X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    u mnie nadal baby bluse. czy tylko ja sie z nim zmagam. bo widzedze ze Wy dziewczyny ktore macie juz maluchy dosyc czesto sie odzywacie a ja nie ogarniam:( chyba nie jestem dobra mama:(
    jesteś bardzo dobrą mamą, nie gadaj głupstw. każdy się powoli wdraża ... poza tym hormony szaleją - ja np. płacze z powodu głupot albo bez powodu albo ze szczęścia jak trzymam Polę. Też nie na wszystko starcza mi czasu. Tylko spokój może nas uratować. I mówienie o swoich uczuciach. Ja miałam wczoraj sesję z mężem - pogadaliśmy, przytulił mnie, uspokoił i już jest trochę lepiej.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja na początku było ok ale gdzieś w 4 dobie po porodzie ból się zwiększył zamiast zmniejszać. Położna stwierdziła że powinien to zobaczyć lekarz bo robi się chyba krwiak. Dziś jest lepiej ale i tak muszę to sprawdzić bo nie mogę cały czas brać przeciwbóli. A za chwilę zostanę sama z małym i muszę dać radę. I nie pisz że jesteś złą mamą. Myślę że to normalne że mamy lepsze i gorsze chwile. Ja na razie się trzymam bo podeszłam do tematu zadaniowo - jak to ja. Zawziełam się i już ale wiem że zaraz pękne. Muszę nauczyć się odpoczywać w dzień. Nigdy tego nie robiłam i teraz też nie robię. Nakręca mnie aktywność tylko pytanie ile jeszcze wytrzymam z 4/5 h snu na dobę.

I wiecie co napisze Wam szczerze że choć kocham mojego syna szaleńczo to jak nosiłam go trzecią godzinę z rzędu na rękach, bolały mnie plecy i rana i nie miałam już pomysłu co zrobić żeby Junior przestał płakać to zadałam sobie pytanie "po co mi to było?" Wcześniej miałam fajne życie a co będzi teraz nie wiem. Ale takie myśli przuchodzą i odchodzą i chyba są normalne. I myślę że nie ttylko ja je mam. Ale potem mały wtula we mnie pyszczek i od raz jest lepiej :) Będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 16:42

Krokodylica, gosiaczek31, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moje prześcieradło jest dłuższe. No i fantastyczny wzór wybrałaś - aż szkoda odsyłać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 16:39

bella82 lubi tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    I wiecie co napisze Wam szczerze że choć kocham mojego syna szaleńczo to jak nosiłam go trzecią godzinę z rzędu na rękach, bolały mnie plecy i rana i nie miałam już pomysłu co zrobić żeby Junior przestał płakać to zadałam sobie pytanie "po co mi to było?" Wcześniej miałam fajne życie a co będzi teraz nie wiem. Ale takie myśli przuchodzą i odchodzą i chyba są normalne. I myślę że nie ttylko ja je mam. Ale potem mały wtula we mnie pyszczek i od raz jest lepiej :) Będzie dobrze! :)
    ooo to,to - jak młoda w nocy trzy godziny marudzi i raz śpi raz cyc - to przychodzą takie myśli żeby w końcu przestała...ale miłość jaka człowieka zalewa jak patrzy i jak przytula to maleństwo jest nie do opisania ...

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ropka w oczku to bardzo powszechny problem noworodków i niemowląt.Nawet się zastanawiam jakim cudem na tyle dzieciaków na forum nikt o tym nie wspomniał.
    Przemywaj dalej solą fizjologiczna kilka razy dziennie a jak nie przejdzie za 2 dni to do lekarza po kropelki.To nic groźnego tylko nieprzyjemne dla maluszka.Oby szybko przeszło &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 16:27

ines31 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Bella moje prześcieradło jest dłuższe. No i fantastyczny wzór wybrałaś - aż szkoda odbyłać.

kupilam jeszcze do tego poduszke motylka- wypatrzylam tam kangura i chcialam mezowi zrobic niespodzianke, ale to jest wlasnie moje szczescie :-/ zapytalam sie sprzedawcy czy moga mi odeslac przescieradlo w prawidlowym rozmiarze, czekam na odpowiedz..

Scarlett mam nadzieje, ze obedzie sie bez antybiotyku.

Czekaja nie mow tak i nawet tak nie mysl! zawsze poczatki sa ciezkie ale na pewno dajesz sobie swietnie rade!

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet mam podobnie. chyba musze odpuscic cos. nie moge byc dobra mama zona i gospodynia domowa. musze poswiecic czas na odpoczynek, sen kiedy mala spi. a jak ona spi to ja sprztam gotuje i wszystko inne.

musi byc lepiej

loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Ty faktycznie masz pecha do zakupów przez internet :/

Czekają ponoć baby blus częściej dotyka kobiety bardzo aktywne życiowo i zawodowo. I chyba właśnie dlatego że nie potrafimy odpoczywać. Ja w ciągu dnia spałam może dwa razy w życiu? Jak mam to więc robić teraz? Ledwo chodzę przez tą ranę a cholera mnie trafia że siedzę w domu i marzę żeby jutro iść choć na 10 minut spaceru. Chodzę w koszuli i cieknie ze mnie krew i mleko a codziennie robię makijaż. Nie umiem na razie inaczej. W piątek nawet na szybko i telefonicznie konsultowałam jedną sprawę w pracy. Muszę spróbować choć trochę odpuścić ale póki tego nie będę umiała to tym muszę się ratować. To co za chwilę da mi w tyłek próbuje na razie przekuć na swój atut.

Ale wierzę że będzie dobrze tylko każda z nas musi odnaleźć swój sposób na ogarnięcie nowej sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 16:38

Krokodylica, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bella przescieradelko nie powinno tak wyglądać moje zakrywa caly materac niech przyślą nowe i odbiorą stare mi tak podusie wymieniali. Czekają na pewno jesteś super mama zmęczenie daje w kość każdej z nas ja też nie spie w dzień w nocy zmieniam się z mężem ale jak mala nie śpi to zwykle ja ja nosze i nie potrafię się na nią zloscic choć nauczyła się juz noszenia ale co robić jak płacze w nocy? konwalianka moja też zaczęła ulewac przebieram na okrągło i boje się odejść od łóżeczka cały czas zaglądam do niej. Ja dzis mam zastuj pokarmu zawsze było dużo zapasy w lodówce miałam a teraz ledowo 200ml sciaglam boje się ze się zatrzyma przez to zapalenie Scarlet powodzenia na wizycie jutro;-) wstaw nam zdjęcie Jasia;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 17:15

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Slodka mojNikos tez ma dwa tygodnie i tez craz mniej spi... rano od 7 do 10 oczka jak 5 zl i patrzy ;)

A wasze dzieciaki najadaja sie "na raz"? Bo moj jak sie obudzi to zazwyczaj 45min nie spi i w tym czasie je 3 razy...

Natalka je 10-15 min i zasypia. Po godzinie przebudzi się i znów je, czasem szybciej. A jak długo Nikos ssie?

Natalka 03.2015 <3
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    U mnie tez mlekapod dostatkiem. sciagam lakataorem i karmie butelka co jakis czas zeby dac odpoczac sutka. tak bola ze placze jak przystawiam mala. Czy to kiedys przejdzie??

u mnie nadal baby bluse. czy tylko ja sie z nim zmagam. bo widzedze ze Wy dziewczyny ktore macie juz maluchy dosyc czesto sie odzywacie a ja nie ogarniam:( chyba nie jestem dobra mama:(

Scarlett masz jakies problemy po nacinaniu?? ja myslalam tez ze moja rana sie paprze bo piojawila sie ropa. poszlam do poloznej i mimo ze szwy byly rozpuszczalne poprosilam zeby sciagnela bo strasznie mi dokuczaly. teraz o niebo lepiej. jednak od razu w szpitalu podawali mi antybiotyk i na wyjscie tez jeszcze dostala. w sumie przez 10 dni bralam augumentin.

co do spaceru u mnie wyrandowanie bylo jedno 10 minut a wczoraj od razu spacer 30 minut:)

powodzenia dla dziewczynek ktore jeszcze nie urodzily:) zycze szybkich bezbolesnych akcji:)
    Spokojnie przejdzie.potem to juz sama przyjemnosc.sutki musza sie prxyzwyczaic

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    nawet przy 40 stopniach zostawaly gluty z tych Tescowych. Przy persilu bylo ok.
    Anastacia to daj znac jak sprawdza sie ten perlux bo tez ciekawa jestem.
    Dam znać. Ja bede prac w 40 stopniach

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekają na pewno jesteś najlepszą mamą dla swojego maleństwa jaką można być. Baby blues powoli przejdzie. Ja przez dwa tyg. też ryczałam byle czego. Raz ryczałam podczas obiadu, że przeze mnie M musi jeść takie jałowe jedzenie i że mu pewnie nie smakuje! Już jest lepiej.
    Ja też miewam czasem takie głupie myśli jak piszesz Scarlet. Ostatnio powiedziałam do M, że trzeba było kupić sobie zwierzątko a nie dziecko robić! Do tej pory Emilcię za to przepraszam. Te wszystkie emocje, które nam się teraz udzielają są normalne. Trzeba przetrwać ten okres i nie załamywać się.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja nie jestes zla mama. baby blues tez przechodzilam, staralam sie robic wszystko jak dawniej a na poczatku z malym dzieckiem jest ciezko. Trzeba sobie poukladac po swojemu zycie na nowo. To chwilowe i przejdzie zobaczysz. Dziewczyny dobrze mowia trzeba troche odpuscic a nie byc na sile idealna we wszystkim. Masz prawo odpoczac, spac, zostawic na boku sprzatanie nawet na kilka Dni. swiat sie przez to nie zawali. trzymaj sie kochana dzielnie. Wszystko sie ulozy.

• anet525 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja dziewczyny dobrze pisza jestes bardzo dobra mamą. Jeszcze chwila i sie wdrozysz i niczym sie nie martw.
    Ja dzis spędziłam czas ze starsza córcia. Męża zostawiłam z malutką a z druga córką wybrałam się na spacer. By nie czuła sie odtrącona.
    A czy wasze maluchy tez tak dlugo śpią? Moja potrafi przespać 4-5 godz i nawet jak otworzy oczy to nie wola jedzenia tylko leży i sie rozgląda. Musze ja wybudzac albo oczywiscie jak widzę ze się budzi to zaraz mleko jej daje co prawda zjada wszystko ale troche mnie to dziwi ze nawet zaplakac na jedzenie jej się nie chce. Poza tym dziś ani razu cyca nie chciała nie wiem dlaczego nie chciała ciagnac i juz. Troche mnie to martwi a z drugiej str odciąga pokarm co 4 godz wiec je mój tyle ze z butelki. Mam tylko nadxieje ze jednak jutro zmieni zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 18:48

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella przescieradelko ewidentnie za male. Powinno sie podwinac pod materac i zakryc boki. Z ta przesylka masz racje tez bym sie wkurzyla. Ja kiedys tak mialam i sprzedawca z allegro troche poszedl mi na reke i zwrocil po uzgodnieniu wieksza kwote za wadliwy produkt tak zeby czesciowo choc pokryc koszt odsylania. szkoda tego przescieradla bo wzorek jest super:-)

Ines przemywaj narazie ta sola i obserwuj czy przechodzi... biedny maluszek. Mam nadzieje ze przejdzie i nie trzeba bedzie lekow zadnych.

ines31 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass no Nikos tak efektywnie ssie ok 7 min i zasypia na amen ze nic go nie ruszy... a po kapieli zamiast spac spokojnie to spi i co pol godziny do cyca ... jakos ta kapiel mu rozstraja caly harmonogram i system dnia....

CZEKAJA ja tez mialam male Baby Blus w szpitalu i przez pierwsze dni w domu... czyli ok poltora tyg az sobie wszystkiego nie ogarnelam itd...

Nikos tak plakal a ja juz nie dawalam rady bo spalam po 2/3 godz na dobe i mialam tez glupie mysli...

A jak maly zasypial to nawet godz beczalam jak mogly mi takie glupoty do glowy przyjsc...

Teraz jak Nikos spi dluzej niz W godz to mnie skreca zeby go obudzic bo mi sie teskni za jego buzka, zapachem i tymi madrymi oczkami ;* Kocham go niesamowicie i nie moge sobie wybaczyc i drrcza mnie wyzuty ze nie dawalam rady , on cierpial a ja bylam na niego zla ze non stop placze....

Na szczescie to minelo i teraz w pelni ciesze sie macierzynstwem i karmieniem piersia i jedtem przeszczesliwa ze go mam.... :* i jeszcze radosc meza i jego pomoc w domowych obowiazkach sa bezcenne... i ciesze sie kazda minuta spedzona z synkiem... milosc matki do dziecka jest nie do ogarniecia ;* zamiast spac to ja moge lezec i patrzec na to cudo godzinami :*

Takze wszystko ogarniesz ;* to tylko chwilowe perypetie ale zobaczysz ze lada chwila i wszystkie te mysli mina i bedziesz najszczesliwsza mamusia pod sloncem :*

loszcz, gosiaczek31, Ewelaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę z nogami u góry moze to cos da z3by nie b6ly jak z olowiu

gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Leżę z nogami u góry moze to cos da z3by nie b6ly jak z olowiu

Ja tez dzisiaj cały dzień z nogami w górze dosłownie z 4 godz nie leżałam z nogami w górze a spuchniete i bolące jak niewiem co wogóle w szoku jestem ze takie mogą być popuchniete

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz kącik gotowy i czeka :)

Zdj%25C4%2599cie0249.jpg

Zdj%25C4%2599cie0248.jpg

Gosiak, Justyska89, gosiaczek31, Ewelaa, Scarlett2014, bella82, Anastacia33, Emartea, Kasha, anet525, loszcz, Tygrysek, SunSun, kasss, Niunia86, ines31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1524 1525 1526 1527 1528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ