Zbadaja, zobacza co z szyjka, skurczami i czy maluszek ma sie dobrze. Moze juz wasz czas... Wkoncu

• SunSun Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja też słyszałam ze śluz z krwią lepiej skonsultować zwłaszcza ze ostatnio kiepsko sie czujesz

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Cos dziwnego czuje w górze brzucha jakby skurcze żołądka boli do tego chwilami az gesiej skórki dostaje
    Hmmmm hmmm przepowiadajace ???kurde ciężko powiedzieć..może jakas nospa,magnez,łóżko?

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szykuj sie i jedz dziewczyno:-) i czekamy na wiesci jak sytuacja.

Weekend sie zaczal wiec moze sie nam dzieciaczkow posypac:-) ciekawe jak Madziutek...

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój obiad wcins takze ja mykam do wanny

SunSun lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Sarah mi polozna zawsze powtarza jesli odejdzie czysty sluz to spoko, ale jak podbarwiony krwia to lepiej do szpitala sie zglosic. Tak samo jak wody zielone odejda to natuchmiast szpital

Ja we wtorek miałam krwisty śluz i krwi żywej też trochę, no i zadzwoniłam po męża i jechaliśmy na ip. Oczywiście tam na nikim to nie zrobiło wrażenia i tylko powtarzali, że to tylko plamienie, że czop, że szyjka. No ale wszystko zbadali i kazali czekać na skurcze/wody.

Ale Sarah i tak bym na Twoim miejscu pojechała, u mnie brunatne gluty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 17:12

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciliśmy z zakupów, ja odpoczywam po pokonaniu 3 pięter "po dwa schody", a mąż zabiera się za pichcenie obiadku... ale mi się to podoba :)

gosiaczek31, loszcz, SunSun, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo co pisze MartaM, ciągle brązowe gluty.
    Ale lepiej pojechac i się dowiedzieć, niż potem się martwić.

U mnie zaczęły się telefony, non stop ktoś dzwoni i pyta czy urodziłam! Już mnie coś trafia. A jak teraz brat mi powiedział, że chce mi na porodówkę przyjechać to mnie aż stoplo! Powiedziałam mu, że na porodówce chce być sama z mężem i wiecie co chyba się obraził! Haha normalnie nie mogę!

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ