Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Ja już po wizycie. U nas bez zmian, wszystko ok. Wody ok, przepływy ok. Mała waży ok 3100
A rozwarcie mam na cyt.: "3 a jakby się uprzeć to i 4 cm". Jak miał jeszcze rękę w moim kroczu to powiedział, że dotyka główki.
Dlatego nadal czekamy na rozwój sytuacji.
Będę dzwonić w poniedziałek do mojego prowadzącego, żeby się dowiedzieć kiedy mam się stawić do szpitala jakbym nie urodziła.Scarlett2014, MisiaMonisia, SunSun, Krokodylica, Rybeńka, Ewelaa, kasss, loszcz, Emca, gosiaczek31, kaczamila, ines31 lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
RÓŻOWE LUB KRWISTE ZABARWIENIE ŚLUZU - Obecność włosowatych naczynek krwionośnych w śluzie często sygnalizuje skracanie się i rozwieranie szyjki macicy. Śluz tuż przed porodem może stać się różowy lub krwisto czerwony. Najczęściej sugeruje, że poród rozpocznie się w ciągu 24 godziny po zaobserwowaniu tego objawu.
Tygrysek, Ewelaa, MisiaMonisia, kaczamila, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Emrica i Jasmin gratuluję szczęśliwych rozwiązań i życzę zdrowia i szybkich powrotów do domu.
Sarah, a tobie życzę szybkiego i lekkiego porodu, bo najwyraźniej zbliża się on nieubłaganie.
Trochę wam zazdroszczę dziewczyny, że tak możecie obserwować swoje ciało i przeżywać emocje związane z nadchodzącą "godziną zero". Oczywiście cieszę się, że mam już swoją Emilcię po tej stronie brzucha, ale smutno mi trochę, że mnie to wszystko ominęło. Do tego cesarka to żaden cudowny moment (w moim przypadku raczej traumatyczny). No cóż, to jednak ona zdecydowała, że w taki sposób przyjdzie na świat.
Byłam dziś ściągnąć szwy. Niepotrzebnie się bałam, to nic nie boli. Załatwiliśmy też Urząd Stanu Cywilnego i formalności związane z macierzyńskim, rodzicielskim itd. Mamy za sobą też wizytę położnej. Po długim i nuuudnym pobycie w szpitalu okazało się, że to dla mnie za dużo jak na jeden dzień i padam na pyszczek.gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:RÓŻOWE LUB KRWISTE ZABARWIENIE ŚLUZU - Obecność włosowatych naczynek krwionośnych w śluzie często sygnalizuje skracanie się i rozwieranie szyjki macicy. Śluz tuż przed porodem może stać się różowy lub krwisto czerwony. Najczęściej sugeruje, że poród rozpocznie się w ciągu 24 godziny po zaobserwowaniu tego objawu.
No u mnie od wtorku minęło trochę więcejTeż miałam na papierze sporo (wg mnie oczywiście) żywej krwi, ale póki to nie jest mocne krwawienie to... głęboki oddech i spokojnie musisz czekać na dalszy rozwój sytuacji
Oczywiście obserwuj siebie i malucha! Trzymam kciuki &&&
-
Mam wiesci od MamaAdasia! Lezy na porodowce, wody odeszly ale skurczy brak!
a tak bardzo nie chciala rodzic z oxy!!
Trzymajcie kciuki za nia i Szymonkagosiaczek31, loszcz, Tygrysek, Niunia86, SunSun, czekaja, bella82, Ewelaa, kaczamila, MisiaMonisia, ines31, gabi30, Krokodylica lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
MamaAdasia kciuki trzymam, oby obyło się bez oxy
Jasmin, Emrica gratulacje. Za wszystkie tuż przed też &&&&
Ależ "owocny" dzień
My jutro na sesję brzuszkową, wykorzystam w połowie prezent urodzinowy, a reszta zdjęć już z moim szkrabem kochanym będzie.
gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a mo dalej pelno sluzu krwistego leci,jak sie obudzilam o 1 tak nie umie spac,boli!!!
liczulam skurcze przez godzine byly po ok 50s co 5min srednio,ale po gpdzinie przeszlo,a teraz od 20min albo nie wiem ile bo zasnac probowalam znowu przyszly,ale to jest bol...krzyz,brzuch...masakra -
Sarah ja tez mialam takie nieregularne w roznych odstepach i jedne bolaly a drugue nie. Nagle odeszly wody i sie okazalo ze mam 7cm rozwarcia!! Jak cos Cie niepokoi i badz w gotowosci. Najwyzej polezysz w szpitalu kilka godzin dluzej bo chyba nie ma opcji zeby ten dzien nie byl TwojNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
licze licze poki co,i tak jak powinny wygladac skurcze to wyglada,przychodza nagle,lapia na kilkadziesiat sekunkd i puszczaja a za kilka minut to samo, dobrze ze mam aplikacje to idealnie wszystko widac.juz tym dzisiejszym(wczorajszym) dniem jestem zmeczona
lekarz kazal zeby ponad 2h byly regularneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 04:36
-
Ja nie mogę zasnąć po sikaniu. Ot tak dla zasady.
Mi nawet po wczorajszym gmeraniu giną w kroczu nic nie leci, nawet jakiegoś specyficznego śluzu. U mnie to wszystko tak bezobjawowo. Taki też miałam początek ciąży, a nawet do końca 2trym. Nie mogę uwierzyć że jestem taka szczesciara.
MamaAdasia trzymam kciuki, może jeszcze skurcze się zaczną...loszcz lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015