X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - to ja mam odwrotnie, nastawiam się na poród bez zzo, ale wolę na wszelki wypadek mieć zrobione badania, gdyby się okazało, że sytuacja mnie przerośnie ;)

Scarlett2014, czekaja lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess a jakie badania masz zrobić? Bo mi w sumie lekarka powiedziała że zrobią mi je już w szpitalu bo chcą mieć aktualne. Ale nie wiem co chcą mieć aktualne:)
    Ja nie umiem przewidzieć tego jak się zachowam więc przede wszystkim chcę mieć jakąś opcje :)

• anet525 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mamusiek które urodziły. Wy tez mialyscie silne klucia macicy? mnie znów napiera dodatkowo boli mnie kość ogonowa i aż wstyd mi nie moge zapanować nad moczem. Chodzę w podpasce nawet jak sciskam mięśnie kregla to i tak nic nie daje gdy sie snieje kicham czy kaszlę. I mala teraz jest tak ruchliwa ze miejsca nie moge sobie znalesc

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos znieczulenia rozmawiałam wczoraj z koleżanką która miała ostatnio poważny zabieg stomatologiczny m.in. wycinaną kość. W ramach znieczulenia dostała gaz rozweselający - ponoć rewelacja! Mówi że jak mam okazję to żeby korzystała :) na Ujastku ponoć jest :) zawsze to jakaś alternatywa no i ponoć bardzo bezpieczna rzecz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett robia chyba krzepliwosc krwi przed znieczuleniem.
    Co do gazu nie mam pojecia nie korzystalam ale czytalam relacje dziewczyn po i szalu chyba nie bylo:-)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może koleżanka próbowała mnie wesprzeć :) w każdym razie bardziej wierze w "twarde" znieczulenie :) I mój mąż wie że pierwsze co na powiedzieć na IP to "dzień dobry, poproszę znieczulenie dla żony" :)

gosiaczek31, Krokodylica, ines31 lubią tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na kartce rzeczy niezbędnych do szpitala, do znieczulenia potrzebne są z badań: układ krzepnięcia, morfologia, potas (ważne są 1 tydzień)...

właśnie ciekawa jestem co jak ktoś chce znieczulenie a nie ma badań... nie zrobią na miejscu?

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Margoo, pępek można zamoczyć. Oczywiście nie moczyć nie wiadomo ile ale jak się podczas kąpieli zamoczy to osuszyć i nic się nie stanie. My kąpiemy co drugi dzień i pępek nie raz już sie nam zamoczył, a już kikut wisi na włosku i pewnie przy następnej zmianie pieluszki już go nie będzie.

A to widze że nie ma czego sie bać;) może nie potrzebnie tak panikuję ;P ale myśle że to przez tych moich "doradców" eh :)

2nn3skjobns71avl.png

margoo89
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Margo z Myślenic chyba nikogo nie ma ale sporo nas z Krakowa więc niedaleko :)

Jestem z Gdowa;) za Wieliczką ale rodzę w Myślenicach bo mam najbliżej :) w Krk bym się pogubiła jeśli chodzi o szpitale i mogłabym nie zdążyć dojechać w razie czego:) szkoda że żadna tam nie rodzi :/

2nn3skjobns71avl.png

margoo89
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Margoo witaj,fajnie ze "wyszłaś z ukrycia" :-) Nie ma Cię na naszej liście a chiałabym Cię dopisać,czy mogłabyś zdradzić termin porodu oraz płeć dziecka?

termin na 16 marca ma być synek ;)

2nn3skjobns71avl.png

Emartea, loszcz lubią tę wiadomość

margoo89
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że nie ma się czego bać Margoo. I tak jak przewidziałam, u nas już kikut odpadł.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    U nas na kartce rzeczy niezbędnych do szpitala, do znieczulenia potrzebne są z badań: układ krzepnięcia, morfologia, potas (ważne są 1 tydzień)...

właśnie ciekawa jestem co jak ktoś chce znieczulenie a nie ma badań... nie zrobią na miejscu?
    u mnie robia na miejscu. Pobieraja na ip jak sie zglosi chec brania zzo. Ale za to trzeba miec kwit od anestezjologa o odbytej konsultacji.

• margoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    No pewnie, że nie ma się czego bać Margoo. I tak jak przewidziałam, u nas już kikut odpadł.

Ja z tych niedoświadczonych ;) to mój pierwszy dzidziuś a w dodatku nie miałam nigdy doczynienia z takimi maluszkami nawet w rodzinie także takich może troszke "głupich" pytań będzie wiecej :P heh

2nn3skjobns71avl.png

margoo89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:

Na Ujastku podobno zawsze robią badania na miejscu i nie uznają tych które robisz sama. Nic nie słyszałam za to o konieczności konsultacji z anestezjologiem.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Rybenka w ktorym tyg urodzilas?

Urodziła w 39t+5d

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Na Ujastku podobno zawsze robią badania na miejscu i nie uznają tych które robisz sama. Nic nie słyszałam za to o konieczności konsultacji z anestezjologiem.
    Scarlett byc moze anestezjolog rozmawia.z dziewczynami przed podaniem znieczulenia bezposrednio. Jesli jest na to czas. To jakby nie patrzec ingerencja w organizm musza zebrac wywiad, choroby, leki itp. Jak to sie odbywa, jakie moga byc skutki nieporzadane itd. Trzeba podpisac zgode. Ja w poprzedniej ciazy tez nie mialam wczesniej zadnej konsultacji. Ale rodzilam w innym szpitalu. Nie planowalam zzo i lekarz na szybko zebral informacje przed samym wkluciem. A teraz bede rodzila gdzie indziej i zycza sobie wczesniej konsultacje. Zrobiona okolo 38 tc. Ja bylam wlasnie w czwartek. Na wszelki W zeby miec:-) choc i gin i anestezjolog powiedzieli ze raczej nie zalapie sie:-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ja wam juz pisalam moja starsza cora urodzila sie z wlosami jak smola czarnymi dlugimi na dodatek a teraz ma ciemny blond:-) tyle ze jej nie wypadaly, wyjasnialy same.
    Teraz dla odmiany pewnie urodzi sie lysolek:-)
    Moja Oliwka tez urodzila sie z czarnymi wlosami i jej zjasnialy

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    Ja z tych niedoświadczonych ;) to mój pierwszy dzidziuś a w dodatku nie miałam nigdy doczynienia z takimi maluszkami nawet w rodzinie także takich może troszke "głupich" pytań będzie wiecej :P heh

Tu żadne pytanie nie jest głupie. Mój też pierwszy dzidziuś, ale już przez to przeszłam i mogę się trochę powymądrzać. Ale przed urodzeniem też się tego bałam. :-)

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:

a ile kosztuje znieczulenie?

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektórych szpitalach jest za darmo a w niektórych różnie ok 400-500 zl

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ