Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
my używamy oil bas, ale nie wiem czy u takiego maluszka można.. podobno pokrojona cebula działa na katar i udrażniane...
ja tez nie wybudzam małego, ale sam sie budzi co 1,5-4h, nie umiem rozgryź prawidłowości.. ja niestety noszę małego, bo niestety ale ulewa mu się.. bardzo..ja mu się nie odbije to ulewanie pewne..a i jak sie odbije - to czasem uleje..
usypianie jest różne.. w nocy nawet go nie podnoszę, bo wygodnie mi, że śpi ze mną, w dzień też różnie, zazwyczaj jest podnoszony po karmieniu i oparty na ramieniu..później go odkładamy do wózka, leżaka czy na łóżko..
-
Dziewczyny ja po wizycie, według gina w ciągu tygodnia powinnam urodzić, ale tak naprawdę może zacząć się w każdej chwili, główka bardzo nisko, "szyjki praktycznie nie ma".
Mała waży 3350gr i naciska główką. Teraz tylko czekamy aż coś się zacznie dziać.
ines31, anet525, Ewelaa, Scarlett2014, Emartea, Justyska89, konwalianka, SunSun, gosiaczek31, Tygrysek, kaczamila lubią tę wiadomość
-
ines31 wrote:Powiedzcie mi w jaki sposób usypiacie maluchy? Czy wasze maluchy zasypiają odrazu po jedzeniu? Mojego obudziłam o 15 a usnął przed chwilą (i podobno mam budzić dziecko co 3 godziny od zaczęcia karmienia a te 3 godziny już mineły)Tzn. od paru dni mały usypia tylko na cycu i nie ma mowy go odłożyć żeby usnął sam
. Ale cyca nie ciągnie tylko traktuje go jak smoczek a smoczka nie chce. Dwa razy go wzięłam w nocy do łóżka na karmienie i usnęłam razem z nim i chyba mam za swoje. A słyszałam że dziecka do 3 miesiąca życia (tzw.4 trymestr ciąży) nie idzie rozpieścić. Ja już po prostu sama nie wiem co mam robić zeby było dobrze i tak naprawdę żeby z czasem było coraz lepiej mam wrażenie że się cofam
.
-
Kass Wlej do dziurek kilka kropli soli fizjologicznej tak by przeplukac jej nosek i ściągaj aspiratorem potem posmaruj maścią majerankowa. Jesli masz inhalator to sol fizjologiczna wlej 2,5 do inhalatora i rob inhalacje potem weź ja poloz na swoim kolanie na brzuszku i oklepuj jej plecyki wtedy ta wydzielina z nosa Ejdzie na dol i łatwiej ściągniesz aspiratorem. Czynność ta często powtarzaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:53
-
Kasha wrote:Ines nie am na to reguły. U mnie jest tak że całą dobę mała śpi ładnie przy cycu i nie ma problemu z przenoszeniem czy usypianie. Problem zaczyna się od około 16 do 19 max 21. Wtedy mała zachowuje się jak opisałaś. Ale nie zawsze. Zasypia też ładnie przy moim A popołudniami. Zależy jaki ma humorek
-
Krokodylica wrote:Dziewczyny ja po wizycie, według gina w ciągu tygodnia powinnam urodzić, ale tak naprawdę może zacząć się w każdej chwili, główka bardzo nisko, "szyjki praktycznie nie ma".
Mała waży 3350gr i naciska główką. Teraz tylko czekamy aż coś się zacznie dziać.
nie wpierniczaj sie przed innych
czekaj na swoja kolej
he he swiruje
W takim razie czekamy na rozwoj sytuacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymnie się pytają czy mi się brzuch opuścił a ja nie wiem sama jak to ma wyglądać śmieje się ze wydaje mi się z góry ze mam dłuższą skocznie.
ale na jadłam się dzisiaj sałatki warzywnej i popiłam cola heh może ostatni już raz w najbliższym czasieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Loszcz cos się dlugo nie odzywa. Nie ma nikt do niej kontaktu?
Krokodylica dawaj na pełnym ogniu hehe.
Dziewczyny powiem wam ze cieszę się ze mam juz przy sobie malutka ale gdybym miala wybierać wolałabym poczekać do swojego terminu bo umeczylam sie podczas porodu jak cholera a może miałabym lżejszy poród gdyby byl o czasie i nie wywolany. Takze podejdzie do tego ze skoro jesteście juz bliżej terminu to moze sprawniej wam pojdzie:)Krokodylica lubi tę wiadomość