X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki,
    u nas nadal bez zmian. Wczoraj jakieś pobolewania brzucha i krzyzowe, ale oczywiscie przeszlo :)
    Szczerze mowiac chcialabym juz urodzic ale to dlatego, ze od 2 tygodni trzymam corcie w domu, bo najpierw byla lekko przeziebiona, a teraz to juz nie chce zeby cos przywlokla z przedszkola..A Wy, Mamy starszakow - izolowalyscie jakos dzieciaki przed porodem? Boje sie tych wszystkich dzieciecych wirusow, zeby Maly nie zlapal czegos zaraz po urodzeniu..
    No i corcia juz kota dostaje w takiej izolacji:) A ja do terminu mam jeszcze 2 tygodnie....
    Ciagle zastanawia mnie, dlaczego Wy macie ktg przed terminem, a ja nie :(
    Mialyscie jakies wskazania szczegolne?

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,czy wasze odchody tez po 2 tyg wygladaja jak krew ? moje wygladaja wlasnie tak jak 3dzien okresu...a wszsdzie pisze ze powinno juz byc żółto

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    Cześć Mamuśki,
    u nas nadal bez zmian. Wczoraj jakieś pobolewania brzucha i krzyzowe, ale oczywiscie przeszlo :)
    Szczerze mowiac chcialabym juz urodzic ale to dlatego, ze od 2 tygodni trzymam corcie w domu, bo najpierw byla lekko przeziebiona, a teraz to juz nie chce zeby cos przywlokla z przedszkola..A Wy, Mamy starszakow - izolowalyscie jakos dzieciaki przed porodem? Boje sie tych wszystkich dzieciecych wirusow, zeby Maly nie zlapal czegos zaraz po urodzeniu..
    No i corcia juz kota dostaje w takiej izolacji:) A ja do terminu mam jeszcze 2 tygodnie....
    Ja pierwszy raz poszlam na ktg w skonczonym 39 tyg

Krokodylica lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    dziewczyny,czy wasze odchody tez po 2 tyg wygladaja jak krew ? moje wygladaja wlasnie tak jak 3dzien okresu...a wszsdzie pisze ze powinno juz byc żółto

Ja tak miałam. Odchody były żółte już po kilku dniach aż zniknęły i za kilka dni krew jak podczas okresu. Trwało to kilka dni. Do teraz mam lekko krwistą wydzielinę czasami. Wtedy pytałam tu na forum i większość pisała, że to normalne.

4e3f84b95f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

"Nierozpakowane" co by się nie działo za chwilę wszystkie będziemy rozmawiać o kupkach, karmieniu etc. Już niedługo :) i jeśli myślicie że nigdy nie urodzicie bo nic się nie zapowiada pomyślcie sobie wtedy o mnie ;)

Ja nie rodze, rozmyslilam sie. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flores mnie lekarz tez nie kierowal na ktg. Zalezy od teorii gina. Sa tacy co przezornie zrobia inni jak nie widza wskazan to czekaja do terminu i dopiero kaza skontrolowac. ja Prywatnie chodzilam dla swojego spokoju zeby sprwdzic tetno dzieciaczka. Bo w poprzedniej ciazy byly z tym problemy. Mialam skaczace oscylacje. Robilam co 2-3 dni na ip od 38 tc. Czulam sie ok wrecz super do konca a ktg wychodzilo slabo i decyzja o indukcji zapadla. Teraz kazde ktg mam idealne a robilam tylko 4 razy do tej pory. Takze jak masz obawy to zrob prywatnie albo nacisnij lekarza swojego zeby ci robil.

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    Cześć Mamuśki,
    Ja mam KTG ze wzgledu na to bo zglosilam mniejsze odczuwanie ruchow malutkiej.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :P

mój mąż w ramach "jeszcze wolności" poleciał dzisiaj na piłkę...:P

ja gotuje rosół a na drugie mam rybkę :)

z moich dolegliwości to tylko ból brzucha jak na okres i uciążliwie napuchnięte dłonie...już ponad miesiąc...;/ nie mogę ukroić kromki chleba ani się oprzeć na ręce...nic...

Mam pytanie o mleko :) bo w sumie ciągle był temat jaka temperatura i że trzeba wsadzać w ten termoforek żeby nie ostygło...a jak będą upały? skąd wiadomo, że mleko się nie zepsuło??

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores ja mam ktg bo mój lekarz ma taką teorie uważa że rak trzeba i od 35 tyg mam co tydz ale to może tez spowodowane jest tym ze mój lekarz ma swoje ktg w gabinecie i jako pacjentka jego mam za darmo każde ktg wychodzi mi idealnie

• Emca Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    moze zamowimy razem?

Chętnie

bella82 lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze ktg robia w 39 tyg jesli skonczysz 40 tydz to przychodzisz co 2 dzien

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Co do porodow to cos na pocieszenie :) w piatek mialam absolutnie plaski wykres na ktg, w poniedzialek u lekarza szyjka twarda, zamknieta i do porodu daleko, we wtorek czulam sie super az o 14tej odeszly wody a 15:25 mloda juz na swiecie.
    Czasem sie nie zapowiada a tu nagle niespodzianka :)
    Czekam na kolejne bobasy

A bobasy zastrajkowaly heh mówiłam ze będzie zastój i chyba najprędzej będzie gosiaczek wywolywany miała

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia i Justyska:
    tez mnie bola nogi. Krzyze bolaly mnie przez jakis miesiac i to tak ze chodzic nie moglam, promieniowalo mi na prawa noge ktora az od tego dretwiala, ale od jakiegos tygodnia jak reka odjal!
    Moje samopoczucie fizyczne do d*py, nie mam na nic siły, po nocach nie spie bo napierdziela mnie podbrzusze i szyjka, a jak rano wstaje to cisza...
    Nie ogarniam juz rzeczywistosci powoli...

Te twardnienia brzucha to przepowiadające, mam je od bardzo dawna i nic z tego nie wynika póki co.

Acha i wieczne odbijanie się niestety też mam, zgage cholerna też (chociaż chyba brzuch mi opadł i teraz jakaś delikatniejsza jest).

flores
    ja tez w ogle nie mam ktg, kazali mi zwracac uwage na ruchy dziecka i jesli nie urodze do 20tego to zglosic sie do lekarza aby sprawdzic przeplywy, ale ktg nie mam w ogole poki co. (Jak lezalam w szpitalu to mialam 2 dziennie).

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ale śmiać mi się teraz chce bo nie poszlam do kościoła mój mąż sam był i moja ciotka jak go zobaczyła samego to w panikę wpadła ze ja pewno już w szpitalu urodziłam z ona nic nie wie i wogole.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja nie rodze, rozmyslilam sie. :P

Miałam taki pomysł pomiędzy jednym a drugim skurczem ale z realizacją gorzej :)

Krokodylica, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Miałam taki pomysł pomiędzy jednym a drugim skurczem ale z realizacją gorzej :)

Hehe moje dziecko też się rozmyśliło także trzymamy wspólny front. :P

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Chętnie

weszlam na stronke i chcialam zobaczyc jak przy 2 misiach bedzie wygladala cena za przesylke i czy dostaniemy znizke ;-) i nie moge wpisac 2 misiow bo wyskakuje mi wiadomosc, ze ten mis znajduje sie juz u kogos w koszyku :-/ ja myslalam o czerwonym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 11:50

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam się położyć bo nogi za bardzo bolaly do tego te twardnienia brzucha eh na siedzaco ciezko bylo

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z was kiedys wklejala linka o kapsulkach pioracych Perlux Baby.zamowilam na próbę wczorsj odebralam z paczkomatu.ciekawe czy tak dobrze odplamiaja i sa hiperalergiczne jak piszą na etykiecie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi w upaly raczej nie ma co ryzykowac z trzymaniem mleka poza lodowka. No chyba ze bardzo szybko planuje sie podac dziecku. Jak sprawdzic hmm jak ktos odwazny to posmakowac:-) powachac, sprawdzic konsystencje:-)

‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ