Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTess a jakie badania masz zrobić? Bo mi w sumie lekarka powiedziała że zrobią mi je już w szpitalu bo chcą mieć aktualne. Ale nie wiem co chcą mieć aktualne:)
Ja nie umiem przewidzieć tego jak się zachowam więc przede wszystkim chcę mieć jakąś opcje -
Do mamusiek które urodziły. Wy tez mialyscie silne klucia macicy? mnie znów napiera dodatkowo boli mnie kość ogonowa i aż wstyd mi nie moge zapanować nad moczem. Chodzę w podpasce nawet jak sciskam mięśnie kregla to i tak nic nie daje gdy sie snieje kicham czy kaszlę. I mala teraz jest tak ruchliwa ze miejsca nie moge sobie znalesc
-
nick nieaktualnyA propos znieczulenia rozmawiałam wczoraj z koleżanką która miała ostatnio poważny zabieg stomatologiczny m.in. wycinaną kość. W ramach znieczulenia dostała gaz rozweselający - ponoć rewelacja! Mówi że jak mam okazję to żeby korzystała
na Ujastku ponoć jest
zawsze to jakaś alternatywa no i ponoć bardzo bezpieczna rzecz.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emartea wrote:Margoo, pępek można zamoczyć. Oczywiście nie moczyć nie wiadomo ile ale jak się podczas kąpieli zamoczy to osuszyć i nic się nie stanie. My kąpiemy co drugi dzień i pępek nie raz już sie nam zamoczył, a już kikut wisi na włosku i pewnie przy następnej zmianie pieluszki już go nie będzie.
A to widze że nie ma czego sie baćmoże nie potrzebnie tak panikuję ;P ale myśle że to przez tych moich "doradców" eh
margoo89
-
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
margoo89
-
nick nieaktualnyTess wrote:U nas na kartce rzeczy niezbędnych do szpitala, do znieczulenia potrzebne są z badań: układ krzepnięcia, morfologia, potas (ważne są 1 tydzień)...
właśnie ciekawa jestem co jak ktoś chce znieczulenie a nie ma badań... nie zrobią na miejscu? -
Emartea wrote:No pewnie, że nie ma się czego bać Margoo. I tak jak przewidziałam, u nas już kikut odpadł.
Ja z tych niedoświadczonychto mój pierwszy dzidziuś a w dodatku nie miałam nigdy doczynienia z takimi maluszkami nawet w rodzinie także takich może troszke "głupich" pytań będzie wiecej
heh
margoo89
-
nick nieaktualnyTess wrote:U nas na kartce rzeczy niezbędnych do szpitala, do znieczulenia potrzebne są z badań: układ krzepnięcia, morfologia, potas (ważne są 1 tydzień)...
właśnie ciekawa jestem co jak ktoś chce znieczulenie a nie ma badań... nie zrobią na miejscu?
Na Ujastku podobno zawsze robią badania na miejscu i nie uznają tych które robisz sama. Nic nie słyszałam za to o konieczności konsultacji z anestezjologiem. -
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:Na Ujastku podobno zawsze robią badania na miejscu i nie uznają tych które robisz sama. Nic nie słyszałam za to o konieczności konsultacji z anestezjologiem.
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
gosiaczek31 wrote:Ja wam juz pisalam moja starsza cora urodzila sie z wlosami jak smola czarnymi dlugimi na dodatek a teraz ma ciemny blond:-) tyle ze jej nie wypadaly, wyjasnialy same.
Teraz dla odmiany pewnie urodzi sie lysolek:-)Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
margoo wrote:Ja z tych niedoświadczonych
to mój pierwszy dzidziuś a w dodatku nie miałam nigdy doczynienia z takimi maluszkami nawet w rodzinie także takich może troszke "głupich" pytań będzie wiecej
heh
Tu żadne pytanie nie jest głupie. Mój też pierwszy dzidziuś, ale już przez to przeszłam i mogę się trochę powymądrzać. Ale przed urodzeniem też się tego bałam.gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
-
Tess wrote:U nas na kartce rzeczy niezbędnych do szpitala, do znieczulenia potrzebne są z badań: układ krzepnięcia, morfologia, potas (ważne są 1 tydzień)...
właśnie ciekawa jestem co jak ktoś chce znieczulenie a nie ma badań... nie zrobią na miejscu?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r.