X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głowa do góry. Pamiętam jaka byłam sfrustrowana przed porodem. W 38 tc mialam wszystkie objawy zblizajacego sie porodu, a od 39 tc rozwarcie na 2 palce i nic. Chodzilam.struta, plakalam. Racja, ze lekarze nie powinni czekac na wywolanie za dlugo po terminie. U mnie 8 dni po i wielce zdziwieni, ze lozysko brzydkie i mnoe łyżeczkowali dla bezpieczeństwa. Najwazniejsze, ze juz niedljgo bedziecie tulic dwoje maluchy calymi dniami i nocami ( z Ninka akurat mamy przerwe w spaniu ;))

Mala dzis byla bardzo niespokojna, caly dzien chciala wisiec na cycu i ulewala. I tak w kolko. Do tego ma katarek. Musze jutro kipic mssc majerankowa.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    A ja leżę na patologii. Kilka sal od Belli. Przy kolacji cos ze mnie pociekło, zaczęło mnie przeczyszczać. Pojechaliśmy na ip zrobili test i wyszlo, ze nie wody, ale jest ich w dolnej granicy, niewielkie skurcze się pisaly, lozysko już nie pierwszej młodości wiec mnie zostawili. Cały czas czuje skurcze i lekkie pobolewanie. Może się ruszy. Acha rozwarcia brak i możliwe, że byl to rozwodniony glut.
    Loszcz trzymam kciuki za Ciebie i żebyś się nie martwiła aż tak.
    Jutro sprawdzę co u Belli. Trzymajcie kciuki też za nas :)
    Emca i bella mocno kciuki trzymam za was.czekamy na dalszy rozwoj sytuacji

Emca lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz kochana glowa do gory i nic sie nie martw bedzie dobrze urodzisz zdrowego slicznego maluszka a wtedy bedziesz mega szczesliwa.

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze o uzupelnienie w liscie ze moj Fabianek mial 59 cm jak sie urodzil

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Fabian zaczal 6 dobe swojego zycia....pamietacie ile mleka z cycka w tym czasie wypijal wasz szkrab? Wczoraj specjalnie odciagnelam i wypil 120ml

860isg18r6bpss11.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą noc nie spałam. Skurcze lekko bolesne co 10 min. i tyle póki co. Z Bella się jeszcze nie widziałam.
    Ja nie wiem ile to się może rozkręcać:(

f2wl20mm925bvyc3.png
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie udzielalam sie na gorum ale Was podczytuje, pisze by poinformowac i prosic o wpisanie na liste ze w dniu 19.03 przyszedl na swiat droga cc Kubus wazy 3140 mierzy 50cm urodzil sie w 39tc pozdrawiamy

Krokodylica, Emartea, loszcz lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Hej dziewczyny, nie udzielalam sie na gorum ale Was podczytuje, pisze by poinformowac i prosic o wpisanie na liste ze w dniu 19.03 przyszedl na swiat droga cc Kubus wazy 3140 mierzy 50cm urodzil sie w 39tc pozdrawiamy
    Gratulacje

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca , Bella trzymam kciuki oby wam sprawnie poszlo:).
    Rubi cieszę się ze ci się udalo nakarmić synka. Mówiłam ze to kwestia czasu i cierpliwosci. Teraz będzie lepiej:)

Loszcz kochana pisz do na s bo się o ciebie m artwimy jak sie wyzalisz my cie wesprzemy. Kazda ma od czasu do czasu kryzys. Jestes z nami od poczatku. Nawet jak ur w kwietniu to co? Ile jest marcowek co ur w lutym?
    Wytrwaj jeszcze wiem co czujesz ale moze byc tak ze z zaskoczenia cie ruszy porodu nie da się przegapić.

Tylda moje gratulacje.

Co do wymiotów waszych maluszkow to czym to sie różni od większego ulewania?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz ja chetnie wezme Twoj brzuch na 24h a Tobie oddam moich dwoch mych terrorystow ;)jeszcze troche kochana :)
    Za kilka dni bedziesz sie zastanawiaj jak tego ryczacego malucha wepchnac z powrotem do brzucha i sie troche wyspac ;)

madziutek 23, Krokodylica, loszcz lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda gratulacje! Bella, Emca &&& !

Co do ulewania to polozna i pediatra mi mowili, ze poki ulewa (kacikiem ust, nawet noskiem), a nie 'chlusta' i nie towarzyszy temu krzyk i placz to sie nie przejmowac, szczegolnie ze sporo przybira na wadze.

Ktos pytal o nozyczki/cazki wyparzenie stepi ostrza. Ja odkazilam w spirytusie.

I niestety ja do tej pory czasami wybucham placzem, gdy ulewa, gdy meczy Małą katar, a ja czuje sie bezsilna i nie wiem jak jej pomóc...

madziutek 23 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    bella emca trzymam kciuki,
    rubi cieszę się że nakarmiłaś bobasa :)
    loszcz a Ty sie kochana odzywaj i nie martw się możesz nam posmęcić w końcu jesteś naszą marcóweczką i nic nawet termin w kwietniu tego nie zmienią. ja urodziłam w styczniu i mnie nie wyrzuciłyście, wręcz przeciwnie byłyście i jesteście wielkim wsparciem :) będzie dobrze, wierze że jesteś zmęczona psychicznie i fizycznie i nie wmawiaj sobie że jesteś złą mamą czy będziesz złą mamą- jesteś wspaniała tak jak i reszta mamusiek :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Krokodylica dawaj na pełnym ogniu hehe.

Hehe ok. :)

Mi od rana odchodzi chyba czop (brązowy glut), wykorzystałam rano małża, teraz trzeba się wziąć za jakieś porządki i czas rodzić. Ale szczerze to nie mam siły nawet palcem ruszyć.

loszcz współczuję samopoczucia, mam nadzieję, że niebawem coś się u Ciebie samo ruszy i jak zobaczysz dzidzię to wszystkie złe nastroje miną. :)
    To że nie miałaś usg od miesiąca to dla mnie jakiś żart. :/

Emca trzymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja niewiem ja juz mam jakąś shize na odchodzące wody.cały czas co obudze się w nocy sprawdzam czy nie odeszly. wydaje mi się ze wczoraj albo mała tak się wyginala cały wieczór albo miałam przepowiadajace bezbolesne mam nadzieje ze prawdziwe skurcze będę czuła bo to dziwne jest
    dziś w nocy spadam z wielka poduszka pod nogami i c dziwo tak opuchlizna zeszła ze widzę swoje kości i zyly na stopie

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    hej dziewczyny ja niewiem ja juz mam jakąś shize na odchodzące wody.cały czas co obudze się w nocy sprawdzam czy nie odeszly. wydaje mi się ze wczoraj albo mała tak się wyginala cały wieczór albo miałam przepowiadajace bezbolesne mam nadzieje ze prawdziwe skurcze będę czuła bo to dziwne jest
    dziś w nocy spadam z wielka poduszka pod nogami i c dziwo tak opuchlizna zeszła ze widzę swoje kości i zyly na stopie
    Justyska ja taka schize mam od 21 tc- bo wtedy trafilam do szpotala z podejrzeniem pekniecia pecherza plodowego. Od tej pory kilka razy dziennie sprawdzam co to ze mnie leci, a konsystencja od 21tc caly czas wodnista - juz chyba na glowe dostalam od tego :/

Tobie opuchlizna zeszla, a mi naszla na nogi :P w zyciu taki nog nie mialam :P
    Mnie za to zgaga troche odpuscila, raz w nocy tylko mnie obudzila, dzis rano nie mialam jej wgl- jestem pod wrazeniem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 09:33

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Justyska ja taka schize mam od 21 tc- bo wtedy trafilam do szpotala z podejrzeniem pekniecia pecherza plodowego. Od tej pory kilka razy dziennie sprawdzam co to ze mnie leci, a konsystencja od 21tc caly czas wodnista - juz chyba na glowe dostalam od tego :/

A w rezultacie skończy się nam tak ze wody nam nie odejdą tylko będziemy miały przebijany pęcherz plodowy heh. ja wczoraj się smiałam ze mąż niedawno panele układał a ja je zaleje heh to zamiast mnie wieść do szpitala będzie płakał nad nimi żeby woda nie dostała się pod panele heh.nnajpierw się smiałam a później mimo woli i tak co chwila sprawdzam

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi zeszła ale nie na długo bo pochodzę z 2 godz i znów będzie

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to martwi sie o materac na lozku, bo przeciez tyle kasy kosztowal a ja moge go zalac, wiec kazal mi podklad podlozyc :-P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Moj to martwi sie o materac na lozku, bo przeciez tyle kasy kosztowal a ja moge go zalac, wiec kazal mi podklad podlozyc :-P

mój wczoraj mnie uspokoił heh mówi do mnie nie martw się o materac najwyżej obrucimy na drugą stronę :)
    ale coś ci powiem ewelaa ciesze się ze jeszcze nie urodzilas ze twoja Nadia nie dotrzymał słowa z tym 19 bo mam z kim ponarzekać i po marudzić o brzuszkach jeszcze :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny! Dziś jest piękny dzień na rodzenie! Do dzieła!!!

Krokodylica lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ