Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny głowa do góry. Pamiętam jaka byłam sfrustrowana przed porodem. W 38 tc mialam wszystkie objawy zblizajacego sie porodu, a od 39 tc rozwarcie na 2 palce i nic. Chodzilam.struta, plakalam. Racja, ze lekarze nie powinni czekac na wywolanie za dlugo po terminie. U mnie 8 dni po i wielce zdziwieni, ze lozysko brzydkie i mnoe łyżeczkowali dla bezpieczeństwa. Najwazniejsze, ze juz niedljgo bedziecie tulic dwoje maluchy calymi dniami i nocami ( z Ninka akurat mamy przerwe w spaniu
)
Mala dzis byla bardzo niespokojna, caly dzien chciala wisiec na cycu i ulewala. I tak w kolko. Do tego ma katarek. Musze jutro kipic mssc majerankowa. -
Emca wrote:A ja leżę na patologii. Kilka sal od Belli. Przy kolacji cos ze mnie pociekło, zaczęło mnie przeczyszczać. Pojechaliśmy na ip zrobili test i wyszlo, ze nie wody, ale jest ich w dolnej granicy, niewielkie skurcze się pisaly, lozysko już nie pierwszej młodości wiec mnie zostawili. Cały czas czuje skurcze i lekkie pobolewanie. Może się ruszy. Acha rozwarcia brak i możliwe, że byl to rozwodniony glut.
Loszcz trzymam kciuki za Ciebie i żebyś się nie martwiła aż tak.
Jutro sprawdzę co u Belli. Trzymajcie kciuki też za nasEmca lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, nie udzielalam sie na gorum ale Was podczytuje, pisze by poinformowac i prosic o wpisanie na liste ze w dniu 19.03 przyszedl na swiat droga cc Kubus wazy 3140 mierzy 50cm urodzil sie w 39tc pozdrawiamy
Krokodylica, Emartea, loszcz lubią tę wiadomość
-
Emca , Bella trzymam kciuki oby wam sprawnie poszlo:).
Rubi cieszę się ze ci się udalo nakarmić synka. Mówiłam ze to kwestia czasu i cierpliwosci. Teraz będzie lepiej:)
Loszcz kochana pisz do na s bo się o ciebie m artwimy jak sie wyzalisz my cie wesprzemy. Kazda ma od czasu do czasu kryzys. Jestes z nami od poczatku. Nawet jak ur w kwietniu to co? Ile jest marcowek co ur w lutym?
Wytrwaj jeszcze wiem co czujesz ale moze byc tak ze z zaskoczenia cie ruszy porodu nie da się przegapić.
Tylda moje gratulacje.
Co do wymiotów waszych maluszkow to czym to sie różni od większego ulewania? -
Loszcz ja chetnie wezme Twoj brzuch na 24h a Tobie oddam moich dwoch mych terrorystow ;)jeszcze troche kochana
Za kilka dni bedziesz sie zastanawiaj jak tego ryczacego malucha wepchnac z powrotem do brzucha i sie troche wyspacmadziutek 23, Krokodylica, loszcz lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Tylda gratulacje! Bella, Emca &&& !
Co do ulewania to polozna i pediatra mi mowili, ze poki ulewa (kacikiem ust, nawet noskiem), a nie 'chlusta' i nie towarzyszy temu krzyk i placz to sie nie przejmowac, szczegolnie ze sporo przybira na wadze.
Ktos pytal o nozyczki/cazki wyparzenie stepi ostrza. Ja odkazilam w spirytusie.
I niestety ja do tej pory czasami wybucham placzem, gdy ulewa, gdy meczy Małą katar, a ja czuje sie bezsilna i nie wiem jak jej pomóc...
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny,
bella emca trzymam kciuki,
rubi cieszę się że nakarmiłaś bobasa
loszcz a Ty sie kochana odzywaj i nie martw się możesz nam posmęcić w końcu jesteś naszą marcóweczką i nic nawet termin w kwietniu tego nie zmienią. ja urodziłam w styczniu i mnie nie wyrzuciłyście, wręcz przeciwnie byłyście i jesteście wielkim wsparciembędzie dobrze, wierze że jesteś zmęczona psychicznie i fizycznie i nie wmawiaj sobie że jesteś złą mamą czy będziesz złą mamą- jesteś wspaniała tak jak i reszta mamusiek
-
anet525 wrote:Krokodylica dawaj na pełnym ogniu hehe.
Hehe ok.
Mi od rana odchodzi chyba czop (brązowy glut), wykorzystałam rano małża, teraz trzeba się wziąć za jakieś porządki i czas rodzić. Ale szczerze to nie mam siły nawet palcem ruszyć.
loszcz współczuję samopoczucia, mam nadzieję, że niebawem coś się u Ciebie samo ruszy i jak zobaczysz dzidzię to wszystkie złe nastroje miną.
To że nie miałaś usg od miesiąca to dla mnie jakiś żart.
Emca trzymam kciuki.
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny ja niewiem ja juz mam jakąś shize na odchodzące wody.cały czas co obudze się w nocy sprawdzam czy nie odeszly. wydaje mi się ze wczoraj albo mała tak się wyginala cały wieczór albo miałam przepowiadajace bezbolesne mam nadzieje ze prawdziwe skurcze będę czuła bo to dziwne jest
dziś w nocy spadam z wielka poduszka pod nogami i c dziwo tak opuchlizna zeszła ze widzę swoje kości i zyly na stopie -
Justyska89 wrote:hej dziewczyny ja niewiem ja juz mam jakąś shize na odchodzące wody.cały czas co obudze się w nocy sprawdzam czy nie odeszly. wydaje mi się ze wczoraj albo mała tak się wyginala cały wieczór albo miałam przepowiadajace bezbolesne mam nadzieje ze prawdziwe skurcze będę czuła bo to dziwne jest
dziś w nocy spadam z wielka poduszka pod nogami i c dziwo tak opuchlizna zeszła ze widzę swoje kości i zyly na stopie
Tobie opuchlizna zeszla, a mi naszla na nogiw zyciu taki nog nie mialam
Mnie za to zgaga troche odpuscila, raz w nocy tylko mnie obudzila, dzis rano nie mialam jej wgl- jestem pod wrazeniemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 09:33
-
nick nieaktualnyEwelaa wrote:Justyska ja taka schize mam od 21 tc- bo wtedy trafilam do szpotala z podejrzeniem pekniecia pecherza plodowego. Od tej pory kilka razy dziennie sprawdzam co to ze mnie leci, a konsystencja od 21tc caly czas wodnista - juz chyba na glowe dostalam od tego
A w rezultacie skończy się nam tak ze wody nam nie odejdą tylko będziemy miały przebijany pęcherz plodowy heh. ja wczoraj się smiałam ze mąż niedawno panele układał a ja je zaleje heh to zamiast mnie wieść do szpitala będzie płakał nad nimi żeby woda nie dostała się pod panele heh.nnajpierw się smiałam a później mimo woli i tak co chwila sprawdzam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelaa wrote:Moj to martwi sie o materac na lozku, bo przeciez tyle kasy kosztowal a ja moge go zalac, wiec kazal mi podklad podlozyc
mój wczoraj mnie uspokoił heh mówi do mnie nie martw się o materac najwyżej obrucimy na drugą stronę
ale coś ci powiem ewelaa ciesze się ze jeszcze nie urodzilas ze twoja Nadia nie dotrzymał słowa z tym 19 bo mam z kim ponarzekać i po marudzić o brzuszkach jeszcze