Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
gosiaczek31 wrote:Tez planuje sprobowac kapsulek perluxa bo te kapsulki z tesco wg mnie nie sa dobre. Zauwazylam ze przy nizszych temperaturach potrafi ta oslonka sie nie rozpuscic i zalega taki glut w uszczelkach pralki
-
hejka
kochane mamusie ktore maja za soba juz pierwsze spacerypowiedzcie mi jak najlepiej werandowac dziecko?? moj mial wczoraj 2tyg jechal juz 2x samochodem a dzis mamy ladna pogode nawet bo sloneczko swieci i zastanawiam sie czy wystawic go ubranego przy oknie w wozku czy moze na taras dac na 5 czy 10min ?? co sadzicie??
-
nick nieaktualny
-
aha i polozna powiedziala ze nie musze juz go wybudzac w nocy
wiec przesypia przewaznie 4h a potem sie budzi
gorzej ze moge potem 3h z nim walczyc co chwile cyc przysypia przy nim ja odkladam do lozeczka i ryk bo chce znowu cyca ;/ dlatego od 2dni w srodku nocy po staraniach odkladania go do lozeczka odkladam go do nas do lozka ze smokiem i podaje mu go jak wypadnie bo bylby ryk a potem zasypia w miare szybko
a ogolnie to maly nas troche terroryzujebo coraz mniej spi w dzien i po kapieli od ok 19 do 22 nie potrafi usnac
wiec chyba musimy sie juz do tego przyzwyczaic
-
nick nieaktualnyslodka100 wrote:hejka
kochane mamusie ktore maja za soba juz pierwsze spacerypowiedzcie mi jak najlepiej werandowac dziecko?? moj mial wczoraj 2tyg jechal juz 2x samochodem a dzis mamy ladna pogode nawet bo sloneczko swieci i zastanawiam sie czy wystawic go ubranego przy oknie w wozku czy moze na taras dac na 5 czy 10min ?? co sadzicie??
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Slodka mojNikos tez ma dwa tygodnie i tez craz mniej spi... rano od 7 do 10 oczka jak 5 zl i patrzy
A wasze dzieciaki najadaja sie "na raz"? Bo moj jak sie obudzi to zazwyczaj 45min nie spi i w tym czasie je 3 razy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 13:31
slodka100 lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:hejka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 13:47
-
jutro przychodzi do mnie połozna - ufff bo juz mam milion pytań
co do odchodów -u mnie po cc jest mało -na wkładce prawie nic- podczas wizyty w toalecie wiecej -ale wciaż krwiste. Dr w szpitalu mówił że to normalne. Poza tym oni tam czyszczą w trakcie cc więc nawet logiczne.
Mamusie nierozpakowane- miejcie w pogotowiu podusie do karmienia i jasiek ( albo np. dwa jaski) - u nas wsszpitalu te poduszki beznadziejne, nie było sie jak ulozyc. efekt taki ze w 2 dobie najbardziej bolal mnie kark a nie rana po cc. teraz chodze obklejona plastrami na plecach to troche lepiej. zatem - najlepiej do tego nie dopuscic
pozdrawiamy !
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwka współczuję
ja tak się bałam że nie będę mogła karmić a mam nawał pokarmu
ale przyda się jutro. Moi dwaj mężczyźni zostają po raz pierwszy sami. Muszę iść do lekarza żeby zobaczył tą moją ranę i zdecydował czy muszę brać antybiotyk. Mąż już dwa razy pytał ile mi to zajmuje
jeszcze nie wie że jak się uda to spróbuję kupić biustonosz do karmienia. Mały tak często chce ssać że zwykły jest niepraktyczny a bez nie da się chodzić bo muszę do czegoś przyczepić wkładki.
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
U mnie tez mlekapod dostatkiem. sciagam lakataorem i karmie butelka co jakis czas zeby dac odpoczac sutka. tak bola ze placze jak przystawiam mala. Czy to kiedys przejdzie??
u mnie nadal baby bluse. czy tylko ja sie z nim zmagam. bo widzedze ze Wy dziewczyny ktore macie juz maluchy dosyc czesto sie odzywacie a ja nie ogarniam:( chyba nie jestem dobra mama:(
Scarlett masz jakies problemy po nacinaniu?? ja myslalam tez ze moja rana sie paprze bo piojawila sie ropa. poszlam do poloznej i mimo ze szwy byly rozpuszczalne poprosilam zeby sciagnela bo strasznie mi dokuczaly. teraz o niebo lepiej. jednak od razu w szpitalu podawali mi antybiotyk i na wyjscie tez jeszcze dostala. w sumie przez 10 dni bralam augumentin.
co do spaceru u mnie wyrandowanie bylo jedno 10 minut a wczoraj od razu spacer 30 minut:)
powodzenia dla dziewczynek ktore jeszcze nie urodzily:) zycze szybkich bezbolesnych akcji:) -
ewka1990 wrote:Część dziewczynki
Gratuluje nowych tygodni
Ja właśnie przerzywam kryzys laktacyjny mała malo ssie a mam bardzo dozo mleka i bardzo bola mię piersi
-
czesc,
my dziś rodzinnie wybraliśmy się na zakupy.. trzeba było kupić starszemu adidasy.. bosz ile ludu w galeriach..na butach właśnie..ale sie udało i Tymek jest posiadaczem slicznych reeboków, jeszcze jedne trzeba zakupić, ale to już na spokojnie..
co do Patryka, to jest bardzo spokojny, choć borykam się z ulewaniem.. mimo czasem 3-krotnego odbicia.. czasami przebieram go i 5 razy:( a nosić go przecież nie będę non stop, bo mam jeszcze inne obowiązki.. trzeba obiad ugotować, posprzatac i zająć się starszakiem.. wieczory są różne.. na ogół nie jest źle, ale czasem mały się denerwuje, bo mam wrażenie, że nie najada się.. tak jest, gdy nie mam przerwy w karmieniu, a on jest nadal głodny i mleczko nie zdąża napłynać.. kupiliśmy tez mm na wypadek, gdyby było dramatycznie i faktycznie było pilnie potrzebne.. choć obawiam się, aby nie nabawił się jeszcze problemu z kupą.. teraz niby robi ich dużo, ale też stęka i kwęka, więc to co piszecie dziewczyny, jest normalne..
Patryk też coraz więcej obserwuje, od 2 dni zaczyna wydawać dziwięk typu "gu", co nas zaskoczyło..
ma któraś z was torbę BaBY Ono?
buziaki i trzymam kciuki dla zniecierpliwionych brzuchatekgosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Mamuski oswieccie mnie,przescieradlo zamowione na rozmiar materaca nie powinno tak wygladac?:
skontaktowalam sie ze sprzedawca i ten zaproponowal by odeslac przescieradlo i zwroca mi kase. ale ja juz ponioslam koszta zwiazane z pierwsza przesylka i co teraz mam placic jeszcze raz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 16:05
-
Witam.
Mój mały spał w nocy po karmieniu bardzo grzecznie, ograniczyłam kontakty z domową wiedźmą
Mam inny problem, małemu ropieje jedno oczko. Kropię mu solą fizjologiczną a dziś jeszcze przemyłam rumiankiem. Nie mam pojęcia skąd się przypałętało to dziadostwo
. Macie może jeszcze inne rady na taką dolegliwość?
Gratuluję nowych tygodni no i trzymam kciuki za następne porody i dzieciaczki!Dorka.1979 lubi tę wiadomość