X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale was ciężko nadrobić. Przy malej mam tyle roboty ze nie mam kiedy zajrzeć.

Justynka trzymam kciuki za ciebie. Ja tez bym wolała czekać w domu. W szpitalu za dużo stresu. Co do bolących sutków również używa maltan dla m min ie rewelka. Ja małą musze wybudzac na jedzenie bo przez ta chorobę prawie nic nie przytula dopiero teraz waga jej ruszyla.. Dzis została odłączona od tlenu. Czekam na wyniki jej. Ale do przyszłego piątku na bank tu będziemy.
    Mój kot na poczatku zachowywal sie dziwnie caly czas węszył wokół łóżeczka obwąchiwał ją gdy leżała u nas na łóżku ciągle byl nasrożony ale potem się przyzwyczaił.
    Rubi kochana nie martw się kazda z nas przez to przechodzila. Powoli nauczycie sie i poznacie siebie nawzajem. Na wszystko trzeba czasu grunt to nie poddawać sie i byc cierpliwym.
    Czekaja fajny link. Dzieki bo brakowało mi pomysłów co moge jeść. Mi sie przyda napewno:)

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kupkami mam tak samo odgłosy jak pampersa miało rozerwać a w środku ledwo co narobione:)
    Paznokcie jej obcinalam po tygodniu chociaz to nie latwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:03

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no posiedzę w domu w razie czego mam 4 osoby które mogą nie zawieść tylko martwi mnie jedno ze dzisiaj miałam skurcze na ktg i to jeden na 100 % a żadnego nie czułam dziwne to. moja mama uspokaja mnie ze przecież swojego porodu nie przegapie. a ja się śmieje ze będę w nocy spala obudze siea tu Hania obok hehe bo przepowiadajacych nie czuje

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podczas porodu polozna powiedziala teraz ze mam sie nie sugerowac sila skurczu na ktg. I faktycznie bylam caly czas podlaczona pod aparat ze wzgl. Na nadcisnienie i obserwowalam. I skurcze bardzo roznie czulam. Czasem te na 40 byly silniejsze niz te co pisaly sie na na 90.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym jeszcze mama mi też nagadal a bo ona jak była ze mną w ciazy to miesiąc w szpitalu leżała i mówi że nie życzy mi tego słuchania rodzących.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi niby lekarz mówił ze on nawet nie patrzy na ten wykres skurczów bo to dla niego nie ważne ale jakoś tak samemu się patrzy. samej oczy idą jak miałam cały czas prosta linie a tu nagle góry doliny

znalazłam na Facebooku kobietę która szyję super opaski i czapki na głowę dla dzieci i juz 4 opaski wybrałam może chcecie zobaczyć????

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Dziewczyny a czy któraś używa kremu do pupki Maltan 1, 2, 3? Bo ja mam próbki tego kremu i widzę że jest mega wydajny, otworzyłam jedną próbkę 5 ml i już któryś raz z kolei przewijam i smaruje małego a tam nawet połowy nie ubyło
    tez mam te probki,ale poki co skonczylismy krem bambino a teraZ stosujemy nivea przeciw odparzeniom,sudocremu podobno lepiej nie stosowac gdy nie ma jakichs mocnych podraznien bo tylko szkody mozna narobic przez wysuszenie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krem na odparzenia z Niveaa jest extra... ;) tylko ciezko go domyc... ale znalazlam sposob :) wacik z oliwka i raz dwa schodzi pieknie ;))
    Justyska w szpitalu gdzie ja rodzilam tez wogole nie zwracali uwagi co wychodzi na ktg... odwracali specjalnie monitor i pytali czy czuje skurcze... mogl Ci gin zrobic masaz szyjki i moze by co russzylo ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi nie zalamuj sie. kazdej z nas przytrafil sie jakis kryzys mniejszy lub wiekszy. Porod ma to do siebie ze hormony szaleja wszystko sie zmienia itd. Czas jest potrzebny. Wrocicie do domku i ulozy sie wszystko. Badz dzielna i wytrzymaj te kilka dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po badaniu z masazem jak mnie polozyli na pato skurcze mialam od 15 do 22 i pisaly sie na ktg a pozniej ucichlo wszystko jak reka odjal:-) nie zawsze to dziala:-) ale mysle justyska ze jestes juz blisko skoro zaczely sie pisac skurcze kwestia dni pewnie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sudokrem mam kupiony ale na takie poważniejsze odpażenia, a tego maltanu teraz używam na codzień. Bo tak to używam lionomag bobo a+E tylko tak patrze że on ma 50 ml ii kosztuje 10 zł a ten maltan ma 100 ml i kosztuje 25 ale jest bardziej wydajny, bo linomagu musze nabrać dość sporo.

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    nie no posiedzę w domu w razie czego mam 4 osoby które mogą nie zawieść tylko martwi mnie jedno ze dzisiaj miałam skurcze na ktg i to jeden na 100 % a żadnego nie czułam dziwne to. moja mama uspokaja mnie ze przecież swojego porodu nie przegapie. a ja się śmieje ze będę w nocy spala obudze siea tu Hania obok hehe bo przepowiadajacych nie czuje
    Ja tydz temu do szpitala sama sie zawiozlam i smieje sie ze i do porodu tez sama pojade :P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    jak czytam opisy porodów to chciałabym to odwlec nie chce rodzic albo chciałabym juz mieć to za sobą bo zaczynam się bać porodu i to z dnia na dzień coraz bardziej
    Justyska strach przed porodem to normalne ja rrodzlam drugi raz i troche stracha mialam.trafilam na położną aniola i super lekarza ktory byl przy porodzie to wierz mi ze ten ból byl do zniesienia...duzo zalezy od podejscia poloxnej ktora powinna mobilizowac i podnosic na duchu.o bólu szybko sie zapomina

860isg18r6bpss11.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Jeśli chodzi o wybudzanie. To może dla tych dzieci które bardzo długo śpią i mało jedzą?
    Mówią żeby dziecko jadło regularnie. Moja Natalka nie budziła się sama na jedzenie W szpitalu jeszcze. Wpadła w pewnego rodzaju niski cukier we krwi i do tego zaczynała się żółtaczka i non stop spala. W drugiej dobie nie mogłam ja dobudzic w ogóle. Próbowała otwierać oczy ale poprzewracala nimi tyle. Potem położne z noworodkowego kanały regularnie przystawiac, żeby tylko coś pociągnęła. I budziła ja nawet co godzinę, żeby tylko coś zjadła. Udało się. Teraz sama się budzi, widzieć częściej chce jeść, w nocy co 3, 4h sama się dopomina.

Natalka 03.2015 <3
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet a jak długo można stosować te kropelki? Mówiła ci coś na ten temat połozna?

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    scarlet a jak długo można stosować te kropelki? Mówiła ci coś na ten temat połozna?

Mniej więcej 3 miesiące

Emily83 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Krem na odparzenia z Niveaa jest extra... ;) tylko ciezko go domyc... ale znalazlam sposob :) wacik z oliwka i raz dwa schodzi pieknie ;))
    Justyska w szpitalu gdzie ja rodzilam tez wogole nie zwracali uwagi co wychodzi na ktg... odwracali specjalnie monitor i pytali czy czuje skurcze... mogl Ci gin zrobic masaz szyjki i moze by co russzylo ;))
    wacik z oliwka, tez stosuje ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ Junior ładnie przybiera ja go nie wybudzam ani w dzień ani w nocy. Jest na takim etapie że sam zaczął się budzić co 3/4h. Zresztą wybudzanie go często było bezcelowe bo i tak nie chciał najczęściej wtedy jeść. No i od kiedy Junior w miarę śpi w nocy to ja zaczęłam jakoś funkcjonować. Pierwsze dni to była masakra bo Junior ma problem z zasypianiem i wybudzanie go często skutkuje brakiem snu przez 2/3 h
    Na zmianę go.wtedy noszę i karmie.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja malego jeszcze wogole nie nosilam ;) albo lezy na lozku czy w lozeczku albo biore go na chwilke na rece i jak sie uspokoi od razu go odkladam z powrotem... nie kolysze go wcale na rekach... ;) ciekawe jak dluga uda mi sie go trzymac w tej niewiedzy ze istnieje cos tak przyjemnego jak noszenie na rekach i kolysanie ;D

Krokodylica, Emartea lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska czekaj lepiej w domu jak coś zacznie się dziać wtedy jedź to już pewnie nie długo Hania się decyduje wychodzic;-) pokaz te czapeczki i opaski mi od pediatry wróciliśmy Julcia przeziębiona biedactwo moje:-( jakie macie termometry coś polecacie?

oli lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1552 1553 1554 1555 1556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ