X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    nam już chyba takie nicki zostaną do końca. a rąk wogóle bella na dziś masz termin i co ??? :)
    Justyska i nic zycie toczy sie dalej:-)

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    w sumie wg mojego gina pierwszy termin mialam na srode 11.03, dzis mam drugi termin ;-) i nic sie nie dzieje :-) nie pomagaja dlugie spacery ( w piatek 4godziny lazilam), chodzenie po schodach, masowanie sutkow itp ;-) Maly sie uparl i nie "wygonisz" ;-)

No co zrobisz na niech siedzą jak im tam dobrze brzydka pogoda na wychodzenie jest :)

bella82, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Anastacia mnie też nogi bola a kręgosłup nie. czasem mam tal jakbym miała jakiś syndrom niespokojnych nóg. ja widzę ze my podobnie ciążę przechodzimy te same dolegliwości mamy
    Heh dopadlo nas to samo.o masazu nóg przez mojego to moge pomarzyc

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Justyska i nic zycie toczy sie dalej:-)

A no toczy się i będzie się toczylo dopóki maluchy się zdecydują albo lekarze ich wygonia tak jak u ciebie gosiaczek.ttrzeba będzie twoja córcie wyłonić z brzuszka :) mi już stale się to obojętne jeszcze 2 dni temu przeżywałam kiedy to itd a teraz mam podejście takie ze mam 2 tyg dla siebie :) do czwartku niech się nie rodzi bo mam plany na kosmetyczkę jeszcze hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Heh dopadlo nas to samo.o masazu nóg przez mojego to moge pomarzyc

Heh ja swojemu wczoraj nogi swoje dałam do masowania. to uwaga dwa razy poglaskal i mu się znudziło heh faceci

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    A no toczy się i będzie się toczylo dopóki maluchy się zdecydują albo lekarze ich wygonia tak jak u ciebie gosiaczek.ttrzeba będzie twoja córcie wyłonić z brzuszka :) mi już stale się to obojętne jeszcze 2 dni temu przeżywałam kiedy to itd a teraz mam podejście takie ze mam 2 tyg dla siebie :) do czwartku niech się nie rodzi bo mam plany na kosmetyczkę jeszcze hehe
    A ja mam plany na jutro ide do fryzjera

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Heh ja swojemu wczoraj nogi swoje dałam do masowania. to uwaga dwa razy poglaskal i mu się znudziło heh faceci
    No właśnie nawet kurcze tego im sie nie chce zrobić

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    A ja mam plany na jutro ide do fryzjera

u fryzjera byłam w środę teraz kosmetyczka. żeby dziecko matki się nie przestraszylo heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    No właśnie nawet kurcze tego im sie nie chce zrobić

ale ze zrobieniem dziecka nie mieli problemu heh.mmam nadzieje ze po porodzie coś im się pozmienia

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    ale ze zrobieniem dziecka nie mieli problemu heh.mmam nadzieje ze po porodzie coś im się pozmienia
    Mój to poprostu leń na dodatek nie z ypu mega dbajacych i troszczacych sie o swoja kobiete.takze ja nie licze ba zmiany.

A tak poza tym dzis czesto robi mi sie brzuch jak kamien az ciężko siedziec

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mój to poprostu leń na dodatek nie z ypu mega dbajacych i troszczacych sie o swoja kobiete.takze ja nie licze ba zmiany.

A tak poza tym dzis czesto robi mi sie brzuch jak kamien az ciężko siedziec

może coś się szykuje:) chyba że to przepowiadajace. ja mam tak w nocy aż boję się przez to nocy bo nieprzyjemne to jest

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tak mam od tygodnia brzuch robi sie twardy.a i teraz mlidego czuje tak jakby pukal w brzuch od środka dziwne uczucie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    być może coś ci się ruszy czekamy na rozwój sytuacji :)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek ide prywatniw fo mojej gin dprawdzic czy jest jakies rozwarcie....potem jade do szpitala na ktg. We wtorek kończę 4p tydzień

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój maz tez nie jest jakiś opiekun on zawsze wychodzil z założenia ze my kobiety jestesmy stworzone do ciazy i porodu wkurzam mnie gdy tak gadal.ale jak sie tylko Ines urodzila to nie umywa sie od obowiązków. Znaczy sam do niej wstaje wyciąga glutki itp widzę jak do niej zagląda i cos stara sie robic choc jest kruszynka i wielu rzeczy sie boi. Ale juz kilka razy sam z nia został bym ja mogla polatać po zakupach wiec daje rade.

Powiedzcie mi czy ja mogę jeść awokado gdy karmie piersią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 09:41

Anastacia33, Krokodylica lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet jedz z malutka na pomoc dorazna. Przyjmuja 24h w weekendy na nfz

anet525 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ja juz tak mam od tygodnia brzuch robi sie twardy.a i teraz mlidego czuje tak jakby pukal w brzuch od środka dziwne uczucie
    Ja tak czuje czesto, mowilam lekarzowi ze czuje normalnie jakby oddech ale nic na tonie powoedzial

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ja do tego podchodze na miekko i nie czuje sie sfrustrowana ze mam tydzien po terminie. Ma to tez swoje plusy:-) bede dluzej na macierzynskim:-)
    Nie wiem czemu wszyscy wkolo to tak przezywaja ze termin minal. Czy to cos zlego? A takie odnosze wrazenie po gadaniu roznych osob. A mi to sie smiac tylko chce. Tym czasem korzystam z ostatniego weekendu wolnosci:-) we wtorek malutka juz pewnie bedzie ze mna i skonczy sie rumakowanie a zacznie sie wyzwanie z dwojeczka maluchow.
    Kochane nie ma sie co goraczkowac jeszcze zatesknicie za beztroskimi czasami sam na sam:-)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodow to cos na pocieszenie :) w piatek mialam absolutnie plaski wykres na ktg, w poniedzialek u lekarza szyjka twarda, zamknieta i do porodu daleko, we wtorek czulam sie super az o 14tej odeszly wody a 15:25 mloda juz na swiecie.
    Czasem sie nie zapowiada a tu nagle niespodzianka :)
    Czekam na kolejne bobasy

Anastacia33, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik no wlasnie nawet lekarz nie jest s
    W stanie przewidziec kiedy dokladnie nastapi porod...natura robi swoje

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ