X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    U mnie po badaniu z masazem jak polozyli na pato skurcze mialam od 15 do 22 i pisaly sie na ktg a pozniej ucichlo wszystko jak reka odjal:-) nie zawsze to dziala:-) ale mysle justyska ze jestes juz blisko skoro zaczely sie pisac skurcze kwestia dni pewnie:-)

pewnie tak bo cały czas cisza była a dzisiaj aż zaskoczona byłam góry i doliny na ktg :) no wkoncu mogę powiedzieć że wizyta u lekarza i badanie mnie ucieszyly. mała jest nisko wiec tez myślę że to kwestia kilku dni może w połowie przyszłego tyg. mój lekarz co prawda powiedział ze napewno w ciągu weekendu nie urodze ale kto wie wszystko się może zdarzyć. i jakoś spokojniejsza jestem bo czuję że n nie przenoszę :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy dostalyscie juz ostatnie chorobowe? ja miałam zwolnienie do 5 marca urodziłam 19 lutego a pieniedzy jeszcze nie ma czekam i czekam

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Justyska strach przed porodem to normalne ja rrodzlam drugi raz i troche stracha mialam.trafilam na położną aniola i super lekarza ktory byl przy porodzie to wierz mi ze ten ból byl do zniesienia...duzo zalezy od podejscia poloxnej ktora powinna mobilizowac i podnosic na duchu.o bólu szybko sie zapomina

dlatego ja mam nadzieje ze weźmie mnie w nocy bo moja położna z SR ma tylko pierwsze zmiany a to jest kobieta anioł i chciałabym żeby ona była przy mnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/NATALIABeataKrzak
    Kasss u tej kobiety zamówiłam 4 opaski wszystko ma takie śliczne ze nie mogłam się zdecydować

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss Ja mam termometr bezdotykowy poleciła mi babka w aptece bo ja chciałam kupić do ucha a ona mówi ze ona wszystkie przerobiła i mi poleciła bezkontaktowy microlife

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez slyszalam ze ten microlife jest bardzo dobry... ja mam z innej firmy i jestem srednio zadowolona :/

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tak szybko. Nie mam Internetu ostatnio, cos upc szwankuje.
    Bella niestety dalej nie urodziła. Po kolejnej dawce oxy i dużym bólu rozwarcie ledwo 2 cm. Strasznie mi jej szkoda, bo męczy się już 3 dzień.
    U mnie po dzisiejszym KTG i badaniu też bez zmian. Czekamy.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    No tez slyszalam ze ten microlife jest bardzo dobry... ja mam z innej firmy i jestem srednio zadowolona :/

kosztowal 110 zl ale wolalam dac wiecej niz mniej i pozniej szukac innych i znow wydawac nastepna kase a tak raz wydalam i mam nadzieje ze zadowolona bede bo babka w aptece tak zachwalala ze sama ma dziecko i najlepiej jej on sluzy

biedna bella nastepna ktora mecza wywolywaniem

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    dlatego ja mam nadzieje ze weźmie mnie w nocy bo moja położna z SR ma tylko pierwsze zmiany a to jest kobieta anioł i chciałabym żeby ona była przy mnie :)
    Mnie przyjeli na oddzial o 3.40 a mlody na swiecie pojawil sie o 6.20

Krokodylica lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede skladala wniosek o urlop rodzicielski...czy cos oprócz aktu urodzenia musze mieć? To zaswiadczenie ze szpitala musze wziasc ze sobą razem z wnioskiem?

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia tak musisz miec tez to zaswiadczenie ja jeszcze oprócz wniosku o urlopy pisałam oswiaczenie ze maz nie bedzie kozystal z urlopów
    Biedna Bella tyle sie meczy oby junior szybko sie urodził a nie planuja cc ona juz chyba jest troche po terminie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 18:01

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Jaworska-SZYJE for kids" tez super ubranka, czapeczki i kominy szyje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 18:03

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi w jaki sposób usypiacie maluchy? Czy wasze maluchy zasypiają odrazu po jedzeniu? Mojego obudziłam o 15 a usnął przed chwilą (i podobno mam budzić dziecko co 3 godziny od zaczęcia karmienia a te 3 godziny już mineły)Tzn. od paru dni mały usypia tylko na cycu i nie ma mowy go odłożyć żeby usnął sam :( . Ale cyca nie ciągnie tylko traktuje go jak smoczek a smoczka nie chce. Dwa razy go wzięłam w nocy do łóżka na karmienie i usnęłam razem z nim i chyba mam za swoje. A słyszałam że dziecka do 3 miesiąca życia (tzw.4 trymestr ciąży) nie idzie rozpieścić. Ja już po prostu sama nie wiem co mam robić zeby było dobrze i tak naprawdę żeby z czasem było coraz lepiej mam wrażenie że się cofam :( .

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    https://m.facebook.com/NATALIABeataKrzak
    Kasss u tej kobiety zamówiłam 4 opaski wszystko ma takie śliczne ze nie mogłam się zdecydować
    Śliczne są te opaski a po ile ma?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Śliczne są te opaski a po ile ma?

musiała byś do niej napisać prywatna wiadomość ale ja wybrałam jedna za 9 zł druga za 11 trzecia za 13 i za 12 przesyłka 6 zl

• anet525 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja nie usypiam malej ona tez podczas jedzenia przysypia ale gdy ja biorę do góry by jej się odbilo zaraz się wybudza. Klade ja potem na lozko i daje smoczka i sama zasypia a jak placze wlaczam z you tuba kolysanki i miziam ja po czole odrazu sie uspokaja i zasypia

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka fajny pomysł jest z sukienkami ;) moze do siebie dla starszej i dla malutkiej zamówię tylko musi podrosnac

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Justynka fajny pomysł jest z sukienkami ;) moze do siebie dla starszej i dla malutkiej zamówię tylko musi podrosnac

Heh i będziecie w trzy identycznie ubrane :) fajne ma rzeczy ja bym połowę zamówiła z tego co ma. jak znalazłam ta stronę to 3 godz się zastanawiałam które

• anet525 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    kosztowal 110 zl ale wolalam dac wiecej niz mniej i pozniej szukac innych i znow wydawac nastepna kase a tak raz wydalam i mam nadzieje ze zadowolona bede bo babka w aptece tak zachwalala ze sama ma dziecko i najlepiej jej on sluzy

biedna bella nastepna ktora mecza wywolywaniem

Ja tez mam microlife i tez jestem zadowolona. A który masz ? Bo ja nc 150. Bialy.

Co do belly to możliwe by jej tak kazali sie męczyć??? Przecież ona nie będzie miała sily sama urodzić. Niech maz lub ktos zrobia awanturę o na cc ja wyslą

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Ja tez mam microlife i tez jestem zadowolona. A który masz ? Bo ja nc 150. Bialy.

mam nc 100

‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ