X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he moj teraz mnie zapytal czy aby nie bedd dzis rodzic....bo jakos dziwnir wygladam....nie wie jsk to okresluc ale podobno tsk samo wygladalam cheile przed hazda na porodowke x oliwka

Krokodylica, SunSun, gosiaczek31, Ewelaa lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, Anastacia, powodzenia! bo chyba się zaczyna :) normalnie zazdroszczę !

co do jedzenia - za Waszymi podszeptami dojadam właśnie takie rzeczy, których przy karmieniu nie wolno. W środę np. było hasło "fryyyytttkiii, terazzzz!". Dziecko moje uwielbia to smażone jedzonko i wtedy jest dopiero impreza w brzuszku ;)

no ale nic- widzę to niestety w lustrze i jak dziś szukałam ubrania na jutrzejsze spotkanie w sprawie ew. przyszłej pracy to się prawie poryczałam... swoją drogą uznałam że nie jestem do końca normalna szukając sobie zajęcia na przyszłość :) w końcówce ciąży

gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam pyszne kanapki ze smażonym kurczakiem w pikantnej panierce z frytkami i surówką :) pycha :) podkradam też mężowi chipsy których nawet nie lubię :) ale co tam jak plan z karmieniem wyjdzie to długo tego nie zjem :)

Mam też nowy telefon więc jak zacznę rozwodzić będę miała jak zadzwonić po męża :) teraz chciałbym jeszcze tylko zrobić ostatnie badania w poniedziałek. No i na pewno nie planuje rodzić w niedzielę - odwiedzają nas moi rodzice i teściowa...za duże zamieszanie jak dla mnie :)

Anastacia na wszelki wypadek trzymam kciuki :) ja o dziwo po całym dniu na nogach czuje się dużo lepiej niż po wczorajszym leniwym dniu. Poza tym czołem nie mam ani pół objawu że coś się zbliża.

Blanka strasznie Ci współczuję tej huśtawki nastrojów. Życzę Ci dużo sił i trzymam za Was kciuki.

Zaczynam dziś nowy tydzień co oznacza że nawet jeśli Junior jest mniej więcej tydzień młodszych niż sugeruje suwaczek to i tak ciąża jest donoszona :)

Test ja za GBS nie płaciłam bo mam go w pakiecie ale potwierdzam że nie bolało.

gosiaczek31, Tess lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia a Oliwke urodzilas w terminie czy przed? Tak z ciekawosci pytam bo zastanawiam sie czy jest jakas zaleznosc:-) powtarzalnosc:-)sorki ze w takim momencie zadaje takie pytanie bo pewnie masz glowe zajeta czym innym:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli nie obawiasz sie ze sploszysz pracodawce potencjanego jak zobaczy brzuszek? Szczerze mowiac chyba wiekszosc nie patrzy przychylnie ani na kobiety w ciazy ani na mlode mamy... bo to zwykle wiaze sie z komplikacjami typu opieka nad dzieckiem chorym itp. dodatkowe dni opieki w roku... nie wiem mysle ze wola zatrudnic kogos bez zobowiazan typu male dziecko w domu.

• kasss Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny w końcu wróciliśmy do domku Julcia sobie spi a ja odciagam dla niej mleczko boje sie troche tej pierwszej nocy i tych kolek wczoraj ładnie spała mam nadzieje ze dzis tez tak bedzie mamy do zaliczeni kilka poradni mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze przez te problemy z waga odciagałam dla niej mleko i teraz nie moge jakos sie przełamac by dostawic ja do piersi teraz postaram sie byc na bierzaco w miare mozliwosci gratuluje kolejnych dzieciaczków i trzymam kciuki za nastepne

Scarlett2014, SunSun, Anastacia33, czekaja, Madzik82, gosiaczek31, anet525, Sarah88, Rybeńka, bella82, Krokodylica, Tess, ines31, gabi30, Ewelaa, noa8, loszcz, Emca, kaczamila lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Dziewczyny jak macie termin to jedziecie do szpitala czy czekacie aż zacznie się cos dziać?

Ja mam w zaleceniach zgłosić się 8 dni po terminie, jeżeli wcześniej nic się nie będzie działo. Ale jak tylko coś mnie zaniepokoi to pojadę na ip. Niech sprawdzają czy wszystko ok.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    ojej, Anastacia, powodzenia! bo chyba się zaczyna :) normalnie zazdroszczę !

co do jedzenia - za Waszymi podszeptami dojadam właśnie takie rzeczy, których przy karmieniu nie wolno. W środę np. było hasło "fryyyytttkiii, terazzzz!". Dziecko moje uwielbia to smażone jedzonko i wtedy jest dopiero impreza w brzuszku ;)

no ale nic- widzę to niestety w lustrze i jak dziś szukałam ubrania na jutrzejsze spotkanie w sprawie ew. przyszłej pracy to się prawie poryczałam... swoją drogą uznałam że nie jestem do końca normalna szukając sobie zajęcia na przyszłość :) w końcówce ciąży
    Poczekam az beda regularne i mocniejsze.dzieki za kciuki bo czuje ze to niedlugo

860isg18r6bpss11.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, widzisz, ja mam dość specyficzną pracę a ew. przyszły pracodawca wie, że mogę zacząć najwcześniej w okolicy sierpnia z powodów rodzinnych. Poza tym, ja nigdzie nie pracuję na cały etat, tylko trochę w jednym miejscu, trochę w innym - mam umowy kontraktowe w ramach własnej działalności. Jest to o tyle dobre, że pracuję tyle ile mogę i chcę - oczywiście w ramach wcześniejszych ustaleń. W związku z tym mogę wracać do pracy powoli a nie od razu na te 7-8 godzin dziennie. Oczywiście są też wady - nie ma płatnego urlopu, jak nie pracuje nie zarabiam, mam niskie świadczenia na macierzyńskim i zwolnieniu (bo takie świadomie płaciłam składki ZUS) no i niestety jak zrobię sobie roczny urlop to może się okazać, że nikt na mnie nie czeka. Mogę też z dnia na dzień zostać bez miejsca pracy. Dlatego szukam metod optymalizacji zarobków na czas jak już nie będę sobie sama sterem żeglarzem okrętem. Nie bez znaczenia jest też to że szukam miejsca pracy, które będzie mi dawać satysfakcję :) Ale się rozpisałam :)

Ale fakt- to co piszesz niestety ma często miejsce. Ja już się nawet tym nie przejmuję, bo w moim zawodzie w zasadzie nie ma pracy na etat co dla młodej kobiety samo w sobie jest już dyskryminujące. No ale nic- trzeba zacisnąć zęby i robić tak by było dobrze i by Pola nie zostawała za długo z nianią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:44

gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja zjadłam pyszne kanapki ze smażonym kurczakiem w pikantnej panierce z frytkami i surówką :) pycha :) podkradam też mężowi chipsy których nawet nie lubię :) ale co tam jak plan z karmieniem wyjdzie to długo tego nie zjem :)

Mam też nowy telefon więc jak zacznę rozwodzić będę miała jak zadzwonić po męża :) teraz chciałbym jeszcze tylko zrobić ostatnie badania w poniedziałek. No i na pewno nie planuje rodzić w niedzielę - odwiedzają nas moi rodzice i teściowa...za duże zamieszanie jak dla mnie :)

Anastacia na wszelki wypadek trzymam kciuki :) ja o dziwo po całym dniu na nogach czuje się dużo lepiej niż po wczorajszym leniwym dniu. Poza tym czołem nie mam ani pół objawu że coś się zbliża.

Blanka strasznie Ci współczuję tej huśtawki nastrojów. Życzę Ci dużo sił i trzymam za Was kciuki.

Zaczynam dziś nowy tydzień co oznacza że nawet jeśli Junior jest mniej więcej tydzień młodszych niż sugeruje suwaczek to i tak ciąża jest donoszona :)

Test ja za GBS nie płaciłam bo mam go w pakiecie ale potwierdzam że nie bolało.
    Tez mam w planach w poniedzialek iisczrobic morfologie i mocz ale nie wiem czy zdarze...i w poniedzialek po 12.30 mislam odebrac wynik na paciorkowca eh i tez nie wiem czy zdarze.

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Anastacia a Oliwke urodzilas w terminie czy przed? Tak z ciekawosci pytam bo zastanawiam sie czy jest jakas zaleznosc:-) powtarzalnosc:-)sorki ze w takim momencie zadaje takie pytanie bo pewnie masz glowe zajeta czym innym:-)
    Oliwke urodzilam 12 dni przed czasem

860isg18r6bpss11.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a czy któraś z Was była by zainteresowana kupnem laktatora Medela? http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/pumping/swing.html
    razem z tą butelką CALMY, co jedna Was o niej pisała, smoczek w ogole nie był używany, a sam laktator tylko 2 tyg. A możliwe że za chwilę nie bedzie mi wcale potrzebny więc pytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:46

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zjadłam zupę gularzowa uwielbiam taki strogonow potem zjadłam batona a na kolacje usmazylam rybkę z frytkami i surówką czuje sie nażarta.
    Jutro wchodzę w 37 tydz teraz to dopieroczas leci sxybko

gosiaczek31, Ewelaa, Rybeńka, noa8 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli tak Oli to spoko. Fajnie ze masz taka mozliwosc wrocic do pracy i dopasowac to do swoich mozliwosci:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaliczyłam pizzę :)
    Anastacia trzymam kciuki :)

kaczamila lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ze szpitala...już mnie to serio męczy...non stop fałszywy alarm
    ale po kolei...
    pojechalismy do tego szpitala w ktorym chce rodzic i poprosilam o ktg, bez gadki zrobili mi, mili ludzie tak jak sądzilam!! normalnie az chce sie tam byc :P
    jakies skurcze sie zapisaly, lekarz powiedzial ze macica pracuje, zbadal mnie, powiedzial ze wszystko przygotowane(mowil ze szczegolami, co pierwszy raz uslyszalam bo zaden lekarz taki dokladny jeszcze nie byl!)zrobil chyba masaz szyjki bo strasznie bolalo i powiedzial ze skoro mam termin na srode to wtedy juz bede w domu z maluchem :) i kazal czekac na skurcze regularne, wody plodowe albo gdy cos by sie zlego dzialo, czyli mialam racje zeby czekac w domu na cos konkretnego! sluz krwawy nie zrobil na nich wrazenia tak jak martam pisala, w dodatku duzo mi czegos polecialo po wkladce i powiedzialam to poloznej, zawolala panią doktor a ta zbadala patyczkiem czy to wody, powiedziala ze na szczescie nie bo lepiej zeby akcja porodowa sie zaczela od skurczy niz odejscia wod, z ciekawostek w tym szpitalu podobno lezy Emrica, ale nie bylo czasu, ani pewnie ona nie miala sil na to aby sie spotkac.
    mąż widzac jak pelno lduzi przychodzi do mnie slyszalam jak mowi do poloznej"to ja ide po torby do auta" hahaha juz mial nadzieje mnie zostawic, ale teraz powiedzial ze przynajmniej wiemy na czym stoimy i odetchnął bo caly tydzien na szpilkach

ahaaa i zapomnialam dodac ze jesli nie urodze jakims cudem do srody to mam sie zglosic do szpitala w piatek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 21:00

SunSun, gosiaczek31, Rybeńka, Krokodylica, bella82, Emca, ines31 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala dzis sie wyjatkowo intensywnie wierci

• Tess Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss - super wieści :) Możesz spróbować karmić z tymi nakładkami jak dziewczyny radzą, malutka na pewno szybko zacznie przybierać na wadze.

kasss lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah i tyle dobrze ze sprawdzili wszystko dokladnie a ty wiesz ze urodzisz i to juz niedlugo:-) wiesz co nawet nie zdziwilabym sie gdybys tam jeszcze dzis lub jutro wrocila po tym bolesnym badaniu. Moja bratowa odeslali z ip o 14 a o 2 w nocy karetka po nia jechala:-) fajnie jestes juz na ostatnim zakrecie i za chwile bedziesz kolejna mamusia ktora tuli swoje malenstwo

Sarah88, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    hej dziewczyny w końcu wróciliśmy do domku Julcia sobie spi a ja odciagam dla niej mleczko boje sie troche tej pierwszej nocy i tych kolek wczoraj ładnie spała mam nadzieje ze dzis tez tak bedzie mamy do zaliczeni kilka poradni mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze przez te problemy z waga odciagałam dla niej mleko i teraz nie moge jakos sie przełamac by dostawic ja do piersi teraz postaram sie byc na bierzaco w miare mozliwosci gratuluje kolejnych dzieciaczków i trzymam kciuki za nastepne

Kass trzymam kciuki za spokojna pierwsza noc

kasss lubi tę wiadomość

‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ