X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - to ja mam odwrotnie, nastawiam się na poród bez zzo, ale wolę na wszelki wypadek mieć zrobione badania, gdyby się okazało, że sytuacja mnie przerośnie ;)

Scarlett2014, czekaja lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess a jakie badania masz zrobić? Bo mi w sumie lekarka powiedziała że zrobią mi je już w szpitalu bo chcą mieć aktualne. Ale nie wiem co chcą mieć aktualne:)
    Ja nie umiem przewidzieć tego jak się zachowam więc przede wszystkim chcę mieć jakąś opcje :)

• anet525 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mamusiek które urodziły. Wy tez mialyscie silne klucia macicy? mnie znów napiera dodatkowo boli mnie kość ogonowa i aż wstyd mi nie moge zapanować nad moczem. Chodzę w podpasce nawet jak sciskam mięśnie kregla to i tak nic nie daje gdy sie snieje kicham czy kaszlę. I mala teraz jest tak ruchliwa ze miejsca nie moge sobie znalesc

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos znieczulenia rozmawiałam wczoraj z koleżanką która miała ostatnio poważny zabieg stomatologiczny m.in. wycinaną kość. W ramach znieczulenia dostała gaz rozweselający - ponoć rewelacja! Mówi że jak mam okazję to żeby korzystała :) na Ujastku ponoć jest :) zawsze to jakaś alternatywa no i ponoć bardzo bezpieczna rzecz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett robia chyba krzepliwosc krwi przed znieczuleniem.
    Co do gazu nie mam pojecia nie korzystalam ale czytalam relacje dziewczyn po i szalu chyba nie bylo:-)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może koleżanka próbowała mnie wesprzeć :) w każdym razie bardziej wierze w "twarde" znieczulenie :) I mój mąż wie że pierwsze co na powiedzieć na IP to "dzień dobry, poproszę znieczulenie dla żony" :)

gosiaczek31, Krokodylica, ines31 lubią tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na kartce rzeczy niezbędnych do szpitala, do znieczulenia potrzebne są z badań: układ krzepnięcia, morfologia, potas (ważne są 1 tydzień)...

właśnie ciekawa jestem co jak ktoś chce znieczulenie a nie ma badań... nie zrobią na miejscu?

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Margoo, pępek można zamoczyć. Oczywiście nie moczyć nie wiadomo ile ale jak się podczas kąpieli zamoczy to osuszyć i nic się nie stanie. My kąpiemy co drugi dzień i pępek nie raz już sie nam zamoczył, a już kikut wisi na włosku i pewnie przy następnej zmianie pieluszki już go nie będzie.

A to widze że nie ma czego sie bać;) może nie potrzebnie tak panikuję ;P ale myśle że to przez tych moich "doradców" eh :)

2nn3skjobns71avl.png

margoo89
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Margo z Myślenic chyba nikogo nie ma ale sporo nas z Krakowa więc niedaleko :)

Jestem z Gdowa;) za Wieliczką ale rodzę w Myślenicach bo mam najbliżej :) w Krk bym się pogubiła jeśli chodzi o szpitale i mogłabym nie zdążyć dojechać w razie czego:) szkoda że żadna tam nie rodzi :/

2nn3skjobns71avl.png

margoo89
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Margoo witaj,fajnie ze "wyszłaś z ukrycia" :-) Nie ma Cię na naszej liście a chiałabym Cię dopisać,czy mogłabyś zdradzić termin porodu oraz płeć dziecka?

termin na 16 marca ma być synek ;)

2nn3skjobns71avl.png

Emartea, loszcz lubią tę wiadomość

margoo89
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że nie ma się czego bać Margoo. I tak jak przewidziałam, u nas już kikut odpadł.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    U nas na kartce rzeczy niezbędnych do szpitala, do znieczulenia potrzebne są z badań: układ krzepnięcia, morfologia, potas (ważne są 1 tydzień)...

właśnie ciekawa jestem co jak ktoś chce znieczulenie a nie ma badań... nie zrobią na miejscu?
    u mnie robia na miejscu. Pobieraja na ip jak sie zglosi chec brania zzo. Ale za to trzeba miec kwit od anestezjologa o odbytej konsultacji.

• margoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    No pewnie, że nie ma się czego bać Margoo. I tak jak przewidziałam, u nas już kikut odpadł.

Ja z tych niedoświadczonych ;) to mój pierwszy dzidziuś a w dodatku nie miałam nigdy doczynienia z takimi maluszkami nawet w rodzinie także takich może troszke "głupich" pytań będzie wiecej :P heh

2nn3skjobns71avl.png

margoo89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:

Na Ujastku podobno zawsze robią badania na miejscu i nie uznają tych które robisz sama. Nic nie słyszałam za to o konieczności konsultacji z anestezjologiem.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Rybenka w ktorym tyg urodzilas?

Urodziła w 39t+5d

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Na Ujastku podobno zawsze robią badania na miejscu i nie uznają tych które robisz sama. Nic nie słyszałam za to o konieczności konsultacji z anestezjologiem.
    Scarlett byc moze anestezjolog rozmawia.z dziewczynami przed podaniem znieczulenia bezposrednio. Jesli jest na to czas. To jakby nie patrzec ingerencja w organizm musza zebrac wywiad, choroby, leki itp. Jak to sie odbywa, jakie moga byc skutki nieporzadane itd. Trzeba podpisac zgode. Ja w poprzedniej ciazy tez nie mialam wczesniej zadnej konsultacji. Ale rodzilam w innym szpitalu. Nie planowalam zzo i lekarz na szybko zebral informacje przed samym wkluciem. A teraz bede rodzila gdzie indziej i zycza sobie wczesniej konsultacje. Zrobiona okolo 38 tc. Ja bylam wlasnie w czwartek. Na wszelki W zeby miec:-) choc i gin i anestezjolog powiedzieli ze raczej nie zalapie sie:-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ja wam juz pisalam moja starsza cora urodzila sie z wlosami jak smola czarnymi dlugimi na dodatek a teraz ma ciemny blond:-) tyle ze jej nie wypadaly, wyjasnialy same.
    Teraz dla odmiany pewnie urodzi sie lysolek:-)
    Moja Oliwka tez urodzila sie z czarnymi wlosami i jej zjasnialy

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    Ja z tych niedoświadczonych ;) to mój pierwszy dzidziuś a w dodatku nie miałam nigdy doczynienia z takimi maluszkami nawet w rodzinie także takich może troszke "głupich" pytań będzie wiecej :P heh

Tu żadne pytanie nie jest głupie. Mój też pierwszy dzidziuś, ale już przez to przeszłam i mogę się trochę powymądrzać. Ale przed urodzeniem też się tego bałam. :-)

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:

a ile kosztuje znieczulenie?

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektórych szpitalach jest za darmo a w niektórych różnie ok 400-500 zl

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ