X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki,
    u nas nadal bez zmian. Wczoraj jakieś pobolewania brzucha i krzyzowe, ale oczywiscie przeszlo :)
    Szczerze mowiac chcialabym juz urodzic ale to dlatego, ze od 2 tygodni trzymam corcie w domu, bo najpierw byla lekko przeziebiona, a teraz to juz nie chce zeby cos przywlokla z przedszkola..A Wy, Mamy starszakow - izolowalyscie jakos dzieciaki przed porodem? Boje sie tych wszystkich dzieciecych wirusow, zeby Maly nie zlapal czegos zaraz po urodzeniu..
    No i corcia juz kota dostaje w takiej izolacji:) A ja do terminu mam jeszcze 2 tygodnie....
    Ciagle zastanawia mnie, dlaczego Wy macie ktg przed terminem, a ja nie :(
    Mialyscie jakies wskazania szczegolne?

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,czy wasze odchody tez po 2 tyg wygladaja jak krew ? moje wygladaja wlasnie tak jak 3dzien okresu...a wszsdzie pisze ze powinno juz byc żółto

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    Cześć Mamuśki,
    u nas nadal bez zmian. Wczoraj jakieś pobolewania brzucha i krzyzowe, ale oczywiscie przeszlo :)
    Szczerze mowiac chcialabym juz urodzic ale to dlatego, ze od 2 tygodni trzymam corcie w domu, bo najpierw byla lekko przeziebiona, a teraz to juz nie chce zeby cos przywlokla z przedszkola..A Wy, Mamy starszakow - izolowalyscie jakos dzieciaki przed porodem? Boje sie tych wszystkich dzieciecych wirusow, zeby Maly nie zlapal czegos zaraz po urodzeniu..
    No i corcia juz kota dostaje w takiej izolacji:) A ja do terminu mam jeszcze 2 tygodnie....
    Ja pierwszy raz poszlam na ktg w skonczonym 39 tyg

Krokodylica lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    dziewczyny,czy wasze odchody tez po 2 tyg wygladaja jak krew ? moje wygladaja wlasnie tak jak 3dzien okresu...a wszsdzie pisze ze powinno juz byc żółto

Ja tak miałam. Odchody były żółte już po kilku dniach aż zniknęły i za kilka dni krew jak podczas okresu. Trwało to kilka dni. Do teraz mam lekko krwistą wydzielinę czasami. Wtedy pytałam tu na forum i większość pisała, że to normalne.

4e3f84b95f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

"Nierozpakowane" co by się nie działo za chwilę wszystkie będziemy rozmawiać o kupkach, karmieniu etc. Już niedługo :) i jeśli myślicie że nigdy nie urodzicie bo nic się nie zapowiada pomyślcie sobie wtedy o mnie ;)

Ja nie rodze, rozmyslilam sie. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flores mnie lekarz tez nie kierowal na ktg. Zalezy od teorii gina. Sa tacy co przezornie zrobia inni jak nie widza wskazan to czekaja do terminu i dopiero kaza skontrolowac. ja Prywatnie chodzilam dla swojego spokoju zeby sprwdzic tetno dzieciaczka. Bo w poprzedniej ciazy byly z tym problemy. Mialam skaczace oscylacje. Robilam co 2-3 dni na ip od 38 tc. Czulam sie ok wrecz super do konca a ktg wychodzilo slabo i decyzja o indukcji zapadla. Teraz kazde ktg mam idealne a robilam tylko 4 razy do tej pory. Takze jak masz obawy to zrob prywatnie albo nacisnij lekarza swojego zeby ci robil.

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    Cześć Mamuśki,
    Ja mam KTG ze wzgledu na to bo zglosilam mniejsze odczuwanie ruchow malutkiej.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :P

mój mąż w ramach "jeszcze wolności" poleciał dzisiaj na piłkę...:P

ja gotuje rosół a na drugie mam rybkę :)

z moich dolegliwości to tylko ból brzucha jak na okres i uciążliwie napuchnięte dłonie...już ponad miesiąc...;/ nie mogę ukroić kromki chleba ani się oprzeć na ręce...nic...

Mam pytanie o mleko :) bo w sumie ciągle był temat jaka temperatura i że trzeba wsadzać w ten termoforek żeby nie ostygło...a jak będą upały? skąd wiadomo, że mleko się nie zepsuło??

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores ja mam ktg bo mój lekarz ma taką teorie uważa że rak trzeba i od 35 tyg mam co tydz ale to może tez spowodowane jest tym ze mój lekarz ma swoje ktg w gabinecie i jako pacjentka jego mam za darmo każde ktg wychodzi mi idealnie

• Emca Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    moze zamowimy razem?

Chętnie

bella82 lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze ktg robia w 39 tyg jesli skonczysz 40 tydz to przychodzisz co 2 dzien

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Co do porodow to cos na pocieszenie :) w piatek mialam absolutnie plaski wykres na ktg, w poniedzialek u lekarza szyjka twarda, zamknieta i do porodu daleko, we wtorek czulam sie super az o 14tej odeszly wody a 15:25 mloda juz na swiecie.
    Czasem sie nie zapowiada a tu nagle niespodzianka :)
    Czekam na kolejne bobasy

A bobasy zastrajkowaly heh mówiłam ze będzie zastój i chyba najprędzej będzie gosiaczek wywolywany miała

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia i Justyska:
    tez mnie bola nogi. Krzyze bolaly mnie przez jakis miesiac i to tak ze chodzic nie moglam, promieniowalo mi na prawa noge ktora az od tego dretwiala, ale od jakiegos tygodnia jak reka odjal!
    Moje samopoczucie fizyczne do d*py, nie mam na nic siły, po nocach nie spie bo napierdziela mnie podbrzusze i szyjka, a jak rano wstaje to cisza...
    Nie ogarniam juz rzeczywistosci powoli...

Te twardnienia brzucha to przepowiadające, mam je od bardzo dawna i nic z tego nie wynika póki co.

Acha i wieczne odbijanie się niestety też mam, zgage cholerna też (chociaż chyba brzuch mi opadł i teraz jakaś delikatniejsza jest).

flores
    ja tez w ogle nie mam ktg, kazali mi zwracac uwage na ruchy dziecka i jesli nie urodze do 20tego to zglosic sie do lekarza aby sprawdzic przeplywy, ale ktg nie mam w ogole poki co. (Jak lezalam w szpitalu to mialam 2 dziennie).

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ale śmiać mi się teraz chce bo nie poszlam do kościoła mój mąż sam był i moja ciotka jak go zobaczyła samego to w panikę wpadła ze ja pewno już w szpitalu urodziłam z ona nic nie wie i wogole.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja nie rodze, rozmyslilam sie. :P

Miałam taki pomysł pomiędzy jednym a drugim skurczem ale z realizacją gorzej :)

Krokodylica, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Miałam taki pomysł pomiędzy jednym a drugim skurczem ale z realizacją gorzej :)

Hehe moje dziecko też się rozmyśliło także trzymamy wspólny front. :P

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Chętnie

weszlam na stronke i chcialam zobaczyc jak przy 2 misiach bedzie wygladala cena za przesylke i czy dostaniemy znizke ;-) i nie moge wpisac 2 misiow bo wyskakuje mi wiadomosc, ze ten mis znajduje sie juz u kogos w koszyku :-/ ja myslalam o czerwonym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 11:50

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam się położyć bo nogi za bardzo bolaly do tego te twardnienia brzucha eh na siedzaco ciezko bylo

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z was kiedys wklejala linka o kapsulkach pioracych Perlux Baby.zamowilam na próbę wczorsj odebralam z paczkomatu.ciekawe czy tak dobrze odplamiaja i sa hiperalergiczne jak piszą na etykiecie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi w upaly raczej nie ma co ryzykowac z trzymaniem mleka poza lodowka. No chyba ze bardzo szybko planuje sie podac dziecku. Jak sprawdzic hmm jak ktos odwazny to posmakowac:-) powachac, sprawdzic konsystencje:-)

‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ