X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • benek Debiutantka

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jestem nowa na forum.Chciałam się przywitać i pewnie niedługo pożegnać... Zobaczyłam upragnione dwie kreseczki na teście (już po raz trzeci w życiu), ale chyba i tym razem nie zakończy się szczęśliwie.

Straciłam pierwszą ciążę w 12 tc, kolejna okazała się pozamaciczna... teraz byłam u lekarza i prawdopodobnie znów pozamaciczna :( Badałam dziś bete, kolejna w sobotę i usg... ale skierowanie do szpitala na operację już i tak dostałam.
    Totalna załamka... :(

Mam nadzieję, że Wam się lepiej powiedzie :)

oref9jcg5p514vc4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benek strasznie mi przykro.. Nie wiem co powiedzieć bo żadne słowa nie polepszą sytuacji.. Ja poroniłam tylko raz,teraz jestem w drugiej ciąży i mimo,że bardzo się cieszę jest gdzieś ta nutka niepewności,że snowu mozże być coś nie tak zwłaszcza,że po pierwszej stracie nikt nie potrafił mi powiedzieć co było przyczyną.. Trzymam mocno kciuki i mam nadzieję,że jednak wszystko się dobrze ułoży.

Ściskam mocno <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 20:28

iv09cbxm68yuj78z.png
  • benek Debiutantka

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo czekamy na maluszka z mężem... chyba nie będziemy już więcej próbować - albo in vitro albo adopcja. Te porażki kompletnie mnie wykańczają :/

Tak jest nadzieja, ale już ciężko mi znaleźć ją w sobie przede wszystkim.

Dzięki za dobre słowa :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

oref9jcg5p514vc4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Benek... :( ile z nas jeszcze sie wykruszy? :( nasze biedne fasolki.
    Chyba dopiero po 12tym tygodniu odetchniemy z ulga i na forum zawieje optymizmem, rozmowamo o porodach, imionach, wozkach... Poki co ciagle stresy i smutki. Niech ta zla passa juz opusci Marcowki!!

Kamelia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam marcowe mamusie :) ja juz prawie na koncowce ale zycze Wam samych donoszonych ciaz i duzo spokoju <3

Benek nie poddawaj sie !..walczcie o swoja upragniona kruszynke <3

Kamelia lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • benek Debiutantka

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wczoraj rozpaczałam, nie mogłam się uspokoić a na dodatek mój mąż wyjechał jeszcze zanim dowiedzieliśmy się o ciąży (taki prezencik mi zostawił na pożegnanie). Teraz nie może wrócić i do tego wszystkiego zostałam sama...

Ale dziś odnalazłam w sobie jakiś dziwny spokój, nie mam żadnych przemyśleń na razie, ale też na pewno się nie stresuję.

Może zdarzy się cud... ale to już musi być CUD :)

oref9jcg5p514vc4.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benek, najważniejsza jest wiara, ona potrafi czynić cuda. Także głowa do góry, myślimy pozytywnie, cieszymy sie chwila i damy rade. Powodzenia

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • benek Debiutantka

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 - jeszcze kilka tygodni i będzie spokój :) Zobaczysz. Chociaż moja koleżanka powiedziała kiedyś mądrą rzecz... odkąd stajesz się mamą stres nigdy Cię nie opuszcza.

Część dziewczyn odejdzie, część przyjdzie, jeszcze się grupka uzbiera tych SZCZĘŚLIWYCH

Emily83 lubi tę wiadomość

oref9jcg5p514vc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Na tym etapie ciazy nie musza sie pojawiac zadne objawy ale moga. Buzuja w nas hormony i chyba wszystko moze sie zdarzyc. Nie denerwowalabym sie na Twoim miejscu. Ja nie mam zadnych objawow oprocz braku apetytu. Cycki mam male i ich nie czuje kompletnie.
    Ciesz sie ciaza! :)
    mnie bolą tylko wtedy jak je na wolność ze stanika wypuszczę , a na noc to muszę sportowy zakładać aby dobrze spać bez bólu

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:29

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:29

• renatkach Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Hej, ja to średnio zadowolona jestem z wizyty. Ogólnie ciąża młodsza wg usg to 4+3 no i na prawym jajniku torbiel. Generalnie nic się nie zapytałam bo jakiś taki dziwny ten lekarz. Tygrysku ja chyba w Żorach będę rodzic bo mój lekarz prowadzący tam przyjmuje.

Ja też będę rodzić w Żorach, a do kogo chodzisz, jeśli można zapytać :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach ja chodzę do doktora Gawła. On przyjmuje w Żorach, w Orzeszu i właśnie w szpitalu w Żorach tez pracuje

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja rodzilam rowno rok temu i nic mi nie wiadomo o poloznej. Pierwsze slysze!
    Zobaczymy co mi lrkarz ba wizycie powie.

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Nieśmiało witam się z wami...... test wykazał mi słabą kreskę i jestem mega szczęśliwa... ale też mam obawy czy to na pewno się udało czy może jakiś wadliwy test mi się przytrafił nie wiem skąd te moje niedowierzanie, bo do tej pory nigdy nie wiedziałam nawet cienia kreski :) dlatego dzisiaj pójdę zrobić bete z krwi i przy okazji progesteron zbadam.... ależ ja jestem niecierpliwa najchętniej to bym już całej rodzinie ogłosiła że się udało :):):)

szczessciara, mizzelka, Penelope, Kamelia lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily po cichu gratuluję i trzymam kciuki za betę :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki. Ja również jestem bardzo niecierpliwa i nudze męża żeby już powiedzieć rodzicom chociaż, ale uparcie twierdzi że jeszcze za wcześnie. A tak w ogóle od rana czuje dziwne napinanie, pulsowanie w podbrzuszu. Sama nie wiem jak to nazwać

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha po ostatnich przebojach tez gratuluje "po cichu" i z pewna taka niesmialoscia.... Ale ciesze sie bardzo Emily :)
    No i czekamy na wieczorne wiesci od Mizzelki i od Anki po wizycie :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily ja też miałam bladziochy :) i jestem w ciąży :) Gratuluję skarbie :*
    pamiętam cię z czerwcówek :)
    Benek... strasznie mi przykro... ten stres... wiem co przeżywasz...
    sama się boję od kilku dni..

Diamonds dziękuję :) mam nadzieje ze ten płyn po prostu jest od tego że nie było @... mam nadzieje ze zniknie raz dwa

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Kamelia Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Nieśmiało witam się z wami...... test wykazał mi słabą kreskę i jestem mega szczęśliwa... ale też mam obawy czy to na pewno się udało czy może jakiś wadliwy test mi się przytrafił nie wiem skąd te moje niedowierzanie, bo do tej pory nigdy nie wiedziałam nawet cienia kreski :) dlatego dzisiaj pójdę zrobić bete z krwi i przy okazji progesteron zbadam.... ależ ja jestem niecierpliwa najchętniej to bym już całej rodzinie ogłosiła że się udało :):):)
    \
    trzymam kciuki i czekamy na wyniki : *

w4sqpc0z5nmzmjny.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ