Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Mamuśki,
u nas nadal bez zmian. Wczoraj jakieś pobolewania brzucha i krzyzowe, ale oczywiscie przeszlo
Szczerze mowiac chcialabym juz urodzic ale to dlatego, ze od 2 tygodni trzymam corcie w domu, bo najpierw byla lekko przeziebiona, a teraz to juz nie chce zeby cos przywlokla z przedszkola..A Wy, Mamy starszakow - izolowalyscie jakos dzieciaki przed porodem? Boje sie tych wszystkich dzieciecych wirusow, zeby Maly nie zlapal czegos zaraz po urodzeniu..
No i corcia juz kota dostaje w takiej izolacji:) A ja do terminu mam jeszcze 2 tygodnie....
Ciagle zastanawia mnie, dlaczego Wy macie ktg przed terminem, a ja nie
Mialyscie jakies wskazania szczegolne?
-
flores wrote:Cześć Mamuśki,
u nas nadal bez zmian. Wczoraj jakieś pobolewania brzucha i krzyzowe, ale oczywiscie przeszlo
Szczerze mowiac chcialabym juz urodzic ale to dlatego, ze od 2 tygodni trzymam corcie w domu, bo najpierw byla lekko przeziebiona, a teraz to juz nie chce zeby cos przywlokla z przedszkola..A Wy, Mamy starszakow - izolowalyscie jakos dzieciaki przed porodem? Boje sie tych wszystkich dzieciecych wirusow, zeby Maly nie zlapal czegos zaraz po urodzeniu..
No i corcia juz kota dostaje w takiej izolacji:) A ja do terminu mam jeszcze 2 tygodnie....
Mialyscie jakies wskazania szczegolne?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:dziewczyny,czy wasze odchody tez po 2 tyg wygladaja jak krew ? moje wygladaja wlasnie tak jak 3dzien okresu...a wszsdzie pisze ze powinno juz byc żółto
Ja tak miałam. Odchody były żółte już po kilku dniach aż zniknęły i za kilka dni krew jak podczas okresu. Trwało to kilka dni. Do teraz mam lekko krwistą wydzielinę czasami. Wtedy pytałam tu na forum i większość pisała, że to normalne. -
Scarlett2014 wrote:
"Nierozpakowane" co by się nie działo za chwilę wszystkie będziemy rozmawiać o kupkach, karmieniu etc. Już niedługoi jeśli myślicie że nigdy nie urodzicie bo nic się nie zapowiada pomyślcie sobie wtedy o mnie
Ja nie rodze, rozmyslilam sie.
-
nick nieaktualnyFlores mnie lekarz tez nie kierowal na ktg. Zalezy od teorii gina. Sa tacy co przezornie zrobia inni jak nie widza wskazan to czekaja do terminu i dopiero kaza skontrolowac. ja Prywatnie chodzilam dla swojego spokoju zeby sprwdzic tetno dzieciaczka. Bo w poprzedniej ciazy byly z tym problemy. Mialam skaczace oscylacje. Robilam co 2-3 dni na ip od 38 tc. Czulam sie ok wrecz super do konca a ktg wychodzilo slabo i decyzja o indukcji zapadla. Teraz kazde ktg mam idealne a robilam tylko 4 razy do tej pory. Takze jak masz obawy to zrob prywatnie albo nacisnij lekarza swojego zeby ci robil.
-
flores wrote:Cześć Mamuśki,
Mialyscie jakies wskazania szczegolne? -
Cześć dziewczynki
mój mąż w ramach "jeszcze wolności" poleciał dzisiaj na piłkę...
ja gotuje rosół a na drugie mam rybkę
z moich dolegliwości to tylko ból brzucha jak na okres i uciążliwie napuchnięte dłonie...już ponad miesiąc...;/ nie mogę ukroić kromki chleba ani się oprzeć na ręce...nic...
Mam pytanie o mlekobo w sumie ciągle był temat jaka temperatura i że trzeba wsadzać w ten termoforek żeby nie ostygło...a jak będą upały? skąd wiadomo, że mleko się nie zepsuło??
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzik82 wrote:Co do porodow to cos na pocieszenie
w piatek mialam absolutnie plaski wykres na ktg, w poniedzialek u lekarza szyjka twarda, zamknieta i do porodu daleko, we wtorek czulam sie super az o 14tej odeszly wody a 15:25 mloda juz na swiecie.
Czasem sie nie zapowiada a tu nagle niespodzianka
Czekam na kolejne bobasy
A bobasy zastrajkowaly heh mówiłam ze będzie zastój i chyba najprędzej będzie gosiaczek wywolywany miała -
Anastacia i Justyska:
tez mnie bola nogi. Krzyze bolaly mnie przez jakis miesiac i to tak ze chodzic nie moglam, promieniowalo mi na prawa noge ktora az od tego dretwiala, ale od jakiegos tygodnia jak reka odjal!
Moje samopoczucie fizyczne do d*py, nie mam na nic siły, po nocach nie spie bo napierdziela mnie podbrzusze i szyjka, a jak rano wstaje to cisza...
Nie ogarniam juz rzeczywistosci powoli...
Te twardnienia brzucha to przepowiadające, mam je od bardzo dawna i nic z tego nie wynika póki co.
Acha i wieczne odbijanie się niestety też mam, zgage cholerna też (chociaż chyba brzuch mi opadł i teraz jakaś delikatniejsza jest).
flores
ja tez w ogle nie mam ktg, kazali mi zwracac uwage na ruchy dziecka i jesli nie urodze do 20tego to zglosic sie do lekarza aby sprawdzic przeplywy, ale ktg nie mam w ogole poki co. (Jak lezalam w szpitalu to mialam 2 dziennie). -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emca wrote:Chętnie
weszlam na stronke i chcialam zobaczyc jak przy 2 misiach bedzie wygladala cena za przesylke i czy dostaniemy znizkei nie moge wpisac 2 misiow bo wyskakuje mi wiadomosc, ze ten mis znajduje sie juz u kogos w koszyku
ja myslalam o czerwonym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 11:50
-
nick nieaktualny