Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka.. a no własnie on nie wie czy to pęcherzyk ciążowy czy pęcherzyk tak po prostu ale zauważył go.. potem na USG pokazał konkretnie i wokół niego endometrium.
Kazał mi sie nie stresować, choć nie spałam całą noc.
Boli mnie lewy jajnik ale on jest najbardziej powiększony więc pewnie z niego była owulka.
Jutro powtarzam betę.
Choć jak czytam o tych pozamacicznych to gin w ogóle nie mógł znaleźć pęcherzyka a tu jednak jakiś jest...
ale macał te jajniki, bardzo dokładnie zrobił USG bo widziałam nawet "wąsy" jajowodu.. śmiesznie wyglądają
i mówił że ten płyn może być tak po prostu... że niektóre kobiety tak mają
i pytał się czy miałam plamienia.. czy boli mnie podczas badania czy jak dotyka boli.. a mnie nic nie bolało.. było ok.
teraz czuje lewy jajnik ale odezwie sie czasem prawy a tam ten spokojny w tym czasie.. więc sama nie wiem..
mam mętlik w głowie. -
mizzelka wrote:hejka.. a no własnie on nie wie czy to pęcherzyk ciążowy czy pęcherzyk tak po prostu ale zauważył go.. potem na USG pokazał konkretnie i wokół niego endometrium.
Kazał mi sie nie stresować, choć nie spałam całą noc.
Boli mnie lewy jajnik ale on jest najbardziej powiększony więc pewnie z niego była owulka.
Jutro powtarzam betę.
Choć jak czytam o tych pozamacicznych to gin w ogóle nie mógł znaleźć pęcherzyka a tu jednak jakiś jest...
ale macał te jajniki, bardzo dokładnie zrobił USG bo widziałam nawet "wąsy" jajowodu.. śmiesznie wyglądają
i mówił że ten płyn może być tak po prostu... że niektóre kobiety tak mają
i pytał się czy miałam plamienia.. czy boli mnie podczas badania czy jak dotyka boli.. a mnie nic nie bolało.. było ok.
teraz czuje lewy jajnik ale odezwie sie czasem prawy a tam ten spokojny w tym czasie.. więc sama nie wiem..
mam mętlik w głowie.[/QUOTE
ja bym na Twoim miejscu do innego lekarza poszła, po Twojej Opowieści nie miała bym do niego zaufania -
no i mam tutaj 3 USG wykonane w przeciągu 3 ostatnich cykli:
27.03.14 (zaraz po owulce)
trzon o przodozgieciu wymiar ap 40mm
endo 11,8 mm hiperechogenne jednorodne
lewy jajnik 46/33mm b/z
prawy jajnik 38,31 mm b/z
zatoka douglasa 13mm
15.05.14 (gdzieś 17dpo)
trzon macice o przodozgieciu o jednorodnej miesniowce i wymiarze ap 40 mm
endo o szer 14,6 mm
lewy jajnik b/z (? nie ma nic)
prawy 35/23
zatoka douglasa b/z
i wczorajsze (19dpo)
trzon macice o wymiarze AP 50mm
endo 19.. z obszarem bezechowym mogącym odpowiadać pecherzykowi ciazowemu o wymiarze GS 4,1 mm tj 4,1 Hbd
prawy jajnik 41,28
lewy jajnik 45/32 mm
zatoka 16mm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jejku jak tak czytam to wszystko to i ja się zaczynam stresować przed wizytą u gina... Mam dopiero za tydz ale nic dziwnego-teraz pewnie nic by nie znalazł co nie znaczy,ze za tydz już coś będzie.. Oby było w dobrym miejscu i bez niespodzianek:D Chłopak mój każe się nie stresować bo to tylko szkodzi mi i fasolce ale lekko mu mówić.. Nie on musi przechodzić te wszystkie cuda na kiju,żeby w ciąże zajść...
Mizzelka trzymam kciuki a bete. Ja odbieram wyniki jutro i ciekawa jestem co tam znajdę... Bo jakiś dziwny ten mój cykl ostatnio... -
Ja tez sie boje! Ale dla mnie test ciazowy to dopiero poczatek gory lodowej. Dopiero mozna byc pewnym swego jak bije serduszko.
Ja mam lekarza w poniedzialek. To bedzie 6t i 1d. Caly czas o tym mysle...
Drugi raz jestem w ciazy. Pierwsza zagrozona od poczatku do konca. Nie umiem cieszyc sie tym stanem. Dla mbie to jeden wielki stresNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!