X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah jedz na IP lepiej sprawdzić co i jak.
    Rybenka masz udanego brata aż dziwne ze chce być w takim momencie przy siostrze.
    Dziewczyny jak macie termin to jedziecie do szpitala czy czekacie aż zacznie się cos dziać?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tess maz poprasowal?! No szok. :P

Ano dokończył co zaczęłam :) Generalnie to ja jemu prasuję zawsze koszule, bo się namęczy, nasapie biedak, a potem i tak cała jest w pogniecenia i zaprasowania, ale akurat przy ciuszkach dziecięcych to nie ma znaczenia, więc niech się wyżywa artystycznie :)

Krokodylica, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jak robiłyście gbs to było badanie płatne czy na nfz? Bo u mnie się okazało, że ta przyjemność 50 zł kosztuje w przychodni...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe anet jemu chodziło o to, że on by czekał za drzwiami aż urodze żeby zobaczyć Mała. A ja mu mówię, że taki poród to może trwać nawet dwa dni Haha i ze dostanie znać jak się urodzi. On może też chcę, bo ja byłam jak jego żona rodziła. Tylko u niej było całkiem inaczej, bo ona miała wysokie ciśnienie, cukrzycę i musiała mieć cc a ja tam byłam tylko dlatego, że mama chciała być pod drzwiami i musiałam ja zawieźć. No i on teraz mi mówi, że ja przecież byłam jak się Julka rodziła. Ale nie wytłumaczysz mu.

gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Dziewczyny, czy jak robiłyście gbs to było badanie płatne czy na nfz? Bo u mnie się okazało, że ta przyjemność 50 zł kosztuje w przychodni...

Ja płaciłam chyba 20 albo 30 złotych. Już nie pamiętam

Tess lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziś nie urodze tzn. że Juniorowi wcale się nie spieszy... załatwialiśmy milion spraw i padam z nóg. Ale za to zabrałam męża na obiad i najadłam się pyszności. Mój mąż stwierdził że zachowuje się jakbym żegnała się z normalnym jedzeniem i może faktycznie tak było :)

Czop u mnie nadal odchodzi ale bez domieszki krwi. Gdyby był z krwią pojechałabym to sprawdzić ale ja z tych co woli jechać dwa razy niepotrzebnie niż raz za mało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 18:26

gosiaczek31, Ewelaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett ja o to pytalam wczoraj lekarza i jesli w terminie nic sie nie bedzie dzialo to spokojnie siedziec w domu i czekac. Dopiero po tyg zglosic sie do szpitala. Jedynie ktg dobrze wtedy robic co 2 dni na ip I sprawdzac czy maluch ma sie dobrze.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch boli kąpiel nic nie zmienila chyba dziewczynki dzis w nocy lub jutro rano pojadę na porodowke...bede pisac czy sytuacja sie rozwija.

SunSun, Scarlett2014, anet525, Tess, Rybeńka, Ewelaa, ines31, Sarah88, Tygrysek, Zosia_Tosia, Emca, kaczamila lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Ja za kazde badanieplace,bo chodze prywatnie do lekarza i za gbs placilam 30zl

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesss ja nie placilam. Ale prowadze ciaze na nfz. W poprzedniej ciazy tez nic nie placilam.
    Wtedy mialam ujemny, teraz dodatni... Nie mam pojecia kiedy i jak mnie to zaatakowalo. Ale gin mowil ze 1/3 ciazowek ma +

Rybenka ale masz troskliwego brata:-) hihi pewnie chce sie zrewanzowac ze ty wspieralas jego na porodowce:-)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia wez nospe i magnez jeszcze moze przejdzie. poloz sie na lewym boku. Masz te bole ciagle czy skurczowe? Regularne?
    Jakby co dawaj znac jak sytuacja u ciebie.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Anastacia wez nospe i magnez jeszcze moze przejdzie. poloz sie na lewym boku. Masz te bole ciagle czy skurczowe? Regularne?
    Jakby co dawaj znac jak sytuacja u ciebie.
    Skurczowe....bede zaraz liczyc co ile sie pojawiaja

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powazna sprawa bo juz troche cie trzyma. Wiec trzymam kciuki

• Tess Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już zgłupiałam. Wiem, że jak się chodzi prywatnie to za wszystkie badania się płaci, ale ja chodzę jeszcze dodatkowo na nfz do przychodni i tam mam badania za free, nawet grupę krwi, a dziś mi powiedzieli, że 50 zeta... a jeszcze takie intymne pytanie - skąd pobierają ten wymaz? :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia mi na sr polozna tez mówiła, żeby wziąć nospe i położyć się na lewym boku, albo iść pod prysznic i jak przejdzie to znaczy, że to jeszcze nie to. A jak nid przejdzie to do szpitala. U Ciebie jeszcze 3 tygodnie do terminu, wiec móże to macica się przygotowuje. Trzymam kciuki w każdym bądź razie :)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja tez kulinarnie korzystam bo nie dlugo sie to prawdopodobnie skonczy. Dzis np mam zurek:-) jakis schabowy tez za mna chodzi, kapusta kiszona:-) i kebab:-) chinszczyzna... Moze zdarze jeszcze spelnic zachcianki. A do tego jakies pyszne ciacho krem i czekolada:-) hihi

SunSun, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie tak samo jak kiedys przy okresie tyle ze narazie da sie wytrzymac

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Anastacia mi na sr polozna tez mówiła, żeby wziąć nospe i położyć się na lewym boku, albo iść pod prysznic i jak przejdzie to znaczy, że to jeszcze nie to. A jak nid przejdzie to do szpitala. U Ciebie jeszcze 3 tygodnie do terminu, wiec móże to macica się przygotowuje. Trzymam kciuki w każdym bądź razie :)
    Dlatego jeszcze poczeksm jak skurcze się nasila to wtedy pojadę. ..

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess pobieraja z przedsionka pochwy i odbytu:-) takim patyczkiem z wacikiem. Trwa to kilka sekund i nie boli spokojnie:-)

Tess lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w przeciągu 40 minut spełniam wszystkie swoje zachcianki ;) zjadłam zupkę chińską, zagryzlam lay'sami(2 małe paczki) i zaraz po tym wcisnelam kinder Bueno ;) czuje się spełniona ;) mogę rodzić Haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 18:49

Ewelaa, gosiaczek31, Tess, SunSun, Scarlett2014, czekaja, anet525, bella82, Tygrysek, MisiaMonisia, Zosia_Tosia, loszcz, kaczamila, ines31 lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ